|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28
Wróciłam! I wiecie co dla Was mam? Nie zgadniecie! Relację
![]() ![]() ![]() Relacja ze ślubu i wesela Chatki i Lobka 28.07.2012 Sama nie wiem, od czego zacząć… To może od początku. Jeszcze do środy do godz. 14:00 pracowałam (Łukasz miał wolne już od poniedziałku, ale i tak siedział w pracy drukując winietki, menu i inne pierdoły ![]() CZWARTEK, 26.07.2012 (nasza III rocznica związku, 37 rocznica ślubu moich Rodziców i urodziny mojej Mamy). Od rana usadzaliśmy ludzi przy stołach (masakryczne zadanie! Ale efekt satysfakcjonujący, Goście chwalili, że dobrze ich usadziliśmy, niektórzy twierdzą, że poznali fajnych ludzi i każą się teraz nawzajem pozdrawiać), jeździliśmy na zakupy do Łęcznej, drukowaliśmy ustawienia stołów (nawet 2 razy, bo jak pojechaliśmy na salę, to okazało się, że stoły ustawione są nieco inaczej, niż wcześniej mówił nam Właściciel, co oznaczało, że musieliśmy trochę zmienić ustawienie), dogadaliśmy ilość ciast i dostarczyliśmy projekty tortów do cukierni, po czym pojechaliśmy do księdza, gdzie okazało się, że pieprzony zażyczył sobie 1000zł za mszę, której nawet nie poprowadził!!!!!! ![]() Wieczorem pojechaliśmy z naszymi Przyjaciółmi, (którzy przyjechali też w środę i nam pomagali ofiarnie do samego końca, bez Nich byśmy sobie nie poradzili) do pustego mieszkania, które udostępniła nam Ciocia i tam zrobiliśmy sobie małą luzującą imprezkę z dala od mojej wariującej już trochę Rodzinki. Bardzo nam się to przydało i tam też zanocowaliśmy. PIĄTEK 27.07.2012 Rano wstaliśmy i wyruszyliśmy w miasto na poszukiwanie miejsca do spowiedzi. Trafiło nam się jak ślepej kurze ziarno, bo równo w południe było w Łęcznej święto Policji i było 2 księży w konfesjonałach, więc załatwiliśmy temat (ja w 1,5 minuty, a Łukasz trafił na filozofa, który Go trzymał przez całe kazanie). Po południu zjedliśmy obiad i zebraliśmy się do Zajazdu, żeby udekorować salę. Całe szczęście mieliśmy do pomocy sporą ekipę Rodziny i Znajomych (z nami w sumie 11 osób), a szczególnie naszą przekochaną Jagodzię i Jej Niusia, którzy byli rewelacyjni i w ogóle bez Nich to nic byśmy nie zrobili. Dlatego z tego miejsca DZIĘKUJEMY Wam strasznie Kochani, zrobiliście to wszystko rewelacyjnie!! ![]() Zeszło nam z tymi dekoracjami do północy i poszliśmy spać w hotelu, co było jednym z najlepszych pomysłów tego dnia, bo jak potem słuchaliśmy, co się wyrabiało w domu w piątek, to byliśmy mega szczęśliwi, że tam nie nocowaliśmy i mieliśmy chwilę dla siebie. Ale powiem Wam szczerze, że jak to wszystko szykowaliśmy, to w ogóle nie czułam, że to dla nas – oboje mieliśmy wrażenie, że raczej pomagamy komuś w przygotowaniach – kompletnie nie docierało do nas, że to wszystko nasze ![]() CDN + kilka fotek
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-08-14 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Raczkowanie
|
#3483 |
Zakorzenienie
|
Madziu zdjecia... cudo....
co do kamery może urywki nagra fotograf bo nas niestety nie stać...
#3484 |
Wtajemniczenie
|
SOBOTA 28.07.2012 – DZIEŃ ŚLUBU! Rano zanim jeszcze wstałam dostałam telefon, że nie przyjedzie z Poznania moja Kuzynka z Mężem, bo wylądowała w nocy w szpitalu z jakimiś strasznymi skurczami i jest ledwo żywa. Zmartwiło mnie to bardzo, tym bardziej, że tydzień wcześniej dziecko Jej Siostry zachorowało na ospę i też wiadomo było, ze Ich będzie. Ostatecznie przyjechali tylko Ich Rodzice, za to z pięknymi prezentami także od Dziewczyn, co nas bardzo mile zaskoczyło. Wstaliśmy, ogarnęliśmy się i poszliśmy na salę ćwiczyć pierwszy taniec (po raz pierwszy w butach ślubnych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po makijażu pojechaliśmy do Zajazdu i tam zaczęli się już zjeżdżać Goście, więc biegałam od jednego do drugiego i wszystkich witałam i japa mi się strasznie cieszyła, że wszystkich widzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedy TŻ wszedł do pokoju wytrzeszczył oczy i powiedział tylko: "ALE CZAAAD!" ![]() ![]() Kościół wyglądał… przepięknie! Jagodzia zrobiła tak cudne dekoracje, że iść główną nawą było czystą przyjemnością – uśmiechałam się do wszystkich wkoło i oni do mnie i to było rewelacyjne przeżycie ![]() W tle słychać było zespół, który grał przepięknie – 5 Dzieciaków z gimnazjum i LO na gitarkach – chcieliśmy, żeby zrobili nam całą mszę, niestety organista się wpieprzył nieproszony i części stałe wył obrzydliwie – na szczęście udało im się przeforsować Panie zmiłuj się nad nami i Baranku Boży, no i wszystkie piosenki, także było cudnie – klimat ślubu dokładnie taki, jak sobie zawsze marzyłam – spokojny, ale radosny i momentami naprawdę wzruszający. Przysięgę, jak już kicia wspominała, powiedzieliśmy z pamięci – wyszła chyba bardzo czysto i wyraźnie, nikt chyba nie miał wątpliwości, co sobie ślubujemy. Przy zakładaniu obrączek natomiast mój Mąż popłynął i powiedział: Żono, przyjmij tę obrączkę jako znak mojej miłości, wierności i uczciwości małżeńskiej ![]() ![]() ![]() Wychodziliśmy przez pełen kościół, ale na zewnątrz i tak czekało już sporo Gości – poleciały bańki mydlane (co już na amatorskich fotkach dało piękny efekt, więc wyobrażam sobie, co będzie na tych od Fotografów), ryż i… krówki ![]() ![]() ![]() Szczerze mówiąc dziwi mnie, że ludzie większości życzeń nie pamiętają i nie ogarniają – ja byłam bardzo świadoma tego, co kto do mnie mówił, nawet pamiętam kto dawał większość prezentów, wiem kto dał jedyne kwiaty ![]() ![]() ![]() Po życzeniach wsiedliśmy do samochodu i pojechaliśmy na salę, a za nami wszyscy trąbiąc radośnie. Zajechaliśmy do Zajazdu, przy wysiadaniu z samochodu wszyscy wiwatowali i bili brawo. Rodzice przywitali nas chlebem, solą i szampanem, kieliszki rozbiły się z trzaskiem o ziemię i ramię w ramię, trzymają się za ręce weszliśmy na salę. Tam poczekaliśmy, aż wszyscy wzięli szampana i wtoczyli się na salę i odśpiewano nam chóralne Sto lat, po czym wszyscy usiedli na swoich miejscach i podano obiad. Po obiedzie nadszedł czas na pierwszy taniec i tu niestety pierwsze rozczarowanie wieczoru… Mianowicie DJ zrobił ostatnią rzecz, o jaką można go było podejrzewać – wyłączył muzykę jakieś 20 sekund przed końcem piosenki! Tłumaczył się potem, że widział, że ktoś chciał wystrzelić z tub, ale co to kogo obchodzi? Z☠☠☠ałam go jak psa, bo mieliśmy przemyślany taniec od początku do końca, a ten kawał półmózga po prostu go spieprzył, bo mu się coś tam umaiło. Mówię Wam, do tej pory nie mogę tego przeżyć, chociaż większość gości nawet nie zauważyła, że coś było nie tak, wszyscy strasznie chwalili, jak rewelacyjnie i z lekkością tańczyliśmy i to kilka tańców – no, ale możecie sobie na pewno wyobrazić, jak bardzo byłam (i w sumie dalej jestem) rozżalona. Spróbujemy choć w minimalnym stopniu zrekompensować to sobie na filmie (planujemy dograć tę końcówkę w pustej sali i zrobić jak na tych filmach, gdzie główni bohaterowie są w pełnej Sali, a potem nagle wszystko prócz nich znika i oni tak tańczą, wiecie, jakie to sceny), ale pierwszego tańca już nam tak naprawdę nic nie wróci i żal pozostanie pewnie do końca życia. A odpowiadając na pytanie którejś z Was, chyba kilianny – połączyliśmy 2 piosenki: Paradise by the dashboard light w wykonaniu z Glee oraz Everything Lifehouse (nasza piosenka taka osobista) – zamysł był taki, że zaczynamy od rock&rolla, potem nagle jest przejście w walca (w tym momencie sala oszalała, były takie wiwaty, że zagłuszały muzykę ![]() Dekoracją za nami było bezlistne drzewko (fotka), namalowane wcześniej przez moją utalentowaną Przyjaciółkę i przez całe wesele Goście przychodzili i odciskali swoje kciuki – mamy teraz z tego piękny obraz do naszej sypialni, a Goście bardzo chwalili oryginalny pomysł, dopasowany do reszty wystroju ![]() ![]() CDN + reszta fotek (wszystkie od znajomych, amatorskie na razie)
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-08-15 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwszym tańcu wszystko poleciało jak z procy. Mam wrażenie, że byłam wszędzie i nie byłam nigdzie, czułam się trochę jak w takiej wielkiej bańce mydlanej, bo momentami nic do mnie nie docierało, a momentami uczestniczyłam we wszystkim aż za bardzo
![]() ![]() ![]() Około 21:00 podano tort, a właściwie torty, bo były 3, wg naszego osobistego projektu – fotki poniżej ![]() „Noc pachnie nam, jak ten młody las Popielatej pełen mgły A w ciszy letniej Tylko Ja i Ty…”, bo oddaje on nas, nasze charaktery. Mama mi dała mikrofon, żebym przeczytała i objaśniła, co tam się znajduje tak, żeby wszyscy wiedzieli i korzystając z okazji podziękowaliśmy wszystkim Gościom za to, że przybyli, powiedzieliśmy, jaki to dla nas wielki zaszczyt i radość, że są z nami w naszym wyjątkowym dniu. Wydaje mi się, że było Im miło ![]() Oczepiny były nietypowe, rzucanie welonem podpatrzyliśmy na jednym z wesel w zeszłym roku i zrobiliśmy taką swoją wersję. Mianowicie ustawiliśmy się z TŻtem naprzeciw siebie, za mną wszystkie panienki, a za Nim wszyscy kawalerowie. Tańczyliśmy do 2 piosenek wybranych przez nas (DJ miał zrobić z tego mix, ale najwyraźniej nie zrozumiał, bo zrobił z tego pojedynek, ale już trudno) – „Bad romance” i „I’m sexy and I knowi it”, w taki sposób, że my z Mężem tańczyliśmy, a reszta musiała po nas powtarzać – okazało się to naprawdę trudne, momentami nie wiedziałam, co mam robić i pokazywać, ale podobno wyszło rewelacyjnie i tak, jakbyśmy wcześniej wymyślili układy ![]() ![]() Po oczepinach miałam mały kryzys – byłam już bardzo zmęczona, na szczęście mieliśmy przy sali fantastyczne kanapy ![]() ![]() Ok. 2:00 (trochę za późno, ale tak się to rozjechało trochę) podziękowaliśmy Rodzicom. Daliśmy Im oprawione w ramki nasze zdjęcia z sesji narzeczeńskiej, dla Mam po bukieciku kwiatów, a dla Ojców – piękne, półtorametrowe sadzonki dębów szypułkowych ![]() Ok. 4:00 zostaliśmy już głównie z Przyjaciółmi, z którymi bawiliśmy się do ok. 5:00. Robiliśmy jeszcze różne dziwne fotki, których już nie możemy się doczekać, bo uwaga! nasi Fotografowie zostali z nami do samiutkiego końca! Byli absolutnie rewelacyjni, wyszli ostatni, bo stwierdzili, że muszą jeszcze sfotografować nasz ostatni taniec na weselu ![]() ![]() ![]() ![]() CDN
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-08-15 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
NIEDZIELA 29.07.2012
Wstaliśmy ok. 10:00 i zeszliśmy na wspólne śniadanie, dla wszystkich, którzy z nami nocowali w hotelu. Mieliśmy jeszcze dzięki temu okazję pogadać trochę z Gośćmi, pożegnać Ich i wyprawić na drogę. Wszyscy dostali ciacho i powolutku się żegnali. Kiedy już prawie wszyscy pojechali, przyjechali Jagodzia i Niusio, żeby pozabierać dekoracje. Trochę z Nimi pogadaliśmy i poszliśmy się pakować. Ponieważ jednak nie bardzo chciało nam się jeszcze wracać do domu, a zobaczyliśmy, że moja Ciotka z Wujkiem zostają jeszcze na jeden dzień w hotelu i taplają się właśnie przy basenie, uznaliśmy, wraz z dwójką naszych cudownych Przyjaciół Pomagaczy, że czemu by nie zostać i nie wykąpać się w basenie ![]() ![]() Potem wróciliśmy do Ciechanek, gdzie jeszcze ostatki Gości siedziały z moimi Rodzicami. Posiedzieliśmy z Nimi, pojechali. Tak zakończył się dzień ![]() PONIEDZIAŁEK 30.07.2012 spędziliśmy na relaksie i oglądaniu ślubnych prezentów. Niektóre były przepiękne i bardzo osobiste, inne ogromne (2 komplety zastaw stołowych np.), a większość z nich na pewno wykorzystamy. Poza tym dostaliśmy mnóstwo pieniędzy, jak przeliczyliśmy to wszystko potem w domu, to naprawdę, autentycznie było nam głupio. Niektórzy dawali naprawdę za dużo. Poza tym mamy też całą torbę lotków – już wiemy, że milionów nie wygraliśmy, bo była następna kumulacja, ale planujemy je i tak posprawdzać, bo może się trafiły jakieś 4 albo 5 ![]() Tak oto ślubne szaleństwo skończyło się już prawie zupełnie. Zostały jeszcze tylko plenery foto i video, no i czekanie na zdjęcia i film – jak wiecie tym się jaramy najbardziej ![]() ![]() ![]() ![]() A na koniec dobra rada dla wszystkich, które Wielki Dzień mają jeszcze przed sobą: NIE ZOSTAWIAJCIE SOBIE NIC NA DZIEŃ ŚLUBU! Wszystko, co w dniu ślubu chcecie, żeby było zrobione dajcie wcześniej do zapamiętania albo zlećcie komuś innemu. Ja np. bardzo chciałam na weselu zadedykować piosenkę moim Rodzicom, byłam pewna, że będę o tym pamiętać, a kompletnie wyleciało mi z głowy – przypomniałam sobie o tym 2 dni po i bardzo teraz żałuję, że nie zleciłam tego DJowi, żeby o tym pamiętał. Tak więc nie liczcie na to, że cokolwiek będziecie pamiętać z tego, co sobie zaplanujecie wcześniej – dzień ślubu i w ogóle całe wesele to najbardziej wariacki i odrealniony czas w Waszym życiu i naprawdę nie warto potem żałować, że się czegoś nie zrobiło, co bardzo się zrobić chciało ![]() Tyle ode mnie, jak macie jakieś pytania, to dawajcie ![]() ![]() I zabieram się za czytanie relacji Kozicy, bo i ja chętnie trochę pokwiczę ze śmiechu i pochlipię ze wzruszenia ![]()
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-08-14 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Ufff.... w końcu sie spakowałam
![]() cieżko upchac wszystko w podróż poślubną ![]() Tak wiec żegnam sie z Wami na tydzien ![]() po powrocie bedzie relacja ze slubu i podróży poślubnej oraz duuużo fot ![]() ![]() ![]() trzymajcie sie ciepło i pa ! ![]()
#3489 |
Zakorzenienie
|
no i doczytałam relacje... śliczna;* jak dobrze tak sobie porpawić humorek przed snem... to mnie uspokaja... Chatko pozazdrościć a co do pierwszego tanca to najważniejsze, że nikt sie nie skapł
![]()
#3490 |
Konto usunięte
|
chatko już myślałam że się nie zjawisz z relacją
![]() ale relacja boska, i mega długaśna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Chatko... Włączyłam sobie lifehouse i popłynełam... Nie jestem w stanie nic powiedzieć, zwyłam się już 3 raz dziś przez wizaż
![]()
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz pytanie z innej beczki. Co myślicie o takich spinkach? Miałam upatrzone na all z napisami na jednej always a na drugiej forever, ale mi się skończyła, a ślub za 1,5 tyg ![]()
![]() |
#3493 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
no dziewczęta wyjmować chusteczki Kindzia wychodzi za mąż
![]() ![]() ---> http://www.youtube.com/watch?v=F9UwTwPljCA&featu re=youtu.be kolejny jest na wesoło ale to za chwilę ![]()
#3495 |
Zakorzenienie
|
robie jeszcze telefysk z całej tej części
jak dostane 2 część to będzie taki bardziej luzacki klip oczepiny itp bo teraz mam tylko tą bardziej oficjalną część wiecie ślub pierwszy taniec.... gorzko gorzko ![]()
#3496 |
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35899086]fajne
![]() na all ![]() jeszcze ich nie kupiłam ![]() ![]()
#3497 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
jeśli ktoś nie ma dostępu do poczty to ew mogę wysłać na pw
#3499 |
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj obfity dzień w zdjęcia i filmiki
![]() ![]()
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
kindzia świetny filmik, opisz mi tą zabawę którą widać na filmiku
![]() relacja chatki musi poczekać do jutra bo uciekam spać melduję, że praca wyłana promotorowi ![]()
#3501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() prezenciki sama robiłam (90 sztuk) tzn pudełeczka wycinałam i kleiłam i zawiązywałam, a ciasteczka zamawiałam ![]() a obydwie relacje ślubne przeczytam jutro, bo kleją mi się oczy, ale jeszcze lecę na pocztę ![]() Dziękuję dziewczyny za komplementy.... jak będę miała wszystkie zdjęcia, to wkleję więcej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||||
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35898945]chatko już myślałam że się nie zjawisz z relacją
![]() ale relacja boska, i mega długaśna ![]() Ja bym się nie zjawiła?? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do spinek.. Zależy od gustu, ale mi tak jakoś mało się podobają. Szkoda, że te always i forever Wam przepadło, bo mogłoby fajnie wyglądać. Mój Małżon przebrał sobie na weselu spinki z napisami: "I'm happy" i "I'm married" ![]() Cytat:
![]() I Ciecierecie Lady widziałam, czaaaaaaad ![]() Cytat:
![]() Gratuluję wysłania pracki! ![]() Przeczytałam ten relację Koziczki i no oczywiście wyłam ze śmiechu. Kochana, machnij to jakeś nowelkę wizażową chociaż, co? ![]() I Magdziu, zdjęcia Wasze cuuuuuuudne i naprawdę miałaś rewelacyjną fryzurkę! ![]() ![]()
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-08-14 o 21:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
padam na pysk, ale suknia odebrana i jest booooska
![]() zapierdziel niezły się zaczął więc nawet dziś nie dam rady przeczytać relacji i obejrzeć filmików trzymajcie kciuki żeby na weekend było trochę cieplej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3505 |
Raczkowanie
|
zdjecia na FB :
![]()
#3506 |
Zakorzenienie
|
a teraz trzymać się mocno poręczy foteli byście nie pospadały
![]() ![]() na ustach swych mam : ![]() Noc, noc, noc, niebo pełne gwiazd, Zmrok się w ciemność nagle zmienia. Wiem, wiem, wiem, jedna spośród nich, Może moje spełnić pragnienia. Nikt nie dowie się, czego bardzo chcę, O czym marzę gdzieś na serca dnie. Chyba tylko ty, możesz w oczach mych, Znaleźć tę ukrytą prawdę. Gwiazda w górze lśni, Pierwszym mym życzeniem jesteś ty! Spadająca gwiazda spełnia sny, W których główną rolę grasz ty! Tak, tak, tak, spada jedna z gwiazd, Cicho zsuwa się z wysoka. Może dziś wreszcie powiem ci, Powiem, jak cię bardzo kocham. Cały świat niech wie, że ja kocham cię, że bez ciebie żyć nie umiem już. Popatrz w oczy me, bo gdzieś na ich dnie znajdziesz tę ukrytą prawdę. Gwiazda w górze lśni, pierwszym mym życzeniem jesteś ty! Spadająca gwiazda spełnia sny, w których główną rolę grasz ty! trzymać się ramy to się nie posramy ![]()
#3507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jakieś zdjęcie w kiecy masz dla nas? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | |
Zadomowienie
|
Ojej...dzien pelen wrazen, relacji...filmikow...zdje c...
![]() Mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam ![]() Koziczko-ty to jestes aparataka jakich malo, normalnie moj slownik wzobagacil sie o conajmniej kilka nowych slowek ![]() ![]() Chatko - cudnie wygladalas w tych swoich wymarzonych falbanach ![]() ![]() ![]() Madziu - twojefoteczki juz widzialam na fejsie, ale powtorze sie, wygladalas zjawiskowo, i popieram Audrey. Frzyz roku normalnie ![]() No i foteczki z honeymoonu - miodzio ![]() ![]() ![]() Lady - nasza kolajna gwiazdeczka ![]() ![]() Kindziu - wasz filmik tez piekny, tylko kochana gdzie sie podzial twoj usmiech? Patrzylam, patrzylam i nie dopatrzylam ![]() A o Kici to juz chyba pisalam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Raczkowanie
|
#3510 |
Zakorzenienie
|
Chatka: cieszuję, ale to takie uczuciwowe wszystko a ja się szybko wzruszam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- hahaha, Kindzia, GENIALNY ten filmik ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.