|
Zadomowienie
Przekupka: 53 pkt / 100% pozyt.
|
w lipcu Chanel, Korres, Nars, YSL, Bourjois, Cacharel, CK, filtry Avene i Vichy
NIEAKTUALNE
Witam w moim wątku miłe wizażanki
Moja (przydługa ) wishlista znajduje się tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35314374
Moje kosmetyki przechowuję w higienicznych warunkach, w domu w którym się nie pali i opisuję rzetelnie. Chętnie odpowiadam na pytania i robię więcej zdjęć produktu na życzenie. Sama też pytam i proszę nie mieć mi tego za złe - lepiej dopytać najpierw niż potem żałować wymiany (można się spodziewać pytania o datę ważności/otwarcia kosmetyku z mojej strony). Bardzo chętnie wymieniam się osobiście na terenie Warszawy. Przewiduję dokładki . Chętnie wymieniam kolorówkę na pielęgnację. Kilka zasad:
-Wysyłka tylko listem poleconym i tego samego oczekuję od Ciebie (ekonomiczny czy priorytet - do ustalenia). Zachowuję dowód nadania i oczekuję tego samego. W razie gdy przesyłka ode mnie nosi ślady uszkodzenia bądź otwierania, bardzo proszę o wypełnianie protokołu szkody przy listonoszu/okienku pocztowym. W przeciwnym razie nie będę mogła wnieść reklamacji na poczcie! Nie interesuje mnie również wymiana z osobami które uważają że ich odpowiedzialność za przesyłkę kończy się wraz z nadaniem na poczcie. Wysyłam rzeczy dobrze opakowane (obowiązkowo bąble) i oczekuję tego samego.
-Bardzo proszę nie wysyłać mi kosmetyków ubrudzonych, zakurzonych, z sierścią domowych pupili
- Jeśli masz mniej przekupek - wysyłasz pierwsza
- Po przekazaniu adresów wymiana jest wiążąca
- Nie odmieniam się bez wyraźnego powodu i zgody obu stron
- Nie używam kosmetyków które dostałam od drugiej strony do czasu otrzymania od niej informacji że moja przesyłka dotarła cała i zdrowa i proszę o to samo. Jednocześnie jeśli wysyłałyście jako pierwsze, dawajcie znać że przesyłka ode mnie dotarła, abym nie czekała w nieskończoność.
- Proszę również o wystawianie przekupek zwrotnych - ze względu na mój krótki staż na Targowisku każda następna pomaga mi zwiększyć wiarygodność.
*Dokładki zaznaczam na fioletowo
Do wymienienia mam:
Usta:
*szminka Revlon Super Lustrous nr. 616 Wink for pink - kolor różowy, z lekkim złotym shimmerem. Daje delikatny efekt „sheer”. Zużycie niewielkie (2-3 razy). Nakładka od innej szminki Revlon, z małym defektem - lekko pęknięta. Nie przeszkadza to w stacjonarnym używaniu bo się zamyka, ale jeśli właścicielka będzie ją chciała nosić w torebce luzem to prawdopodobnie będzie spadała.
*szminka Revlon Colorstay Ultimate Liquid Lipstick - szminka w płynie o wyjątkowej trwałości - kolor Prized Peach, użyłam ok. 5 razy ale praktycznie ubytku nie widać. Świetne recenzje na KWC.
*masełko Revlon Lip Butter - kolor Creme Brulee, użyłam ok. 5 razy. Przed wymianą odkażę płynem Skinsept Pur
Oczy:
* eyeliner w żelu Maybelline Eyestudio Lasting Drama - był testowany kilka razy, na pewno 90 % (jeśli nie więcej) zostało , kolor charcoal. Ja określiłabym go jako coś pomiędzy granatowym a grafitowym. Wymieniam sam eyeliner, bez dołączonego pędzelka. Dobre recenzje na KWC, faworyt Lisy Eldridge w kategorii drogeryjnych eyelinerów w żelu. Produkt trudno dostępny w PL, tego koloru w Polsce w ogóle nie było, swój kupiłam na allegro za ok. 50 pln
*cień w kremie Catrice Stay All Day w kolorze Jeniffer's Goldrush - stare złoto, użyty 3 razy
* cień Calvin Klein Tempting Glance Intense Eyeshadow kolor 128 Gold Lame. Użyłam 2-3 razy. Kod 8068.
* czwórki H&M - inspirowane chyba czwórkami Chanel Zużycie nie większe niż 10 %, widać z resztą na zdjęciach. Kupione jesienią zeszłego roku. Całkiem niezła pigmentacja i ładne kolory (zwłaszcza nietypowy bordowy/bakłażanowy).Cień camelowy opalizuje na różowo, różowy na srebrno, bordowy na różowo, grafitowy na srebrno. Pojemność początkowa 15,5 gr.
*cień L'Oreal Chrome Shine, kolor Beige Shimmer- złoty, użyty 3 razy
*cień EDM travel size Still Moments. Nowy i nieużywany, zaplombowany.
*cień do powiek Everyday Minerals Flourish - zużycie testowe. Kolor khaki ze złotym shimmerem (nie brokatem).
*kredka Sephora Flashy Liner Waterproof - różowa, niewiele używana. Odpadła z niej plastikowa część u dołu ale można to skleić kropelką. Oddam za drobiazg.
*cień do powiek Korres Sunflower & Evening Primrose Eyeshadow- kolor 36 Brun, nówka.
*cień w kremie Maybelline Color Tattoo - kolor Endless Black, testowany, zużycie ok. 10%
Twarz:
*rozświetlający korektor pod oczy Jemma Kidd Pro I-Rescue Bio Complex Cover - taki http://www.feelunique.com/p/Jemma-Ki...mplex-Cover-7g, ubytek jednego dotknięcia palcem, kolor 01 light, jest bardzo jaśniutki
* krem tonujący Korres Watermelon Tinted Moisturiser Oil-Free SPF30 - kolor 01 Sand, użyłam 3 razy. Po maksymalnym ściśnięciu tubki wygląda jakby 1/3 nie było, ale nowa tubka nie jest wypełniona w 100 procentach. Dla bardzo jasnych cer może być za ciemny. Kupiłam go jakoś w maju/czerwcu. Oddam za coś z wish, lub coś faktycznie mi przydatnego, co mam już wypróbowane i wiem że zużyję (mogę być wybredna).
*podkład Bourjois Bio Detox Organic - najjaśniejszy odcień, zakupiony zimą tego roku, została połowa.
*próbki podkładów EDM w formule intensive: light medium, fairly light neutral, beige neutral, light neutral. Część była raz użyta, jeśli ktoś będzie zainteresowany to napiszę dokładnie ile zostało.
*bronzer Bourjois Delice de Poudre kol. 52 - tzw. czekoladka, cudnie pachnie, ubytek testowy, zapłaciłam za niego ok 60 pln w Super-Pharm dlatego proszę o rozsądne propozycje
Perfumy:
*perfumy Cacharel Amor Amor EDT , początkowo 30 ml, kupione w Super-Pharm w zestawie z balsamem. Na moje oko została jakaś 1/3. Kod 38E402 - flakonik po terminie, ale przechowywany był w dobrych warunkach (w szufladzie, bez dostępu do światła) i zapach się nie zmienił. Lakier z na flakoniku w niektórych miejscach odprysnął.
*perfumy YSL Young Sexy Lovely EDT początkowo 50 ml, zużycie ok 20%. Mam kartonik, kod 7LAA, pochodzą z Super-Pharm.Flakonik po terminie, ale przechowywany był w dobrych warunkach (w szufladzie, bez dostępu do światła) i zapach się nie zmienił.
*flakonik po Versace Bright Crystal 30 ml, został może z jeden psik, może ktoś poszukuje korka albo kolekcjonuje?
*próbki perfum:
Andy Tauer Une Rose Vermeille- zostało tyle ile na zdjęciu
Kate Moss Midnight Hour- zostało tyle ile na zdjęciu
Lakiery:
*Catrice Ultimate Nail Lacquer -
- Caught on The Red Carpet - użyty raz, kupiony w zeszłe wakacje (burgund)
- London's Weather Forecast - użyty 3 razy, kupiony wiosną zeszłego roku (szarość z delikatnym, niewidocznym na paznokciach shimmerem). Mam je obydwa już jakiś czas ale nic się z nimi nie dzieje (nie gęstnieją, nie rozwarstwiają się)
- "In The Bronx"- zużycie ok 1/3 (metaliczne stare złoto)
- "Beavis & Mud-head"- użyty 2 razy (czekoladowobrązowy)
*lakier Sensique kolor Sky Blue- użyty 2 razy, turkusowy z delikatnym, niewidocznym po pomalowaniu shimmerem
*Essence Nail Art Express Dry Drops - kropelki przyspieszające wysychanie lakieru - zużyłam 1/3. Mam je już ok. roku.
*lakier Essie "We Can Do It Pink", pomalowałam nim dłonie 2 razy, b. niewielkie zużycie. Kolor prawie biały, z kroplą różu.
*topcoat Essence Better Than Gel Nails - pomalowałam 3 razy.Świetne recenzje na KWC.
*lakier Essie czerwony (opakowanie klasyczne Essie) - brak nalepki z nazwą koloru. Pomalowałam nim paznokcie raz.
*lakier Revlon kolor Classy - ciepły, brudny róż. Pomalowałam nim paznokcie 2-3 razy.
*lakier Miyo Nailed It - kolor Mocha, ciemna czekolada, pomalowałam paznokcie raz.
Pędzle:
*pędzel kabuki Physicians Formula Bambuki Brush - naturalne włosie, bambusowa rączka. Nowiutki, nieużywany, w oryginalnym pudełku. Oddaję ponieważ nie doczytałam że jest z naturalnego włosia a wolę syntetyki i nie mam możliwości zwrotu. Chętnie za inny, syntetyczny kabuki.
*pędzel kabuki Revlon - z włosia naturalnego, używany, w stanie dobrym. Niestety wypadają z niego pojedyńcze włoski (głównie przy myciu).
*mini pędzelek kabuki Maybelline z naturalnego włosia - niewiele używany, w stanie dobrym, nie wypada z niego włosie.
*pędzelek Sephora All Over Shadow Brush Large- raz użyty, wyprany, włosie naturalne
Włosy:
* krem Alterna do stylizacji i chroniący przed ciepłem suszarki Caviar Styling Lotion - mam dwie sztuki 75ml, jedna otwarta użyta raz, druga nówka. Oddaję ponieważ nie odpowiada mi zapach.
*spray do włosów Fekkai " Lifting & Texturizing Spray Gel"150 ml, ubytek ok. 1/4.Ze względu na to że jest dość ciężki,najchętniej wymienię osobiście.
*porządna okrągła szczotka do układania włosów Conair- użyta dwa razy, ma jeszcze metkę. Nie znam się na tym ale ulotka wskazuje na to że ma jakieś bajery związane z jonami i turmalinem - jeśli ktoś chce to zgłębiać to sfotografowałam dokładnie ulotkę . Włosie mieszane naturalne i syntetyczne. Ze względu na gabaryty najchętniej wymienię osobiście.
Zapraszam do oglądania zdjęć tutaj:
http://s51.photobucket.com/albums/f3...iriri/wymiana/
Edytowane przez iamblue
Czas edycji: 2013-04-17 o 11:38
Powód: odznaczenie wymienionych+ uporządkowanie
|