2012-05-21, 10:09
|
|
Wtajemniczenie
|
♥♥♥ubrana w makijaż z Cannes♥♥♥
witam serdecznie na moim wątku. Przedstawię tu makijaże inspirowane gwiazdami z Cannes. Już od 65 lat zachwycają nas gwiazdy wielkiego kina prezentując piękne makijaże i wytworne stroje. W dni festiwalu doceniany jest nie tylko wygląd ale i przeogromny talent aktorski(co trzeba przypomnieć )
UWAGA! Oczywiste jest,że nie zrobię identycznego makijażu. Jestem amatorką, więc moje makijaże będą znacznie różniły się od "oryginalnych". Lecz postaram włożyć się w nie dużo starań by chociaż trochę były podobne 
Jako pierwszy przedstawię makijaż inspirowany piosenkarką Laną Del Rey.
Elizabeth Grant, znana lepiej jako Lana Del Rey (ur. 21 czerwca 1986 w Nowym Jorku) – amerykańska wokalistka pop. Jej pseudonim artystyczny jest połączeniem imienia Hollywoodzkiej gwiazdy Lany Turner i nazwy Forda Del Rey
Piosenkarka wystąpiła na festiwalu w makijażu w naturalnych odcieniach. Jako,że jestem wielką fanką kresek na oku musiałam(no po prostu musiałam ) zrobić ten makijaż jako pierwszy.
1. Nałożyłam podkład rozświetlający ( Revlon,photoready)
2. Mankamenty zakryłam korektorem ( Dermacol)
3. Twarz przypudrowałam rozświetlającym pudrem z witaminą C (L'oreal translucide)
4. Policzki podkreśliłam Brzoskwiniowym różem (astor, perfect blush)
5. Powiekę ruchomą pomalowałam cieniem w kolorze cielistego beżu (sleek, bow)
6. Załamanie powieki podkreśliłam cieniem kakaowym (sleek,the mail)
7. W kącikach oczu, oraz pod łukiem brwiowym nałożyłam pigment w kolorze wanilii ze złotem( Mac,vanilla)
8. Następnie zrobiłam kreskę żelowym eyelinerem ( bys Black magic)
9. Wytuszowałam rzęsy tuszem w kolorze czarnym ( glam'eyes)
10. Usta podkreśliłam pomadką w odcienie nude ( golden rose 101)
Oto co powstało 
|
|
|