Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-30, 21:20   #91
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Niemowlaczka właśnie raczej zainteresuje, noworodka nie Ale myślę, że to tylko przejęzyczenie...
Coraz częściej będzie o tym mowa, więc podpowiem
noworodek - pierwszy miesiąc życia
młodsze niemowlę - do ukończenia pół roku
starsze niemowlę - od pół roku do roku
Zgadza się, źle napisałam. Miałam na myśli noworodka.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ewunia - po cc mogą powstać zrosty w jamie brzusznej. Po porodzie sn nie cierpi się 2 doby!!! Jeżeli nie byłaś nacięta ani nie pękłaś, po zakończeniu porodu nie boli kompletnie nic!!! A nacięcia i pęknięcia to indywidualna sprawa - niektórym goją się trzy dni, innym tydzień czy dwa, innym jeszcze dłużej. Gojenie ran po cc czy pęknięciach to indywidualna sprawa. Są kobiety, które miały cc i rodziły sn i wolą cesarkę, są takie, które wolą sn - moja przyjaciółka np. mówi, że po cesarce zbierała się o wiele dłużej, inna że jej lepiej było po cesarce... no każda sytuacja jest inna
Nie miałam na myśli, że po porodzie SN cierpi się 2 doby tylko, że te kilkanaście godzin co bym spędziła na porodówce w bólach przy skurczach to ja je przeleże z obolałym brzuchem po cesarce. Pewnie źle napisałam.

Ech, dziewczyny ja to w ogóle chyba przestanę pisać bo ostatnio jestem tak nie myśląca i dziwnie mowiąca, że potrafi mnie zrozumieć tylko mój mąż. Kompletne odmóżdźenie!!!

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Co do czapeczek to mi położna dała kartkę co trzeba zabrać do szpitala i jest napisane, że mają być czapeczki wsuwane bez żadnych wiązań.
W SR mówiona żeby nie zakładać tych wiązanych bo dziecko sie rusza i otem to je uciska w szyje czy brodę.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
witam i ja
Gaabbi wiesz, ja jeszcze z lekarzem nie rozmawiałam na temat porodu. Natomiast zrobiłam wywiad wśród znajomych, i wiem, że nie jest to jakoś mega ciężkie do zniesienia. Najbardziej się boję problemów z poakrmem, bo ponoć po CC są największe, ale to też nie reguła.
Pytasz o to czy mamy świadomość co przyżywa dzieciak podczas CC.. co masz na myśli ? Przy porodzie naturalnym to też nie są chwile radości dla niego i jak trwa on parenaście godzin to dziecko się bardzo męczy. Chyba gorszy jest taki męczący poród dla malucha niż szok wywołany cesarką.

Dzisiaj pani mgr w aptece nie chciała mi za bardzo no spy sprzedać... tej zwykłej.. bez recepty. Pierwszy raz się z tym spotkałam, zapytała czy lekarz wie o tym, że biorę, czy wyraził zgodę i czy mam na to jakieś potwierdzenie.... wiecie co.. zgłupiałam....

Ja właśnie będę rozmawiała z lekarzem żeby robić tą CC dopiero jak dziecko zacznie się prosić na świat. To jest lepsze dla dziecka i nie ma się problemów z karmieniem. Tylko nie wiem czy tak CC można zrobić w Polsce.
Mojej siostrze w ciąży w aptece nawet magnezu nie chcieli sprzedać. Jacys przewrażliwieni są na punkcie kobiet w ciąży.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore rozjasnialy sobie wlosy w ciazy ( pasemka ) doradzcie mi prosze .. Na jutro jestem umowiona do fryzjerki zrobic pasemka , pytalam mojego gina mowil ze spokojnie moge sobie zrobic zebym tylko tego nie pila Dzisiaj w pracy powiedzialam mamie dziewczynek ktorymi sie opiekuje ze jutro robie wlosy .. A ona takie oczy na mnie ze nie powinno sie .. Kurcze i teraz sie zastanawiam Pomozecie?
Spokojnie rób pasemka. Jeszcze w tak późnej ciązy to już w ogóle bądź spokojna.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:30   #92
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Zamówiłam mój sako wreszcie Zdecydowałam się na alkantarę Zadałam im jeszcze wcześniej pytanie, czy można ją prać, dostałam odpowiedź, że w 30 st. z proszkiem do kolorów A jutro ruszamy do Ikei
Poza tym dostałam dziś próbki materiałów tych rolet, o których pisałam. We wt złożyłam zamówienie i dziś przyszedł mi list polecony priorytet, fajnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33237564] Ale ze mnie spamer
Witam w nowej części, choć ja mam nadzieję z rozpakowaniem poczekać jeszcze trochę
Dziewczyny macie może jakieś problemy z komórką? Ja się dzisiaj w ogóle nie umiem dodzwonić do mamy, a jak dzwonię do męża, to on mnie w ogóle nie słyszy :/ Ja jego tak, on mnie nie....[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
witam w nowej części
ja też nie chcę się jeszcze rozpakować.. no może tak od połowy czerwca do lipca to byłoby idealnie
Spokojnie, rozpakowywanie w tej części dotyczy przecież mam majowych. Czerwcówki niech sobie jeszcze siedzą w dwupakach!

Perse, z komórką nie mam problemów, ale za to gdzieś od dwóch dni znowu mi szwankuje wyświetlanie na wizażu pierwszej nieczytanej wiadomości...

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie - Gabrysia waży juz prawie 2 kg (32 tc) wszystko ok, tylko z wymiarow wychodzi, że głowkę ma ok 2 tyg mniejszą - gin mówił, żeby sie nie przejmować bo to podobno u dziewczynek normalne no, że sie zdarza - dziewczynkowe mamy co wy na to ???
I jeszcze pytanko - dostałam trochę ubranek po dziewczynkach z rodziny, no i na niektórych są plamki, kupiłam jakis wypasiony odplamiacz i mam zamiar się z plamami rozprawić, tylko nie wiem czy później wyprać w normalnym proszku, wysuszyć i dopiero później w dzieciowym, czy od razu po odplamiaczu prac w lovelli? Tak średnio mi się uśmiecha podwójne pranie
Gratki!
Ja bym zrobiła tak jak piszesz, po prostu dorzucając te rzeczy do prania reszty rodziny, a potem już z dziecięcymi.

Cytat:
Pola - my spaliśmy z Michałkiem i jak już kiedyś pisałam, OBOJE z mężem uwielbialiśmy to z Wojtusiem tez będziemy spać, jeżeli będzie taka potrzeba, nie widzimy żadnego problemu. Odnośnie śmierci łóżeczkowej, to już przeprowadzono wiele badań, zwłaszcza w Japonii, które własnie zaprzeczają tym, że śmierć łóżeczkowa przytrafia się częściej dzieciom śpiącym z rodzicami, bo jest dokłądnie odwrotnie! Dziecko niejako "uczy się" oddychać od rodziców, którzy leżą obok - okazuje się, że śmierć łóżeczkowa w Japonii, gdzie dzieci śpią długo z rodzicami praktycznie w ogóle nie występuje. Dziecko właśnie nie powinno spać na brzegu tylko w środku, no chyba, że jakoś świetnie zabezpieczysz łóżko, ale ja bym nie ryzykowała. Michaś spał w środku, między nami, miał swój kocyk - (ciężką kołdrą możesz przywalić malucha i nie zauważyć tego, poza tym możesz dziecko przegrzać) - trzeba sprawdzać, czy dziecku nie jest za ciepło, bo jak rodzice grzeją z obu stron, to maluszkowi jest cieplej. To cała filozofia jeżeli tylko nie macie takiego snu, że z armaty można strzelać, to wspołne spanie niczym nie zagraża. Zresztą przy dziecku śpi się zupełnie inaczej - nawet mój mąż, który ma głębszy sen, spał delikatniej w każdym razie nigdy nie było sytuacji, żeby dziecku coś zagrażało, a spaliśmy razem naprawdę długo
Jeżeli chodzi o zakupy internetowe...
Kotku, dzięki za wypowiedź Czekalam na nią, bo nie chciało mi się znowu o tym pisać Ja się z Tobą zgadzam. Maksiu wieczorem zasypiał w swoim łóżeczku, a od pierwszego nocnego karmienia do rana spał z nami i wszyscy byliśmy dzieki temu dużo bardziej wypoczęci Spaliśmy pod jedną dużą lekką kołdrą - my tak lubimy Z Kajem zakładam, że będzie podobnie. Ja mam sen typu "z armaty...", ale na pierwszy rok życia Maksa nastąpiła w nim niewiarygodna odmiana - jak nigdy spałam lżej, a jednak się wysypiałam.
Znam ideę zakupów przez internet... Szkoda tylko, że dotyczy ona największych miast

Cytat:
Kism - a gdzie kupiłaś herbatkę z liści malin? w aptece czy w zielarskim? dużo się tego pije dziennie? bo herbatki nie piłam i nie mam z nią żadnych doświadczeń, więc poproszę o wskazówki, powoli też muszę kupić
Nie wiem, czy jest w aptece, nie pytałam. Poszłam prosto do znanego u nas zielarskiego. Ja jeszcze też nie wiem, jak ją pić, na razie tylko się zaopatrzyłam Przy Maksie nie piłam, więc teraz będę działać jak się da, żeby znowu nie chodzić w ciąży do 42 tc

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
No wygoda to podstawa w naszym stanie, ja niestety już wyrosłam z ciążowych dżinów i sztruksów, a szkoda mi kasy na ostatni miesiąc i muszę przechodzić w dresach ciążowych które kupiłam sobie do chodzenia po domu
I znowu trzymam z Tobą Ja z części ciążowych spodni też dawno wyrosłam. Mam jeszcze dwie pary, które są takie na styk... Jak idę gdzieś na dłużej czy wiem, że musi mi być wygodnie (np. dłużej prowadzę auto) to zostają legginsy... Nie będę też już nic kupować na miesiąc, a może i krócej Jedynie też sukienki, w których będę mogła chodzić też w lecie po ciąży.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
za to po ciąży będzie ciężko, bo nim zgubie kilogramy, to nie mam co na siebie założyć....dres sobie kupiłam, ale by się jeszcze jakieś jeansy przydały - tylko jak tu kupić jak nic mi się w pasie nie zmieści - na chybił trafił?
Na początku przez jakiś czas chodzi się jeszcze w ubraniach ciążowych, bo tak najwygodniej po prostu A potem jak już brzuszek zmaleje, ale dodatkowe kilogramy jeszcze się ma, to faktycznie nieraz pasuje zaopatrzyć się w coś w rozmiarze większym niż ten sprzed ciąży.
Ale powiem Wam, że ja przy tych moich 27 kg nabytych przy Maksie dość szybko wróciłam do swoich ubrań, tylko do tych które przed ciążą były takie luźniejsze, ciut za duże, itp... Dużo z tych kilogramów nabytych pod koniec ciąży, to widocznie woda zatrzymana w organiźmie i dziecko z wszystkimi "przydatkami" Miałam też dwie pary zwykłych spodni kupionych na początku ciąży, kiedy wcześniejszy rozmiar już mnie gniótł, a jednak za wcześnie jeszcze było na ciążowe ubrania i w nich najwięcej przez krótki czas chodziłam. Po równych 5 mies. wróciłam do wagi sprzed ciąży.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:31   #93
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Pasemka możesz zrobić jak najbardziej bo rozjaśniacz nie dochodzi do skóry, nie słuchaj tej pani bo ona nie ma racji.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------
No pewnie, że tak. Jak nie będziesz tego pić ani wdychać, to nic się nie stanie
Perse - nie martw się tymi słabszymi ruchami, naprawdę. Dla mnie też takie niemrawe ruchy to nowość, bo przy Michałku byłam skopana nieprawdopodobnie na USG wszystko jest w porządku, więc nie ma się czym martwić. Teraz np. jak czuję rozpychanie, to wystarczy, że rękę przyłożę do brzucha i jest spokój. Mąż tylko raz w ciągu całej ciąży miał okazję poczuć małego, a w poprzedniej to jak Michałek dostawał czkawki - codziennie punkt 18:00, to cały brzuch mi latał. No i kopał bardzo energicznie. Tak więc po cichu taką mam nadzieję, że po prostu dziecko jest spokojniejsze, no musi być, bo drugiej takiej małej elektrowni atomowej w domu to sobie po prostu nie wyobrażam
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:32   #94
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam i ja w kolejnej części
pietrusia, myślałam, że już zaginęłaś całkiem Czemu tak rzadko się odzywasz?

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
witam na nowej części musze jeszcze tamta doczytać,byłam dzis u lekarza zrobiła i usg z dzidzią wszystko ok pokazała swoje krocze jak zwykle ehheeh żebyśmy byli pewni ze to onaobrócona dalej głowka w dół,ale nie zwazyłą mi dziecka powiedziała że na następnej wizycie która mam 27.04 tylko czy do niej dotrwam?a jak nie to jak będą wiedzieć przy porodzie ile waży?
Gratki!
Jak to u wielu kobiet bywa, dowiedzą się po porodzie, ile waży... Nie wiem, czy w Tarnowie robi się usg przy przyjęciu do porodu. Nie wiem, czy w ogóle jest taki zwyczaj. Na pewno jeśli idzie się do szpitala po terminie lub też w okolicach terminu z jakiegoś wskazania, to robią usg.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Dzisiaj pani mgr w aptece nie chciała mi za bardzo no spy sprzedać... tej zwykłej.. bez recepty. Pierwszy raz się z tym spotkałam, zapytała czy lekarz wie o tym, że biorę, czy wyraził zgodę i czy mam na to jakieś potwierdzenie.... wiecie co.. zgłupiałam....
Zdarzało mi się tak... np. z lekami dla Maksa, które wiedziałam, jak stosować, pediatra nie dawała recepty, a tu mi nagle nie chcieli sprzedać w aptece. Wtedy po prostu szłam do innej

Cytat:
A jak tam Twoja morfologia?? Pytam bo też się kiepsko czułam niedawno, nie miałam na nic siły i cały czas bym spała, a od kiedy biorę małą dawkę żelaza czuje się o niebo lepiej i mam więcej energii.
Dasti, a jak ta Twoja morfologia wyszła w końcu? Konsultowałaś to z ginem, czy sama ustaliłaś sobie dawkę...?

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ten olejek to też tam w zielarskim na Rybnej?
A propos boleści - czy Was też czasem bolą okolice pępka? Bo ja jestem tam okropnie skopana/podrażniona
Tak, olejek też na Rybnej.
Kajko po boczkach mnie najbardziej kopie. Może Sebuś sobie akurat okolice pępka bardziej upodobał

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33243167]Dziewczyny, a ja wciąż nie czuję małego To już będzie trzeci dzień! Wczoraj byłam na wizycie i miałam USG, wszystko było OK. Co się mogło stać, czy on się naprawdę jakoś tak mógł obrócić, że go nie czuję? To znaczy czasami czuję ucisk na żołądek od dołu czy takie właśnie rozpychanie albo skurcz - ciężko mi już to określić... Ale nie będzie to 10 ruchów nawet na te 24 godziny ;([/QUOTE]
Perse, po tym Twoim opisie to ja od razu pomyślałam, że Dawidek się obrócił głową w dół A te rozpychania to właśnie mogą być jego ruchy, ale może Ty nie znasz tego rodzaju ruchów (z tego co pamiętam wcześniej był cały czas głową do góry, tak?), bo ich wcześniej nie miałaś i dlatego Ci się wydaje, że się nie rusza. Mam nadzieję, że faktycznie tak jest

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Zmykam spać. Jutro jedziemy do rodziców, więc odezwę się dopiero w niedzielę.
Pa! Przyjemnego weekendu!
Nawzajem!

Cytat:
Można to do pierwszego posta wrzucić
Cytat:
Lista świetna, może też na 1 str.?
Można, oczywiście, już lecą
Stary 2012-03-30, 21:33   #95
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ktore rozjasnialy sobie wlosy w ciazy ( pasemka ) doradzcie mi prosze .. Na jutro jestem umowiona do fryzjerki zrobic pasemka , pytalam mojego gina mowil ze spokojnie moge sobie zrobic zebym tylko tego nie pila Dzisiaj w pracy powiedzialam mamie dziewczynek ktorymi sie opiekuje ze jutro robie wlosy .. A ona takie oczy na mnie ze nie powinno sie .. Kurcze i teraz sie zastanawiam Pomozecie?

Melduje sie oczywiscie w nowej czesci , przed chwila wrocilam z pracy takze biore sie za nadrabianie.
Ja byłam wczoraj właśnie na odrostach, a że mam jasne włosy to fryzjerka używa rozjaśniacza właśnie. To moje trzecie farbowanie w ciąży i ginka nie widziała przeciwwskazań w żadnym trymestrze

A tak w ogóle, to witam się i ja w nowej części. Patrząc po tym ile dziś naskrobałyście, to może uda nam się nie zacząć rozpakowywać jednak w tej części ja mam jakieś ciche dni ostatnio, w takim sensie, że czytam, zaznaczam co chcę zacytować, ale koniec końców się nie odzywam postaram się poprawić. Wczoraj byłam zrobić wymaz (rinco ja miałam chyba inne badanie, bo płaciłam 32 zł na Mostowej ), glukozę, morfo i mocz, później fryzjer i wyszło, że byłam poza domem prawie 10 h!! Po powrocie jak zobaczyłam swoje stopy to myślałam, że się rozpłaczę! Nie dość, że wyglądały jak 2 pontony to skarpetki miałam odciśnięte na głębokość co najmniej pół cm... Nawet mąż się przestraszył jak to zobaczył. A dzisiaj byłam na wycieczce w drugim szpitalu, który biorę pod uwagę (Roztoka) i teraz widząc listę rinco dociera do mnie o ile rzeczy nie zapytałam , ale co raz bardziej przekonuje mnie rodzenie tam - o ile zdążę dojechać, bo dzisiaj w korkach staliśmy z pół godziny...

Poza tym z tego co pamiętam - spanie z malcem ja zakładam, że spać tak nie będziemy, po to dzieciak ma swoje łóżeczko, żeby w nim spać, a przytulać się możemy cały dzień, te kilka godzin nie zuboży go w pieszczoty. Po drugie we wszystkich trzech książkach jakie mam () jest napisane, że jeśli już spać z dzieckiem to nigdy pomiędzy rodzicami i zawsze pod swoim własnym kocykiem.
Druga sprawa to czytałam o badaniach o pieluchach wielorazowych i tej ich "ekologiczności".
Cytat:
Przeprowadzone przed kilkoma laty badania dotyczące stosowania pieluch jednorazowych i wielokrotnego użytku wykazały, że w ostatecznym bilansie ekologicznym nie ma w tym względzie znacznej różnicy. Coś naprawdę dobrego dla środowiska można zrobić dopiero wówczas, gdy używa się tych samych pieluch materiałowych także przy drugim i trzecim dziecku.
A poza tym mam pytanie, czy ten druk rmua, o którym mówicie wygląda tak => klik ?? Bo ja byłam przekonana, że wystarczy w przychodni np. tylko pasek pensji...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:33   #96
niunia32
Zakorzenienie

Witam się w nowej części

wózek mamy w domu fajny jest
wizyta ok, szyjka długa, zamknięta, troszkę miękka, ale lekarz powiedział, że jak nie mam plamień, dziwnej wydzieliny, skurczy to się mam nie przejmować. Mała waży ok 1,8 kg, dalej jest główką w dół odwrócona

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:38   #97
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ech, dziewczyny ja to w ogóle chyba przestanę pisać bo ostatnio jestem tak nie myśląca i dziwnie mowiąca, że potrafi mnie zrozumieć tylko mój mąż. Kompletne odmóżdźenie!!!
Spoko, pisz tutaj! Kto Cię zrozumie, jak nie my?

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wizyta ok, szyjka długa, zamknięta, troszkę miękka, ale lekarz powiedział, że jak nie mam plamień, dziwnej wydzieliny, skurczy to się mam nie przejmować. Mała waży ok 1,8 kg, dalej jest główką w dół odwrócona
Gratki!
Stary 2012-03-30, 21:42   #98
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

Lista świetna, może też na 1 str.?
super szkoda ze mam dopiero wizyte 27 kwietnia bo bym sie wypytała swojej lekarki o te rzeczy

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:

Melduje sie oczywiscie w nowej czesci , przed chwila wrocilam z pracy takze biore sie za nadrabianie.
pasemka jak najbardziej dlatego ze robi ci na foli a nie dotyka skóry ja w ciąży farbowałąm farba już 2 razy,moja lekarka tak samo nie widziała przeciwskazań
Stary 2012-03-30, 21:43   #99
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Perse, z komórką nie mam problemów, ale za to gdzieś od dwóch dni znowu mi szwankuje wyświetlanie na wizażu pierwszej nieczytanej wiadomości...
A ja połączyłam fakty (co przy mojej ciążowej ociężałości umysłowej było nie lada wyczynem) i zrozumiałam, że te problemy pojawiają się zawsze pod koniec wątku, dokładnie wtedy gdy pojawia się sonda! I to musi być jakoś ze sobą związane! Ha! Sherlock ze mnie
Cytat:
Witam się w nowej części

Pooookaż wózek mój będzie dopiero (cyt.) pod koniec przyszłego tygodnia czyli odbierzemy go pewnie po świętach dopiero.

Aaa i miałam się pochwalić, że zabrałam się za chlebek _agaty! Tylko strasznie lepił mi się do rąk więc dosypałam więcej mąki... nie wiem, czy dobrze zrobiłam. I teraz sobie będzie wyrastał do rana.

Ja małego też jakoś dziwnie czuję... teraz mam wrażenie jakbym czuła bicie jego serca, myślicie, że to możliwe??

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-03-30, 21:44   #100
rozowa1987
Zadomowienie

Talking Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Pasemka możesz zrobić jak najbardziej bo rozjaśniacz nie dochodzi do skóry, nie słuchaj tej pani bo ona nie ma racji.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

No już kwiecień i nasz 9 miesiąc ciąży ciekawe czy szybko zleci czy będzie się dłużył marzec zleciał mi szybko, oby tak z kwietniem było
podobno 2 tygodnie przed terminem się dłużą najbardziej
Stary 2012-03-30, 21:46   #101
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A ja połączyłam fakty (co przy mojej ciążowej ociężałości umysłowej było nie lada wyczynem) i zrozumiałam, że te problemy pojawiają się zawsze pod koniec wątku, dokładnie wtedy gdy pojawia się sonda! I to musi być jakoś ze sobą związane! Ha! Sherlock ze mnie
Nieźle!

Uciekam już, bo jak zawsze mogłabym bez końca z Wami pisać, a jutro o 8ej mamy wyjazd
Dobranoc! Miłych snów
Stary 2012-03-30, 21:49   #102
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

I ja też się melduję.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:50   #103
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym mam pytanie, czy ten druk rmua, o którym mówicie wygląda tak => klik ?? Bo ja byłam przekonana, że wystarczy w przychodni np. tylko pasek pensji...
no tak to jest właśnie ten druk, u mnie można go odebrać co miesiąc w "płacach" na kompie wypełniony, później druknięty i podbity z pieczątką pracodawcy
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:52   #104
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w nowej części

Ja dziś po wizycie - Gabrysia waży juz prawie 2 kg (32 tc) wszystko ok, tylko z wymiarow wychodzi, że głowkę ma ok 2 tyg mniejszą - gin mówił, żeby sie nie przejmować bo to podobno u dziewczynek normalne no, że sie zdarza - dziewczynkowe mamy co wy na to ???

I jeszcze pytanko - dostałam trochę ubranek po dziewczynkach z rodziny, no i na niektórych są plamki, kupiłam jakis wypasiony odplamiacz i mam zamiar się z plamami rozprawić, tylko nie wiem czy później wyprać w normalnym proszku, wysuszyć i dopiero później w dzieciowym, czy od razu po odplamiaczu prac w lovelli? Tak średnio mi się uśmiecha podwójne pranie
moja w 32t+3d ważyła niecałe 1,8 kg, główka jest o tydzień młodsza

co do ubranek, to ja takie z plamami najpierw namoczyłam w odplamiaczu, potem wyprałam z normalnymi rzeczami i jeszcze wypiorę w dziecięcym proszku

Cytat:

Pooookaż wózek mój będzie dopiero (cyt.) pod koniec przyszłego tygodnia czyli odbierzemy go pewnie po świętach dopiero.
taki: http://happy-kids.szablonaukcyjny.pl...0LI/K/DU/5.JPG
odkupiliśmy od kuzyna

Kism dzięki

Malinka

Haniusia
Stary 2012-03-30, 21:53   #105
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
podobno 2 tygodnie przed terminem się dłużą najbardziej

Z doświadczenia to NAJBARDZIEJ dłużą się 2 tygodnie po terminie

Dobranoc mamuśki
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:54   #106
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja byłam wczoraj właśnie na odrostach, a że mam jasne włosy to fryzjerka używa rozjaśniacza właśnie. To moje trzecie farbowanie w ciąży i ginka nie widziała przeciwwskazań w żadnym trymestrze

A tak w ogóle, to witam się i ja w nowej części. Patrząc po tym ile dziś naskrobałyście, to może uda nam się nie zacząć rozpakowywać jednak w tej części ja mam jakieś ciche dni ostatnio, w takim sensie, że czytam, zaznaczam co chcę zacytować, ale koniec końców się nie odzywam postaram się poprawić. Wczoraj byłam zrobić wymaz (rinco ja miałam chyba inne badanie, bo płaciłam 32 zł na Mostowej ), glukozę, morfo i mocz, później fryzjer i wyszło, że byłam poza domem prawie 10 h!! Po powrocie jak zobaczyłam swoje stopy to myślałam, że się rozpłaczę! Nie dość, że wyglądały jak 2 pontony to skarpetki miałam odciśnięte na głębokość co najmniej pół cm... Nawet mąż się przestraszył jak to zobaczył. A dzisiaj byłam na wycieczce w drugim szpitalu, który biorę pod uwagę (Roztoka) i teraz widząc listę rinco dociera do mnie o ile rzeczy nie zapytałam , ale co raz bardziej przekonuje mnie rodzenie tam - o ile zdążę dojechać, bo dzisiaj w korkach staliśmy z pół godziny...

Poza tym z tego co pamiętam - spanie z malcem ja zakładam, że spać tak nie będziemy, po to dzieciak ma swoje łóżeczko, żeby w nim spać, a przytulać się możemy cały dzień, te kilka godzin nie zuboży go w pieszczoty. Po drugie we wszystkich trzech książkach jakie mam () jest napisane, że jeśli już spać z dzieckiem to nigdy pomiędzy rodzicami i zawsze pod swoim własnym kocykiem.
Druga sprawa to czytałam o badaniach o pieluchach wielorazowych i tej ich "ekologiczności".
a zwiedzałaś też stary szpital?mnie lekarka powiedziała że jak mi odejdą wody moge spokojnie jechać na roztoke ale jak będą skurcze to żebym nie ryzykowała tylk tam gdzie mam bliżej.mnie najbardziej przeraza trasa jak juzż sie zaczyna hotel dunajec tam sa zawsze mega korki kolo 14 do wieczora nie daj boże jakbyśmy zaczeły o tej porze rodzic
Stary 2012-03-30, 21:55   #107
niunia32
Zakorzenienie

begie dzięki za info.
pytałam się dzisiaj lekarza jak to z tym szpitalem będzie. on sam nie wie. wszystko się okaże teraz w kwietniu. mówił, że lekarze są gotowi do pracy.
ale żeby wodę w szpitalu odcięli??? eh....

Malinka

Haniusia
Stary 2012-03-30, 21:58   #108
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w nowej części

za udaną wizyte

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
moja w 32t+3d ważyła niecałe 1,8 kg, główka jest o tydzień młodsza

co do ubranek, to ja takie z plamami najpierw namoczyłam w odplamiaczu, potem wyprałam z normalnymi rzeczami i jeszcze wypiorę w dziecięcym proszku

taki: http://happy-kids.szablonaukcyjny.pl...0LI/K/DU/5.JPG
odkupiliśmy od kuzyna

Kism dzięki
wózek sliczny mój już tak samo jest do odebrania ale narazie nie ma kto po niego jechać bo mężulek w delegacji
Stary 2012-03-30, 22:00   #109
Alfahelisa
Zakorzenienie

łał wasze maluchy już takie duże, niektóre już poustawiane do wyjścia

a moje ma ok 1kg i póki co leży sobie jak chce choć głównie albo poprzecznie albo skośnie, do tego kopie i rozpycha się wciąż
noo ale ma +/- skończone 27 tygodni i jeszcze prawie 3 miesiące ma siedzieć grzecznie w brzuchu
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-30, 22:00   #110
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
za udaną wizyte

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

wózek sliczny mój już tak samo jest do odebrania ale narazie nie ma kto po niego jechać bo mężulek w delegacji
dzięki

obejrzałam wasze brzuchy Fajne

Malinka

Haniusia
Stary 2012-03-30, 22:01   #111
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Z doświadczenia to NAJBARDZIEJ dłużą się 2 tygodnie po terminie

Dobranoc mamuśki
to mogą mnie przytrzymać 2 tyg po terminie?u mnie kolezance po tygodniu wywoływali poród,zależy też pewnie od lekarza. oby moja maleńka chciała wyjść jak naszybciej
Stary 2012-03-30, 22:02   #112
kapukat
Zakorzenienie

Kism to ja chyba w tych dresach będę łazić przez kolejne 6 miesięcy, bo jeszcze w 3 miesiącu ciąży o niej nie wiedziałam, i kupowałam spodnie na swój rozmiar...więc nie mam nic przejsciowego - bo potem kupiłam sobie jedne spodnie ciążowe które do teraz mi służą

no właśnie tak apropos, co trzeba zrobić żeby nie przenosić a urodzić wcześniej...ja tak ju po 11 kwietnia mogę rodzić, tylko muszę Adama jakoś zmusić do wyjścia...ma ktoś sprawdzone pomysły
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 22:03   #113
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
a zwiedzałaś też stary szpital?mnie lekarka powiedziała że jak mi odejdą wody moge spokojnie jechać na roztoke ale jak będą skurcze to żebym nie ryzykowała tylk tam gdzie mam bliżej.mnie najbardziej przeraza trasa jak juzż sie zaczyna hotel dunajec tam sa zawsze mega korki kolo 14 do wieczora nie daj boże jakbyśmy zaczeły o tej porze rodzic
Nie, starego w ogóle nie biorę pod uwagę i ciekawi mnie dlaczego Ty chcesz tam rodzić pochwalisz się?? a korki dokładnie od Dunajca aż do zjazdu na Wojnicz...

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
łał wasze maluchy już takie duże, niektóre już poustawiane do wyjścia

a moje ma ok 1kg i póki co leży sobie jak chce choć głównie albo poprzecznie albo skośnie, do tego kopie i rozpycha się wciąż
noo ale ma +/- skończone 27 tygodni i jeszcze prawie 3 miesiące ma siedzieć grzecznie w brzuchu
to masz jeszcze maaasę czasu kochana i mnie to bardziej realne są 3 tygodnie ale

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-03-30, 22:06   #114
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Nie, starego w ogóle nie biorę pod uwagę i ciekawi mnie dlaczego Ty chcesz tam rodzić pochwalisz się?? a korki dokładnie od Dunajca aż do zjazdu na Wojnicz...
wszystkie moje znajome tam rodziły,mama moja również i ogólnie chwalą sobie opieke,mówi się tak ze tam nie ma luksusów jest syf ale opieka jest dobra na nowy nie pójde mam kolezanke która tam teraz rodziła i powiedziała ze juz tam nie chce rodzic.Moja mama miała teraz operacje na mięsniaka i torbiela i poszłą na nowy bo jej zachwalali i nie była tak samo zadowolona.a ty bierzesz pod uwage nowy szpital?
Stary 2012-03-30, 22:14   #115
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

to masz jeszcze maaasę czasu kochana i mnie to bardziej realne są 3 tygodnie ale
noo tu u wielu czerwcu spacerki z wózeczkami, a ja się jeszcze (bo żadnych przedwczesnych porodów nie bierzemy pod uwagę) będę turlać z brzucholem wielkim w upały noo tak powiedzmy do połowy miesiąca później niech juz wyłazi
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-30, 22:15   #116
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam mój sako wreszcie Zdecydowałam się na alkantarę Zadałam im jeszcze wcześniej pytanie, czy można ją prać, dostałam odpowiedź, że w 30 st. z proszkiem do kolorów A jutro ruszamy do Ikei
Poza tym dostałam dziś próbki materiałów tych rolet, o których pisałam. We wt złożyłam zamówienie i dziś przyszedł mi list polecony priorytet, fajnie
oo to fajnie, będzie milszy w dotyku
a jakie rolety? z Dekorii może?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 22:27   #117
ladybird_1987
Rozeznanie

Witam się w nowej części!
Cytat:
Tak więc ogólnie, ja nie twierdzę, ze dziecko musi spać z rodzicami, czy samo, tylko że jeżeli będzie mu dobrze samemu w łóżeczku - to super, niech sobie śpi, nie będę go na siłę ciągnąć do nas ale gdyby źle spało i potrzebowało nas, to też będziemy spać razem
Bardzo mi się podoba Twoje podejście. Nic, tylko brać przykład.
Obym miała tyle siły żeby przeciwstawić się mamie, teściowej babciom i innym ciotkom.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Poniżej wklejam wypowiedzi Kism i Szmaragdowego Kotka na temat pielęgnacji noworodka, z którejś wcześniejszej części, które sobie skopiowałam i zapisałam
Bardzo dziękuję! wydrukuję sobie i będę czytała przed snem.

Cytat:

Ja dwa razy już farbowałam i rozjaśniałam. Na folii więc zero stresu. Najwyżej urodzi się ruda (jeśli by wierzyć przesądom).

Gaabi, jeśli chodzi o dziecko które opisałam- z tego co mi wiadomo- doszło do uszkodzenia mózgu, do tej pory są problemy neurologiczne.

Kism pochwal się workiem... Może link?
Stary 2012-03-30, 22:36   #118
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Perse - nie martw się tymi słabszymi ruchami, naprawdę. Dla mnie też takie niemrawe ruchy to nowość, bo przy Michałku byłam skopana nieprawdopodobnie na USG wszystko jest w porządku, więc nie ma się czym martwić. Teraz np. jak czuję rozpychanie, to wystarczy, że rękę przyłożę do brzucha i jest spokój. Mąż tylko raz w ciągu całej ciąży miał okazję poczuć małego, a w poprzedniej to jak Michałek dostawał czkawki - codziennie punkt 18:00, to cały brzuch mi latał. No i kopał bardzo energicznie. Tak więc po cichu taką mam nadzieję, że po prostu dziecko jest spokojniejsze, no musi być, bo drugiej takiej małej elektrowni atomowej w domu to sobie po prostu nie wyobrażam
Cytat:
Perse, po tym Twoim opisie to ja od razu pomyślałam, że Dawidek się obrócił głową w dół A te rozpychania to właśnie mogą być jego ruchy, ale może Ty nie znasz tego rodzaju ruchów (z tego co pamiętam wcześniej był cały czas głową do góry, tak?), bo ich wcześniej nie miałaś i dlatego Ci się wydaje, że się nie rusza. Mam nadzieję, że faktycznie tak jest
I dziękuję Wam za wsparcie
Tak, właśnie mam wrażenie, że muszę się uczyć tych ruchów od nowa. A gin jak na złość nie chciał mi powiedzieć, jak mały leży, już mi nawet nie chodziło o to w kwestii porodu ale właśnie tych ruchów. Cały czas był ustawiony pośladkowo albo miednicowo, a teraz to sama nie wiem, jak jest.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 23:25   #119
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Kism - u mnie Bomi obsługuje nawet jakieś małe wioski w promieniu do kilkudziesięciu chyba kilometrów od Trójmiasta, więc nie tylko samo centrum
Rózowa - nie chodziło mi o to, jak napisałam, że nalezy zawsze spać z dzieckiem, tylko wtedy, jeżeli dziecko tego potrzebuje. Oczywiście każdy robi jak uważa, ale ja osobiście nie wyobrażam sobie zostawienia płaczącego noworodka w łóżeczku w imię zasady, że ma swoje łóżeczko, więc ma w nim spać. Zauważ, że we wszytskich kulturach świata dzieci zawsze śpią z rodzicami - tylko kultura Zachodu bardzo brutalnie separuje noworodki od rodziców. Na szczęście nawet w szkołach rodzenia ostatnio wraca się do tego tematu - moja koleżanka z Warszawy mi mówiła, że u niej w szkole rodzenia zachęcano do wspólnego spania mówiąc, że wszystkie ssaki śpią ze swoimi młodymi. Więc na szczęście takie brutalne metody "usypiania" przez wychodzenie z pokoju płaczącego dziecka, zostawianie dziecka żeby się "wypłakało" czy robienie przerw w karmieniu choćby dziecko wyło z głodu, jak było za czasów naszych mam, odchodzą do lamusa. Pomijając fakt, że dzieci, które ciągle płaczą gorzej się rozwijają (kortyzol, hormony stresu), no i ciągły płacz doprowadza do przepukliny - mojemu synkowi w ostatniej chwili udało się uniknąć zabiegu - płacze oczywiście u nas z powodu refluksu. Dziecko, które własnie wyszło z brzucha, po prostu wymaga tej bliskości dalej, a my mu ją zabieramy w chwili, kiedy tego najbardziej potrzebuje. A tu nie chodzi o to, czy dziecko się zuboży o pieszczoty w ciągu kilku godzin, tylko o to, że ich nie dostanie wtedy, kiedy najbardziej ich potrzebuje. Noworodek nie płacze, żeby sobie popłakać, tylko dlatego że czegoś potrzebuje, a potrzeba bliskości jest dla niego tak samo silna jak potrzeba jedzenia. To jakby powiedzieć starszemu dziecku, które się uderzyło, że mama teraz go nie przytuli, tylko rano, że do rana nic mu się nie stanie, bo to tylko kilka godzin... dla takiego malucha jak nie ma mamy w chwili, kiedy jej potrzebuje, to nie ma całego świata... zresztą w ogóle noc jest dość specyficzna, bo małe i potem nieco starsze dziecko nie zrozumie tego, że np. nie ma się czego bać, jeżeli czegoś się boi. Potem każde dziecko ma naturalne lęki, które występują w różnych okresach życia - lęki przed ciemnością itp. Nie wolno ich bagatelizować, bo można doprowadzić do nerwicy. Ja po prostu uważam, że DLA NAS było znacznie wygodniejsze spanie razem, niż np. noszenie płaczącego dziecka godzinami czy siedzenie z nim na krześle - wtedy nikt się nie wyśpi, dziecko i rodzice rano wykończeni. Pytanie - po co? Jaka to różnica, czy siedzimy z płaczącym dzieckiem na krześle w imię zasady, że ma spać samo, czy że położymy się z nim na łóżku i zaśniemy, no i przynajmniej jakoś wypoczniemy. Jak podkreślam, ja tez bym bardzo chciała, żeby moje dziecko smacznie sobie spało w swoim łóżeczku stojącym obok naszego, ale niestety życie pokaże, jak będzie. Jedne dzieci spokojnie sobie śpią same, inne niestety nie. A nie wyobrażam sobie zostawić rozpaczającego dziecka samemu sobie w imię zasady, że przytulę je rano. Mojemu synkowi niestety nie wystarczyło głaskanie po główce, musiał nas czuć całym ciałem... Nasza pediatra na szczęście też uważa, że rodzice sami niepotrzebnie się nakręcają tymi "zasadami" i potem robi się ogromny problem z faktu, że dziecko przyjdzie do nas do łóżka... no bo robi się, bo mamy taki terror dookoła, że dziecko "musi" spać w swoim łóżeczku choćby nie wiem, co się działo... no i potem takie pytania, czy dziecko, które chce się przytulić do rodziców jest aby normalne?... no bo przecież ma spać samo...myślę, ze najważniejsze jest znalezienie takiego złotego środka, który będzie odpowiadał wszystkim w rodzinie tak żeby nikt, a zwłaszcza mały człowiek, który jeszcze nic albo bardzo niewiele rozumie, nie został skrzywdzony... a w ogóle to polecam świetne książki Nessie Laniado świetnie też własnie przedstawia historyczne tło, w niesamowicie ciekawy sposób, jak to się stało, że zaczęliśmy tak separować dzieci od siebie
Tak więc jeszcze raz podkreślam - że ja bym bardzo chciała, żeby moje dziecko słodko sobie spało ale po pierwszym dziecku już wiem, że teoria teorią, a praktyka jest zupełnie inna, po prostu każde dziecko jest inne i jak mówiła wychowawczyni z przedszkola Michałka - nie ma jednej książki - o każdym dziecku mozna napisać osobną na pewno wszystkie tu obecne na forum chcemy jak najlepiej dla naszych dzieci i fajnie jest sobie te książki poczytać, ale potem i tak wybrać to, co pasuje do naszego dziecka, bo wiadomo, że z każdym dzieckiem każda z nas będzie miała inne problemy - jedne będą przerabiały kolki, inne brak snu, jeszcze inne płacze przy kąpieli czy przy zapinaniu w fotelik samochodowy dlatego już wiele razy mówiłam, zeby ani przy porodzie ani przy dziecku nie zakładać, że coś się wydarzy, albo że coś się nie wydarzy, bo z całą pewnością i tak zostaniemy zaskoczone, więc najlepiej słuchać wyłącznie dziecka i siebie a problemy z seksem w momencie, kiedy śpi z nami dziecko nalezy naprawdę włożyć między bajki, bo to totalny mit i bzdura jak się dwoje ludzi kocha, to może spać z dziesięciorgiem dzieci w jednym łóżku, a czas i ochotę na przytulanki zawsze się znajdzie, zwłaszcza że dziecko nie leży w naszym łóżku 24 godziny na dobę - zapewniam brak seksu z takich dziwnych powodów to zwykła wymówka, moim zdaniem. Dla chcącego nic trudnego Ale jeszcze raz podkreślam - jestem jak najdalej od wychowywania cudzych dzieci, do wychowywania mam swoje własne i napisałam tylko swoją opinię i tak, jak myśmy robili absolutnie nie narzucam nikomu swoich poglądów my bardzo lubimy, jak np. nasz synek przychodzi do nas w nocy z prośbą, żeby go przytulić i przykryć. Przecież za kilka lat to będzie tylko wspomnienie - takimi chwilami trzeba się cieszyć, a nie demonizować je jak przerabiałam takie lęki pt. czy wspólne spanie jest normalne i czy normalne jest, że dziecko tak często do nas przychodzi, to moja przyjaciółka, która miała w tym czasie śmiertelnie chore dziecko podpięte 20 godzin na dobę do aparatu do dializy powiedziała mi tylko: "Ciesz się tym, bo ja tylko marzę, żeby mój synek mógł przyjść do mnie do łóżka i przytulić się"... tak więc punk widzenia jak zwykle zależy od punktu siedzenia...poza tym nie ukrywam, że uwielbiam naszą pediatrę a ona jest z tych, które uważają, że nie należy stwarzać sobie samemu problemów i szukać ich tam, gdzie ich nie ma. Problemem jest np. ciężka choroba dziecka, a nie dziecko, które chce się przytulić
P.S. Myśmy spali w ten sposób, że synek spał pomiędzy nami, bo mamy ogromne, po prostu ogromne łóżko. Na węższym na pewno by nie spał pomiędzy nami.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-03-31 o 11:35
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 06:04   #120
andzya
Zakorzenienie

Witam wszystkie w nowym wątku

Nie śpię już od 4 rano, masakra po prostu głowa mnie boli, ale to pewnie od tego silnego wiatru.
Moja rodzina wyjechała do Włoch przed 5 i do nikogo z czwórki osób, która się znajduje w samochodzie nie mogę się dodzwonić Trochę niepokoi mnie to i nie ukrywam, że mam lekką schizę.
Zjadłam już bycze śniadanie i oglądam Fox life, a w miedzy czasie Was nadrobię
Po 9 muszę lecieć z moją kicią do weterynarza, wczoraj wyczaiłam u niej na pyszczku jakiegoś wielkiego guza, który do tego wszystkiego ją boli, bo bardzo miałknęła jak jej tego dotknęłam. Mam nadzieję, że to nic groźnego....

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33243167]Bardzo dziwne...

Dziewczyny, a ja wciąż nie czuję małego To już będzie trzeci dzień! Wczoraj byłam na wizycie i miałam USG, wszystko było OK. Co się mogło stać, czy on się naprawdę jakoś tak mógł obrócić, że go nie czuję? To znaczy czasami czuję ucisk na żołądek od dołu czy takie właśnie rozpychanie albo skurcz - ciężko mi już to określić... Ale nie będzie to 10 ruchów nawet na te 24 godziny ;([/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Perse - ja swojego nie czuję czasami dzień, czasami dwa - po pierwsze dlatego że łożysko mam na przedniej ścianie a po drugie moje dziecoko w ogóle jest jakieś nieruchliwe. Leń znaczy się, bo inaczej go nazwać nie idzie też panikowałam, ale skoro na wizytach bije serce i to mocno, zatem on tam gdzieś jest.... tylko chce powkórzać matkę jeszcze przed przyjściem na świat!
Nie ma się co stresować Dzieci tak samo jak ludzie miewają lepsze i gorsze dni dlatego rzadziej się ruszają.
Chociaż akurat nie mogę tego powiedzieć o Antosiu, mały jeśli rusza się rzadziej to tylko przez jeden dzień i to nie cały. A tak normalnie to miewam wrażenie, że wyjdzie mi przez brzuchol Z racji tego, że jestem dość szczupła i nie mam tłuszczyku na brzuchu bardzo wyraźnie widać jego falowanie i wczoraj w sklepie gość się patrzył na mój brzuch jakby obcego zobaczył
Wszyscy się śmieją, że ADHD po mamie młody odziedziczył

Cytat:

Ja rozjaśniałam włosy już dwa razy, w sensie robiłam odrosty w baleyage. Na poniedziałek też jestem umówiona

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości