Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: MAJ Sensous Noir/pachnące buty MELISSA/Feerie/SamsungOMNIA/ChinaGlaze/dużo kolo
MAKIJAŻ
- Baza rozświetlająca Benefit That Gal około połowy - ja używam jako jasnego taflowego rozświetlacza na policzki.
- Puder sypki żółty Clinique Redness Solutions - mogę oddać połowę + pędzelek (mogę oddać niezależnie)
- Diorskin ICONE – baza z filtrem 10 SPF ujednolica koloryt odcień bezbarwny, z wymianki, użyłam kilka razy więc ubytek na poziomie 15%
- Smashbox Fusion Soft Lights Baked Starburst – bronzer rozświetlający, zostało około 15%
- Róż Fred Farugia Fard a Joues 08 (raczej wish)
- Fred Farugia balsam nabłyszczający do ust - kolor 08 cielisty beż (nude) użyty ok 3 razy mam też odcień jasnoróżowy z perłową poświatą, jednak z widocznym zużyciem (użyty max 10 razy)
- Korektor pod oczy Clinique Airbrush kolor 04 Natural Fair - z wymianki, według zapewnień właścicielki użyty kilka razy, ja użyłam 2 razy – nie mój kolor
- rozświetlający korektor Smashbox Photo Op Undeer Eye Brightener - zostało około 40%
- Szminka YSL w kolorze stosunkowo ciepłej, intensywnej czerwieni Rouge Pur 120 –po terminie ale trzymana przez cały czas w lodówce - używałam tylko na wielkie wyjścia, oddam za coś o mniejszej wartości
- Rozświetlacz - bronzer w kremie Sephora w metalowym breloku z edycji limitowanej – chłodny beż
- pomadka Manhattan pomarańczowa X-treme Last & shine 33N - użyta z 5 razy
- PUPA paletka do brwi bardzo chwalona na KWC, najchętniej zostawiłabym sobie sam żel, jak widać ułamałam wieczko więc nie będę wybrzydzać
- Dziesiątka Benefit Ten - oddam za coś super fajnego
MAKIJAŻ OCZY
- Eyeliner Shiseido - nowy, w kartoniku, nawet nie otwierany - za coś z wish
- Cień pojedynczy Guerlain odcień b. jasny lila (na zdjęciu wyszedł inaczej) L’instant Coquin – użyty może 3 razy, z welurkiem i pudełkiem (*wish)
- Poczwórne cienie Guerlain (fiolety) Ombres Eclat 4 Couleurs, Touche de Lilas 292, zużycie minimalne (użyte może 2 razy), ułamany koniuszek pacynki
- Baza pod tusz Lancome z wymianki, ja użyłam raz, poprzednia właścicielka podobno też prawie wcale. Jest mi totalnie zbędna więc nie będę wybredna.
Givenchy Phenomenon Eyes czarna, z wymianki, świeża, nie używam więc oddam za dowolny drobiazg, byle z mojej listy
- Cień Sephora – kolor chabrowy, mat, nieużywany (kupiłam na imprezę ale zmieniłam koncepcję makijażu)
- Benefit cień w kremie kolor ecru "tattle tale" zużycie ok. 15%
- Pyłek Sephora w kolorze perłowym / ecru, użyty może 3 razy, na powieki lub do ciała
- Cień Wet'n'Wild kolor Cherub 256A - zużycie praktycznie żadne, lekko perłowy delikatny jasny róż kupiony w sklepie w Kanadzie, żadne allegro.
- Cień Bourjois w odcieniu różowym z drobinkami – zużycie znikome
- cień w kremie Dior 622 Undressed Beige - beż z drobinkami, zużycie znikome
JOKO - cień w kolorze srebrnym w kremie z wymianki kolor J30, zużycie znikome (ostatnie fotki)
- Puder sypki Sally Hansen Cornsilk, matująco rozświetlający, użyty dla wypróbowania odcień NO COLOR - za wish
- Kólko Smashboxa Eye Illuminator - do nakładania na cienie w celu zmiany odcienia, użyte dla wypróbowania - za coś ekstra z wish
- Benefit High Beam użyty kilka razy, z wymianki ale oryginalny
- PUPA paletka do brwi bardzo chwalona na KWC, najchętniej zostawiłabym sobie sam żel, jak widać ułamałam wieczko więc nie będę wybrzydzać
LAKIERY
ZESTAW OPI AXXIUM
Mam 3 kolory, nawierzchnię plus podkładowy lakier OPI AXXIUM (hybrydowy), pędzelek dorzucam gratis do całego zestawu 6 lakierów.
Wartość jednego koloru nowego to ponad 120 zł.
Kolor brudny brąz taupe You don't know Jacques użyty 1 raz
(ten mogę oddać także pojedynczo )
Pozostałe lakiery oddam tylko w zestawie wraz z dwoma powyższymi (łącznie 5 lakierów w tym duży podkład, nawierzchnia i nowy nieużywany pędzelek). Wartość zestawu nawet używanego to min. 370 zł więc oddam za jakiś konkret.
Kolory w zestawie oprócz Jacques'a:
Barefoot in Barcelona - brudny róż, użyty 4razy
San Tan Tonio - piękny jasny beż cudny na lato użyty 3 razy
Podkład
Nawierzchnia
Swatche w postach niżej!
Normalne lakiery:
China Glaze Star Wars - nowiutki, użyty raz, otwarty dzisiaj
Na razie nie jestem pewna czy go wymienię, więc rozpatrzę raczej oferty za konkrety z listy najchętniej na lakiery z listy: Bourjois So Laque w odcieniu pomarańczowym,
Zoya Tamsen ,
OPI In My Back Pocket
Zoya Jancyn
Catrice Apropos Apricot
Lakier China Glaze Street Chic - nowiutki, użyty na 4 paznokcie brudny brąz "taupe"
[B]- Sally Hansen Salon Manicure "Plum's the word" - tylko wypróbowany- wymienię tylko na coś z listy
- ESSIE Angora Cardi - z wymianki, nie jest nowy, ale maluje się nim normalnie, zużycie kilka mm.
MINIATURY, PRÓBKI
Fabryczne próbki perfum:
Ange ou Demon le Secret - saszetka
- Podróżny zestaw miniatur - 3 mydełka, podróżne szczoteczki do zębów, 1 szampon, 2 balsamy do ciała, 2 odżywki do włosów, grzebyk - oczywiście wszystko nowe i nieużywane
Miniatury Anne Semonin - 2 odżywki do włosów i 2 balsamy do ciała, zapach bodajże Wetiwer
http://www.annesemonin.com/
Polecam obejrzeć, w Polsce marka nie jest bardzo znana.
Miniatura kremu na naczynka Avene Diroseal
Filtry:
IWOSTIN do naczynkowej SPF 30, SPF 25
LRP ANTHELIOS SPF 50, SPF 30
i inne - proszę pytać bo stan stale się zmienia
dokładam w następnym poście więcej filtrów i próbek aptecznych (Avene, Vichy)
Cery mieszane i trądzikowe:
Clinique żel punktowy na wypryski 5 ml - użyty raz, kropelka
Do cery naczynkowej – Capillin, Capillin SPF (na naczynka i na zaczerwienienia) około 18 sztuk = 28 ml
Avene Cold Cream – dwie próbki w tubkach wazność 10.2011 trzymane w lodówce
3 kroki Clinique
Profesjonalny fryzjerski szampon L'Oreal zapobiegający łamaniu
DODATKI TO WIĘKSZYCH WYMIANEK LUB ZA RZECZY O NIŻSZEJ WARTOŚCI
- dwa cienie ISA DORA wydłubane z zestawu – srebrny beż oraz kobaltowy
- cień ART DECO lekko połyskujący półmat cielisty brąz ( tester nr 31)
- Poczwórne cienie Maybelline kupione w Kanadzie, 50 Sunlit Bronze, zużycie minimalne (użyte od 2 do 4 razy)
Potrójne fiolety ISA DORA Creative Shades – tester
L’Oreal kolor Saphir – granatowo fioletowy z połyskiem
Potrójne złote cienie Bourjois – zużyty najjaśniejszy
Brokaty- zielony, fiolet, ciemny brąz i jasny brąz złotawy, gwiazdki do zdobienia paznokci
Czas edycji: 2012-07-27 o 09:24
|