2012-06-21, 23:53
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego ludzie są tacy?
Cytat:
Napisane przez MacyRose
Ja zawsze w takich sytuacjach jestem mega miła i serdecznie się uśmiecham. Tak na przekór. Wtedy zazwyczaj taki złośliwiec wpada w zakłopotanie, jest mu głupio i jąka coś pod nosem  A następnym razem pomyśli zanim na kogoś naskoczy. Sprawdziłam na upierdliwej sąsiadce, której przeszkadzało, że codziennie wieczorem rozsuwam łóżko do spania, A ONA TO SŁYSZY!  Za 1, 2, 3 ... razem stała jak zamurowana, nie rozumiała dlaczego z całego serca ją przepraszam, przyjaźnie się do niej szczerzę i proponuję pomoc przy zakupach skoro ona na mnie wrzeszczy. Jakiś czas temu spotkała moją mamę w sklepie i powiedziała, że bardzo jej przykro, że się przeprowadziłam, bo byłam najmilszą sąsiadką  (to nic, że przez kilka tygodni traktowała mnie jak wroga numer 1).
|
Super postawa .
Dlaczego ludzie są tacy? Bo są może zmęczeni, mają zły dzień, problemy, lewą nogą wstają z łóżka, trudno powiedzieć... Osobiście nie podoba mi się od razu rzucaniem mięsem kogoś za byle błahostkę, nie rozumiem tego i ciężko jest mi powiedzieć, dlaczego ktoś tak robi, ale jeśli robi- nie przejmuj się, to nie Twoja wina, że ta osoba nie potrafi odpowiednio kontrolować swoich emocji no i zachować się. A w takiej sytuacji naprawdę może być przydatna taktyka MacyRose.
Wszystkim narzekać łatwo, że naród marudny i ludzie chamscy, i każdy ma do tego prawo, jasne, ale może dobrze uczynić krok do przodu, żeby samemu wyjść z uśmiechem i życzliwością dla ludzi? Uśmiech nic nie kosztuje, a może komuś naprawdę poprawić humor czy dzień i wtedy już nie będzie taki marudny (wiadomo, że nie wszystkim, ale dlaczego by nie zaryzykować?) Zawsze starajmy się znaleźć pozytywy i może nie będzie tak źle.
Ja też miewam złe dni, szczególnie kiedy się nie wyśpię i jeśli wiem, że jestem na granicy wytrzymałości, to się po prostu nie odzywam zbyt dużo i mimo wszystko kontroluję swoje emocje, albo jakoś poprawiam sobie humor. Mnie właśnie w taki dzień pomógł uśmiech na "Dzień Dobry" kierowcy autobusu. Da się? Da .
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2012-06-21 o 23:54
|
|
|