|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Bravo Nikii! Niestety i mnie dobre 5 kg jeszcze i szczerze mowiac to od wyjscia ze szpitala nie widac zbyt tendencji spadkowej :/ Fakt faktem apetyt mam, boje sie troche bardzo sie ograniczac zeby pokarm nie byl gorszy. Ale z drugiej strony mam znajoma chudzinke ktora super wykarmila coreczke a mysle ze malo je, odmawia sobie mnostwa rzeczy. Wiec nie wiem...
Cytat:
U nas pogoda ble - leje i wieje. Wrocilismy z wazenia - Ania znow przybrala 340gr w 2 tygodnie (tak jak ostatnio ![]() ![]() ![]() W Ikei kupilam ochraniacz na szczebelki lozeczka i te mini-karuzelke ktora u Emigry kiedys wypatrzylam, z owadami. TZ przypinezkowal do sufitu nad przewijakiem ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Bardzo czesto, min co drugie karmienie, tzn po. Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-06-14 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
hej
![]() Kilka stron nadrabiam pol dnia... ![]() cytrynka moja corcia tez sie czasem smuci przes sen- rozczula mnie swoja podkowka, czasem sie usmiecha ![]() evcia brawo za egzamin ![]() gosia i emigra - jestescie zakupoholiczkami, czas spojrzec prawdzie w oczy hahah ![]() Monia masz racje z ta praca, znacie oboje angielski, wiec mozecie szukac innej pracy, itd, a ladnych miejsc jest wiele. Szkoda, ze szef nie docenia, ale wazne ze robisz to co lubisz i z tego co piszesz, zdobywasz nowe umiejetnosci- wiec jeszcze wykorzystasz to gdzieindziej ![]() Gratulacje dla obchodzacych tygodniowki i miesiecznice ![]() Wiecie co wydaje mi sie, ze od jakichs 3 dni moja corcia malo je ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- tynka moja ma juz rzadko czkawke, a jak ma to nie wiecej jak raz na dzien. Charczenie jest normalne, to zalega miedzy noskiem a gardlem, samo przejdzie ![]() Zia brawo za wage, wazne ze w normie. Moja pokazala, ze moze przytyc 220 w tydzien, to teraz sie martwie, ze schudnie, ehh matka to chyba zawsze znajdzie jakies zmartwienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zia moja też patrząc na średnią wątkową to chudzina ![]() ![]() Jolkaaa co do truskawek to tak jak dziewczyny piszą, ja bym się raczej obawiała... Jabłko, banan ok, ale truskawki ![]() Dzięki dziewczyny za gratki za egzamin ![]() Bavaria już czeka w lodówce jak dziecko pokąpane będzie spać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1654 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...my niedawno wróciliśmy ze szczepienia..Morfik płakał strasznie no ale na szczęście cycuś pomógł i szybko się uspokoił...nom tak jak mówiłam mój 7-tygodniowy syn wazy 5180 g
![]() Cytrynka dzięki za link z tymi rymowankami..ja tez nie wszystkie znałam... Zia super że córcia przybiera ładnie na wadze ![]() Evcia aaa niebieskooka Laurka ślicznotka ![]() ![]() Tynka mój ma bardzo często czkawki..i to zazwyczaj włąśne po jedzeniu.. Aguśka Szymonek-głodomorek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Wtajemniczenie
|
Evcia brawo za egzamin!!
ja wychodze z Hania na spacery jesli nie pada, a ostatnio u nas jest max 15stopni tylko.chodze w zimowej kurtce ![]() Jolkaa czy ten pediatra to na pewno wie w jakim wieku Wasz Michalek jest? Rybka wlasnie tak jak piszesz - moge wykorzystac swoje umiejetnosci gdzie indziej, tak jak sobie pomyslalam co moge robic - tzn w czym mam doswiadczenie:moge rekrutowac, asystentka/sekretarka, prosta ksiegowosc,supervisor, sprzedaz w sklepie, pozyskiwanie klientow, negocjowanie cen, moge zajmowac sie ogrodem (liscie, ziele itd) - nie chodzi mi o warzywny, bazy danych, pomagac przy polowaniach, farmowe kwestie typu: kontrola jakosci ziemniakow + raporty co do tego, program gate keeper....takze gdzies prace chyba znajde ![]() Hanulka zasnela sama w lozeczku, tzn bylo plakania 15 min, ale spi juz pol godziny!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o czkawki, to u Ewelinki pojawiają się, jak dużo gada i się śmieje, nałyka się powietrza. Wtedy wiem, że na pewno będzie czkawka. Nie mają już nic wspólnego z jedzeniem i chłodnymi stópkami/rączkami
![]()
#1657 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Moj ma czesto,tez po karmieniu z reguly. Cytat:
![]() Mysle,ze nie masz sie czym martwic,napewno sie nie zaglodzi.Moze nie ma teraz czasu na jedzenie,bo np intensywnie zdobywa nowe umiejetnosci? Nie wyrywa wlosow!Ja testowalam na Wiki mokrych wlosach po basenie!Jest rewelacja!
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
Dziecko uśpione, mam nadzieje ze to juz tak na noc i ze do 1 pośpi
![]() troche sie zaczelam martwic ta czkawka i tym porannym charczeniem, ale skoro u was podobnie to juz sie nie zamartwiam ![]() my na spacery chodzimy codziennie , jesli tylko nie pada, chyba ze nie mam sily, bo mały udokucza mi w nocy to wtedy na spacer idzie z kims innym, np z moja mama albo tylko spi w wozeczku w ogródku ,a ja wtey odsypiam w domu ![]() ja ubieram Mateuszka mniej wiecej tak jak siebie tzn. jesli ja nakladam bluzke i sweter lub kurtke to jego ubieram tak samo, jesli mnie jest cieplo w krótkim rekawku to jego ubieram w body z krótkim , czasami musze szybko wychodzic z domu , zeby moja tesciowa nas nie dopadła i nie wypytywala czemu to dziecko takie porozbierane i ze na pewno przeziebie ![]() co do zakupoholizmu to mnie calkiem przeszlo, w ciazy non stop cos zamawialam, kupowalam, szperałam a teraz walaczylo mi sie jakies oszczedzanie i kupuje tylko to co niezbedne, choc lada chwila zaczna sie wyprzedaze, wiec pewnie troszke zaszaleje.
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-06-14 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poradźcie co z tym zrobić... narazie kupiłam znów herbatkę laktacyjną i zaczęłam znów pić (lepiej za dużo mleka niż za mało) A jeszcze jak czytam ile ważą Wasze 7tygodniowe dzieci, to już w ogóle się załamuję... Hania waży 4,320, ale to może dlatego, że ja niewiele mogę jeść bo zaraz Mała reaguje brzuszkiem... no i prawie trzy tygodnie dodatkowo byłam na diecie bezmlecznej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zadomowienie
|
a ja podziwiam wszystkie slicznotki na mailu, dziewczyny które macie córeczki -cudne dziewczynki, az chcialabym miec córeczke jeszcze
![]() ![]()
#1661 | |
Zakorzenienie
|
bylismy w realu
![]() ![]() ![]() Wiktorek po rundzie po sklepie i kapieli padl, oczywiscie zaliczylismy karmienie w sklepie ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Zadomowienie
|
a Hania płacze nawet jak karmię na leżąco... gdzieś wyczytałam, że to może być zapalenie ucha i że wtedy dziecko nie chce ssać, bo je strasznie boli przy przełykaniu... i że trzeba delikatnie przycisnąć uszko dziecka - jak będzie mocno płakać, tzn, że to uszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |||
Zakorzenienie
|
Jolka gratulacje z okazji 10 tygodni
![]() Faktycznie dziwny trochę ten lekarz ![]() Evvcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa ile Oskar już waży tydzień temu jak miał 6 tygodni to weszłam z nim na wagę i wyszło 5500g. My we wtorek na pierwsze szczepienie idziemy. Jestem po wizycie u ginka - mam nadżerkę na szyjce ale lekarz powiedział że nic z tym nie będziemy robić i wizyta następna za pół roku. PS. mąż pytał się co to ta nadżerka więc poszukałam na necie i się wystraszyłam bo pisze "Nadżerka szyjki macicy jest najpowszechniej występującym schorzeniem kobiecych narządów płciowych. W znacznej większości przypadków jest niegroźna, w wielu sama ustępuje. Nie należy jej jednak lekceważyć – nieleczona może być początkiem stanów przedrakowych, a także przyczyniać się do powstawania innych chorób." a lekarz powiedział że nic z tym na razie robić nie będziemy - jak myślicie iść do innego lekarza?? Zapytałam się jeszcze kiedy możemy starać się o drugą dzidzie i powiedział że za pół roku ![]() ![]() ![]() O 19 kąpiel potem znów trochę płaczu o 19.30 cyc i potem znów płacz bo tylko na rękach ale znalazłam dziś patent dałam go do łóżeczka i ręką naciskałam na materac w łóżeczku co wyglądało jakbym go bujała i zasnął ![]() Dziś też jakiś taki dzień miał że co 1,5 -2 h jeść chciał. Chyba przez tą pogodę i brak spaceru - bo wieje i leje u Nas ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-06-14 o 20:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Wtajemniczenie
|
moje dziecko dopiero uśpione. Na noc jej się humorek włączył i śmiać się chciała, ale nie ma spać trzeba
![]() Nikii ja też mam nadżerkę, ale mam się zgłosić na leczenie jak przestanę karmić. Może powiedział, że za pół roku,bo liczy że tyle będziesz Oskarka karmić? Myślę, że w takim czasie nic z tego się nie powinno zrobić, tym bardziej jak Ci nic nie dokucza tam. Ja też bym chciała drugiego bobasa, a tak się zarzekałam ![]() ![]() ![]() Cytrynka też własnie popijam bavarię ![]() ![]()
#1665 | ||
Gang Iren
|
Co do piwka bezalkoholowego,to ja tu rozne angielskie probowalam,sa lepsze i gorsze,ale od dzis maja w polskim sklepie Lecha bezalkoholowego!To jest to,normalny smak piwa!Jutro maz ma wjechac autem z pracy i wykupic wszystkie dla mnie,taka zachlanna jestem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jolka wydaje mi się,że się źle z lekarzem zrozumieliśmy, truskawki są jednym z najbardziej uczulających owoców, więc byłoby to dziwne , zeby od tego Ci kazał zaczynać, popatrz na tabelki co się kiedy wprowadza , truskawki są gdzieś tam dużo później, na pierwszy rzut idą marchew i jabłko ![]() Na spacery chodzimy niezależnie od temperatury , bardziej patrzę na to czy pada czy wieje, no i czasem na swoje lenistwo ![]() dupowato ![]() Moja Kaja też czasem się odrywa od cyca , wygina , nie placze, czasem pomaga odbeknięcie, czasem puści bączka, a czasem tak ma i nie wiem o co chodzi, ale po takim jedzeniu z takimi odrywaniami potrafi spać 3 godziny , więc się najada. Gkatarzynka przy zapaleniu byłaby raczej też gorączka ![]() ![]() A co do wagi, to czy lekarz mówi ,że za mało przybiera? Bo siatki centylowe są dość rozpięte, dzieci ważą bardzo różnie w tym samym wieku. Evvcia kujonku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My dzisiaj bylyśmy u ortopedy, spóźnil się , więc czekało chyba z 10 dzieciaczków, w tym takie malusie ( no takie jak moja przy urodzeniu, ale 6 tygodniowe pewnie ![]() Bioderka Kajulki ok, w chuście nosić, ale ćwiczyć główkę dużo leżąc na brzuchu ,żeby mocno trzymała ....nie pogadaliśmy za dużo (bo się doktor spieszyl strasznie przez to spoźnienie) a to taki fajny chłopaczek jest (34 lata) .....i przystojny ![]() Też obserwuje to co Wy z tym za grubym ubieraniem, dzisiaj tam bylo duszno jak ch..ka , a niektore dzieciaczki tak jak przyszły siedzialy w fotelikach , jak moją rozebrałam do krótkiego rękawa to te mamy tak patrzyły podejrzliwie ![]() ![]() Ale wiecie co to i tak nie jest największa tragedia dzieci....u nas były dni mojego miasta, ktoś znalazł 4 letniego chlopczyka , który płakał i szukał mamy, znaleźli ją , bełkoczącą , zataczającą się i z......wózkiem, w którym siedział 2 latek. Policja ją zwinęła, dzieci do sąsiadki oddali, a sprawa idzie do sądu rodzinnego.I powiem Wam ,że to przegrzewanie jakoś tak w pewien sposób rozgrzeszam, bo to ktoś tam robi myśląc ,że dobrze dziecku będzie, ale takiego postępowania jak ta matka nawalona nie znoszę,tak mi żal tych dzieci...co one muszą mieć w domu ![]() Cytrynka smacznej Bavarii ![]() ![]() ![]() Ja od 3 dni nie czuję smaku, mam katar,wczoraj odzyskałam na 15 minut, dzisiaj na 2 minuty, prawie nic nie jem , tyle co z obowiązku jak już czuję ,że mi tak dziwnie jakoś.Do tego miałam gorączkę dzisiaj ,przespałam się 2 godziny , wzięłam paracetamol i zobaczymy co z tego bedzie. Na szczęscie Kajulka wyrozumiała dla Mamusi po ortopedzie i spaniu w wózku , spała w domu po karmieniu znowu , więc się zregenerowałam trochę. Od dzisiaj w realu jest promocja na chusteczki pampers 25, 50 za 6 paczek i promocja na pampersy pieluszki giga paki ( 96 szt.) rozmiar 3 za dwie paczki 100, activbaby |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Konia ja juz wczesniej bavarie znalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Wtajemniczenie
|
koniakonia
![]() ![]() ![]() Fajnie, że Kajcia zdrowa ![]() Co do grubego ubierania i nakładania czapki zawsze i wszędzie to mnie dziwi ta moda ![]() ![]() a widziałam na wątku mam styczeń-luty 12' jakieś ostre spięcie, zostały posądzone o patologię, bo dzieci na dwór biorą bez czapki, a i że matki siedzą na wizażu, a dzieci zaniedbane ![]() ![]()
#1669 |
Zakorzenienie
|
to o Tobie też napiszę w tym liście
![]() ![]() ![]() Faceci...... przed chwilą 4 razy mowię do tż, podaj mi piżamę Niny i nie słyszał, bo patrzył na mecz.... to się nazywa niepodzielność uwagi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nikon 50 mm f 1.8 Wszystkiego najlepszego dla małych solenizantów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam powiedzieć mamusiom z Warszawy, że w halach na Marywilskiej 44 można kupić chusteczki pampers (zielone i sensitiv) oraz jakieś bobini (nie znam) po 5zł za opakowanie. Więc się opłaca
![]() ![]()
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam taką stronę z pogodą i ponoć już zmienia się prognoza ,że w niedziele nie będzie upałów, ale ciepło, a ja już sobie kupiłam wstążkę, którą chcę sobie doczepić do czarnej kiecki ( bo chciałam ją rozjaśnić akcentem i dodatki jasne) a się okazuje ,,ze mogę iśc w marynarce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na wszelki wypadek wypiłam herbatkę laktacyjną... No i Hania w sumie przybyła w normie i nikt sie nie czepiał wagi... a ona budowę po tacie odziedziczyła - już jakiś czas temu wyrosła na długość z 56 i zakładamy już 62, ale we wszystkich się normalnie "topi", bo są na Nią za szerokie - Hania jest dość długa a szczuplutka... choć ma takie milutkie fałdki jak ludzik michelina NO a co do zapalenia ucha, to jutro spróbuję dotknąć, zobaczmy jak zareguje (teraz w razie czego wolę Jej nie wybudzać), ale gorączki nie ma (36,9 - czyli u Niej na naszym termometrze w normie) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mleczko leci mocno? Bo moja to się najada 5-10 minut, mierzę czas po tym ostatnim wymiocie i przybiera ,że hoho, więc może się najada Twoja też w 5 minut a drażni Ją w karmieniu to ,że za szybko leci ![]() Jak tak ładnie śpi to ja bym się nie martwiła,przy bolu ucha myślę,że nie dałaby rady bez płaczu, ale obserwuj , bo to jednak Ty Ją widzisz i masz jako matka najlepszy ogląd na miejscu. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- mój mi kompa wypomina, bo czasem pyta , widziałaś to , widziałaś to, a ja nie wszystkie mecze oglądam dokładnie i mówi ,ze tylko forum forum forum ![]() ale teraz mam piłeczkę do odbicia , tylko mecz mecz mecz ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- herbatka ![]() ![]() ps.Iker Casillas mnie nie kręci, ale dziewuchę ma śliczną ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-14 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
![]() czytam Was popijając Redd'sa żurawinowego ![]() ![]() zaciekawiło mnie czemu nie które z Was nie spróbowały by swojego mleka?? Przecież ono jest słodkie i dobre ![]() ![]() Ja próbowałam żeby sprawdzić jak smakuje ![]() TŻ to chyba ostro się napił nie raz ![]() ![]() Michałek wogóle nie spał dziś w dzień - zresztą on zazwyczaj nie śpi w dzień ![]() ![]() emigra czytałam, że masz problem z małą tzn że mało zjada itp. u mnie jest na odwrót Michałek by jadł za dwojga jak by mógł teraz lekarz zalecił dawać maksymalnie 6 razy po 150ml (jak nie wypije to wylać) i robić przerwe 5-6 godzinną ale Michaś czasem po tych 150ml dalej by chciał a czasem nie wypija 150ml i bądź tu mądrym ![]() DIDA współczuje sytuacji z wózkiem ![]() ![]() Co do rączek Michaś cały czas wkłada sobie zazwyczaj prawą rączke do buzi nie wiem czemu ![]() Zazdroszcze co nie którym, że Wasze maluchy przesypiają nocki - dała bym wszystko aby Michaś przesypiał je ![]() Co do kg mi zostało jeszcze ok 4kg na plusie i niestety brzuch jest tragiczny ![]() Czytam dalej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |||
Rozeznanie
|
Cześć...
Cały dzień Was czytam ale dopiero teraz mam chwilę żeby coś naszkrobać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zapewniała mnie, ze z nadżerki nie robi się rak...ale z tego co tu przytoczyłaś wynika coś innego ![]() niby jej mąż jest onkologiem więc pewnie kobita wie co mówi...cóż pozostaje mi regularne robienie cytologii, bo jestem w grupie ryzyka. Cytat:
Od razu przypomniała mi się Cziqua i jej przystojny lekarz, który ją szył po porodzie...chyba nie wysłała w końcu jego zdjęcia, nie? w ogóle coś dawno jej nie było ![]()
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u tego ortopedy to kiedyś byłam ze spojeniem łonowym, wszyscy włażą z dzieciakami i ja.....z brzuchem ciążowym ....to było 2, 5 roku temu i wyglądał jakby miał 20 lat , normalnie Doogi Howser, i jeszcze musiałam mu tyłek pokazać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie zakładam jeszcze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.