Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pożyteczne porady domowe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-15, 13:15   #158
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Pożyteczne porady domowe

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Kiedyś moja Ciocia miała taki magiel ręczny bez prądu, zawijało siena niego pościel na kilka godzin po odkręceniu była prosciutka pomimo że bez użycia jakiejkolwiek temperatury, aha pościel i ręczniki, ścierki przed tym maglowaniem były pryskane wodą.
Haha, znam ten wynalazek - moja babcia miała takie coś (zwane u nas manglownią ), jego szczątki gdzieś mam jeszcze w szopce. Naprawdę dobrze działało, ale trzeba się było nieźle namachać, dobrze że teraz są skuteczne żelazka.
Jednak ten sposób z podwójnym składaniem nie dla mnie Ja przeważnie piorę późnym wieczorem i lubię od razu powiesić, wtedy mam rano suche i mogę na nowo używać (a potrzebuję ciągłości, bo mam pieluchy wielorazowe)

Cytat:
Co do torebki ze skóry to polecam szare mydło, a raczej jego wodny roztwór
Dużo tego mydła? Jakieś proporcje?

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Mój sposób niestety nie jest tani, ale do dnia dzisiejszego niczego lepszego nie znalazłam. Używam do wszystkich skór, z kanapami włącznie . A wydajny jest bardzo .
Oto on : http://www.hara.pl/index.php?pg=2&prod=85
Krem jest bardzo tłusty i nie wiem czy nie zostawiłby plamy na jasnej skórze . Pani z firmy Hara jest wyjątkowo miła i uczynna. Zapytaj .
Ale czy ta pasta też czyści? Bo nie znalazłam tam takiej info.

Cytat:
a papierowe ręczniki po polerowaniu szyb, kafelek, luster są na tyle suche że wrzucam do makulatury
No wiem wiem, ja bym mogła użyć na rozpałkę, ale mam jakiegoś hopla i opór przed używaniem papierowych ręczników

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując