|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-18 o 09:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
beach please
|
Ja też tak mam. Np cere mam mieszana,z tym że na policzkach mam skłonność do podrażnień,zaczerwienień etc. po umyciu twarzy muszę ją posmarować kremem, żeby nie piekła. Przez dłuższy czas używałam garniera i było ok,natomiast teraz cera mi się "rozleniwiła " i garnier nie pomaga. zastanawiam się,jaki krem kupić,tzn jakiego składnika uniknac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | ||
Konto usunięte
|
Do czego czy się przyzwyczaiłam? Do kremów z parafiną?
Tak początkowo to zajęło może z tydzień... Potem kupowałam nowe kremy bo myślałam że dostałam uczulenia czy coś, każdy kolejny z parafiną więc tylko pogłębiały stan. Jak już nie mam mojego kremu pod ręką to faktycznie wolę nic nie używać. Cytat:
![]() Kilka lat zajęło mi znalezienie kremu idealnego, mam nadzieję że skóra będzie go tolerować dłuuugo i jej się nie odwidzi. Tylko filtrów używam ale też się musiałam naszukać tego "swojego". Jeszcze z tą parafiną tak sobie teraz siedzę i guglam... Ona tworzy barierę między skórą a środowiskiem, więc niby z jednej strony ma zatrzymywać wilgoć a z drugiej strony (tu już moja interpretacja ![]() ![]() Przy tym nie przepuszcza powietrza, pakuje się w pory itp. ![]() Cytat:
![]() Tylko ja mam swój ideał ZiajaMed ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no właśnie ziai med jeszcze nie używałam ale mam zamiar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, ciekawe rzeczy tu czytam
![]() Bo ja to się zastanawiałam ostatnio, czy firmy kosmetyczne nie dodają do tych wszystkich kremów jakichś uzależniaczy, naprawdę ![]() Tyle lat się nie kremowałam i było ok, chciałam zacząć o siebie dbać ( ![]() A znów z drugiej strony - mamuśkę pamiętam wiecznie świcącą się od mazideł i kurczę nie przesadzając 15 lat młodziej wygląda. I jak tu znaleźć złoty środek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Spróbować trochę "przetrzymać" skórę 3. Nakładać na noc tylko kroplę jakiegoś olejku np. z pestek winogron albo spróbować z jojobą [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536743 6]Do czego czy się przyzwyczaiłam? Do kremów z parafiną? Tak początkowo to zajęło może z tydzień... Potem kupowałam nowe kremy bo myślałam że dostałam uczulenia czy coś, każdy kolejny z parafiną więc tylko pogłębiały stan. Jak już nie mam mojego kremu pod ręką to faktycznie wolę nic nie używać. [/quote]Chodziło mi o to, że po przejściu na bezparafinowe kremy większość osób narzeka, że są kiepskie, nie dają ochrony. Zanim się przyzwyczają, krem rzucają w kąt i biegną po sprawdzony ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Złoty środek - no właśnie, dopasować sobie samemu pielęgnację, nie dać się omamić reklamom, nie naśladować innych tylko patrzeć na swoją skórę i jej potrzeby. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
TO MA TONĘ ZAPYCHACZY! TO POSIADA SLS! O NIE, W SKŁADZIE WIDZĘ ALKOHOL... TO JEST STRASZNY SZAJS I NADAJE SIĘ NA STOS no dobra, może coś ma silikony może coś ma alkohol ale uwierzcie mi nie jestem upośledzona i potrafię rozróżnić czy jakiś krem dobrze mi robi czy źle mi robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-649424 Mam problemy z naczynkami. Ten na noc daje bardziej spektakularne efekty, ale na dzień świetnie się sprawdza pod makijaż i jako wspomaganie ![]() Ooo właśnie, krem na dzień, który wrzuciłam: widać jakie ma oceny - kiepskie, średnie, no a dla mnie to ideał. Niestety jak nie dna własnej skórze dosłownie i w przenośni ![]() Edytowane przez a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 Czas edycji: 2012-07-18 o 10:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-18 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Propo Twojej twarzy: a) może być tak jak piszemy- rozleniwiłaś skórę b) dorosłaś, zmienił Ci się trochę stosunek hormonów żeńskich i męskich, stąd skóra idzie bardziej w kierunku suchej Może być też tak, że warianty a i b są prawdziwe jednocześnie. Gdyby Twoja mama miała siostrę bliźniaczkę jednojajową, która nie używała specjalnie kosmetyków pielęgnacyjnych, było by łatwiej ocenić czy to pielęgnacja czy geny ![]() Moja mama prawie całe życie używała kremu Nivea, to jedyny kosmetyk pielęgnacyjny jaki ma. Dopiero od 5-6 lat używa drogeryjnych kremów niby odmładzających. Jest po 50, a wygląda kilkanaście lat młodziej. Myślę, że to kwestia genów i braku strasznej ekspozycji na słońce. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() Ufff, cieszę się, że sporo osób myśli podobnie jak ja i nie daje się modzie na bojkotowanie wszystkiego, co skrytykowały "guru" ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-18 o 10:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2896 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie moja koleżanka, która chwali się, że nigdy nie oglądała Titanica. Chociaż w sumie, na serio mnie dziwi fakt, że nigdy nie widziała tego filmu
![]() Dziwi mnie przyjaciółka mojej siostry, która opieprza każdego, który zażywa Ibuprom, głosząc słowa Nie jedz ibupromu, bo Ci twarz odpadnie ![]() Coś, co dziwi innych(jeśli o tym wiedzą, bo nie chwalę się tym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Konto usunięte
|
mnie dziwią i bawią natrętnie zadawane głupie pytania tego typu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
beach please
|
Truskawkowawiosna wypróbuje napewno
![]() Co racja to racja,najlepiej metodą prób i błędów znaleźć ten odpowiedni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Jednak w zimę niesmarowanie ich wcale mogłoby mi chyba zaszkodzić. Od wiosny smaruję rzadko, kilka razy w tygodniu jak akurat mam torebkę pod ręką. Za to balsam do ciała zdecydowanie dobrze na mnie działa. Miałam bardzo suchą skórę, zwłaszcza na rękach, nie tylko zimą. Myślałam, że to jakaś choroba, ale kupiłam balsam i wystarczyło. ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536674 9] Ja muszę po każdym myciu rąk smarować je kremem (nie cierpię szelestu suchej skóry ![]() ![]() [/QUOTE] Ja od gdzieś 5 r. ż. muszę po każdym myciu posmarować dłonie kremem nivea, tym najzwyklejszym. Jakby go wycofali to bym chyba umarła ![]()
![]() |
#2901 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Toż on ma parafinę w składzie, na drugim miejscu! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Miałam się nie wypowiadać na ten temat ale mnie korci... Dziwi mnie u pewnych ludzi coś... facet zrywa z dziewczyną po kilku latach związku. Bo ona nie chce ślubu i dzieci. Tydzień później on już ma nową (ej, nie przeczę - fajna babeczka, i parą są fajną - lepiej mu chyba niż w poprzednim związku ![]() ![]() Powiem tak... dziwi mnie to jak cholera. Tych porywów romantycznych chyba trochę zazdroszczę, przyznaję. Ale bardziej klimatu niż faktycznego stanu rzeczy. Bo tak się zastanawiam czy jemu faktycznie zależało na danej kobiecie czy na samym fakcie żeby już mieć tą żonę? Z tą pierwszą chciał się żenić, namawiał ją długo. Drugiej namawiać nie musiał. A może faktycznie coś w tym jest, że się tak dobrali i zaskoczyło od razu? ![]() A ja się kurka ostatnio złapałam na tym, że chciałam do niej powiedzieć imieniem tej pierwszej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536943 8]Apage! A kysz!
Toż on ma parafinę w składzie, na drugim miejscu! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Miałam się nie wypowiadać na ten temat ale mnie korci... Dziwi mnie u pewnych ludzi coś... facet zrywa z dziewczyną po kilku latach związku. Bo ona nie chce ślubu i dzieci. Tydzień później on już ma nową (ej, nie przeczę - fajna babeczka, i parą są fajną - lepiej mu chyba niż w poprzednim związku ![]() ![]() Powiem tak... dziwi mnie to jak cholera. Tych porywów romantycznych chyba trochę zazdroszczę, przyznaję. Ale bardziej klimatu niż faktycznego stanu rzeczy. Bo tak się zastanawiam czy jemu faktycznie zależało na danej kobiecie czy na samym fakcie żeby już mieć tą żonę? Z tą pierwszą chciał się żenić, namawiał ją długo. Drugiej namawiać nie musiał. A może faktycznie coś w tym jest, że się tak dobrali i zaskoczyło od razu? ![]() A ja się kurka ostatnio złapałam na tym, że chciałam do niej powiedzieć imieniem tej pierwszej... ![]() Też znam taki przypadek, tylko że to się tyczy dziewczyny, która była z jednym gościem maaasę czasu i nie chciała wcale ślubu, bo to za poważne. Jak zerwali, poznała innego gościa i w przeciągu roku już była po ślubie. Nie ogarniam tego. Życzę takim osobom długich lat pożycia i żeby ich małżeństwa przetrwały wszelkie kryzysy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536943 8]Apage! A kysz!
Toż on ma parafinę w składzie, na drugim miejscu! ![]() ![]() [/QUOTE] Tak myślałam ![]()
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
beach please
|
A ja nie lubię kremu nivea (w niebieskim opakowaniu) ,nie lubię jego zapachu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Konto usunięte
|
Wybaczcie offtop
![]() 1. jakiego bb używasz? 2. wejdźcie, może pomożecie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630417 |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.