|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Madzius dzieki za żelka, teraz musze isc do sklepu po nie
![]() ![]() ![]() Poni moim zdaniem odzywiasz sie bardzo zdrowo ![]() ja tez owocki , kakao, jajka, jogurty a reszte wmuszam czasem w siebie dawno nie pilam inki, chyba czas wrocic do starych nawykow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony w ciąży trzeba prowadzić urozmaiconą dietę- mięso też jest potrzebne. Tylko, skoro nie masz na nic więcej ochoty, to trudno jest się zmusić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#904 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Fuuuuu! ja przyznam że sama paliłam, ale tak czy tak zawsze miałam pogląd, że jak palisz to Ty się odsuwaj, idz tam gdzie nikogo nie ma tak żeby nie zatruwac innym życia. Miałam wielkie przeprawy z rodzicami bo oboje palą, ciężko jest długoletnim nałogowym palaczom przemówić do rozsądku, ale nagadałam się o wnuku/wnuczce, skończyło się na tym że palą na balkonie, o tyle dobrze.....walczyłam wiele razy o to żeby rzucili ale chyba nie chcą, nic na siłę - tak czy tak mojego dzieciątka zatruwać nie dam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle to chciałam zauważyć, że bardzo ładnie zaczełyście pisać o swoich tź, był taki moment że by bidule tylko żale wylewałyśmy a tu nagle wszystkie o tym jakich mamy cudownych tż - i bardzo dobrze! pochwalić też ich trzeba czasem ![]() ![]() Dziękuję za trzymanie kciuków! USG robione, wszystko podobno super, chociaż moja gin bardzo mało wylewna..... jak ona to okresliła " wszystkie organy rozwijają się prawidłowo" ot nagadała ![]() Nie chcę się nastawiać, żeby nie zapeszać.....ale ale ale podobno będzie SYYYNEEEEK ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1042 chyba wyprobuje tylko skocze po maslanke i olej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wcześniej dołączyć żelków
![]() Cytat:
![]() Ale myślę, że wyjdziecie z tego cało, może to tylko chwilowe zmęczenie nawałem obowiązków ![]() Trzymam za Was mocno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak się wchodzi do nich do domu to nic nie czuć, bo oni palą na podwórku, nigdy w domu. I dzięki temu mogę normalnie tam funkcjonować ![]() ![]() Choć usilnie namawiam TŻ, żeby rzucił to świństwo, mam nadzieję, że jak pojawi się Maluszek to dla niego to zrobi ![]() Cytat:
![]() i gratuluję synusia!!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie chcę myśleć o takich historiach i nie wiem zaznaczajcie jakos posty o takim przekazie, nie wiem wykrzyknikiem ![]()
![]() |
#911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AAAA i gratki synusia!!! Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam takie samo podejście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nie było mnie od wczoraj, jestem w trakcie nadrabiania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj zaczynam 16 tydzień ![]() ![]() Idę dalej nadrabiać ![]()
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Fatalnie się dziś czuje o 5 rano obudziłam się z bólem głowy, i leżałam tak do 7 aż mój TŻ wyszedł do pracy zrobiłam mu jeszcze kanapki ale nie mdliło mnie, później się znów położyłam i tak chyba leżałam ze 2 godziny i na przemian głowa mnie bolała i słabo mi było. W końcu usnęłam chyba ze zmęczenia, wstyd się przyznać ale wstałam dopiero o 11 i tak jakoś nic mi się nie chce jeść, to chyba niedobrze...
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#916 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście gratuluję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny brzuszek ![]() ![]()
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. jak leżałam w szpitalu teraz to leżałam w wielkiej sali z jedną starszą babcią. No i jak to starsi ludzie lubiła się we wszystko wtrącać. Nie mogłam normalnie pogadać z TŻ przez telefon (a miałam nakaz leżenia w łóżku i wstawania tylko do WC) bo niby spała, ale wszystko słyszała i później wypytywała o każdy szczegół ![]() Jak przychodzili do mnie rodzice, TŻ czy dziadkowie to też zawsze musiała się wtrącić w rozmowę. A w nocy chrapała ![]() No, ale jak już wychodziłam ze szpitala to powiedziała do mnie :"I co Madziu, już mnie opuszczasz?" i jakoś tak smutno mi się zrobiło ![]() O nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#920 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tata też palił przez x lat. Pamiętam, że jak moja mama była w ciąży z moim bratem i później jak się już urodził to tata wychodził palić na klatkę albo na podwórko. No, a po jakimś czasie w ogóle rzucił to dziadostwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
jejku sami chłopcy... ja też już się nastawiam na to, że będzie synuś... chociaż jeszcze nic nie widać... ale tak mi wszyscy to wpierają, że już zaczynam tak mysleć
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kiedyś pisałam juz o mojej "współlokatorce" która ciągle umierała. Ale chociaż się nie nudziłam. Też jestem za tym, żeby leżeć z kimś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wpadłam, ale od razu jak się dowiedziałam o ciąży to rzuciłam. Nawet nie było mowy żebym chociaż jednego zapaliła, z resztą ja bym to nazwała wcześniej popalaniem od czasu do czasu. A co do taty, mój aż tak twardy nie jest, ale też pali ogromnie dużo ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moim TŻetem też mamy tylko ślub cywilny 25. 12. 2012 mamy drugą rocznicę ślubu a więc dzień po tym jak mam wyznaczony termin porodu. Nie uważam aby ślub cywilny był gorszy od kościelnego. Wiadomo że tam w kościele przed bogiem ale nas nie było stać na taki ślub. Już sam cywilny kosztował nas 4 tysiące.
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
A ja z maluszkiem( po porodzie) leżałam na 8 osobowej sali i wcale tak fajnie nie było... Jak Julka plakała w nocy, to widać było, że innym to strasznie przeszkadza i wogole takie napięcie się robiło...niby dziewczyny fajne, ale naprawde BARDZO różne środowiska, niektóre miłe, a niektóre, to takie, że bez kija nie podchódź, więc bywało różnie... treaz bardzo bym chciała leżeć na jakiejś mniejszej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sale, w których leżały ciężarne były zajęte, więc wpakowali mnie do tej babci ![]() Cytat:
![]() To naprawdę strasznie dużo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() każdy robi to co uważa za słuszne i nie innym to oceniać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
My też chcemy chłopca. Dziewczyny w którym właściwie tygodniu lekarz może stwierdzić jaka jest płeć dziecka ??
#928 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Ja dowiedziałam się na połówkowym, czyli w 20 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w poprzednim zwiazku klotnie wygladaly tak ze byla klotnia po czym zamiatanie pod dywan tzn mouj eks jak zaczynalam temat mowil dobra dobra kiedy indziej pogadamy no i tak narastalo narastalo a problemy byly nierozwiązywane co do tesciowej to ja nie wiem jak mi przejdzie mowic mamo tato ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
my wydalismy juz okolo 1700 zl narazie wiec do 4tysiecy spokojnie dobije |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.