Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-20, 21:52   #4013
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Czemu w pierd.....nej Irl nie robią badania na cukrzycę ciążową?? Wiedziałabym od dawna że mam cukrzycę, a nie dowieduje się o tym dopiero w 9 miesiącu. Przez brak odpowiedniej diety mogłam Amelce poważnie zaszkodzić
Może nie jest tak źle. Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Z tego, co kojażę to pisał sam (choć mało kto przyznaje się, że ktoś mu pisał pracę). Nie pamiętam już, jak to dokładnie było, ale coś mi świta, że nie znał odpowiedzi na pytania dotyczące teorii z 5 lat studiów.
Czyli to taki przypadek, o jakim pisałam - zawalił rodzaj egzaminu zawodowego. Ten u nas podobno poległ na przedmiocie z pierwszego roku.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no i dostałam zastrzyki na zakrzepice do samego porodu dziś miałam pierwszy, maż został przeszkolony. pierwsze co się ginka zapytała to czy mały się rusza, dobrze że nic złego się do tej pory nie stało
Dobrze, że zareagowali. To heparyna, tak?
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
zlecenie na to badanie maiłam przed ewentualnym zoo ale teraz to nie będę go miała bo przy tych zastrzykach nie wolno bo grozi to paraliżem zdołował mnie dzisiejszy dzień no to miałam ciaże bezproblemową, powiem Wam że wolałabym już tą CC bp boje się że coś się może stać małemu albo mi
A jaki miałaś ostatni poziom płytek krwi (PLT)?
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
no i zobaczcie jak to jest... wiele z nas pewnie będzie miało zoo a ile ma/miało/ będzie miało wykonane to badanie?
wanillka nie martw się, na pewno jesteś już całkowicie bezpieczna
Morfologię zbadają nam wszystkim, a chyba Agunia pisała, że parametry krzepnięcia też, więc ewentualne przeciwwskazania wykryją. Ja wiem, że nie można podawać ZZO, przy PLT poniżej 100 tys., ale jakieś produkty rozpadu skrzepów kojarzą mi się z kolei ze zbyt wysokim poziomem.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
no ok, ale z tego co zrozumiałam to sam ten fakt tej zakrzepicy jest niebezpieczny nawet jeśli znieczulenia nie będzie
Tak, zaniedbany jest niebezpieczny, jednak moim zdaniem to byłoby widoczne w morfologii krwii (płytki) i chyba w badaniu przepływów.
Groził mi problem odwrotny, więc trochę się na ten temat naczytałam, ale generalnie, jeśli dziecko do tej pory dobrze się rozwijało i zastrzyki pomogą, to powinno być dobrze.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora