Raczkowanie
|
Dot.: Wyrolować problem, czyli dermaroller
Cytat:
Napisane przez wiewioor
intryguje mnie jeszcze jedna sprawa gabinetowego rollowania, czy te rolki są takie same do profesionalnego uzytku jak te które są dostępe a allego? bo jeśli tak to nie ma mowy o sterylizacji takiego sprzętu w autoklawie lub sterylizatorze, a zwykła dezynfekcja jakimś spirytusem nic tu nie da... trochę strach
|
Chyba żadnej rolki nie da się włożyć do autoklawu, chyba tylko Environ
Kosmetyczki, przynajmniej te z którymi rozmawiałam, używają rolek firmowych, często z wymiennymi głowicami - takich raczej nie kupisz na allegro, ale i tak generalną zasadą jest "jedna rolka - jeden pacjent".
Przy krótkich igłach, gdzie nie występuje krwawienie, raczej nie ma problemu z dezynfekcją, większy problem jest w przypadku długich igieł, wtedy stosowanie kilka razy tej samej rolki, nawet zdezynfekowanej, może być dość ryzykowne. Jeden z producentów rolek zaleca, w przypadku igieł 1,5mm, stosować rolkę tylko do jednego zabiegu, do następnego należy użyć nowego urządzenia.
wiewioor znalazłaś jakieś ciekawe kosmetyki pod rolkę?
Cytat:
Napisane przez yoksa1
Dziewczyny jak to jest? Słyszałam, ze nie można rollowac się w słoneczne dni i wogóle w okresie letnim. Już sama nie wiem jak to jest, ale z obawy przerwałam kurację na ten czas.
|
Można się rolować, ale tak jak napisała katja_24 trzeba stosować stabilne filtry, oczywiście nie należy się opalać
Cytat:
Napisane przez yoksa1
to teraz jestem w kropce. wyczytałam gdzieś ze własnie 1mm jest bardzo dobra do twarzy ale nie każdy się odważy takiej uzywać. Ale skoro taką trzeba rzadziej używac to siłą rzeczy efekty będą później tak? tak mam to rozumieć? Już sama nie wiem
|
Długie igły takie jak 1,0mm działają wolniej ale za to w sposób bardziej trwały, efekty utrzymują się przez długi czas po zakończeniu zabiegów. Rolowanie można robić nie częściej niż co 4-6 tygodni i naprawdę należy tego bardzo rygorystycznie przestrzegać, bo skutki zbyt częstego rolowania długimi igłami mogą być doprawdy tragiczne.
Krótsze igły np. 0,5 mm można stosować 7-10 dni - absolutnie nie częściej. Efekty są widoczne znacznie szybciej, szczególnie jeśli do rolowania używamy dobrych mazideł lub gotowych ampułek, jednak po 1-2 miesiącach przerwy w zabiegach, widać że skóra znowu potrzebuje serii zabiegów. To tak w skrócie 
Cytat:
Napisane przez katja_24
Aha, tylko mam taki problem, ze na filtrach jest napisane, ze nie mozna stosowac pod oczy. I nie wiem, co z tym zrobic? Chodze cigale w ciemnych okularach, ale to nie jest wyjscie na dluzsza mete. Zn ktos filtr, ktory mozna dac pod oczy?
|
Stosuję Bioderma, Photoderm Anti - Age SPF 30 / 30 UVA - jedyny który bez problemu mogę nałożyć pod oczy, producent także poleca go na te okolice. Jak dla mnie trochę niski spf, ale moje oczy niczego innego nie tolerują
Edytowane przez geraldine2030
Czas edycji: 2012-09-05 o 17:08
|