Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - co ta Michunka zmalowała? :o
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-04, 11:23   #1
Michunka
Wtajemniczenie

Talking

co ta Michunka zmalowała? :o

Witam wszystkich zaglądających na ten wątek. Postanowiłam i ja dodać kilka swoich propozycji. Z góry przepraszam za długość i kondycję swoich paznokci. Niestety jak każda z was sprzątam namiętnie na Święta i już zdążyłam podniszczyć pazurki.

Dłonie to nasz wizytówka, więc warto o nie zadbać. Zasługują na wiele uwagi, zwłaszcza że narażone są na ciągłe działanie czynników zewnętrznych.
Wszystkie kobiety powinny mieć piękne, zadbane dłonie i wypielęgnowane paznokcie.
Ważna jest odpowiednia dieta, która jest podstawą dobrego wyglądu paznokci.
Przygotowałam wiele wzorów zdobienia paznokci wraz z podpowiedziami, jak je wykonać. Mam nadzieję,że staną się one inspiracją do tworzenia własnych wzorów.
Zachęcam Was do dbania o dłonie i zdobienia paznokci, gdyż może okazać się to wspaniałą zabawą, a z pewnością poprawi samopoczucie.
Każda z Was, jeśli poświęci trochę czasu dla siebie, bez wątpienia poczuję się bardziej zadbana, piękniejsza i bardziej pewna siebie.

dzisiaj przedstawię wam 4 pomysły na paznokcie. Każdy postaram się opisać jak najdokładniej. Życzę miłego czytania.

1. mozaika w odcieniach fioletu
Do wykonania potrzeba:
-lakier ciemny fiolet
-lakier jasny matowy fiolet
-lakier brokatowy fioletowy
-lakier brokatowy mieniący się na różne kolory
-lakier biały matowy
-lakier UV
-igła lub wykałaczka

Maluję najpierw paznokieć bazą. Następnie maluję całą płytkę paznokcia najciemniejszym lakierem.

robię kropy białym lakierem.

robię kropy fioletowym matowym lakierem

robię kropy fioletowym brokatowym lakierem

igłą rozmazuję wszystko

nakładam brokatowy lakier na całość

pokrywam lakierem UV

gotowe

Edytowane przez Michunka
Czas edycji: 2012-04-11 o 10:39
Michunka jest offline Zgłoś do moderatora