Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Najgorsze są początki. Wiec jak zacząć?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-23, 18:31   #123
Ainnel
Zadomowienie

Dot.: Najgorsze są początki. Wiec jak zacząć?

Cytat:
Napisane przez Dziunia0710 Pokaż wiadomość
Chociaż jestem głodna to nie jem tak łapczywie nie jestem znowu aż taka wygłodniała. Delektować się może i też nie delektuje wystarczająco długo ale nie wpycham w siebie kanapki za kanapką bo wiem że tym sposobem mogłabym w siebie wrzucić i cały bochenek chleba a później umierać.
Jeśli zwiększy mi się ta przerwa między obiadem a kolacją to może i dobrze bo wtedy na pewno zjem więcej wieczorem. Pięć regularnych posiłków jest zalecane dla osób które się odchudzają a ja z pewnością do takich nie należę więc myślę że się obejdę bez dokładania tego podwieczorku. Tym bardziej że mam też inne zajęcia niż jedzenie co 3 godziny
Min. 5 posiłków jest zalecane dla każdego. Dla osób na U a zwłaszcza P (nie wiem, czy wychodzisz z niedowagi czy chcesz utrzymać wagę) to ważne. Twój organizm potrzebuje dawki energii co jakiś czas, a przygotowanie sobie czegoś do jedzenia nie trwa długo.
Jesteś głodna - jedz. I tyle, cała filozofia. Przetrzymywanie się do godziny 16 "bo wtedy jem kolację" mimo że żołądek Ci do kręgosłupa przyrasta jest MOCNO zaburzone.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując