|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
o dziś jestem pierwsza. dzień dobry wraz ze słońcem 
Cytat:
Napisane przez archinta
oby w dobra strone
Ja jakis czas temu to mialam wrazenie ,ze wiekszosc hodowców ma w wszelaką socjalizacje- byleby namnozyc, byleby sprzedac jak ledwo w kalendarzu trzaśnie 6 tydzień
A u nas to samo- ja psa naucze przy nodze itp. - wystarczy ze sie rozchoruje na kilka dni i z nia nie wychodze ti potem jak widze "szkołe" TŻ to mnie krew zalewa, no ale co tam...
|
faceci, nawet to im nie idzie 
no nasza to była u hodowcy do 4 miesięcy, ale za dużo to on jej nie pokazał 
Cytat:
Napisane przez acelinka
Kocham Was wszystkie nawet jak mnie tu nie ma
|
my Ciebie też 
Cytat:
Napisane przez anciaahk
Ojej jaka dzielna Agatka . Mój by syrenę na pół przychodni uruchomił.
dzielna, dzielna, dumna byłam
Dziękuję. Mam nadzieję, że mu krzywdy nie robię, od kilku dni tak ma, że tyle pije, nie wiem, co mu się porobiło. Może wraz z ząbkowaniem minie.
Daję to się bardzo uspokaja. Nie wiem, czy tak się powinno robić.
Cała Acelinka .
Gratki za pierwsze zupki. Archi nie było jednak plucia na odległość? Małgosia my gotujemy podobnie, daję jeszcze mrożoną swoją pietruszkę, koperek i ziemniaczki. Ale 2 razy nie gotuję, tylko pod koniec gotowania daję oliwę i cześć a tak chyba nie wolno  .
Dzisiaj u nas rządziła cukinia.
|
ja też drugi raz nie gotuję, bo mieszam ugotowane produkty i to bez sensu znowu gotować. u nas brokuł i cukinia 
Cytat:
Napisane przez mama zosi
Osiągnęłam swój pierwszy poważny sukces wychowawczy... Zośka śpi w swoim łóżku! Nie obyło się bez marudzenia, wymuszania, w końcu ryku, przytulania, śpiewania, całowania po brzuszku, ale byłam nie ugięta i cierpliwa i się udało!
zajęło to nam dwie godziny, a normalnie to zasypia w kwadrans to max
|
za konsekwencję i jej efekt
Cytat:
Napisane przez aa2
też tak robie , ciepłe warzywka wyciągam , wrzucam masło i fruuuu blenderem
w ogóle z nowości to moje dziecko przez swieta wyjadało mi zółtko z jaja -wiec mozna powiedziec ze wprowadziłam żółtko zjadł conajmniej połowe
wczoraj dostał do pokosztowania jajecznicy, jadł az miło aż szkoda było nie dawac, ale na razie musi poczekac, jedynie na pokosztowanie dostaje
na imprezie dostał troche mast z torta i ciasto, dobierał sie do kieliszka z szampanem ale tego to nawet na skosztowanie ode mnie nei dostanie choćby nie wiem co
a dziś wcinał krome chleba taką gdzie wiecej skórki było i woli to niż chrupki zadylał z kromalem az miło , az musiałam w końcu zabrac bo sie przepołowiło i bałam sie że całe do buzi wsadzi
cos tam jescze mu chyba dawałam, ale nei pamiętam
wiecej grzechów nei pamietam
|
szalejecie, ale jak Młodemu nic nie jest to spoko. moja babcia powtarza, ze jak jej dzieci skończyły pół roku odstawiała od cyca i normalna zupa, taka jak dla wszystkich była 
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin
Miałam pytać jak poszło, ale doczytałam że git. Super
A naprawdę zjadacie tylko pół słoiczka? Kamilka cały wciąga i czasem mam wrażenie że jakby było więcej to też by poszło
Agacia potrafi cały duży słoik wciagnąć
Hmmm, tak o sobie nie myślałam Ale w sumie ja zawsze taka techniczna byłam, po tacie
A nosidło Bondolino z tej stronki. Tylko widzę nie ma coś naszego koloru. Mamy czerwone (strasznie podobał mi się piaskowy kolor, ale tż słusznie zauważył, że niepraktyczne. Czytam i czytam to co napisałam i oczom nie wierze, ale on naprawdę na to zwrócił uwagę
ale ten kolor co napisali schwarz/rot a to są jakieś modele różne tego nosidła, czy uniwersalny?
Jedziemy do Lublany, do Słowenii.
Nie wiem jak ja to przeżyje, szczególnie podróż.
|
znaczy jedziecie, autem konkretnie czy lecicie?
Cytat:
Napisane przez aa2
Minio ja mieska daje na oko i na razie staram sie niewiele, na takie 3 dnioew to ostatnio dałam polowe piersi z kuraka , ale to raczej sie Ci nei przyda bo z tego co pamietam kuraka wiekszośc dziewczyn nie daje 
ogólnie innego miesa to róznie-u nas na oko 
|
ale pół całej piersi, czy pół połowy? 
Cytat:
Napisane przez anciaahk
U nas akurat odwrotnie. Jak dam smoka, pogłaszczę itp a nie dam cycka, to zaczyna głośniej, głośniej, głośniej, wierci się w łóżku, kręci, popłakuje i muszę ustąpić. Czasem z pół godziny próbuję ale to nic nie daje. Więc już jak się obudzi to daję i cześć.
U nas są 3 karmienia.
Chciałabym w lipcu odstawić Frania.
|
Ancia tak w ogóle odstawić? 
Cytat:
Napisane przez mama zosi
Minio piszą żeby mięsko gotować osobno, minimum 20 minut, 20 gram, tak żeby po ugotowaniu zostało 10 gram. Potem każą miksować to z warzywami i oliwą, a no końcu jeszcze raz gotować. I tak jest właściwie w każdym przepisie, na porcję 180 ml zupki.
|
kurczę to chyba ja za mało mięska daję, bo mam tyle na dwie porcje zupki. ale nawet jak aptrzyłam na te skąldy sloiczkowych zupek, to tego miesa z 10% 
Cytat:
Napisane przez aa2
też nie gotujesz raz jeszcze?? uffffff 
kochana a jak buraka gotujesz to jak? razem z warzywami wszystkimi czy osobno? bo mój dziś kolor zgubił 
|
burak zawsze kolor zgubi. no chyba, ze w skórce gotowany jak pisałaś wcześniej.