Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-05, 21:20   #1064
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny robiłyście to genetyczne USG? Bo ja się poważnie zastanawiam... Ile kosztowało? Było w 3d? Mogłyście wejść z partnerem?
W środę dopytam gina czy iść.. serce mi podpowiada że to dodatkowy stres... więc nie mam pojęcia co zrobię
ja robiłam, w sumie u mnie to było jakoś tak oczywiste dla gina - po prostu raz zamiast zwykłej wizyty miałam to USG I trymestru, było droższe niż zwykła wizyta, kosztowało 200zł dostałam nagranie na płytce (świetnie wszystko było widać, w tych późniejszych już tak nie widać dokładnie dziecka - dla laika) trwało 40minut, na każde usg i wizytę moge z tz wchodzić, bada sie przezierność, kość nosową, jakiś tam kąt między podniebieniem a nosem chyba, ogląda ciągłość kręgosłupa, nóżki i rączki czy są na te etap prawidłowe tyle chyba pamiętam, a no i łozysko, pepowinę, serce (ale tak dokładniej to się w 20tc bada wtedy widać zastawki itp)
no i na koniec te dane kalkulator ten ichniejszy ryzyko wyliczał
no z jednej strony może i stres, ale z drugiej jak wyjdzie wszystko w porządku to duża ulga, a jak coś wyjdzie wątpliwie to raz, że diagnozować dalej to można - dwa, że ciąża i dziecko pod szczególnym nadzorem wtedy będzie.
Moim zdaniem jeśli dziecko jest chore to wolałabym wiedzieć wcześniej, żeby chociażby poszukać specjalistów w tej dziedzinie, wolałabym, żeby w momencie porodu lekarze byli uprzedzeni o jakiejś wadzie dziecka, wtedy wiadomo inaczej opieka lekarska dla dziecka po porodzie wygląda, niż żeby o tym, że jest jakiś problem dowiedzieć sie jak już dziecko jest na świecie.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora