Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zdrowe odżywianie - złe odżywianie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-17, 06:58   #7
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Dot.: Zdrowe odżywianie - złe odżywianie?

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Masz jakiś pomysł na zastąpienie kawy? Nie wyobrażam sobie życia bez niej. Już kilka razy próbowałam ją "rzucić" - bez skutku

A możesz mi powiedzieć co jest nie tak z ryżem? Nie jem rozgotowanego Słyszałam że w takiej postaci w jakiej ja go spożywam jest ok. Już słyszałam że ziemniaki są be, teraz że ryż...Matko Boska to co jeść? Nie mam zamiaru zastępować ryżu/ziemniaków/kaszy stertą warzyw. A o stosunku do ryżu brązowego już pisałam.
Powiem Ci, co ja zrobiłabym na Twoim miejscu. Wywaliłabym rozpuszczalną do kosza, kupiłabym zwyczajny ekspres przelewowy i robiła sobie normalną kawę.
Koszt ekspresu to jakieś 60-100 zł. Koszt kawy dużo mniejszy niż rozpuszczalnej, bo kupujesz zwykłą mieloną.
I gwarantuję Ci (bo sama to przerabiałam) że po pierwsze nigdy nie wrócisz do rozpuszczalnej, po drugie poznasz prawdziwy smak kawy, po trzecie nie będziesz mieć zgagi

Jeśli chodzi o ryż, to jest to sam cukier. Oczywiście w uproszczeniu, ale zwłaszcza rozgotowany ryż jest bardzo niewskazany dla osób mających problemy z układem trawiennym.
Miseczka średnio twardego białego ryżu tygodniowo - taki limit sobie ustal

Ja też nie lubię brązowego ryżu, nie jem wielu 'zdrowych' rzeczy, bo wiem że mi nie służą. Najważniejsze to słuchać siebie i swojego organizmu, a nie paść się wiórami i serkiem wiejskim, bo inni mówią że to zdrowe.

Tak samo z otrębami - jak tylko zobaczysz, że Ci szkodzą, przerzuć się na suszone śliwki. I tak dalej
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując