2012-05-07, 22:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Napisane przez gosia261282
Co do tej metody 3-5-7 ja bym chyba nie dala rady robic tak z placzacym niemowlakiem.Przeciez on nie rozumie slowa dobranoc,masz tu spac ja wychodze.Niemowle mysli,ze on i matka to ta sama osoba.Wiki byla noszona,bujana,pocieszana w kazdy mozliwy sposob gdy tego potrzebowala i wyrosla na super dziewczynke i w starszym wieku umiala sama zasypiac,po odpowiednich rytualach,przeczytaniu bajki,zaspiewaniu kolysanki,calusku.
Co do parasolek ja kupilam zwykla,nie bylo napisane nic o filtrach.
W koncu!Super wiadomosc!! 
|
No i wlasnie kochana nie rozumiesz o co w tym chodzi Aguska to po krotce wyjasnila. Ja tylko dodam ze nie stosuje sie tej metody u noworodkow, a mysle ze najwczesniej po pol roku .. Probowanie nauczenia przesypiania calych nocek (np przepajaniem herbatka czy woda w nocy, zeby oduczyc budzenia sie na karmienie) mozna juz u dziecka 5tygodniowego ktore osiagnelo wage 5 kilo. Jesli nie uda sie po 4 nockach to probuje sie za kilka tyg. Przy czym ja np sprobowalabym u Julki bo ona i tak tylko raz sie budzi na karmienie badz czasem wcale, ale nie probowalabym u dziecka ktore w nocy nadal jada co 3h, bo to katorga dla takiego maluszka.
uciekam spac, buziaczki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
|
|
|