Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-13, 00:59   #194
depoison
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Sorki,że się wetne ale ja do depoison na pocieche.Ja urodziłam synka 2,5 tygodnia przed terminem w 37 tygodniu i 4 dniu ciąży,mały miał 2550. Drobny,a teraz ma ponad 4 miesiąca i kawał chłopa/ca się z niego zrobił Waży koło 7 kg
dzięki no i faktycznie niezły wynik - nadrobił chłopina!

ech, nic to, pocieszam się, że raz, że myśmy oboje (i mąż, i ja) urodzili się drobni (on 3100, ja 3150, przy czym ja byłam o 8 dni przenoszona), więc może Zosia po prostu po nas jest takiej drobnej postury, dwa, że te maszyny nie zawsze mówią prawdę, a trzy, że lekarza mam z natury dość spanikowanego i jak mu coś wychodzi nie w 100% zgodnie z normą, to zaraz cały przejęty.
Co nie zmienia faktu, że sama się też porządnie zdenerwowałam, a i małż chodzi lekko przybity
________

karolka110, w poprzedniej części pytałaś mnie o szpital.
Otóż w moim trzeba zabrać (cytuję):
Mutterpass
Krankenkassenkarte
Bademantel, Hausschuhe
Schlafanzug
Toilettenartikel
Babykleidung zur Entlassung

Wszystko inne niby jest - od podkładów, przez pieluchy, na jakichś gatkach siateczkowych kończąc. Spytałam jakie "Toilettenartikel" mają na myśli - usłyszałam, że szczoteczkę do zębów, balsam do ciała itd. Mydło, ręczniki i tego typu podstawowe rzeczy dają.
No właśnie - krew pępowinową charytatywnie. Też nie wiedziałam, ale zostałam oświecona i jak najbardziej mam zamiar oddać
Pogadanka na temat zzo ponoć musi być Przynajmniej w moim szpitalu. Tzn. generalnie to są niby Sprechstunden (w mojej klinice codziennie między 9:30 a 10:30), gdzie pytasz o wszystko, zostaje Ci udzielona informacja i wypełniasz dodatkowy papier (na którym są pytania w rodzaju czy byłaś kiedykolwiek operowana, czy przyjmujesz jakieś leki, czy masz... implant/mostek/koronkę (sic!) i tym podobne. Coś mi to wygląda na straszne zawracanie dupy mające na celu głównie to, by każda ciężarna poważnie się zastanowiła, czy faktycznie chce to zzo, a nie tylko od progu wołała "boli, proszę znieczulać!"
Czy tak to działa w każdym szpitalu - pojęcia nie mam
Aha, to spotkanie (i wypełnienie tego papierka) musi się odbyć nie wcześniej, niż 4 tygodnie przed porodem.

buena - no tak, mam wadę wzroku (nieszczególnie chyba dużą, ale wystarczająco upierdliwą, jeśli się okularów nie nosi ), tyle że już nie wiem, jaką. Ostatnio było -1,5 - w tej chwili chyba ciut gorzej

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora