2012-04-15, 13:15
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pożyteczne porady domowe
Cytat:
Napisane przez _MAMA_
Kiedyś moja Ciocia miała taki magiel ręczny bez prądu, zawijało siena niego pościel na kilka godzin po odkręceniu była prosciutka pomimo że bez użycia jakiejkolwiek temperatury, aha pościel i ręczniki, ścierki przed tym maglowaniem były pryskane wodą.
|
Haha, znam ten wynalazek - moja babcia miała takie coś (zwane u nas manglownią ), jego szczątki gdzieś mam jeszcze w szopce. Naprawdę dobrze działało, ale trzeba się było nieźle namachać, dobrze że teraz są skuteczne żelazka.
Jednak ten sposób z podwójnym składaniem nie dla mnie Ja przeważnie piorę późnym wieczorem i lubię od razu powiesić, wtedy mam rano suche i mogę na nowo używać (a potrzebuję ciągłości, bo mam pieluchy wielorazowe) 
Cytat:
Napisane przez _MAMA_
Co do torebki ze skóry to polecam szare mydło, a raczej jego wodny roztwór 
|
Dużo tego mydła? Jakieś proporcje?
Cytat:
Napisane przez Heroldin
Mój sposób niestety nie jest tani, ale do dnia dzisiejszego niczego lepszego nie znalazłam. Używam do wszystkich skór, z kanapami włącznie . A wydajny jest bardzo .
Oto on : http://www.hara.pl/index.php?pg=2&prod=85
Krem jest bardzo tłusty i nie wiem czy nie zostawiłby plamy na jasnej skórze . Pani z firmy Hara jest wyjątkowo miła i uczynna. Zapytaj .
|
Ale czy ta pasta też czyści? Bo nie znalazłam tam takiej info.
Cytat:
Napisane przez _MAMA_
a papierowe ręczniki po polerowaniu szyb, kafelek, luster są na tyle suche że wrzucam do makulatury 
|
No wiem wiem, ja bym mogła użyć na rozpałkę, ale mam jakiegoś hopla i opór przed używaniem papierowych ręczników
|