Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-14, 20:59   #3485
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28

Po pierwszym tańcu wszystko poleciało jak z procy. Mam wrażenie, że byłam wszędzie i nie byłam nigdzie, czułam się trochę jak w takiej wielkiej bańce mydlanej, bo momentami nic do mnie nie docierało, a momentami uczestniczyłam we wszystkim aż za bardzo W pewnym momencie (podczas tańczenia Kan-kana), zaliczyłam nawet uszczerbek na zdrowiu, mianowicie mój prawy nadgarstek został przygnieciony do murku – bliznę mam do tej pory Starałam się być wszędzie i z każdym pogadać, ale było to zupełnie niemożliwe! Na parkiecie byliśmy chyba sporo, ale dla mnie i tak za mało, bo ciągle coś gdzieś, z kimś i naprawdę nie było kiedy porządnie potańczyć

Około 21:00 podano tort, a właściwie torty, bo były 3, wg naszego osobistego projektu – fotki poniżej Na tym trzecim daliśmy napis Przestrzeń Miłości (czyli to, co mamy na obrączkach) oraz umieściliśmy wiersz:
„Noc pachnie nam,
jak ten młody las
Popielatej pełen mgły
A w ciszy letniej
Tylko Ja i Ty…”
, bo oddaje on nas, nasze charaktery.
Mama mi dała mikrofon, żebym przeczytała i objaśniła, co tam się znajduje tak, żeby wszyscy wiedzieli i korzystając z okazji podziękowaliśmy wszystkim Gościom za to, że przybyli, powiedzieliśmy, jaki to dla nas wielki zaszczyt i radość, że są z nami w naszym wyjątkowym dniu. Wydaje mi się, że było Im miło

Oczepiny były nietypowe, rzucanie welonem podpatrzyliśmy na jednym z wesel w zeszłym roku i zrobiliśmy taką swoją wersję. Mianowicie ustawiliśmy się z TŻtem naprzeciw siebie, za mną wszystkie panienki, a za Nim wszyscy kawalerowie. Tańczyliśmy do 2 piosenek wybranych przez nas (DJ miał zrobić z tego mix, ale najwyraźniej nie zrozumiał, bo zrobił z tego pojedynek, ale już trudno) – „Bad romance” i „I’m sexy and I knowi it”, w taki sposób, że my z Mężem tańczyliśmy, a reszta musiała po nas powtarzać – okazało się to naprawdę trudne, momentami nie wiedziałam, co mam robić i pokazywać, ale podobno wyszło rewelacyjnie i tak, jakbyśmy wcześniej wymyślili układy Ogólnie polecam taką formę, jest dużo fajniejsza, niż tradycyjne kółeczko. Potem była zabawa wymyślona przez DJa, połączenie Mam Talent i Tańca z gwiazdami, też fajne, ale trochę przydługo trwało moim zdaniem, myślałam, że wyjdzie to dużo fajniej. No, ale ogólnie oczepiny uważam za udane

Po oczepinach miałam mały kryzys – byłam już bardzo zmęczona, na szczęście mieliśmy przy sali fantastyczne kanapy Co było też świetnym momentem na porobienie paru zdjęć - zrobiłam więc sobie z wszystkimi moimi Przyjaciółkami, potem wezwaliśmy Rodziców i Dziadków do pamiątkowych fotek (wcześniej przez całe wesele ani razu nie mogliśmy Ich zgromadzić w jednym miejscu, bo ciągle gdzieś biegali od Gościa do Gościa). Wtedy też dostałam jeden z najpiękniejszych prezentów od moich Dziewczyn – miały mi to dać na panieński, ale nie zdążyły przygotować i dostałam na ślubie: piękny mały albumik, gdzie każda z Nich zajęła kilka stron zdjęciami i komentarzami z naszych wspólnych dawnych czasów, niektóre fotki były takie stare, że jeszcze z dzieciństwa – strasznie to było wzruszające, siedziałam i oglądałam i napatrzeć się nie mogłam Fotki te zajęły pół albumiku, mam więc taki plan, żeby usiąść kiedyś i powklejać i pokomentować od siebie, a potem dać Im do przeczytania. Ale już teraz ten albumik jest dla mnie na wagę złota, naprawdę cudowna pamiątka naszych przyjaźni.

Ok. 2:00 (trochę za późno, ale tak się to rozjechało trochę) podziękowaliśmy Rodzicom. Daliśmy Im oprawione w ramki nasze zdjęcia z sesji narzeczeńskiej, dla Mam po bukieciku kwiatów, a dla Ojców – piękne, półtorametrowe sadzonki dębów szypułkowych Chyba byli zaskoczeni, bo ukrywaliśmy je bardzo skrzętnie, żeby wcześniej ich nie widzieli. Zatańczyliśmy z Nimi do „What a wonderful world” i też było trochę wzruszająco.

Ok. 4:00 zostaliśmy już głównie z Przyjaciółmi, z którymi bawiliśmy się do ok. 5:00. Robiliśmy jeszcze różne dziwne fotki, których już nie możemy się doczekać, bo uwaga! nasi Fotografowie zostali z nami do samiutkiego końca! Byli absolutnie rewelacyjni, wyszli ostatni, bo stwierdzili, że muszą jeszcze sfotografować nasz ostatni taniec na weselu Na koniec, kiedy już szliśmy do pokoju hotelowego poszli z nami, moja Przyjaciółka (ta, co najbardziej nam pomagała) powiedziała, że Fotografowie mają wejść pierwsi, a my tacy zaskoczeni, o co chodzi? A tam…. Cudnie przystrojony naszymi zielonymi i niebieskimi serduszkami pokój i łóżko!!! Mąż wziął mnie na ręce i przeniósł przez próg, po czym rzuciliśmy się na to cudnie ustrojone wyro! I to wszystko jeszcze zostało uwiecznione na fotach Po prostu idealne zakończenie wieczoru Potem niestety padliśmy jak muchy, chyba jeszcze zdążyliśmy wziąć prysznic, ale już nie bardzo tego pamiętam

CDN

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-08-15 o 15:16
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora