Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zmuszanie do chodzenia do kościóła
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-17, 18:28   #1
bahama
Raczkowanie

zmuszanie do chodzenia do kościóła

Hej. Chciałabym zasięgnać Waszych rad. Mam 22 lata, jak narazie mieszkam z rodzicami i otóż oni chca zmuszać mnie do chodzenia do kościoła... W każdą niedziele czy święto jak nie pójdę to wielki foch , awantura, wypomianie że rzekomo nic nie robie itd. Mam tego dość, łapę doła przez takie awantury . Nie moge sobie z tym poradzić. W dodatku takie gadanie zniechęca mnie, chce postawić na swoim i zwykle nie ide. A jeśli ide to czuje sie taka poniżona, wściekła i odbębniam to z przymusu.
Próbowałam rozmawiać. Moje argumenty to : że mam juz 22 lata i mam prawo decydować o religii, że przymus mnie zniechęca, mam chyba wolność wyboru... Ich argumety: dopóki mieszkasz to masz robić co karzemy, nic nie robisz, obowiązkiem katolika jest przypominać innym o mszy!!!
Oprócz tego dodam że jestem osobą ktróa własnie chodzi do kościoła sama z siebie, nie rozumiem ich zmuszania. Gdy byłam na studiach to nie byłam kontrolowana i zwykle chodziłam. Moze nie co tydzień ale szłam z przyjemnosćią, gdy czułam potrzebe.. Więc nie rozumiem czemu chcą mnie "nawracać". Wtedy też dzwonili i pytali :co robisz, byłas juz w kosciele lub na która idziesz? ;// Bo podstępnie chcieli sie dowiedzieć..((
Moze i nic nie robie dziś fizycznie ale mam prawo czasami nie mieć ochoty na wyjście z domu, złe samopoczucie , prawda? tu nie chodzi o wolny czas.
Czy wy tez macie takie sytuacje??
Jak narazie moje jedyne wyjscie - wyprowadzka. Dąze do tego. Ale co na dzień dzisiejszy moge zrobić by być w zgodzie ze sobą i z nimi? Jestem juz tym zmęczona(
bahama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując