Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 09:23   #2881
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Bo mam podejrzenie, że mogą się przyczyniać do problemów z suchością. Jestem coraz bardziej pewna, że właśnie może być ( nie mówię, że u wszystkich)

Wystarczy zerknąć na forum, KWC, You Tube, prawie każda ma stosik Carmexów, Tisane, różniastych pomadek. Co druga podkreśla, że ma wielki problem z suchością ust. Jakaś epidemia? Patrząc logicznie, jeżeli ktoś nie ma problemów zdrowotnych, strasznie suchej skóry na całym ciele, nie jest odwodniony, nie ma strasznego mrozu, wiatru, to dziwne jest, żeby problem suchych ust dotykał aż tak wielkiej grupy kobiet. Kobiet, które przecież używają porządnych kosmetyków. Facetów prawie nigdy to nie dotyka prócz okresu zimowego, a przecież u nich też się zdarzają problemy z suchą skórą.
hm, mi by pasowala tu teoria, o ktorej slyszalam, ze to kwestia przyzwyczajenia skory, ze sie jej podaje na talerzu to, co jej potrzebne, miast "zmusic" do samodzielnej pracy. ponoc tak sie rzecz ma na przyklad z balsamami nawilzajacymi do ciala - ze skora nawilzana zewnetrznie, rozleniwia sie i przestaje sama produkowac substancje pozwalajace utrzymac odpowiedni stan jej nawilzenia.

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie używam pomadek/balsamów, nawet w zimie i mam normalne usta, nie popękane wiec nie wiem od czego to zalezy.
Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja tez zauważyłam że im rzadziej używam tych balsamów do ust tym rzadziej mam potrzebę ich używania - jak doszłam do smarowania się co pół godzin to wyglądały koszmarnie bez tego... Przyzwyczaiły się.
o, wlasnie, o tym pisalam wyzej. ja tez tak mam - nie uzywam balsamow do ciala ani do ust i nie mam problemow z nawilzeniem. ale oczywiscie, moze to byc przypadek, nie upieram sie tak jak wczesniej przy teorii o silniejszych wlosach po goleniu .
Stary 2012-07-18, 09:26   #2882
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
To samo mam z twarzą, zamiast nawilżenia po tych wszystkich super kremach dla wrażliwców mam tylko zmarchy i pryszcze. Fuj fuj. Nigdy więcej.
to tak jak ja kupowałam masę kremów do trądzikowej, bioderma, vichy i inne cuda na kiju... A potem się okazało że wcale nie mam trądziku tylko wręcz suchą cerę która walczy. Kupiłam ziaja krem kakaowy do twarzy za piątaka i póki co to najlepszy krem na świecie dla mojej twarzy
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:36   #2883
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
hm, mi by pasowala tu teoria, o ktorej slyszalam, ze to kwestia przyzwyczajenia skory, ze sie jej podaje na talerzu to, co jej potrzebne, miast "zmusic" do samodzielnej pracy. ponoc tak sie rzecz ma na przyklad z balsamami nawilzajacymi do ciala - ze skora nawilzana zewnetrznie, rozleniwia sie i przestaje sama produkowac substancje pozwalajace utrzymac odpowiedni stan jej nawilzenia.

o, wlasnie, o tym pisalam wyzej. ja tez tak mam - nie uzywam balsamow do ciala ani do ust i nie mam problemow z nawilzeniem. ale oczywiscie, moze to byc przypadek, nie upieram sie tak jak wczesniej przy teorii o silniejszych wlosach po goleniu .
Wkurza mnie to, że w kosmetyce/dermatologii jest pełno teorii, które się powtarza, ale brak jakiś rzetelnych badań na ten temat. Przemysł kosmetyczny to taka kasa, że zwyczajnie nikt nie odważy się robić poglądowej rewolucji i publikować ciekawych wyników badań typu "Same nakręcacie swoje problemy upiększając się, kobitki"

Cytat:
to tak jak ja kupowałam masę kremów do trądzikowej, bioderma, vichy i inne cuda na kiju... A potem się okazało że wcale nie mam trądziku tylko wręcz suchą cerę która walczy. Kupiłam ziaja krem kakaowy do twarzy za piątaka i póki co to najlepszy krem na świecie dla mojej twarzy
A jak z zapychaczami? Ja po latach interesowania się składami na chwilę obecną coraz bardziej na to leję Nie raz kosmetyk zjechany pod kątem składu przez Wizazanki okazał się mniej zapychający od tego niby naturalnego, z olejami roślinnymi. Na ten moment, bardziej zaufam setce Wizażanek, które kupiły kosmetyk, niż kilku, które pewne siebie głoszą, że one się znają na składach (kto czyta KWC na pewno zauważył wiele mądralińskich, które dają *, bo wyczytały, że coś jest be)

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-07-18 o 09:37
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:37   #2884
el_vestido_rojo
beach please

Ja też tak mam. Np cere mam mieszana,z tym że na policzkach mam skłonność do podrażnień,zaczerwienień etc. po umyciu twarzy muszę ją posmarować kremem, żeby nie piekła. Przez dłuższy czas używałam garniera i było ok,natomiast teraz cera mi się "rozleniwiła " i garnier nie pomaga. zastanawiam się,jaki krem kupić,tzn jakiego składnika uniknac
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:38   #2885
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

Cytat:
Przyzwyczaiłaś się od razu?
Do czego czy się przyzwyczaiłam? Do kremów z parafiną?
Tak początkowo to zajęło może z tydzień... Potem kupowałam nowe kremy bo myślałam że dostałam uczulenia czy coś, każdy kolejny z parafiną więc tylko pogłębiały stan. Jak już nie mam mojego kremu pod ręką to faktycznie wolę nic nie używać.
Cytat:
Każdy powoduje zapychanie porów (u mnie), filtrami też katować się nie mam zamiaru. Co mi z tego, że być może wyglądałabym trochę młodziej za 20 lat, skoro teraz miałabym się męczyć z błyszczeniem, zaskórnikami i krostami?
Ja to świetnie rozumiem
Kilka lat zajęło mi znalezienie kremu idealnego, mam nadzieję że skóra będzie go tolerować dłuuugo i jej się nie odwidzi. Tylko filtrów używam ale też się musiałam naszukać tego "swojego".

Jeszcze z tą parafiną tak sobie teraz siedzę i guglam... Ona tworzy barierę między skórą a środowiskiem, więc niby z jednej strony ma zatrzymywać wilgoć a z drugiej strony (tu już moja interpretacja ) jak ma ratować skórę przez zatrzymywanie czegoś, czego tam jest deficyt?

Przy tym nie przepuszcza powietrza, pakuje się w pory itp.
Cytat:
Ziaja, moja miłość
Tylko ja mam swój ideał ZiajaMed
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:44   #2886
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
A jak z zapychaczami? Ja po latach interesowania się składami na chwilę obecną coraz bardziej na to leję Nie raz kosmetyk zjechany pod kątem składu przez Wizazanki okazał się mniej zapychający od tego niby naturalnego, z olejami roślinnymi. Na ten moment, bardziej zaufam setce Wizażanek, które kupiły kosmetyk, niż kilku, które pewne siebie głoszą, że one się znają na składach (kto czyta KWC na pewno zauważył wiele mądralińskich, które dają *, bo wyczytały, że coś jest be)
Szczerze to leje na te krzyki o zapychaczach i co tam jeszcze jest modne... Mycie włosów bez sls i takie tam. Jak na mnie działa znaczy że jest dobrze, jeszcze na tyle sobie ufam że potrafię sobie wybrać dobrze krem i zgadzam się z tobą, generalnie patrzę na ogół ocen i staram się nie przejmować tymi przesadzonymi komentarzami...

no właśnie ziai med jeszcze nie używałam ale mam zamiar też słyszałam że dobra.
Stary 2012-07-18, 09:49   #2887
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Kurczę, ciekawe rzeczy tu czytam
Bo ja to się zastanawiałam ostatnio, czy firmy kosmetyczne nie dodają do tych wszystkich kremów jakichś uzależniaczy, naprawdę
Tyle lat się nie kremowałam i było ok, chciałam zacząć o siebie dbać () więc zaczęłam. I teraz bez kremu mam wrażenie, że skóra na pysku zmniejszyła mi się o dwa rozmiary. Masakra.
A znów z drugiej strony - mamuśkę pamiętam wiecznie świcącą się od mazideł i kurczę nie przesadzając 15 lat młodziej wygląda.
I jak tu znaleźć złoty środek

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:51   #2888
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
Ja też tak mam. Np cere mam mieszana,z tym że na policzkach mam skłonność do podrażnień,zaczerwienień etc. po umyciu twarzy muszę ją posmarować kremem, żeby nie piekła. Przez dłuższy czas używałam garniera i było ok,natomiast teraz cera mi się "rozleniwiła " i garnier nie pomaga. zastanawiam się,jaki krem kupić,tzn jakiego składnika uniknac
1. Odstawić żele myjące (nawet te super nawilżające), przejść na Biodermę Sensibio H20
2. Spróbować trochę "przetrzymać" skórę
3. Nakładać na noc tylko kroplę jakiegoś olejku np. z pestek winogron albo spróbować z jojobą

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536743 6]Do czego czy się przyzwyczaiłam? Do kremów z parafiną?
Tak początkowo to zajęło może z tydzień... Potem kupowałam nowe kremy bo myślałam że dostałam uczulenia czy coś, każdy kolejny z parafiną więc tylko pogłębiały stan. Jak już nie mam mojego kremu pod ręką to faktycznie wolę nic nie używać.

[/quote]Chodziło mi o to, że po przejściu na bezparafinowe kremy większość osób narzeka, że są kiepskie, nie dają ochrony. Zanim się przyzwyczają, krem rzucają w kąt i biegną po sprawdzony
Cytat:
Jeszcze z tą parafiną tak sobie teraz siedzę i guglam... Ona tworzy barierę między skórą a środowiskiem, więc niby z jednej strony ma zatrzymywać wilgoć a z drugiej strony (tu już moja interpretacja ) jak ma ratować skórę przez zatrzymywanie czegoś, czego tam jest deficyt?
Powiem tak: to wszystko nie jest tak proste jak się może wydawać. Wilgoć sobie może być w głębszych warstwach skóry, a naskórek może być wysuszony od zewnątrz (to obserwujemy). Z moich prywatnych doświadczeń wynika, że więcej daje nawilżanie od wewnątrz (picie wody malutkimi porcjami i spożywanie tłuszczy najlepiej roślinnych, tran też może być, ale nie każdy dobrze go znosi)

Cytat:
Przy tym nie przepuszcza powietrza, pakuje się w pory itp.
Np. w przypadku leków: maści, kremów to jest zaleta. Taka baza zachowuje się trochę jak opatrunek, efekt jest po prostu lepszy. W przypadku zwykłych kosmetyków pielęgnacyjnych dla skór raczej zdrowych (a nie np. z AZS, które parafinowe kosmetyki znoszą najlepiej) takie parafinowe substancje w większych ilościach szkodzą, tak jak piszesz.
Cytat:
Ziaja, moja miłość
Tylko ja mam swój ideał ZiajaMed
Która wersja? Wypróbowałam kilka, wszystkie zapchały i podrażniły
Stary 2012-07-18, 09:53   #2889
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
A znów z drugiej strony - mamuśkę pamiętam wiecznie świcącą się od mazideł i kurczę nie przesadzając 15 lat młodziej wygląda.
Może takie geny? Moja mama praktycznie nigdy nie używała kremów, wszystkie ją wkurzają, ściągają jej skórę albo co... podkładów i pudrów też jednak nie widziałam żeby używała A jej skóra wygląda lepiej niż jej rówieśnic. Duuużo lepiej.

Złoty środek - no właśnie, dopasować sobie samemu pielęgnację, nie dać się omamić reklamom, nie naśladować innych tylko patrzeć na swoją skórę i jej potrzeby.
Stary 2012-07-18, 09:57   #2890
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Złoty środek - no właśnie, dopasować sobie samemu pielęgnację, nie dać się omamić reklamom, nie naśladować innych tylko patrzeć na swoją skórę i jej potrzeby.
Otóż to. I to mnie denerwuje na wizażu nie można niczego polecic komuś bo zaraz znajdą się krzykaczki
TO MA TONĘ ZAPYCHACZY!
TO POSIADA SLS!
O NIE, W SKŁADZIE WIDZĘ ALKOHOL... TO JEST STRASZNY SZAJS I NADAJE SIĘ NA STOS
no dobra, może coś ma silikony może coś ma alkohol ale uwierzcie mi nie jestem upośledzona i potrafię rozróżnić czy jakiś krem dobrze mi robi czy źle mi robi z resztą to ze ktoś jest hiper eko i wyznaje zasadę mycia włosów odżywką czy coś, nie znaczy że każdy tak ma. No po prostu :p
Stary 2012-07-18, 10:00   #2891
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to. I to mnie denerwuje na wizażu nie można niczego polecic komuś bo zaraz znajdą się krzykaczki
TO MA TONĘ ZAPYCHACZY!
TO POSIADA SLS!
no dobra, może coś ma silikony może coś ma alkohol ale uwierzcie mi nie jestem upośledzona i potrafię rozróżnić czy jakiś krem dobrze mi robi czy źle mi robi z resztą to ze ktoś jest hiper eko i wyznaje zasadę mycia włosów odżywką czy coś, nie znaczy że każdy tak ma. No po prostu :p
Dokładnie... a ja mam wrażenie, że niektóre osoby nawet jeśli kosmetyk super na nie działa, ale ma w składzie to i to, to i tak zjadą...
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-18, 10:06   #2892
Konto usunięte

Cytat:
Chodziło mi o to, że po przejściu na bezparafinowe kremy większość osób narzeka, że są kiepskie, nie dają ochrony. Zanim się przyzwyczają, krem rzucają w kąt i biegną po sprawdzony
U mnie jest ok, pierwsze wrażenia to tak jakbym miała wilgotne ręce. Może u mnie to też na psychikę działa, takie negatywne nastawienie mam do parafiny, że jak coś jest bez niej to jak cudowne placebo

Cytat:
Powiem tak: to wszystko nie jest tak proste jak się może wydawać. Wilgoć sobie może być w głębszych warstwach skóry, a naskórek może być wysuszony od zewnątrz (to obserwujemy). Z moich prywatnych doświadczeń wynika, że więcej daje nawilżanie od wewnątrz (picie wody malutkimi porcjami i spożywanie tłuszczy najlepiej roślinnych, tran też może być, ale nie każdy dobrze go znosi)
Jakby to było proste, to każdy byłby mądry i nie trzeba by lat badań, studiów, chemicznych, kosmetologicznych itp. Tka sobie gdybam i opieram się tylko na doświadczeniu z moją skórą.
Cytat:
Która wersja? Wypróbowałam kilka, wszystkie zapchały i podrażniły
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...en.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-649424
Mam problemy z naczynkami.
Ten na noc daje bardziej spektakularne efekty, ale na dzień świetnie się sprawdza pod makijaż i jako wspomaganie

Ooo właśnie, krem na dzień, który wrzuciłam: widać jakie ma oceny - kiepskie, średnie, no a dla mnie to ideał. Niestety jak nie dna własnej skórze dosłownie i w przenośni , to nijak nie dobierzemy sobie idealnego mazidła.

Edytowane przez a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Czas edycji: 2012-07-18 o 10:09
Stary 2012-07-18, 10:09   #2893
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
ja nie uzywalam nigdy zadnego kremu do twarzy, nie uzywam tez podkladow, pudrow itepe - to jest moj sposob na zapychacze.

Cytat:
moja mama tez wyglada na dobre 15 lat mniej, a nigdy niczym po buzi nie mazala (toniki, kremy, podklady - widac, z kogo biore przyklad) - tak ze zaczynam sie sklaniac do teorii, ze jednak geny sa najwazniejsze.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-18 o 10:10
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:12   #2894
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, ciekawe rzeczy tu czytam
Bo ja to się zastanawiałam ostatnio, czy firmy kosmetyczne nie dodają do tych wszystkich kremów jakichś uzależniaczy, naprawdę
Tyle lat się nie kremowałam i było ok, chciałam zacząć o siebie dbać () więc zaczęłam. I teraz bez kremu mam wrażenie, że skóra na pysku zmniejszyła mi się o dwa rozmiary. Masakra.
Pamiętam, że kiedyś się mówiło, że Avon dodaje do kremów jakichś hormonów, które sprawiają, że człowiekowi tylko ten krem będzie służył Nie wierzę w takie coś w drogeryjnych kosmetykach.

Propo Twojej twarzy:
a) może być tak jak piszemy- rozleniwiłaś skórę
b) dorosłaś, zmienił Ci się trochę stosunek hormonów żeńskich i męskich, stąd skóra idzie bardziej w kierunku suchej

Może być też tak, że warianty a i b są prawdziwe jednocześnie.

Gdyby Twoja mama miała siostrę bliźniaczkę jednojajową, która nie używała specjalnie kosmetyków pielęgnacyjnych, było by łatwiej ocenić czy to pielęgnacja czy geny

Moja mama prawie całe życie używała kremu Nivea, to jedyny kosmetyk pielęgnacyjny jaki ma. Dopiero od 5-6 lat używa drogeryjnych kremów niby odmładzających. Jest po 50, a wygląda kilkanaście lat młodziej. Myślę, że to kwestia genów i braku strasznej ekspozycji na słońce.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
TO MA TONĘ ZAPYCHACZY!
TO POSIADA SLS!
Zwariowałaś? Będziesz parabeny pakowała na końcówki włosów? To nie wiesz jakie one są szkodliwe?! Masakra

Ufff, cieszę się, że sporo osób myśli podobnie jak ja i nie daje się modzie na bojkotowanie wszystkiego, co skrytykowały "guru"

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-07-18 o 10:16
Stary 2012-07-18, 10:26   #2895
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

nie czaje tego, serio. z kolei ja sie wilam niewasko, kiedy w watku o Grycankach napisalam, ze nie jem lodow od blisko 13 lat, bo tak sobie pewnego pieknego dnia postanowilam.
Masakra, mnie to jedno dziwi: że ktoś nie je lodów

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:28   #2896
Konto usunięte

Cytat:
TO POSIADA SLS!
A ja Wam powiem że się dałam namowić na te szampony bez SLS, poprostu podbieram córce babydreama Ale jedno na 4-5 myć muszę sobie robić normalnym "mocnym" szamponem. I całkiem to fajne, tylko pewnie nie dla każdego i tyle.
Stary 2012-07-18, 10:29   #2897
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Dziwi mnie moja koleżanka, która chwali się, że nigdy nie oglądała Titanica. Chociaż w sumie, na serio mnie dziwi fakt, że nigdy nie widziała tego filmu

Dziwi mnie przyjaciółka mojej siostry, która opieprza każdego, który zażywa Ibuprom, głosząc słowa Nie jedz ibupromu, bo Ci twarz odpadnie

Coś, co dziwi innych(jeśli o tym wiedzą, bo nie chwalę się tym ). Uwielbiam środek z pestki brzoskwini Ale odkąd się dowiedziałam, że nie wyjdzie mi to na dobre, staram się już tego nie robić
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:36   #2898
201604181004
Konto usunięte

mnie dziwią i bawią natrętnie zadawane głupie pytania tego typu http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...peg?1342528644
Stary 2012-07-18, 10:36   #2899
el_vestido_rojo
beach please

Truskawkowawiosna wypróbuje napewno

Co racja to racja,najlepiej metodą prób i błędów znaleźć ten odpowiedni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-18, 10:46   #2900
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ja tez zauważyłam że im rzadziej używam tych balsamów do ust tym rzadziej mam potrzebę ich używania - jak doszłam do smarowania się co pół godzin to wyglądały koszmarnie bez tego... Przyzwyczaiły się.
Nigdy nie byłam na takim etapie, by co pół godziny smarować usta, nawet gdy były bardzo spierzchnięte... Jestem po prostu na to za leniwa.

Jednak w zimę niesmarowanie ich wcale mogłoby mi chyba zaszkodzić. Od wiosny smaruję rzadko, kilka razy w tygodniu jak akurat mam torebkę pod ręką.
Za to balsam do ciała zdecydowanie dobrze na mnie działa. Miałam bardzo suchą skórę, zwłaszcza na rękach, nie tylko zimą. Myślałam, że to jakaś choroba, ale kupiłam balsam i wystarczyło. Ale też codziennie nie smaruję.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536674 9]

Ja muszę po każdym myciu rąk smarować je kremem (nie cierpię szelestu suchej skóry ). Kupowałam te wszystkie kremy dla skóry wrażliwej, bo taką mam - wrażliwą i alergiczną. Doszło do tego że pękała mi skóra między palcami i złaziła płatami. Co w składzie? Parafina i to wysoko. Kupiłam wreszcie krem bez parafiny, jest idealny
[/QUOTE]
Ja od gdzieś 5 r. ż. muszę po każdym myciu posmarować dłonie kremem nivea, tym najzwyklejszym. Jakby go wycofali to bym chyba umarła

Stary 2012-07-18, 11:15   #2901
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja od gdzieś 5 r. ż. muszę po każdym myciu posmarować dłonie kremem nivea, tym najzwyklejszym. Jakby go wycofali to bym chyba umarła
Apage! A kysz!
Toż on ma parafinę w składzie, na drugim miejscu!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Miałam się nie wypowiadać na ten temat ale mnie korci...

Dziwi mnie u pewnych ludzi coś... facet zrywa z dziewczyną po kilku latach związku. Bo ona nie chce ślubu i dzieci. Tydzień później on już ma nową (ej, nie przeczę - fajna babeczka, i parą są fajną - lepiej mu chyba niż w poprzednim związku ), zamieszkują ze sobą szybciutko, biorą ślub praktycznie z marszu...

Powiem tak... dziwi mnie to jak cholera. Tych porywów romantycznych chyba trochę zazdroszczę, przyznaję. Ale bardziej klimatu niż faktycznego stanu rzeczy. Bo tak się zastanawiam czy jemu faktycznie zależało na danej kobiecie czy na samym fakcie żeby już mieć tą żonę? Z tą pierwszą chciał się żenić, namawiał ją długo. Drugiej namawiać nie musiał. A może faktycznie coś w tym jest, że się tak dobrali i zaskoczyło od razu?

A ja się kurka ostatnio złapałam na tym, że chciałam do niej powiedzieć imieniem tej pierwszej...
Stary 2012-07-18, 11:21   #2902
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536943 8]Apage! A kysz!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Miałam się nie wypowiadać na ten temat ale mnie korci...

Dziwi mnie u pewnych ludzi coś... facet zrywa z dziewczyną po kilku latach związku. Bo ona nie chce ślubu i dzieci. Tydzień później on już ma nową (ej, nie przeczę - fajna babeczka, i parą są fajną - lepiej mu chyba niż w poprzednim związku ), zamieszkują ze sobą szybciutko, biorą ślub praktycznie z marszu...

Powiem tak... dziwi mnie to jak cholera. Tych porywów romantycznych chyba trochę zazdroszczę, przyznaję. Ale bardziej klimatu niż faktycznego stanu rzeczy. Bo tak się zastanawiam czy jemu faktycznie zależało na danej kobiecie czy na samym fakcie żeby już mieć tą żonę? Z tą pierwszą chciał się żenić, namawiał ją długo. Drugiej namawiać nie musiał. A może faktycznie coś w tym jest, że się tak dobrali i zaskoczyło od razu?

A ja się kurka ostatnio złapałam na tym, że chciałam do niej powiedzieć imieniem tej pierwszej... [/QUOTE]

Też znam taki przypadek, tylko że to się tyczy dziewczyny, która była z jednym gościem maaasę czasu i nie chciała wcale ślubu, bo to za poważne. Jak zerwali, poznała innego gościa i w przeciągu roku już była po ślubie. Nie ogarniam tego. Życzę takim osobom długich lat pożycia i żeby ich małżeństwa przetrwały wszelkie kryzysy.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:27   #2903
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536943 8]Apage! A kysz!
[/QUOTE]
Tak myślałam. Ale inne mi kompletnie nie podchodzą, już wolę zostać "sucha" niż czym innym się posmarować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-18, 11:31   #2904
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myślałam. Ale inne mi kompletnie nie podchodzą, już wolę zostać "sucha" niż czym innym się posmarować.
Ja też lubię zwykłą niveę w nieśmiertelnej niebieskiej puszce . No i jeszcze dużo mi daje smarowanie się oliwką dla dzieci. Co do innych kosmetyków, to tonicu już dawno nie używałam, a z podkładów, to ograniczyłam się do kremu typu BB.
Stary 2012-07-18, 11:32   #2905
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Też znam taki przypadek, tylko że to się tyczy dziewczyny, która była z jednym gościem maaasę czasu i nie chciała wcale ślubu, bo to za poważne. Jak zerwali, poznała innego gościa i w przeciągu roku już była po ślubie. Nie ogarniam tego. Życzę takim osobom długich lat pożycia i żeby ich małżeństwa przetrwały wszelkie kryzysy.
Najwyraźniej to po prostu nie była "ta"/nie był "ten".

Stary 2012-07-18, 11:35   #2906
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Najwyraźniej to po prostu nie była "ta"/nie był "ten".
Pewnie tak . Może lepsze to, niż związek kilkunastoletni, zakończony ślubem a potem rozwodem po roku.
Stary 2012-07-18, 11:36   #2907
el_vestido_rojo
beach please

A ja nie lubię kremu nivea (w niebieskim opakowaniu) ,nie lubię jego zapachu
Stary 2012-07-18, 11:36   #2908
201604181004
Konto usunięte

Wybaczcie offtop

1. jakiego bb używasz?
2. wejdźcie, może pomożecie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630417
Stary 2012-07-18, 11:42   #2909
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Wybaczcie offtop

1. jakiego bb używasz?
2. wejdźcie, może pomożecie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630417
Może się rozpędziłam z tym BB, bo w sumie nie odróżniam tego od lekkich kremów koloryzujących . Używam: essence natural cover moisturizer .
Stary 2012-07-18, 11:50   #2910
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Miałam taką nauczycielkę, nigdy nie widziałam jej z matową skórą, a na przerwie zawsze biegła do naszej toalety i smarowała się kremem Nivea
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości