Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 14:25   #4261
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej laseczko kochane
No i przyszła do mnie ta franca i to jeszcze z samego rana bo już o 5 nic tylko . No i własnie rozpoczynamy już 11cs
Jak do wrzesnia nic nie zafasolkujemy idziemy do gina bo tak nam kazał przyjść i da nam skierowanie na badania wszyskie eh

No to trzymam kciuki, żeby nie trzeba było ich robić!

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Maru- to chyba nic nie pozostaje jak wbitka na krzywy do gina i to czym prędzej
Ano trzeba będzie. Boję się tylko, że dostanę opierdziel za lutka, z drugiej strony to on mi go przeciez wcześniej zapisał, brałam go kilka cykli pod rząd i został mi. W cyklach bezowulacyjnych też się go stosuje, więc może mi głowy nie urwie
Stary 2012-07-28, 17:50   #4262
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Buuu, moje posty się nie pojawiają . A tak się wczoraj rozpisałam .
MarudexuS - leć w poniedziałek do lekarza, jeśli @ się nie pojawi. A nóż widelec okaże się, że nie pojawi się przez najbliższe 9 miesięcy ... cuda się zdarzają.

Zaraz-a jak skończysz pisać post to sobie po prostu dla pewności skopiuj tekst. Zawsze możesz wkleić go z powrotem. Ja tak na początku zawsze robiłam, żeby nie było żal moich "wypocin".

Maru - Ty weź zrób testa albo skocz na betę co? Przecież my tu przez Ciebie robimy sobie nadzieję, żeś zafasolkowałaś, a Ty nie, nie. Nie było owulacji, nie było pęcherzyków. Czekaj! Ja Ci to jeszcze przypomnę, zobaczysz!

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Brałas DAFALGAN? Pytam wczesniej, ale chyba sie nie wyswietlil post...

Moze tez byc tylozgiecie macicy, ale to widac przy badaniu zwyklym, nie trzeba robic zadnych badan laboratoryjnych.
Tak naprawde to im szybciej pojdzie, tym lepiej, ta stara jak swiat zasada dziala zawsze i wszedzie.

U mnie dzis lekko boli brzuch na dole, 32 dc. Jutro testuje, ale w sumie nie wiem po co
Czy ktorejs wyszedl test II przed dniem spodziewanej @?

No to 3mamy kciuki. Lepiej zrób rano test, z porannego moczu. Pewnie wychodzą przed terminem testy. Nie wiem, ja robiłam po, bo tak jak Maru twierdziłam i sobie tłumaczyłam, że to niemożliwe, abym była w ciąży.

Cytat:
Witam

Moni- szkoda,że nie wyszło... ale dobrze,że się nie załamujesz mimo 11 cs tylko masz do tego "rozsądne" podejście

A co do bliźniaków to mój pierwszy chłopak miał brata bliźniaka w dodatku byli bardzooo podobni,moja mama ich nie odróżniała hihi.

Ja właśnie z pracy wróciłam,dziś jest taki upał że szook,póki co lepiej z domu nie wychodzić tak samży... Tak za godzinkę, dwie jedziemy kupić farby,tapetę itd bo za tydzień zaczynamy mały remoncik a wieczorkiem do znajomych na grilla i zostajemy u Nich na noc

3mam kciuki za testujące, jutro zajrzę.

P.S : Tak mnie jajniki bolą że wszystko wiąże z tym dupkiem a nie wiem czy to od tego...

Miłego weekendu
Podziwiam, że też masz siłę na remont. Nawet i za tydzień a nie dałabym rady jak będzie taki gorąc. Mam wrażenie, ze się topię jak masło...Byłam dziś na spacerze z córcią a powrotna droga to była już męczarnia. Musiałam co chwila przysiadać gdzieś, bo plecy bolą i brzuch boli. I żar się z nieba leje... Wróciłyśmy do domu i padłam na łóżko. Nawet nie wiem, kiedy zasnęłam. A laska poszła sobie dalej na spacer. Dzwonię do niej a ta u chłopaka siedzi.. Na dobra, w końcu jutro wyjeżdża mi piczka mała na wakacje, to się nie zobaczą przez 4 tygodnie albo i dłużej, bo wraca z kolonii i ma od razu przesiadkę w nasz samochód i uwożę ją do Szklarskiej. A potem 28 sierpnia ma obóz na Westerplatte jako harcerz. W następnym tygodniu muszę jej kupić podręczniki do szkoły. Ech...

Miłego weekendu

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2012-07-28 o 17:52
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 17:50   #4263
zaraz_a
Raczkowanie

Ja chyba nie miałabym nic przeciwko bliźniaczej ciąży, chociaż może tak twierdzę, bo nie mam jeszcze dzieci i pewnie nie mam pojecia jakie urwanie głowy jest z jednym, a co dopiero z dwupakiem.
Mojej przyjaciółce się przytrafiły bliźniaki (akurat w takim momencie życia, w którym największym dylematem był wybór kiecki na wieczorną imprezę). Przez ponad rok chodziła do tyłu, nauczyła się spać w każdej sytuacji i w każdej pozycji, choćby na 5 minut. Bliźniaki niestety nie były symultaniczne , jak jedno spało, to drugie krzyczało i odwrotnie. Zdecydowanym plusem było to, że zawsze chłopczyk był o jeden rozmiar większy od dziewczynki, więc ubranek kupowała tylko jeden komplet, a drugie donosiło po pierwszym. Teraz młode mają po 5 lat, a moja przyjaciółka stwierdziała, ze zawiesza warsztat na kołu i jest spełnioną mamą dwójki, więcej nie trzeba.
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 18:38   #4264
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
No to 3mamy kciuki. Lepiej zrób rano test, z porannego moczu. Pewnie wychodzą przed terminem testy. Nie wiem, ja robiłam po, bo tak jak Maru twierdziłam i sobie tłumaczyłam, że to niemożliwe, abym była w ciąży.
Dzieki
zrobie jutro rano, jesli dam rade, dzis impreza wieczorna.. Nie wiem, czy mam pic piwo. Chyba wypije, nie czuje sie w ciazy heh a nie chce sie wkrecac, to najgorsze co moze byc

Fajnie, zazdroszcze ci, ze tak niespodziewane to wyszlo ja sie czuje bdb i nie mam zadnych objawow ani na @ ani na ciaze. Nawet juz znow mnie brzuch nie boli. Chyba pecherzyk nie pekl ;(
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 18:41   #4265
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym moim brzuchem to tak dziwnie i boję się, że mogą być bliźnięta. Szczerze mówiąc to nie bardzo mi się to uśmiecha, ale wiadomo jak będę to i tak będziemy kochać maleństwa. Wizytę mam 2 sierpnia i wtedy na USG się okaże co się w pęcherzyku kryje. Chciałabym jeszcze jedną dziewczynkę. Wybrałam już nawet z córką imiona dla niej. Tradycja nakazuje 2 imiona. Anielka Gabrysia. Dla chłopca tez profilaktycznie wybrałam - Seweryn Jerzy. To drugie to moim śp Tacie. Czyli obie babcie i dziadek doczekali się od nas najstarszej wnuczki a teraz najmłodszego dziecka. Byłam pierwsza i ostatnia. Moje rodzeństwo ma już po 2 dzieci tylko my tak zwlekaliśmy. A mąż jedynak więc tu konkurencji nie było.

Słyszałam, że przytulanki przed owulką dają dziewczynkę, bo te plemniczki są wolniejsze ale dłużej żyją i mają większą szansę dotrzeć do komórki jajowej a jak przytulanki są w owulkę to będzie chłopiec, bo te plemniki są szybkie, więc prędzej trafią do celu.
No to takie rzeczy, ja szczerze mówiąc to też bym bliźniaków nie chciała
no ale nie wiadomo co komu pisane
Moja mama ma na drugie Aniela i też mi się podoba

A co do płci dziecka to ciekawe, hmm ciekawe co tam u mnie się chowa w brzuchu

Cytat:
Hej laseczko kochane
No i przyszła do mnie ta franca i to jeszcze z samego rana bo już o 5 nic tylko . No i własnie rozpoczynamy już 11cs
Jak do wrzesnia nic nie zafasolkujemy idziemy do gina bo tak nam kazał przyjść i da nam skierowanie na badania wszyskie eh

U nas dziś chatka wolna teść pojechał na wesele a my grilla robimy zapraszam która chętna
Moni no ja bym chyba miała najbliżej do Kielc no ale już wieczór zajęty bo do teściowej na imieniny idziemy

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Muszę ją koniecznie do gina zaprowadzić. Niech sprawdzą co i jak bo żal mi jej co miesiąc tak się męczy biedna.

Pewnie komuś wyszedł, ale moim zdaniem już możesz poczekać do jutra. W końcu już popołudnie a testy jednak lepiej robić z pierwszego moczu.
No i proszę mi tu jutro rano meldować się z dwiema krechami!
Ja robiłam testy wieczorem no i mi wyszedł pozytywny co prawda blada kreseczka była ale była.
A jak to mój lekarz mówi jeżeli test mówi że ciąża to nie ma co kombinować
Stary 2012-07-28, 19:01   #4266
kwitka13
Zadomowienie

hej kobity
ja od rana na basenie z młodym, siostrą i jej dziećmi... opalilam sie troszku . Brzuch boli na @ umiarkowanie, cyce jakby ciut ciężkawe ale nie jakoś bardzo no i biały glut - @ zbliża się wielkimi krokami.
MI WYSZEDŁ test w 23 dc ale ja mam krótkie cykle...
Maru śmigaj do tego gina, bo nas wszystkie niepewność wykonczy!!!

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Dzieki
zrobie jutro rano, jesli dam rade, dzis impreza wieczorna.. Nie wiem, czy mam pic piwo. Chyba wypije, nie czuje sie w ciazy heh a nie chce sie wkrecac, to najgorsze co ;(
czekamy na wieści jutro z rana a piwko śmiało możesz wypic
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 19:07   #4267
IsiaG
Zadomowienie

Kawał na uśmiech na waszych buźkach:

Wygląda dżdżownica z ziemi, patrzy, a tu obok druga.
- Dzień dobry!
- Co, dzień dobry!? Własnej dupy nie poznajesz?...

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2012-07-28 o 19:14
Stary 2012-07-28, 19:11   #4268
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja już sama nie wiem jakie mam te cykle
jestem po tabletkach antykoncepcyjnych.
normalnie miewałam cykle 28 dniowe. ale przez ostatnie miesiące było - 26 dni i 34 dni. także nie wiem na co się nastawiać tym razem.
czekam więc.
oprócz bólów piersi nic mi nie jest
a zwykle masz jeszcze jakieś objawy @ ?

Cytat:
Hej laseczko kochane
do września jeszcze duzo czasu, więc może się już na te badania nie zalapiesz

[QUOTE=Dzastin08

P.S : Tak mnie jajniki bolą że wszystko wiąże z tym dupkiem a nie wiem czy to od tego...

Miłego weekendu[/QUOTE]
ból jajników to czasami dobry znak....
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-28, 19:17   #4269
IsiaG
Zadomowienie

Może to Was rozśmieszy??

Facet przychodzi do baru z małą małpką na ramieniu i zamawia drinka. Po chwili małpka zaczyna skakać po całym barze, podkrada oliwki z baru i je zjada, potem bierze pokrojone cytryny i je również pałaszuje. Zaraz potem
wskakuje na stół bilardowy, bierze jedną bilę i ku zdumieniu wszystkich - połyka ją. Barman krzyczy do faceta:
- Widział pan, co zrobiła pańska małpa?!
- Nie, co?
- Właśnie zjadła jedną bilę z mojego stołu bilardowego!
- To mnie nie dziwi. Ona je wszystko w zasięgu jej wzroku. Przepraszam za moją małpkę, zapłacę za wszystko.
Facet kończy drinka, płaci i wychodzi z małpką. Dwa tygodnie później znów przychodzi do baru z małpką na ramieniu, zamawia drinka a małpa zaczyna znowu hasać po barze. Kiedy facet kończy drinka, małpka znajduje wisienkę na
talerzyku. Bierze ją, wsadza sobie w tyłek, wyjmuje, a następnie zjada. Barman jest wyraźnie zdegustowany:
- Widział pan, co zrobiła tym razem?!
- Nie, co?
- Wzięła wisienkę, wsadziła sobie w tyłek i zjadła!
- To mnie nie dziwi, ona je wszystko w zasięgu wzroku. Ale odkąd połknęła bilę, najpierw wszystko mierzy.

Ja z nudów kawały czytam na necie. Leci dziś jakiś fajny film w TV?

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-07-28, 19:17   #4270
kwitka13
Zadomowienie

no to ja też kawałem polecę...
ps. mam nadz, że "nasze" blondyny się nie pogniewaja

Jedna blondynka mówi do drugiej:
- Wiesz, w tym trzęsieniu ziemi zginęło sto osób, wyobrażasz sobie, sto osób...
Druga jej odpowiada:
- To straszne. Na stare to będzie milion.

Wpada blondynka do Pizzerii z gównem w ręku i mówi:
- Patrzcie, prawie bym wdepnęła

przepraszam kochane, dostaje te kawaly od połówka, więc wklejam. Jesli, któraś poczuje się urażona to trzasnijcie mi przez potylicę i już wiecej nie będę.
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-07-28 o 19:23
Stary 2012-07-28, 19:27   #4271
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość

Druga jej odpowiada:

przepraszam kochane, dostaje te kawaly od połówka, więc wklejam. Jesli, któraś poczuje się urażona to trzasnijcie mi przez potylicę i już wiecej nie będę.

Dobre!!
Mój ulubiony o blondynce:
Jedzie blondynka samochodem i wyjechała w drzewo. Przyjechała policja i się pytają kobity - pani no jak to się stało?
A blondynka - no nie wiem, przecież trąbiłam.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-07-28, 19:43   #4272
kwitka13
Zadomowienie

Wojna. Getto. Idzie może dziesiecioletnia dziewczynka z opaską z szescioramienną gwiazdą na ramieniu.
Przechodzący obok niemiecki żołnierz zagaguje złośliwie:
- co, Żydówka?
- nie qurwa, strażnik Teksasu

a to mój faworyt

Stoją dwie blondynki przy windzie jedna mówi:
- Zawołaj windę!
Blondynka woła:
- Winda, winda!!!
Druga blondynka mówi:
- Nie tak, przez guzik!
Blondynka pochyla się do guzika od windy i woła:
- Winda, winda!!!
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-07-28 o 19:56
Stary 2012-07-28, 21:26   #4273
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Kawał na uśmiech na waszych buźkach:

Wygląda dżdżownica z ziemi, patrzy, a tu obok druga.
- Dzień dobry!
- Co, dzień dobry!? Własnej dupy nie poznajesz?...
Cytat:

Druga jej odpowiada:

leze i kwicze przez Was dziewczyny w ogole mam dzis dzien do smiechu: bylismy u tesciow, moj malz zaczal gadac do psa po norwesku, moja tesciowa siedziala na kanapie obok, spojrzalam na nia i poleglam;D ona tez, bo zeszczala sie i plamy wszedzie porobila a przy okazji oszczala swojego syna, bo lecac do lazienki musiala przez niego przeskoczyc az mnie brzuch ze smiechu zaczal bolec

ja czytalam kiedys kawal o niedziwedziu, ale kurde nie pamietam tez poleglam, z tym, ze ja mam dosc charakterystyczne poczucie humoru najbardziej rozbrajaja mnie takie totalnie bezsensowne kawaly ooo!! znam jeden o angliku:
przyjezdza angol do polskiego hotelu, melduje sie, idzie do pokoju. po chwili dzwoni do recepcji: Two tea to room two please(tu ti tu rum tu). na na co recepcjonista mu odpowiada: srutututu, wypier.dalaj chu.ju.

padlam. o falowanych blaszkach nie napisze, bo by mi to pol dnia zajelo

testujcie dziewczyny testujcie
ja dzis mialam taka radoche z tego, ze wszystko mi sie jak w zegarku ksiazkowo pokazalo, ze łohohoho
owulacje mam z lewego jaja, sluz podbarwiony krwia, wiec nie mam watpliwosci, ze owu byla dzialac tez dzialalismy, wiec ciekawe jak nam poszlo testy z pl zamowilam, bedziemy sprawdzac za 2 tygodnie

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 23:08   #4274
zaraz_a
Raczkowanie

to i ja kilka podrzucę:

Zagadka: kto jest najlepiej ubrany w cygańskim taborze?
- ten, kto wstanie pierwszy

Majster poucza budowlańców:
- Słuchajcie, jutro przyjeżdża inspekcja. Cokolwiek by się nie działo, udawajcie, że tak miało być.
Następnego dnia inspekcja ogląda budynek, a tu nagle łup - jedna ze ścian wali się z hukiem. Inspektorzy odskakują przerażeni, a stojący obok robotnik spokojnie spoglądając na zegarek oznajmia:
- No tak, 10.43. Wszystko zgodnie z harmonogramem.

Żona do męża:
-Jesteś najgorszym leniem jakiego znam. Pakuj się i wypie**alaj.
-Ty mnie spakuj.

Szef podjechał dzisiaj pod biuro nowym Chryslerem:
- Nie ma co, ładne auto szefie.
- Cóż mogę powiedzieć. Pracuj ciężko, zostawaj po godzinach, a może w przyszłym roku będę miał jeszcze lepsze.

Mężczyzna przyszedł do jasnowidza.
- Jest pan ojcem dwójki dzieci - rzekł jasnowidz.
- To pan tak myśli - zaśmiał się mężczyzna. - Jestem ojcem trójki dzieci !
- To pan tak myśli - zaśmiał się jasnowidz.

Wychodząc z domu z torbami stanąłem w progu, odwróciłem się i spojrzałem żonie prosto w oczy.
- Czy jesteś pewna, że to konieczne?
- Tak, cholernie pewna! Jesteś leniwym gnojem, nadszedł najwyższy czas!
- A co z dziećmi?
- Są zajęte oglądaniem telewizji. A teraz nie dramatyzuj tylko wyrzuć te pieprzone śmieci.
Stary 2012-07-29, 09:30   #4275
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry.
Melduję,że @ nadal brak i nie zanosi się.
Ale chyba po prostu wypadł mi ten cykl i @ nie przyjdzie, i pewnie jestem na początku nowego cyklu. Trochę poczytałam i tak może sie zdarzyć jak owu nie było. Aczkolwiek od laparo nie miałam czegoś takiego, kilka lat przed laparo właściwie też nie. Ale wcześniej zdarzało mi się.
A dawka luteiny pewnie była za mała, żeby wywołać.
Gluty są białe, takie jak na początku cyklu, szyjka jest zamknięta.
Stary 2012-07-29, 13:17   #4276
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz-a jak skończysz pisać post to sobie po prostu dla pewności skopiuj tekst. Zawsze możesz wkleić go z powrotem. Ja tak na początku zawsze robiłam, żeby nie było żal moich "wypocin".

Maru - Ty weź zrób testa albo skocz na betę co? Przecież my tu przez Ciebie robimy sobie nadzieję, żeś zafasolkowałaś, a Ty nie, nie. Nie było owulacji, nie było pęcherzyków. Czekaj! Ja Ci to jeszcze przypomnę, zobaczysz!

Podziwiam, że też masz siłę na remont. Nawet i za tydzień a nie dałabym rady jak będzie taki gorąc. Mam wrażenie, ze się topię jak masło...Byłam dziś na spacerze z córcią a powrotna droga to była już męczarnia. Musiałam co chwila przysiadać gdzieś, bo plecy bolą i brzuch boli. I żar się z nieba leje... Wróciłyśmy do domu i padłam na łóżko. Nawet nie wiem, kiedy zasnęłam. A laska poszła sobie dalej na spacer. Dzwonię do niej a ta u chłopaka siedzi.. Na dobra, w końcu jutro wyjeżdża mi piczka mała na wakacje, to się nie zobaczą przez 4 tygodnie albo i dłużej, bo wraca z kolonii i ma od razu przesiadkę w nasz samochód i uwożę ją do Szklarskiej. A potem 28 sierpnia ma obóz na Westerplatte jako harcerz. W następnym tygodniu muszę jej kupić podręczniki do szkoły. Ech...

Miłego weekendu
Musimy bo później nie będzie kiedy bo Tż będzie musiał w soboty zapierniczać do pracy więc innego wyjścia nie mamy... też się obawiam o ten upał no ale zobaczymy jak to będzie

Isia,kwitka- to rzeście mnie rozbawiły tymi kawałami

My właśnie wróciliśmy od znajomych, ta znajoma akurat jest w ciąży w 7 miesiącu,pokazywała mi wszytko co ma dla dzidziusia... fajnie też już bym tak chciała...
A ja własnie skończyłam robić deser malinowy, mniam,mniam,mniam i zaraz idę go zjeść tylko neich jeszcze trochę poleży w lodówie

Gdzie te testujące???

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 13:29   #4277
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja jeszcze czekam) 28 dc, poczekam jeszcze z 4 i zatestuję)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 13:43   #4278
kwitka13
Zadomowienie

ja wprawdzie do @ mam jeszcze z tydzień to i tak nabylam droga kupna testy, sztuk dwie. Pewnie nie wytrzymam i wcześniej zatestuje, więc się nie zmarnuja... Brzuch boli stałe, białego gluta jest masa... czekam

no gdzie te testujace????
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-29, 16:18   #4279
bazile
Zadomowienie

moze nie moga ogarnac sie ze szczescia
i nie maja czasu sie podzielic z wrazenia,trzymam mocno
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:33   #4280
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
czekamy na wieści jutro z rana a piwko śmiało możesz wypic
Mnie intuicja mnie zawiodla, test z rana jedna kreska, dzis po poludniu @. Jestem jednoczesnie smutna (bo sie nie udalo, no ) ale i szczesliwa, bo to pierwszy i (oby nie jedyny!!!) cykl, gdzie okres nadszedl bez ataku, opuchnietego brzucha przez endo i zwijania sie z bolu! Jestem taka szczesliwa, ze tym razem to mi zostalo oszczedzone nawet prochow nie biore.

@ jak w zegarku, wiec rozpoczynam 3 cykl staranek

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2012-07-29 o 17:35
Stary 2012-07-29, 18:01   #4281
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Witam

Moni- szkoda,że nie wyszło... ale dobrze,że się nie załamujesz mimo 11 cs tylko masz do tego "rozsądne" podejście

A co do bliźniaków to mój pierwszy chłopak miał brata bliźniaka w dodatku byli bardzooo podobni,moja mama ich nie odróżniała hihi.

Ja właśnie z pracy wróciłam,dziś jest taki upał że szook,póki co lepiej z domu nie wychodzić tak samży... Tak za godzinkę, dwie jedziemy kupić farby,tapetę itd bo za tydzień zaczynamy mały remoncik a wieczorkiem do znajomych na grilla i zostajemy u Nich na noc

3mam kciuki za testujące, jutro zajrzę.

Miłego weekendu

Cześć Dziewczynki

Mnie po duphastonie to jajniki bardzo bolą, piersi bolą, potrafi mnie mdlić, więc już parę razy wzięłam to za cudooowne objawy fasolowe A to tylko dupek

Ale może być, że Cię bolą z innego powodu, czego Ci życzę

A ja jutro kontrola i monitoring Ale starania już w czwartek tak na wszelki wypadek zaczęliśmy, czyli od 9 dnia cyklu Ale bym chciała, żeby się w tym cyklu udało, już mam dosyć tego myślenia o dysplazji, wymrażaniu itp, itd. Mam nadzieję, że już jestem zdrowa i wszystko się w końcu uda
Stary 2012-07-29, 18:12   #4282
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
ja wprawdzie do @ mam jeszcze z tydzień to i tak nabylam droga kupna testy, sztuk dwie. Pewnie nie wytrzymam i wcześniej zatestuje, więc się nie zmarnuja... Brzuch boli stałe, białego gluta jest masa... czekam

no gdzie te testujace????
ja! ja! wlasie nie wiem co myslec.. ogolnie przed okresem mnie piersi nie bolą.. a teraz jest tydzien po owulacji, a mnie jajniki kują tzn prawy od czwartku tak ze wczoraj w ogole prawie nie chodzilam, bo takie dziwne uczucie.. a piersi mnie tak bolą.. no i jest bialy taki sluz.. nie wiem. tak sobie myslalam, ze sobie wkrecam to, ale piersi mnie tak bolą, ze dotkąć nie moge, az na Tż krzyczalam.. co o tym sadzicie? w tamtej ciazy pamietam, ze tydzien po owulce mnialam takie zaparcia i tak kilka tygodni sie utrzymywaly i piersi tez bolaly prawie od początku..

Edytowane przez magdaammm
Czas edycji: 2012-07-29 o 18:14
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 18:33   #4283
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
ja! ja! wlasie nie wiem co myslec.. ogolnie przed okresem mnie piersi nie bolą.. a teraz jest tydzien po owulacji, a mnie jajniki kują tzn prawy od czwartku tak ze wczoraj w ogole prawie nie chodzilam, bo takie dziwne uczucie.. a piersi mnie tak bolą.. no i jest bialy taki sluz.. nie wiem. tak sobie myslalam, ze sobie wkrecam to, ale piersi mnie tak bolą, ze dotkąć nie moge, az na Tż krzyczalam.. co o tym sadzicie? w tamtej ciazy pamietam, ze tydzien po owulce mnialam takie zaparcia i tak kilka tygodni sie utrzymywaly i piersi tez bolaly prawie od początku..
też od kilku dni mam problemy z zaparciami a zwykle po porannej kawusi qupa była jak ta lala...
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-29, 19:34   #4284
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie intuicja mnie zawiodla, test z rana jedna kreska, dzis po poludniu @. Jestem jednoczesnie smutna (bo sie nie udalo, no ) ale i szczesliwa, bo to pierwszy i (oby nie jedyny!!!) cykl, gdzie okres nadszedl bez ataku, opuchnietego brzucha przez endo i zwijania sie z bolu! Jestem taka szczesliwa, ze tym razem to mi zostalo oszczedzone nawet prochow nie biore.

No szkoda...3mam kciuki za następny cykl!

dmoc4 - u mnie raczej to objawy po dupku bo wcześniej tak nie miałam... Jejuu jak ja bym chciała dostać już @ a tu jeszcze 6 dni brania dupka i 3-4 dni zanim @ się pojawi...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-07-29 o 19:36
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 19:39   #4285
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:

Teorema - trzymam kciuki za następny cykl.

Mokka83 - melduj się po weekendowym wyjeździe i daj znać jak wizyta.
Stary 2012-07-29, 20:01   #4286
kwitka13
Zadomowienie

mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które brały castagnus... czy to możliwe, że to po nim mam tyle sluzu? Już nie pamietam jak to było przy pierwszej kuracji... ale chyba sluzu nie było....
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-29, 22:07   #4287
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To może sobie dzisiaj kupię... W sumie jak nie zaszkodzi a może pomóc to czemu nie. A jak go zażywałaś? Widzę że stosowanie jest takie: dorośli: 1-2 kapsułki 3 razy na dobę. Wiem też, że można go stosować tylko do owulki.
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam tego wiesiołka ale wyczytałam w ulotce że zmniejsza krzepliwość krwi, a ja i tak mam słabą krzepliwość, więc nie będę go stosować... Wiem że słaba krzepliwość może powodować problemy z zagnieżdżeniem się zarodka (gdzieś to wyczytałam), więc nie zaryzykuję...
ja nie bralam aż 6 dziennie. Max 4. Ale jak wyczytalaś, że nie powinnaś brać, to lepiej nie ryzykuj

No a ja już opowiadam o piątkowej wizycie) Póki co wszystko dobrze, biło maleńkie serduszko - 100uderzeń na minutę Ale ulgę poczułam jak to usłyszałam... no i zobaczyłam Gin spytała kiedy mialam oststanią miesiączkę (14 czerwca) i na tej podstawie wyliczyła, że jestem w 6 tygodniu... Ale zupelnie nie wiem jak jej to wyszło, bo wg moich obliczeń - jesli liczyć od owu, to w piątek u mnie był początek 5 tygodnia, a licząc od @ - poczatek 7mego... Nie wiem jak oni to liczą Ale mniejsza z tym - może pełne tygodnie podaje W każdym razie na kolejną wizytę mam przyjść za 2 tyg - już się umówilam na 9 sierpnia, dostałam listę kilku badań do zrobienia, no i powiedziała, że jak wszystko na kolejnej wizycie będzie dobrze, to zakłada mi kartę ciąży. Trochę się rozczarowałam, że teraz w piątek jeszcze jej nie założyła, no ale karta mało wazna - ważne by Maleństwo prawidłowo się rozwijało W sumie o zwolnieniu też nic nie wspominała. Mam nadzieję, że jak pójdę za 2 tyg to raczy mnie spytac czy bym nie była zainteresowana;p Bo coraz bardziej to rozważam - zresztą każdy mi radzi by iść z tego mojego urzędu jak szybko sie tylko da, bo straszny sajgon tam teraz i już wiem, że jak wrócę w przyszły poniedz z urlopu to od razu będa nadgodziny - tym bardziej że 2 koleżanka ida na urlop gdy ja wracam No ale te 4 dni jakoś wytrzymam, a jak pójdę na tę wizytę w następny czwartek, to mam nadzieję, że dostanę zwolnienie Choć powiem Wam, że naprawdę biję się z myślami... bo chyba zeświruję siedząc w domu
Stary 2012-07-30, 07:50   #4288
Szejda
Rozeznanie

Witam z rana
Weekend szybko minął nawet nie wiem kiedy i znowu cały tydzień przed nami. Wczoraj połowę niedzieli przespałam, trochę głowa mnie bolała po sobotnim spotkaniu ze znajomymi i wogole pogoda nie nastrajała. Ale tż towarzyszył mi wiernie i były przytulanki, było milusio
A tak wogóle to coś mi tu pachnie nowymi fasolkami, która pierwsza?
Miłego dnia

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja nie bralam aż 6 dziennie. Max 4. Ale jak wyczytalaś, że nie powinnaś brać, to lepiej nie ryzykuj

No a ja już opowiadam o piątkowej wizycie) Póki co wszystko dobrze, biło maleńkie serduszko - 100uderzeń na minutę Ale ulgę poczułam jak to usłyszałam... no i zobaczyłam Gin spytała kiedy mialam oststanią miesiączkę (14 czerwca) i na tej podstawie wyliczyła, że jestem w 6 tygodniu... Ale zupelnie nie wiem jak jej to wyszło, bo wg moich obliczeń - jesli liczyć od owu, to w piątek u mnie był początek 5 tygodnia, a licząc od @ - poczatek 7mego... Nie wiem jak oni to liczą Ale mniejsza z tym - może pełne tygodnie podaje W każdym razie na kolejną wizytę mam przyjść za 2 tyg - już się umówilam na 9 sierpnia, dostałam listę kilku badań do zrobienia, no i powiedziała, że jak wszystko na kolejnej wizycie będzie dobrze, to zakłada mi kartę ciąży. Trochę się rozczarowałam, że teraz w piątek jeszcze jej nie założyła, no ale karta mało wazna - ważne by Maleństwo prawidłowo się rozwijało W sumie o zwolnieniu też nic nie wspominała. Mam nadzieję, że jak pójdę za 2 tyg to raczy mnie spytac czy bym nie była zainteresowana;p Bo coraz bardziej to rozważam - zresztą każdy mi radzi by iść z tego mojego urzędu jak szybko sie tylko da, bo straszny sajgon tam teraz i już wiem, że jak wrócę w przyszły poniedz z urlopu to od razu będa nadgodziny - tym bardziej że 2 koleżanka ida na urlop gdy ja wracam No ale te 4 dni jakoś wytrzymam, a jak pójdę na tę wizytę w następny czwartek, to mam nadzieję, że dostanę zwolnienie Choć powiem Wam, że naprawdę biję się z myślami... bo chyba zeświruję siedząc w domu
Mokka do dobrze, że Maleństwo dobrze się rozwija, możesz na spokojnie cieszyć się ciąża. Jeśli chodz o zwolnienie to ja zawsze mówiłam, że jak tylko zajdę w ciąże to odrazu idę na zwolnienie ale jak tak sobie pomyślę, że tyle miesięcy mam przesiedzieć w domu to mnie to trochę przeraża i tak do końca to sama nie wiem. Myślę, że problem sam się rozwiązę jak w tej ciąży będę
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 07:58   #4289
dedra
Zadomowienie

Witajcie! I znowu poniedziałek. Pogoda się popsuła, grilla wczoraj nie udało się zrobić, bo cały dzień lało. Dziś trochę słońce świeci, ale chłodno już. A ja tak lubię ciepełko
Z moją owulką zgłupiałam całkowicie. Najpierw myślałam, że była w piątek, potem w sobotę, a w niedzielę szyjka otwarta maksymalnie, więc sama już nic nie wiem. Seksik był w czwartek wieczorem, w sobotę rano i wczoraj wieczorem, więc może udało coś się zmajstrować. Teraz czekamy 2 tygodnie... Długie dwa tygodnie...

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Madziu może to to, kiedy testujesz kochana?

Cytat:

Szkoda, że się nie udało. Ale może do trzech razy sztuka. Ja też na to liczę, bo właśnie jesteśmy w 3 cyklu starań.

Mokka, super, że już serduszko jest. Cieszymy się razem z Tobą. Ze zwolnieniem to nie wiem co Ci poradzić. Ja sama też chyba bym w domu nie usiedziała na zwolnieniu, no bo ile można. Ale z drugiej strony jak masz mieć nadgodziny i masz zmęczona przychodzić do domu to może warto.

Kwitka, czytałam, że po castagnusie faktycznie śluz się poprawia, więc chyba to od tego.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:52   #4290
teorema
Wtajemniczenie

Hej!
Mokka, super, ze wszystko w porzadku!!
Cytat:
No szkoda...3mam kciuki za następny cykl!
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Szkoda, że się nie udało. Ale może do trzech razy sztuka. Ja też na to liczę, bo właśnie jesteśmy w 3 cyklu starań.
I ja trzymam kciuki!

Ja mam wrazenie, ze to czytanie ciagle o ciazy troche mnie rozstroiło. Chyba musze spasowac na jakis czas, bo dostane fiola. Juz naprawde przez chwile myslalam ze w poprzednim cyklu sie udalo, nie chce sie znow nastawiac. Tez tak macie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości