|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Ale tam to powiedziałabym, że nieco tłuszczyku po prostu mam Może to też zależy od kształtu macicy... Czy ona u wszystkich kobiet w ciąży ma identyczny kształt/układ? ![]() A o co chodzi z wędką? O tym to pierwszy raz słyszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zastanawiam się nad bezdotykowym Microlife, bo mój mały Microlife pod pachę mierzy rewelacyjnie w stosunku do tego, co wszystkie inne elektroniczne, z którymi miałam do czynienia, a było ich trochę w domu, w różnych przychodniach, itp.Cytat:
![]() Cytat:
Ja tego nie odczuwam jak bóli miesiączkowych, ale chyba niektóre kobiety tak mają... Ciężko to porównać... A miałaś przy tym taki bardzo twardy brzuch, jak nie zdarzało się do tej pory, czy raczej tylko ból odczuwałaś? Wiesz, my już niedaleko do terminu mamy to różne takie hocki klocki mogą się zdarzać |
|||||
|
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Witam dziewczynki wieczorową porą!
My dziś cały dzień w odwiedzinach. Jutro goście odwiedzą nas. Śliweńka trzymam kciuki! Spokojnej nocki życzę! Mam nadzieję, że kapukat jak wyjdzie to zajrzy do nas chociaż na chwilkę. Może pokaże nam Adasia.
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
To ja takiego twardnienia nie mam. W zasadzie nigdy twardnienia nie miałam, do tego brzuch mam trochę spożywczy więc przyjemnie mięciutki
Boli mnie podbrzusze, ale póki co rzadko więc nie panikuję
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() mam wiadomosc od Dasti otóż jest w szpitalu bo maly od wczoraj się coś słabiej ruszał i dziś rano pojechała bo się wystraszyła. Jest po usg i ktg, wszystko ok ale na ktg wyszły regularne skurcze co 4 min które ona odczuwa jako bezbolesne twardnienia, szyka długa i zamknięta.Albo to początek porodu albo skurcze przepowiadające które mogą trwać tydzień lub dwa. W szpitalu bedzie 3 dni na obserwacji jak zaczną się mocniejsze skurcze to trafi na porodówkę a jak nie to po 3 dniach do domku. Zadnych leków nie mabo lekarz mówi że to już bezpieczny tydzien więc opóźniać porodu nie będą. Wiadomość jest z g. 15, ale nie miałam jak się do kompa dostać wcześniej bo u rodzinki jestem ale mnie ten komp wnerwia stary gruchot literki mi zjada ![]() lecem spać jutro zajrzę, jak będę mieć jakieś nowe info oczywiście dam znać
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-08 o 23:44 |
|
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
Dasti trzymam kciuki, moze bedziesz kolejna rozpakowana
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
wesołych świat po pierwsze, mokrego dyngusa w dniu dzisiejszym dla wszystkich cięzarówek które tego chca a dla reszty społeczeństwa mega mokrego
dla Dawidka [*] i mnóstwa sił dla Perse gratulacje dla naszej KAPUKAT za szybki poród my jesteśmy 300 km od domku u moich rodziców, ostatni raz przed porodem, bo w maju juz sie nie ruszam z okolic wrocka, choc tata by chciał żebym przyjechałam i najlepiej rodziła w inie i potem mieszkała u nich a nie u teściowej chyba się o mnie boi jako że jestem pierworodna a wie że mama nie miała lekkich porodów u rodzicow jest 24 *C i troszkę puchne( bo u nas jest 18-20 max 22 ale wtedy biegamy prawie nago i w koncu udało mi sie was nadgonic po ostatnim burzliwym tygodniu acha spac nie mogę u rodziców chodze o 2 a o 8 -9 już wyspana jestem może dla tego że tu jest mega jasno i inaczej organizm się budzi tak naturalnie, a u nas w domu jest ciemno i mogę spac o wiele dłuzej a poza tym tu jest kablówka i nadrabiam sobie discavery ![]() śliwienka i dasti trzymaj się |
|
|
|
#1987 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja już chyba nigdy się nie wyśpię... strasznie ciężko mi się oddycha i za nic nie mogę znaleźć wygodnej pozycji w łóżku.... no i ta cholerna zgaga...po co było tyle słodyczy dzisiaj jeść
dzidziol wariuje po tym wszystkim w brzuszku, włazi mi gdzieś pod żebra i już całkiem nie mogę oddychać... Cytat:
![]() Cytat:
hmm... ja na samym początku powyłączałam różne rzeczy takie jak transfer danych i parę innych co by mi się tel sam nie łączył z internetem i czegoś tam nie pobierał... Tzn. że one też zaniżają ciśnienie? bo ja mam od teściów taki elektroniczny i na nim zawsze mam bardzo dobre ciśnienie, czasem nawet niższe niż zawsze miałam. W przychodni gdy mi pielęgniarka mierzy mam zawsze wyższe ale ona twierdzi, że u ciężarnej to co chwilę może być inne więc nie wiem... puls za to na elektronicznym mam najczęściej powyżej 90...kurcze czy to znaczy, że w rzeczywistości mam jeszcze szybszy... ![]() Cytat:
może u Dasti też się coś już zaczyna... nieee no jak się zaczęły sypać to wszystkie na raz ![]() Ciekawe co tam u śliweńki czy coś dalej ruszyło... ![]() i ciekawe czy jutro kapukat będzie już w domku z Adasiem, może znajdzie chwilkę i do nas wpadnie....
|
|||
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomości od Śliweńki
![]() Karolinka już na świecie Dostałam o 3 od niej sms, że Karolinka urodziła się dziś przez cc, 2960 g, 58 cm, 10 pkt
|
#1989 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Z tego wszystkiego się nie przywitałam Dzień Dobry. Dzisiaj pewnie pojedziemy do dziadka na wieś na grilla,może nie jest za bardzo ciepło ale świeci słonko i jest cieplej. |
|||
|
|
|
#1990 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- tak wogole to dzien dobry! ![]() wczoraj byl bardzo zabiegany dzien - od rana u tesciow a potem do nocy znajomych. Fajnie bylo. Strasznie pucne, nogi urosly mi o jeden rozmiar, palce mam jak parowki i nie moge ich do konca zgiac, a kostek mi nie widac ![]() do tego dochodza jeszcze skurcze przepowiadajace, a kolezanki mnie wczoraj nastraszyly, ze jak juz je mam to mi jeszcze tydzien lub dwa zostaly i sie rozpakuje Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Bry
śliweńka, gratulacje!!!! Jednak już mała na świecie ![]() Dasti, trzymaj się tam! Ja wczoraj od 13ej za stołem, potem to już na kanapie, ale i tak wieczorem byłam wykończona. Bardzo mi się spać chce, piasek mam w oczach, ale od 6:30 nie mogę już spać. |
|
|
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyznam sie szczerze, ze wole z tasmami bo wygladaja na wykonczone te firanki. ale wiem, ze cizeko sie roznomiernie marszczy i jest to pracochlonne. jak masz gęsto zmarszczona to moze sproboj ja odmarszczyc i zrobic tak - moze to cos pomoze: |
|
|
|
|
#1993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na szczescie masz juz wszystko za soba!!!! ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
na pocieszenie moge dodac, ze koty mojej kolezanki tez przeszly nowotwory, podejrzenie hiv kociego itp - bedzie dobrze!!! |
||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
AAAA Śliwieńka gratulacje!!!!!!
ale fajnie ![]() Dasti trzymaj się ![]() diablica gdzie jest tyle stopni??? |
|
|
|
#1995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi tez cos tam schodfzi, ale lekarz powiedzal - uplawy ciazowe wiec sie nie przejmuje, ale ostatnio powiem ze jest dosc mokro z tego co wyczytalam i tak jak sliwenka napisala - ze ma troche inny odcien - rozowawy ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
to sie zaczelo oby wszystko bylo gites!!!
|
||
|
|
|
#1996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliwnka super gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! 11 Dasti trzymam kciuki.
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
moj maz polazl do kosciola
a ja na kompie, zaraz machne jakies sniadanko i wywietrze mieszkanie. teraz sobie zdalam sprawe, ze jeszcze nie moge rodzic bo nie mam wydrukowanej RMUA a drukarki nie mam |
|
|
|
#1998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to była podana temp. w domku bo na dworze jest 3 *C ale ze w domku spędzam 95% czasu na święta myślałam ze jest to oczywiste że mówię o temp. pokojowej
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez myslalam - "gdzie bylo tak cieplo"
|
|
|
|
#2000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idę robić śniadanie a potem do kościoła Zdążył już ktoś Was polać wodą ? |
|
|
|
|
#2002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:ju pi:Ale mają świąteczny prezent![]() Cytat:
![]() Begie ja jeszcze nie opuściłam dzisiaj domu, więc póki co nie i mam nadzieję, że tak zostanie![]() Stresujecie mnie tymi porodami ![]() ![]()
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Dasti powodzenia!
Sliwenka Gratulacjeeeeeeeeeeee !!!! )ide jesc sniadanie, bo umieram z glodu. Pozniej wpadne poplotkowac
|
#2004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
jej ale fajne wieści w te święta, już dwa dzidziusie
![]() wielkie brawa i gratki
|
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro zaczynam 36tc
|
|
|
|
#2007 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dzisiaj słoneczko, ale nie wiem czy ciepło czy zimno jeszcze nie. nawet mąż ![]() ja jutro kończę 34tc |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale superancko!!! Już drugi Króliczek na forum ![]() śliweńka GRATULUJĘ!!! Dasti, myślałam o Tobie, trzymam kciukasy ania, trzymaj się Kobieto! Głowa do góry, już niedługo będziesz tuliła do piersi swoje szkraba. kapukat, czekamy na Ciebie i na Adama napoje już się chłodzą w lodówceKurcze, Mamy majowo- czerwcowe, a rozpakowują się na początku kwietnia. Wkradł się jakiś bałagan do wątku Proszę się zdyscyplinować drogie Panie ![]() Cytat:
![]() Wczoraj cały dzień byliśmy poza domem. Dałam radę z podróżą do Taty Trochę męcząco, ale nie najgorzej ![]() Muszę Wam się za to pożalić, że w domu nerwowa atmosfera W sobotę mieliśmy małe spięcie z P i do teraz fochy się ciągną. Niby wspólne śniadanie itp., ale w powietrzu wisi siekiera Święta generalnie nie za ciekawe...zresztą, już nie pamiętam które święta spędziłam "ciekawie" ![]() Za to Hania wczoraj i dzisiaj wariuje po brzuszku i jestem spokojniejsza
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-09 o 10:40 |
|
|
|
|
#2010 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mąż, w dodatku zimną! wrrr A ja dzisiaj chociaż pewnie większość z Was powie, że to 37, ale ja wolę liczyć tak jak moja gin i tak jak to dla mnie bardziej logiczne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Ale tam to powiedziałabym, że nieco tłuszczyku po prostu mam
Może to też zależy od kształtu macicy... Czy ona u wszystkich kobiet w ciąży ma identyczny kształt/układ? 

Cały dzień o niczym innym nie myślę. Wczoraj zapytałam taty czy coś się w trakcie takiej operacji może przytrafić, powiedział, że wszystko łącznie z tym, że może się okazać, że nowotwór jest tak naciekający i duży, że będę musiała podjąć decyzję czy ją wybudzić... Bo może się to okazać niehumanitarne... No myślałam, że zawału dostanę. Od tego tekstu nie myślę o niczym innym po prostu, mam doła i jestem zmęczona. Patrzę na moją kicię, która sobie normalnie krąży i już sama nie wiem co mam ze sobą zrobić.

Ja zastanawiam się nad bezdotykowym Microlife, bo mój mały Microlife pod pachę mierzy rewelacyjnie w stosunku do tego, co wszystkie inne elektroniczne, z którymi miałam do czynienia, a było ich trochę w domu, w różnych przychodniach, itp.

to różne takie hocki klocki mogą się zdarzać 

klask i:

Po drugie zamówiłam dwa razy szerszą niż mam szerokość karnisza tak jak wszędzie radzą i jak ją tak bardzo zmarszczyłam, to jest tak bardzo pofalowana, że prawie nie widać wzoru (tych postaci z Kubusia), tzn. żadnej nie widać w całości i nie podoba mi się to. Na razie tak wisi, ale chyba ją jeszcze rozsunę i utnę sobie, i obszyję ten bok sama, bo wolę tak minimalnie dosłownie zmarszoną, żeby ładnie ten wzór było widać. A może jeszcze jak wreszcie ją ułożę w satysfakcjonujący sposób, to sobie przeszyć ją też po tej taśmie, żeby mi się już nie przesuwała, co?
napoje już się chłodzą w lodówce
W sobotę mieliśmy małe spięcie z P i do teraz fochy się ciągną. Niby wspólne śniadanie itp., ale w powietrzu wisi siekiera