2012-04-20, 17:21
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Leki antydepresyjne [opinie, doświadczenia]
Cytat:
Napisane przez Izabell123
ja miałam przygodę z dwoma lekami, mimo że na depresję leczę się już od dawna.
za pierwszym razem Fevarin, który po jakimś czasie przyniósł oczekiwany efekt, przywrócił mi chęci do życia.
jednak po +/- 2 latach powróciły depresyjne nastroje, związane również z ed. wówczas przepisano mi Seronil, po którym wciąż nie mogę dojść do siebie :/
to był najgorszy okres w całym moim życiu. zawaliłam szkołę, związek, całe dnie spędzałam leżąc i patrząc w sufit. planowałam nawet aby skończyć ze sobą. w ciągu 2 miesięcy przytyłam ponad 10kg, co dla mnie, osoby od x czasu dbającej o swój nienaganny wygląd, było dramatem. powróciłam do Fevarinu, jest lepiej, choć mam jakby poczucie uzależnienia od niego. wystarczy przypadkowe pominięcie jednej, wieczornej dawki, a następny dzień jest wyjątkowo niestały emocjonalnie.
|
Z Fevarinem miałam bardzo krótką przygodę, bo źle reagowałam. Jednak z tego, co mi wiadomo, nie wywołuje on uzależnienia, a w każdym razie nie fizyczne.
Nie jest to związane z tym, że rano przypominasz sobie o pominięciu wieczornej dawki i ogarnia Cię napięcie, które towarzyszy cały dzień?
Na mnie obecnie przestały działać największe dawki mianseryny i wenlafaksyny...
|
|
|