Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-30, 16:48   #4328
Agateczka*
Zakorzenienie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Wojna. Getto. Idzie może dziesiecioletnia dziewczynka z opaską z szescioramienną gwiazdą na ramieniu.
Przechodzący obok niemiecki żołnierz zagaguje złośliwie:
- co, Żydówka?
- nie qurwa, strażnik Teksasu

a to mój faworyt

Stoją dwie blondynki przy windzie jedna mówi:
- Zawołaj windę!
Blondynka woła:
- Winda, winda!!!
Druga blondynka mówi:
- Nie tak, przez guzik!
Blondynka pochyla się do guzika od windy i woła:
- Winda, winda!!!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja nie bralam aż 6 dziennie. Max 4. Ale jak wyczytalaś, że nie powinnaś brać, to lepiej nie ryzykuj

No a ja już opowiadam o piątkowej wizycie) Póki co wszystko dobrze, biło maleńkie serduszko - 100uderzeń na minutę Ale ulgę poczułam jak to usłyszałam... no i zobaczyłam Gin spytała kiedy mialam oststanią miesiączkę (14 czerwca) i na tej podstawie wyliczyła, że jestem w 6 tygodniu... Ale zupelnie nie wiem jak jej to wyszło, bo wg moich obliczeń - jesli liczyć od owu, to w piątek u mnie był początek 5 tygodnia, a licząc od @ - poczatek 7mego... Nie wiem jak oni to liczą Ale mniejsza z tym - może pełne tygodnie podaje W każdym razie na kolejną wizytę mam przyjść za 2 tyg - już się umówilam na 9 sierpnia, dostałam listę kilku badań do zrobienia, no i powiedziała, że jak wszystko na kolejnej wizycie będzie dobrze, to zakłada mi kartę ciąży. Trochę się rozczarowałam, że teraz w piątek jeszcze jej nie założyła, no ale karta mało wazna - ważne by Maleństwo prawidłowo się rozwijało W sumie o zwolnieniu też nic nie wspominała. Mam nadzieję, że jak pójdę za 2 tyg to raczy mnie spytac czy bym nie była zainteresowana;p Bo coraz bardziej to rozważam - zresztą każdy mi radzi by iść z tego mojego urzędu jak szybko sie tylko da, bo straszny sajgon tam teraz i już wiem, że jak wrócę w przyszły poniedz z urlopu to od razu będa nadgodziny - tym bardziej że 2 koleżanka ida na urlop gdy ja wracam No ale te 4 dni jakoś wytrzymam, a jak pójdę na tę wizytę w następny czwartek, to mam nadzieję, że dostanę zwolnienie Choć powiem Wam, że naprawdę biję się z myślami... bo chyba zeświruję siedząc w domu
No to fajnie że wszystko dobrze i oby tak dalej. Ja mam kolejną wizytę 10 i pewnie wtedy usłyszę serduszko.
No fakt za długo jak się siedzi samemu w domciu to też nie dobrze ale z drugiej strony skoro czujesz się dobrze to możesz jeszcze popracować trochę.... Ale wszystko zależy od Ciebie samej

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Co tam u Was?! Nie było mnie ponad tydzień szybciutko zdac mi tu relacje co nowego u Was?

Od tego czasu jak zaczełam odkładac Dupka serce wróciło do normy, ale pojawiły się znów wstrętne, niemiłe i okropne mdłości! O matko co ja teraz przechodzę. Cały weekend leżałam w łóżku i sił....
O matko co za lekarka
No ja ostatnio mam prawie tak samo przeleżałabym cały dzień, muli mnie, głowa mnie boli i spać mi się chce niesamowicie...

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A tu przedstawiam nasza Fasolinkę Wg opisu zdjęcia - 5w6d - czyli tak jak mówiła gin - 6 tydzień
Moje zdjęcie wygląda niemal tak samo malusia kropeczka niczym ziarenko ryżu

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
zegnam sie z wami na pare dni jade troszke do rodzinki mam nadzieje, ze jak wroce to bede miala co tu czytac i bede miala tak samo co napisac trzymajcie sie kochane
miłego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam, trochę mi się ostatnio przytyło to i urosły.
A w ogóle to też mam problemy z eghm ..
Na zmianę, zaparcia albo totalnie na odwrót.
Masakra.
Fakt coś z tego może być oczywiście za pozytywny wynik

Dziewczyny ja ostatnio tylko podczytuję bo normalnie nic mi się nie chce, spałabym cały czas do tego ból głowy przeszkadza w funkcjonowaniu, a w gardle mam jakby korek i mnie muli na większość zapachów.

A mam do was pytanie jeżeli w ciąży są jakieś dolegliwości żołądkowe to można temu jakoś zaradzić, typu np. jakieś kropelki miętowe czy coś? może wiecie coś na ten temat...