2012-06-13, 09:17
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Cytat:
Napisane przez nicki86
No... a ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u ginekologa i moja córcia uparta po mamusi i po tatusiu i odwrócić kopytkami do góry się nie chce... mam skierowanie na cc na 10 lipca jeśli nie zaczne rodzić wcześniej... Rozmawiałam z moją gin, że może jeszcze się przekręci itd. że mąż dwa tygodnie przed porodem się ustawił dopiero, ale ona nie dała mi nadziei, mówiła że bardziej możliwe jest to w 2 ciąży,ale oczywiście przed usg bede miała jakby co... Nie ukrywam że trochę rozczarowana jestem, bo już miałam takie wyobrażenie że będę rodzić z mężem, później dwa dni i do domu... a tu takie zmiany. Boje się też o pokarm że nie będę przez to miała, o to że będzie źle z raną i będę musiała liczyć na czyjąś pomoc, a ja taka Zosia-samosia jestem...no nic ale jest jak jest... lepiej niż żeby faktycznie mi pupcią się pchała bo duża kobita już z niej jest ma 2800 
Prócz tego dzisiaj mi robili ten wymas z pochwy i odbytu i muszę powtórzyć morfologię bo coś za wysokie płytki mam...
|
Może jeszcze się odwróci. A jeśli nie, to dasz radę i po cc. Staraj nie martwić się na wyrost .
Cytat:
Napisane przez natee
ja miałam wizyte z położną w piątek, mam +10kg, ciśnienie, wszystkie parametry z moczu w porządku, powinnam kolejną wizytę mieć za 2 tyg, ale że nic sie takiego nie dzieje to mam przyjść za 3 tyg
żyć nie umierać tylko ten ból pleców mnie paraliżuje 
na zgage dostałam jakiś syrop, jutro mam go odebrać w aptece, może coś pomoże 
|
No to dobre wieści z wizyty. Jeszcze wytrzymaj z plecami, dużo odpoczywaj, nie dźwigaj. A może jakieś masaże?
Cytat:
Napisane przez anna99302
Jestem! Uff co za dzień!
A więc maluszek nasz waży już 1600g! Franio pozostał chłopcem-jajca jak malowane  Wszystko rozwija się bardzo dobrze i żadnych oznak cukrzycy ciążowej-serducho bije jak dzwon! Ponadto szyjka w środku długa i trzyma i lekarz stwierdził, że spokojnie dociągniemy do 37 tyg. Bardzo mnie tym uspokoił a moja ginka nieco przesadziła  Także same dobre wiadomości i jeszcze piękny mecz. Szkoda, że tylko 1:1 
|
Super .
Cytat:
Napisane przez depoison
buena - no tak, mam wadę wzroku (nieszczególnie chyba dużą, ale wystarczająco upierdliwą, jeśli się okularów nie nosi  ), tyle że już nie wiem, jaką. Ostatnio było -1,5 - w tej chwili chyba ciut gorzej
|
Ja też mam minusy (-2), w sumie nie wiem, czy mi się teraz pogorszyło. Jeśli tak, to chyba niewiele.
Oby wzrok wrócił do normy po porodzie.
Cytat:
Napisane przez nel_a
mój po meczu niewiele komentował bo stężenie alko było znaczne w jego krwi   później w łóżku gadał do brzucha żeby Emil tak mocno nie kopał bo mamusie boli. A dziś zdziwiony jak mu to powiedziałam 
|
Heheheh, to rzeczywiście stężenie musiało już być znaczne .
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN
Gorzej bedzie jak po opijaniu przyjdzie do szpitala 
|
Nooooo ten odór dnia następnego...
Ale mi się kawy chce. Nie wiem dlaczego mam takie parcie na kawę. Chyba sobie zrobię, bo od nd, za mną chodzi. Z resztą codziennie mi się chce kawy.
|
|
|