Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83
desiu no my mamy tak juz mamy ze czy dziecko nasze bedzie mialo miesiac czy 10 czy 20 lat ciagle myslimy i sie martwimy i tesknimy...
gosiu daj znac jak tam u lekarza.
Jak karmilam tylko piersią to tez raczej nie mialam szans opuszczenia Szymonka nawet na chwile, bo on z jedzeniem nie mial tak, ze zjadl z jednej piersi tylko czesto z trzech i nigdy nie wiedzialam czy jeszcze bedzie chcial zjesc czy juz nie i np moge isc cos zalatwic. Nawet do lekarza wyjsc ze soba mialam problem, kiedys poszlam bo milam angine ale myslalam o nim czy przypadkiem nie placze z glodu.
A poza tym lubial zasypiac przy cycu wiec nawet nie z glodu a o cyca mogl plakac. Teraz w dzien i na noc karmie mm, wiec problem z glowy jesli chodzi o moje "uwiazanie"
|
Tak, tak! Nigdy nie przestaniemy sie martwic
Aguska to Ty masz 3 piersi? 
Sorki, nie moglam sie opanowac
Cytat:
Napisane przez cottonpuma
Dziewcyzny, zgłaszan się po kolejną poradę: Lenka ma ostatnio straszne zatwardzenia. Rumianek niespecjalnie działa, czopków używam w ostateczności. Pić nie lubi, zmusi się, jeżeli w wodzie jest glukoza. Co wy stosujecie?
Przebiegając przez wątek zauważyłam dskusję o preparatach na odparzenia.
Ja szczerze polecam Bepanthen, który polecałyście na brodawki. U Lenki goi w jeden dzień, a używałam dla porównania Sudopantenu, Linomagu, ziajki, nivea, rossmanowskiego słoiczka z maścią cynkową (dobre zapobiegawczo) i pudru z tejże firmy (dobre na upały, nie oblepia skóry)
Co do oliwek (któraś z was pisałą,że posmarowałą J&J) to osobiście nie lubię, straszne oblepiacze, ale w paczkach z próbkami odstałam oliwki Hipp BEZ PARAFINY - w składzie olej słonecznikowy, ze słodkich migdałów, tocopherol i zapach. Nic więcej. Obłędnie pachnie, wydajna, ekologiczna, skóra jest po niej rewelacyjna. Często podbieram Lence
daję do niej linka:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-zycia.html
|
Oliwke mam, zapach swietny!
Co do kupek to nie pamietam czy jestes na piersi czy na mm?
Bo jesli mm to sa specjalne mleczka - bebilon ma dla dzieci ze sklonnoscia do kolek i zaparc. Moze inne tez maja?
A jesli na piersi to pojedz rozluzniajace produkty np jablko i wtedy lenka wyciagnie to od Ciebie.
Cytat:
Napisane przez MoniaHan
Dziewczyny Hania ma bardzo smierdzace pierdzioszki i kupki (ostatnio jedna/2dni) nie wiem czy to po formule (ale wypija lacznie liczac kilka podejsc 90ml dziennie, bo czasami wypije 60ml pozniej 30ml, czasami po kilka razy po 30ml) a reszta to moje mleko.czy Dziewczyny karmiace mieszanie tez zauwazylyscie roznice w kupkach?
|
Tak! u nas zaczelo sie przy karmieniu mieszanym a jak przeszlysmy tylko na mm to zaczely sie jeszcze gorsze baki! Czasami ide zmienic pieluche z kupa a tam nie ma kupy! To takie pierdziochy porobila, ze ja bylam pewna ze to kupa
Cytat:
Napisane przez Zariah
Dziewczyny poprztykałam się z mamą trochę
Już się pogodziłyśmy ale ja się nie lubię z nią kłócić. Poszło o Elizę oczywiście. Byliśmy u rodziców na obiedzie, Eliza marudna zaczęła troszkę popłakiwać a moja mama na to żeby mój tata ją wziął na ręce i zabawił. Ja od razu powiedziałam że uważam to za zły pomysł ale nikt mnie nie chciał słuchać. Więc tata się stara i zabawia a moje dziecko coraz bardziej nieszczęśliwe. Powiedziałam, że tak myślałam że nic z tego nie będzie. A moja mama- zostaw ją niech popłacze to się przyzwyczai. No i próbowałam jej tłumaczyć, że w ten sposób jej raczej nie nauczę zaufania do ludzi. Na co moja mama do mnie że jestem za miękka- potem w sklepie mi będzie sceny urządzać o zabawki itd.
No więc się zdenerwowałam trochę ale spokojnie jej tłumaczyłam, że ja Elize we wszystkim nie ustępuje ale skoro widzę, że sie boi to chyba bez sensu na siłę płaczące dziecko zabawiać i że ona mnie wychowała i moją siostrę tak jak uważała za stosowne, a ja Elizę po swojemu chcę.
A moja mama w płacz  Ona w ogóle dużo płaczem wymusza  Ech...
Masakra. Nie wiem jak to zrobić żeby Eliza była bardziej odważna do ludzi. Ale chyba nie w ten sposób, co?
|
Mysle ze mialas racje, nie mozna dziecka w takich sytuacjach zostawiac samego jesli sie boi, bo dziecko powinno wiedziec, ze w takiej sytuacji moze na Ciebie liczyc, wtedy stanie sie odwazniejsza! Ja tak przynajmniej uwazam
Cytat:
Napisane przez MoniaHan
Ojej to faktycznie Zariah nie dziwie sie Tobie ze sie zdenerwowalas na mame - ja tez bym nie pozwolila wtedy zabawiac dziecko kiedy widze ze nie ma na to ochoty. tak samo mielismy wczoraj u naszych znajomych, Hania ziewa i widze ze juz oczka male i chce spac a kolega do niej zagaduje, zaczepia i zabawia - wiec mowie do niego ze Kuba ona chce spac juz jej nie zagaduj...troche sie mu glupio zrobilo, ale to juz jego problem, my matki mamy prawo powiedziec jesli nam cos nie pasuje i to my znamy swoje dzieci najlepiej.
wlasnie rozmawialam z moja mama przez telefon i jak jej opowiadam o Hani to mama mowi ze ja bylam taka sama urwisowata i sie uspokoilam troche ok 8 miesiaca.mowic zaczelam zanim mialam roczek 
|
No wlasnie, trzeba sie liczyc z potrzebami dziecka, to w koncu nie zabawka tylko maly czlowiek
|