2012-07-18, 09:23
|
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna
Bo mam podejrzenie, że mogą się przyczyniać do problemów z suchością. Jestem coraz bardziej pewna, że właśnie może być ( nie mówię, że u wszystkich)
Wystarczy zerknąć na forum, KWC, You Tube, prawie każda ma stosik Carmexów, Tisane, różniastych pomadek. Co druga podkreśla, że ma wielki problem z suchością ust. Jakaś epidemia? Patrząc logicznie, jeżeli ktoś nie ma problemów zdrowotnych, strasznie suchej skóry na całym ciele, nie jest odwodniony, nie ma strasznego mrozu, wiatru, to dziwne jest, żeby problem suchych ust dotykał aż tak wielkiej grupy kobiet. Kobiet, które przecież używają porządnych kosmetyków. Facetów prawie nigdy to nie dotyka prócz okresu zimowego, a przecież u nich też się zdarzają problemy z suchą skórą.
|
hm, mi by pasowala tu teoria, o ktorej slyszalam, ze to kwestia przyzwyczajenia skory, ze sie jej podaje na talerzu to, co jej potrzebne, miast "zmusic" do samodzielnej pracy. ponoc tak sie rzecz ma na przyklad z balsamami nawilzajacymi do ciala - ze skora nawilzana zewnetrznie, rozleniwia sie i przestaje sama produkowac substancje pozwalajace utrzymac odpowiedni stan jej nawilzenia.
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522
Ja w ogóle nie używam pomadek/balsamów, nawet w zimie i mam normalne usta, nie popękane wiec nie wiem od czego to zalezy. 
|
Cytat:
Napisane przez drabineczka
Ja tez zauważyłam że im rzadziej używam tych balsamów do ust tym rzadziej mam potrzebę ich używania - jak doszłam do smarowania się co pół godzin to wyglądały koszmarnie bez tego... Przyzwyczaiły się.
|
o, wlasnie, o tym pisalam wyzej. ja tez tak mam - nie uzywam balsamow do ciala ani do ust i nie mam problemow z nawilzeniem. ale oczywiscie, moze to byc przypadek, nie upieram sie tak jak wczesniej przy teorii o silniejszych wlosach po goleniu .
|
|