|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Witam 
Jolka wydaje mi się,że się źle z lekarzem zrozumieliśmy, truskawki są jednym z najbardziej uczulających owoców, więc byłoby to dziwne , zeby od tego Ci kazał zaczynać, popatrz na tabelki co się kiedy wprowadza , truskawki są gdzieś tam dużo później, na pierwszy rzut idą marchew i jabłko 
Na spacery chodzimy niezależnie od temperatury , bardziej patrzę na to czy pada czy wieje, no i czasem na swoje lenistwo , z dzieckiem o ile się nie mylę można wychodzić nawet do -5, więc 14 jest całkiem ok moim zdaniem, lepsze nawet niż 25 , bo jak jest duchota to też
dupowato 
Moja Kaja też czasem się odrywa od cyca , wygina , nie placze, czasem pomaga odbeknięcie, czasem puści bączka, a czasem tak ma i nie wiem o co chodzi, ale po takim jedzeniu z takimi odrywaniami potrafi spać 3 godziny , więc się najada.
Gkatarzynka przy zapaleniu byłaby raczej też gorączka , myślę,że połowa z naszych dzieci tak robi ( tak jak piszesz z tym odrywaniem od cyca), coś tam im nie pasuje , ja wychodzę z założenia ,że jeżeli robi tak raz na jakiś czas np. jednego dnia, a potem spokój przez parę dni albo jeden raz na dzień to nie ma się czym martwić 
A co do wagi, to czy lekarz mówi ,że za mało przybiera? Bo siatki centylowe są dość rozpięte, dzieci ważą bardzo różnie w tym samym wieku.
Evvcia kujonku nie zawiodłaś   klask i: Mamuśka 
My dzisiaj bylyśmy u ortopedy, spóźnil się , więc czekało chyba z 10 dzieciaczków, w tym takie malusie ( no takie jak moja przy urodzeniu, ale 6 tygodniowe pewnie ) , fajniutkie takie Kurczaczki.
Bioderka Kajulki ok, w chuście nosić, ale ćwiczyć główkę dużo leżąc na brzuchu ,żeby mocno trzymała ....nie pogadaliśmy za dużo (bo się doktor spieszyl strasznie przez to spoźnienie) a to taki fajny chłopaczek jest (34 lata) .....i przystojny 
Też obserwuje to co Wy z tym za grubym ubieraniem, dzisiaj tam bylo duszno jak ch..ka , a niektore dzieciaczki tak jak przyszły siedzialy w fotelikach , jak moją rozebrałam do krótkiego rękawa to te mamy tak patrzyły podejrzliwie .Wiecie co, mi się wydaję,że to jest jakiś syndrom z dzieciństwa jak się lalki w wózkach wozilo, to tez tak się chciało ,żeby było cieplutko im i się waliło te kocyki, poduszki...przynajmniej ja tak mialam , na szczęście mi przeszło ( choć czasem chęć przywalenie kocykiem jest to zawsze robię o warstwę mniej niż by się chciało )
Ale wiecie co to i tak nie jest największa tragedia dzieci....u nas były dni mojego miasta, ktoś znalazł 4 letniego chlopczyka , który płakał i szukał mamy, znaleźli ją , bełkoczącą , zataczającą się i z......wózkiem, w którym siedział 2 latek. Policja ją zwinęła, dzieci do sąsiadki oddali, a sprawa idzie do sądu rodzinnego.I powiem Wam ,że to przegrzewanie jakoś tak w pewien sposób rozgrzeszam, bo to ktoś tam robi myśląc ,że dobrze dziecku będzie, ale takiego postępowania jak ta matka nawalona nie znoszę,tak mi żal tych dzieci...co one muszą mieć w domu ?
Cytrynka smacznej Bavarii , kurna czy to nie ja ją tu wypromowałam? chyba napiszę list do nich ,że mi się od nich 6 pak należy raz na tydzień 
Ja od 3 dni nie czuję smaku, mam katar,wczoraj odzyskałam na 15 minut, dzisiaj na 2 minuty, prawie nic nie jem , tyle co z obowiązku jak już czuję ,że mi tak dziwnie jakoś.Do tego miałam gorączkę dzisiaj ,przespałam się 2 godziny , wzięłam paracetamol i zobaczymy co z tego bedzie. Na szczęscie Kajulka wyrozumiała dla Mamusi po ortopedzie i spaniu w wózku , spała w domu po karmieniu znowu , więc się zregenerowałam trochę.
Od dzisiaj w realu jest promocja na chusteczki pampers 25, 50 za 6 paczek i promocja na pampersy pieluszki giga paki ( 96 szt.) rozmiar 3 za dwie paczki 100, activbaby
|