Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-08, 11:47   #4393
begie13
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Rozumiem wszystkie Twoje inne argumenty, o których piszesz, że nie chcesz urazić teściowej, itp... Ale w tym względzie uważam, że ta rozmowa powinna dojść do skutku i oczywiście, że to mąż powinien nie tylko zacząć, ale być głównym uczestnikiem tej rozmowy! Więc chyba musiałabyś zacząć od przekonania go, że np. w innych względach ustępujesz, dostosowujesz się, itp., ale to jest ważne dla Ciebie! I przygotować go, że ona tak na koniec skomentuje "jeszcze zobaczymy", ale że powinien powiedzieć, że nie zobaczymy, tylko np. że to już jest ostatecznie przez Was postanowione i prosicie, żeby to uszanować...
Wybacz, jeśli moje rady są zbędne, ale po prostu nie mieści mi się w głowie ta sytuacja...
Ja bardzo dziękuję Ci za Twoje rady, które są cenne i że starasz się pomóc mi w tej sytuacji , dzisiaj koniecznie porozmawiam na ten temat z mężem, bo nie ma w sumie na co czekać... dziś wieczorem jemy pizzę i obejrzymy jakąś komedię, to myślę, że potem jak już się odpręży po pracy to spokojnie bez wyrzutów zagadam do niego, zrobię maślane oczy i mam nadzieję, że przekonam go, żeby porozmawiał ze swoją mamą i uprzedzę go o wszystkich jej odpowiedziach jakie mogą paść.
dziękuję jeszcze raz

aaa idę do sklepu po mleko, śmietanę i loooda mleka to koniecznie muszę mieć zapas, bo co noc jest mi niestety potrzebne na zgagę...
zauważyłam, że już nie ważne co zjem ( czy słodkie, czy tłuste czy wręcz przeciwnie) to i tak ją mam...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora