Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Dzień dobry!
My po śniadaniu i pierwszej partyjce w Eurobiznes już, teraz chłopaki wymieniają pole gry na Chińczyka 
I na wstępie przede wszystkim:
Śliweńko! Gratulacjeeeeee!!!!!!
A jednak się rozsypało... 
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa
mam wiadomosc od Dasti  otóż jest w szpitalu bo maly od wczoraj się coś słabiej ruszał i dziś rano pojechała bo się wystraszyła. Jest po usg i ktg, wszystko ok ale na ktg wyszły regularne skurcze co 4 min które ona odczuwa jako bezbolesne twardnienia, szyka długa i zamknięta.
Albo to początek porodu albo skurcze przepowiadające które mogą trwać tydzień lub dwa. W szpitalu bedzie 3 dni na obserwacji jak zaczną się mocniejsze skurcze to trafi na porodówkę a jak nie to po 3 dniach do domku. Zadnych leków nie mabo lekarz mówi że to już bezpieczny tydzien więc opóźniać porodu nie będą.
|
Alfa, dzięki za wiadomość
Dasti, dobrze, że pojechałaś i wszystko w porządku Trzymaj się tam, Kochana i powodzenia w razie czego 
Cytat:
Napisane przez anulka4771
Ach bo M zapalony wędkarz i kupił młodemu małą wędkę,bo jak byliśmy ostatnio na rybach to Filip był zły ze nie może zarzucać takiej normalnej dużej wędki.No i M tak wymyślił ze młody poszuka jej w ogródku.Dzieci co prawda jak jest zając szukają jajek...
|
Aaaa, myślałam, że o coś konkretnie z wędką chodzi 
My też pielęgnujemy takie tradycje (Maksiu wierzy w Mikołaja i Aniołka pod choinką, choć jak pójdzie do szkoły, to już mu chyba powiemy prawdę... pisze listy do Mikołaja, w Wigilię cichaczem pojawiają się prezenty pod choinką, ale można je rozpakować dopiero po zjedzeniu kolacji, itp.) ale zajączka to w ogóle u mnie w regionie nie kojarzę. Pierwszy raz o tym usłyszałam rok temu na wizażu 
Cytat:
Napisane przez moniczka1302
Strasznie pucne, nogi urosly mi o jeden rozmiar, palce mam jak parowki i nie moge ich do konca zgiac, a kostek mi nie widac 
do tego dochodza jeszcze skurcze przepowiadajace, a kolezanki mnie wczoraj nastraszyly, ze jak juz je mam to mi jeszcze tydzien lub dwa zostaly i sie rozpakuje 
|
Wszystko jest możliwe Już niedługo Ci to puchnięcie ustąpi 
Cytat:
Napisane przez moniczka1302
hmmm wszystko zalezy od tasmy jaka masz.. jest ich cale multum
przyznam sie szczerze, ze wole z tasmami bo wygladaja na wykonczone te firanki. ale wiem, ze cizeko sie roznomiernie marszczy i jest to pracochlonne. jak masz gęsto zmarszczona to moze sproboj ja odmarszczyc i zrobic tak - moze to cos pomoze:
|
Dzięki 
Jak ją tak leciuteńko marszczę, to łatwiej jest równo rozłożyć, więc tak zrobię, tylko jak wczoraj wspominałam zostawię to na koniec przygotowań w pokoju, bo to najmniej istotne. Jeszcze w tym tygodniu mam odebrać zasłonę. Dobrze, że do niej już żadnej taśmy nie chciałam tylko samo obszycie, bo ma zasłaniać okno na szerokość 150 cm, a po zsunięciu wisieć na szerokość 50 cm, więc najnormalniej w świecie prosto na żabkach ją powieszę!
Cytat:
Napisane przez begie13
Zdążył już ktoś Was polać wodą ?
|
A dzięki za przypomnienie!
Po Twoim poście pobiegłam pochlapać Maksa, razem pochlapaliśmy tż, on nas, było kupę śmiechu i tradycji stało się zadość 
Cytat:
Napisane przez Gaabbi
Nie wiem, czy dam radę ogarnąć, ale jeśli nie będzie chętnych...podejmę się wyzwania
Muszę Wam się za to pożalić, że w domu nerwowa atmosfera  W sobotę mieliśmy małe spięcie z P i do teraz fochy się ciągną. Niby wspólne śniadanie itp., ale w powietrzu wisi siekiera  Święta generalnie nie za ciekawe...zresztą, już nie pamiętam które święta spędziłam "ciekawie"
Za to Hania wczoraj i dzisiaj wariuje po brzuszku i jestem spokojniejsza 
|
Dasz radę na pewno! Ja zresztą służę pomocą, ile trzeba 
Dobrze, że Hania się rozruszała! A tż... u mnie też było ze dwa razy nerwowo, ale na szczęście po ostatniej długiej rozmowie jakoś szybko udawało nam się przywrócić porządek Powodzenia, żeby i u Was się przejaśniło!
Cytat:
Napisane przez kaśka k
u mnie to samo  przemilczeliśmy cały wieczór, dziś tż jeszcze śpi, ale czuję że będzie cd.
trzymam kciuki za Dasti... ja w nocy miałam potworny ból kręgosłupa i mega skurcze. chciałabym ponosić młodego jeszcze ze dwa tygodnie, ale czuję, że jestem kolejna do rozpakowania
|
za jedno i drugie...
Cytat:
Napisane przez justysd
A' propos seksu - chyba nie ma przeciwwskazań w 31 tc jeśli wszystko jest ok? Póki co korzystam z Męża w domu, ale zawsze trochę się boję 
|
Nie, nie ma, korzystaj do bólu
|