2012-05-17, 15:01
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83
Pewnie ze mozna  Dzieciorki beda ze mna wtedy kiedy bede miala wolne, bo ja pracuje w systemie 12-godzinnym: dzięn 12godz (od 7-19), nast dzień to noc 12-godz. (od 19-7 rano) wiec do 18:00 godziny jestem w domu i po nocy 2 dni wolnego. Wiec tez jestem z dziecmi. Oczywiscie ten dzien wolny po nocy to strasznie trudny jest, bo jestem bardzo zmeczona i spiaca a spac nie mam mozliwosci no chyba ze maz ma popoludniowke to 2 godzinki drzemki moge zaliczyc, tylko po takich 2 godz jak musze wstac, to bez kija do mnie nie podchodz. No a nast. dzien mam juz caly wolny. W dni kiedy bede w pracy i moj mąż tez np bedzie mial na rano, bedzie z dziecmi moj tesc, on w czerwcu idzie na emeryture. Jednak latwo mu nie bedzie, bo jest po 60-tce no i dwojke malych dzieci samemu ogarnac nie bedzie lekko. Ale tesciowa tez jest na emeryturze, wiec kiedy nie bedzie 300 km stad u swojej 100-letniej mamy sie nia opiekowac a bedzie tu w naszej miejsciowosci to wtedy beda razem z dziecmi, jednak ona jak do mamy wyjezdza to jest tam dlugo np jedzie na 3 m-ce i wraca tu na 2, 3 tyg. Potem znow do niej jedzie wiec zbytnio na nia nie moge liczyc. Jest jeszcze moja mama, ale ona codziennie od pn-pt pracuje na rano. Sb i ndz ma wolne, wiec wtedy moge na nia liczyc. No i popoludniami jak wraca z pracy to jedzie do mnie wiec moze byc z dzieciakami lub moze wspomoc tescia ktory np bedzie sam kiedy ja bede caly dzien w pracy a maz np pojdzie na popoludnie. Latwo nie bedzie, tym bardziej ze to dwoje malych dzieci, ale jakos musimy dac rade. 
Wiesz ja czesto mam tez dyzury w soboty i niedziele wiec wtedy jest mama i mąż w domu wiec ma kto byc z dziecmi. No i jesli mam dyzur w sb lub ndz wtedy w tyg. mi np wypada jedna dniowka tylko w szpitalu.
|
No to fajnie że możesz sobie to tak poukładać ja jeszcze nie myślę wiem tylko że teściowa już mi się małą nie zajmie dzisiaj siostra mi powiedziała że prawdopodobnie od września rusza ze żłobkiem wiec juz zaklepałam już miejsce dla Ani, a moja mama dopiero od czerwca na emeryturę
|