2012-05-28, 11:18
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83
Kciuki zaciśnięte   Może dzidziuś zdradzi swojej mamusi kim jest? Powodzonka
Coraz częściej zapominam o lekach i później jestem na siebie zła. Pytanie do dziewczyn, które biorą Duphaston: zdarza wam sie zapomnieć?
|
Nu nu To hormon..... nie powinno się o nim zapominać. W ogóle są różne szkoły na temat duphastonu ale ja zapamiętałam moją pierwszą gin która mi przepisywała ten lek i przestrzegła " Do 12tygodnia nie powinno się go odstawiać bo nagły spadek hormonu może spowodować skutku poronne. Odstawienie powinno wyglądać tak, że przez tydzień zmniejszamy dawkę o połowę i jak ok to możemy potem odstawić całkowicie" Ja się tego trzymałam, nie zapomniałam ani jednej tabletki i ze zmniejszeniem dawki odstawiłam po 12tygodniu. Czasem oczywiście nic się nie dzieje, ale trzeba o tym pamiętać. Lepiej dmuchac na zimne, w końcu martwimy się o nasze skarby Ale wiecie.....ja jestem podobno z tym bardzo czepliwych i skrupulatnych
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia
co nowego? aktualnie szukam poradni i dni skupienia. Jakby któraś mogła pomóc to rano wstawiałam linka do wątku o poradniach 
|
Orientowałam się co do tej poradni, ale mój brat robił ją u znajomej w św. katarzynie - koło wroc. Z tym że chyba jak dalej czytam Twoje posty to już załatwiłaś Tak czy tak starałam się
Cytat:
Napisane przez madzius90
Kurde na drzwiach do WC jest wyraźnie napisane, że jest zakaz palenia w WC i na terenie całego budynku i co? Poszłam nalać wodę do czajnika, wchodzę a tam aż siwo od dymu 
|
Fuuuuu! ja przyznam że sama paliłam, ale tak czy tak zawsze miałam pogląd, że jak palisz to Ty się odsuwaj, idz tam gdzie nikogo nie ma tak żeby nie zatruwac innym życia. Miałam wielkie przeprawy z rodzicami bo oboje palą, ciężko jest długoletnim nałogowym palaczom przemówić do rozsądku, ale nagadałam się o wnuku/wnuczce, skończyło się na tym że palą na balkonie, o tyle dobrze.....walczyłam wiele razy o to żeby rzucili ale chyba nie chcą, nic na siłę - tak czy tak mojego dzieciątka zatruwać nie dam
Cytat:
Napisane przez Mystiquee
Hej!
A my dziś mamy pierwszą rocznice ślubu 
I zaczęliśmy 15 tydzień 
|

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia
eh... może to przejściowe?
Teściowa pracuje w szpitalu i obiecała, że jak już bedzie bliżej terminu to załatwi mi salę vip żebym sama leżała po porodzie 
|
A jesteś pewna, że chcesz być sama na sali?? Moja koleżanka miała ciotkę w szpitalu i tak sobie załatwiła a potem żałowała.... nie zawsze masz gości, możesz się źle czuć, zasłabnąć, czasem lepiej jak jakaś kobitka obok Ciebie też jest, możesz jej na chwilkę zostawić malucha, pogadać, wesprzeć się. Nie mówię o 8osobowych salach, ale 2-3osobowe sa chyba w sam raz. Kiedyś myślałam, że takie sale VIP są dobre ale po przejściach koleżanki zmieniłam zdanie.
Cytat:
Napisane przez emylka86
gratuluję synusia
napisania pracy mgr
i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, swoją też i was też proszę o kciuki dla siebie, bo dziś w końcu ta przezierność... mam nadzieję że będzie wszystko dobrze : )
|

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987
jak ja wyjde z domu bez sniadania do trace przytomnosc... tak samo jak malo rano zjem to pozniej czuje juz ze odplywam, obraz sie rozmazuje wtedy siadam i daje glowe miedzy nogi i szybko musze cos zjesc.. zeby nie zaslabnac! wiec moja rada nigdy nie wychodz z domu bez sniadania!
p.s. jezeli do godziny po wstaniu nie zjemy zadnego posilku to tyjemy! 
|
Tak wiem już się grzecznie stosuję 
W ogóle to chciałam zauważyć, że bardzo ładnie zaczełyście pisać o swoich tź, był taki moment że by bidule tylko żale wylewałyśmy a tu nagle wszystkie o tym jakich mamy cudownych tż - i bardzo dobrze! pochwalić też ich trzeba czasem 
Dziękuję za trzymanie kciuków! USG robione, wszystko podobno super, chociaż moja gin bardzo mało wylewna..... jak ona to okresliła " wszystkie organy rozwijają się prawidłowo" ot nagadała 
Nie chcę się nastawiać, żeby nie zapeszać.....ale ale ale podobno będzie SYYYNEEEEK !!! wiem wiem, wcale to Was nie dziwi, na forum chłopaki rządzą podobno coś wystaje, ale mówiła że mam się nie nastawiać jeszcze, więc jeszcze proszę tego na 1 stronę nie wpisywać coś mi się wydaje, że wszystko się może zmienić. Nawet fotki ładnej nie mam bo łobuz tak się wiercił! plecami się później odwrócił jak gin chciała dla mnie zdjęcie zrobić ładne. Po tacie pieron!! Przecież nie po grzecznej mamusi
|
|
|