|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cieszę się, że tytuł z bocianem niektórym się spodobał, a tak na poważnie to miło mi się zrobiło, że ktoś czyta moje posty. Jestem z Wami od samego początku, jako ta podczytująca, bo po pracy nie byłam w stanie włączyć się do rozmowy, samo czytanie po całym dniu zajmowało mi bardzo dużo czasu. A teraz drugi dzień na zwolnieniu i już szału dostaję, próbuję się zająć wszystkim, oprócz tego co powinnam zrobić w pierwszej kolejności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() z rodziną to jest tak że czasem naprawdę wkurzają. jak już nie mogę to powiem pare słów ale generalnie staram się za bardzo nie kłócić z nimi bo to do niczego dobrego nie prowadzi. zresztą jesteśmy daleko więc najwyżej nie będę jakiś czas dzwonić i mam święty spokój. poza tym z moją mamą to nie ma za bardzo gadki bo ona jak sobie coś ubzdura to nic do niej nie trafia tylko trzyma się swoich racji i już więc na darmo gadanie. teście ze to tak mi działają na nerwy że szok. też są daleko no ale mąż do nich na skypie dzwoni co tydzień i zawsze mi ciśnienie podniosą. unikam ich ile wlezie bo gdybym ja im coś powiedziała to byłaby obraza majestatu dlatego zostawiam to zawsze mężowi... niech on im da do zrozumienia że zachowują się beznadziejnie. a tak w ogóle to mama przyjeżdza do mnie w sb na 3i pół tygodnia. no ciekawe jak będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie też nazywa grubasem choć przytyłam w sumie 6 kg od początku ciąży mam na to zlew kupiła mi dres na ciąże, taki wielki, pewnie sądziła, że zrobi się ze mnie cztero dzwiowa szafa, a ja się topie na końcówce ciąży w tych spodniach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||
Zakorzenienie
|
W nowej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Będzie się miał kto moim noworodem zajmować ![]() Cytat:
![]() Jednym mogę opowiadać, rozczulać się nad dzieckiem, cieszyć się ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na niektóre osoby - sama nie wiem dlaczego - reaguję wręcz alergicznie, z niechęcią; irytują mnie i to nie tylko w ciąży, tylko w ogóle. Taki ze mnie ciężki przypadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Wow, dziewczyny, niby niedużo postów, ale czytam i czytam... takie długaśne
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki za balonik ![]() Libretka, właśnie... Prosimy o jakieś info ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I też z tego co wiem, to ani brak wylewającego się piersi mleka nie świadczy o przyszłych problemach, ani też wylewające się mleko nie gwarantuje sukcesu... Cytat:
![]() ![]() Ja już tu kiedyś o tym prezencie pisałam więcej, ale może akurat wtedy za nami nie nadążałaś ![]() ![]() ![]() ![]() Natomiast Maks nie wie, że też coś dostanie. To będzie niespodzianka, jak wrócimy z Kajem do domu. Dostanie najprawdopodobniej jakąś porządną grę planszową (tż zajmnie się jeszcze kupnem), żeby to długo posłużyło czy nawet mogło służyć za kilka lat do wspólnej braterskiej zabawy ![]() Hehe, rozpisałam się, ale rzeczywiście obmyślałam ten temat starannie od dawna... Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast teść... hehe, nie chciał być gorszy czy co? ![]() Jak masz blisko do szpitala, to pewnie, że nie ma problemu! Cytat:
![]() Cytat:
Wybacz, jeśli moje rady są zbędne, ale po prostu nie mieści mi się w głowie ta sytuacja... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blizny malutkie mogą zostać, ale na pewno z czasem zbledną i nie będę widoczne dla innych osób! Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do południa wracam do swojego kształtu, a na wieczór znowu puchnę... chociaż ostatnio to potrafię cały dzień być jak balonik ![]() Cytat:
![]() ![]() Pomysł z prezentem od - i dla - starszego braciszka super! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie z racji tego że masz starszego synka.Mianowicie mojemu Filipowi staje mały,on wtedy gada że jest twardy i go strasznie miętosi,w ogóle jak tylko założy pizamę,bawi się nim cały czas.Wczoraj mówi do mnie że pindol to jego ważna rzecz ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Co do puchnięcia stóp.Pod wieczór mają prawo ale rano stopy nie powinny być spuchnięte.Wiec warto to sprawdzić,pokazać lekarzowi,położnej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale trzymam kciuki zaporód i może tym razem obejdzie się bez interwencji. Ponoć mówią, że drugi porod jest latwiejszy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję jeszcze raz ![]() aaa idę do sklepu po mleko, śmietanę i loooda ![]() zauważyłam, że już nie ważne co zjem ( czy słodkie, czy tłuste czy wręcz przeciwnie) to i tak ją mam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj gotuję rosołek z koperkiem już mi slina leci.Młody też lubi. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-08 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Raczkowanie
|
a juz po wczorajszej wizycie a wiec tak: szyjka jest miekka ,przygotowana do porodu,mam czekac na skurcze,
no i co malutka wazy 3740 gram ten tydzien kazal mi nic nie robic...(cokolwiek mial na mysli) czekac a na poczatku przyszlego dzwonic w pon. i sie umowic do szpitala na KTG i potem zobaczymy co dalej powiedzial ze do 27 maja mozemy czekac najdluzej jak nic sie nie bedzie dzialo, ale mowil ze spokojnie do 4200 gram powinnam urodzic dziecko naturalnie bo jestem wysoka... a jak zacznie sie cos dziać to od razu na izbe przyjec jechac, ilosc wod ok. przeplywy w pepowinie tez, lozysko na przedniej scianie, z opuchlizna na stopach powiedzial ze dzis jestem 4 pacjentka co przez te upaly ma spuchniete stopy. nereczka malutkiej nadal powiekszona,ale to juz sie pediatra zajmie po porodzie i to by bylo na tyle ja xlandera zamowilam w bobowozkach i tam ma byc ok 15-20 maja ten kolor antarctica |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
Ja tylko się pochwalę, iż dziecię nasze waży 3140 g
![]() ![]() W ogóle pierwsze pytanie mojej gin:"A pani wie, że może pani już rodzić w każdej chwili?". ![]() Idę szykować obiadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja zaraz wychodzę na swoją , sił dziś na minusie |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam na allegro elektryczny laktator za 94zł
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...248454779.html zastanawiam się nad kupnem,bo skoro ręczny kosztuję ok 70. |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ranyyy, ale sobie dogodziłam na drugie śniadanie!
![]() ![]() Co Wam jeszcze powiem... Tak sobie myślę, że o rady odnośnie zakupu ubrań ciążowych, to powinnyśmy na początku wątku zwracać się do mamuś będęcych tak jak my teraz na końcówce ![]() ![]() ![]() ![]() Z innych rozmyślań na które mnie naszło... ![]() Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII agatko, śliczne zdjęcia Twojego słodziaka ![]() Też uważam, że Leon to super imię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj, z mamami po porodzie to różnie bywa... Czasem tak bardzo chcą pomóc, że mimo najlepszych chęci i dobrych relacji na codzień działają na nerwy. Mam nadzieję, że u Ciebie ta wizyta przebiegnie miło! ![]() Ja jestem ciekawa, jak będzie z moją, czy jej się coś w końcu odmieni, jak już Kaj się urodzi i zainteresuje się trochę... Chociaż po tym, jak miała olewkę przez całą ciążę i jak od dawna zapowiada, że nie zajmie się Kajem, to nie mam w ogóle ochoty na jej wizyty... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miał też Maks, miał, oczywiście... Choć trochę wcześniej, gdzieś ok. 2 lat, ale potem też się to powtarzało. To normalne u dzieci. Najważniejsze wg mnie to nie zrobić z tego zbyt wielkiej sprawy... Od czasu do czasu przypomnieć, że owszem siusiak jest ważny, ale nie służy do zabawy tylko do siusiania czy że musi być zdrowy, więc lepiej go nie ruszać za bardzo łapkami i tyle. Jak widzisz, że się bawi znowu, to zabrać mu po prostu rękę, nawet nic nie mówiąc. Tak to u nas mniej więcej było i rozeszło się samo, jak wiele innych spraw ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O rany! Udzieliło mi się rozgadanie od Was, a ja już muszę zmykać po Maksia do przedszkola ![]() ![]() Na razie! ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-08 o 12:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tata nauczył go sikać na stojąco,jak duzi chłopcy,myć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
anulka poczytaj sobie opinie o tym laktatorze. Ja mam akurat medeli, więc niestety Ci nie pomogę, ale koleżanka jedna miała elektryczni druga ręczny i ta co miała ręczny to strasznie narzekała. Bo mowila, że się musi duzo namachać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
leon jakie ma włoski cudny
#4405 |
Wtajemniczenie
|
Kism trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kciuki za Maksa, na pewno sobie poradzi ![]() ![]() ![]() z moją mamą to może być odwrotnie. ona na pewno nam ugotuje i posprząta ale do dzieci to raczej nie ciągnie. mam nadzieję że jakoś się tutaj dogadamy. w sumie to nie planowaliśmy nikogo do pomocy ale jak wyszło że będę mieć cc i to jeszcze w tygodniu gdzie mój mąż ma 3 egzaminy to długo się nie zastanawiałam. kupiliśmy bilet i już. mam nadzieję że mama poradzi sobie na lotnisku i że trafi na życzliwych ludzi w razie w. ja ubranek troszkę kupiłam sama, nie mogłam się powstrzymać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Wstawie jak zrobię, wczoraj nie miałam juz siły
Cytat:
![]() Jak myslicie kiedy mozna rozłożyc łóżeczko? Ja tak myslałam, ze moze w nastepnym tyg. ale sama nie wiem czy nie bedzie za wczesnie jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laktator elektryczny za 100 to tanio ale czy nie za tanio ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o ciuchy to ja mam bardzo mało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kism, już zapisuję te tytuły niewykorzystane w poprzednim wątku ![]() Dzięki za odganianie złych myśli, ale tak to jest. Czasami przychodzi czas refleksji i już. Gratuluję wszystkim Dziewczynom udanych wizyt ![]() Idę wywiesić na balkon pieluchy tetrowe i prasować ciuszki ![]() Martwiłam się dzisiaj, że mało czuję Hanię ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wpadła do mnie znajoma i pytała, kiedy przyjadę do niej po fotelik. Mówiła, że go wyprała i czeka na Hanię. Znowu musimy przedyskutować sprawę fotelika, bo aż mi głupio teraz odmawiać. I jeszcze karuzelę FP forest chce nam pożyczyć ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-08 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.