Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Smutne życie naczelnych wizażanek?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 09:36   #286
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Smutne życie naczelnych wizażanek?

Łaaaaaaaaaaaaaa!!! Tyle lat na Wizażu, tyle postów, tyle wątków o identycznej tematyce - W KOŃCU zostałam wymieniona wśród elyty, czuję się autentycznie i bez ironii zaszczycona

Przepraszam Autorko że nie odezwałam się od razu, ale niestety z wojaży wrócił mój luby, a ja zawsze jak on przyjeżdża to jestem nieco mniej dostępna wizażowo niż zwykle. Pewnie bym przegapiła ten wątek, gdyby nie Wizażanka, od której dostałam pw z linkiem

Do rzeczy, mam nadzieję że jeszcze tu Autorko zajrzysz:
Cytat:
Napisane przez HairX Pokaż wiadomość

Otóż praktycznie na każdym nowym wątku i nie ważne czy to jakiś sensowny temat, czy totalny shit i prowokacja wypowiada się grono stałych wizażanek. Dodam, że są alfą i omegą.

No niestety tak już jest, że na Wizażu mnóstwo jest osób, które zajmują się tylko czytaniem i nabijaniem się pod nosem z osób zakładających wątki...a szkoda, mogłyby się wypowiadać, byłoby ciekawiej. A tak to non stop te same nicki, nad czym serio ubolewam.

Dlaczego się wypowiadamy? Bo taka jest specyfika każdego forum, jest pytanie i są odpowiedzi.

Cytat:

Zastanawia mnie, co One robią w życiu?

Pracuję, wolny zawód wymagający wyrobienia się ze zleceniem na czas, moja sprawa w jakich godzinach i w jakim tempie wykonam zlecenie, nikogo to nie interesuje. Dlatego czasem potrafię spędzić na Wizażu pół dnia, a czasem nie zaglądam wcale, bo siedzę przywalona pracą. Potrafię też napisać posta o 5 rano, kolejnego 2 godziny później, następny jest po 4 godzinach na przykład. A potrafię siedzieć ciągiem 2-3 godziny, w wątku rozstaniowym na przykład. Upór Wizażanek pchających głowę pod topór tylko po to, żeby eks do nich wrócił, jest naprawdę fascynujący.

Cytat:
Czy wizaż to ich jedyne hobby, zajęcie?

Nie, ale uzależnia, tak jak czekolada, jak bieganie , jak facebook, jak żeglowanie, jak kawa i herbata...i tak dalej.

Cytat:
Trochę to smutne, przecież to nie rozwija....

Bardzo rozwija, Wizaż to kopalnia wiedzy, a Intymnie to niezłe studium ludzkich zachowań.

Cytat:
Odpowiedzi są dodawane przez nie praktycznie o każdej godzinie dnia, więc nie ma mowy o jakiejś analogii, np przed pracą itp. SĄ ZAWSZE I WSZĘDZIE.

Dzięki temu forum wciąż działa

Cytat:
Czy całe dnie spędzają przed komputerem, nie mają życia i obowiązków?

Mają. Mój komputer pracuje jakieś 15 godzin na dobę, ale to nie znaczy że przy nim cały czas siedzę. Przecież nie będę go wyłączała i włączała dziesięć razy dziennie

Cytat:
Kurcze, jeszcze żeby to miało sens, może bym to zrozumiała...

Są ludzie, którzy nie uważają dzielenia się swoim doświadczeniem z tymi, którzy o to proszą, za bezcelowe.

Cytat:
skoro czują potrzebę doradzania innym , to może jakaś błękitna linia? Chociaż nie... tam nie wolno wylewać swojego jadu, ustawiać komuś życia i TYLKO krytykować, tam należy POMAGAĆ. A to coś innego niż to z czym spotykam się na tym forum.

Za mało jeszcze siedzisz i czytasz wątki wizażowe, skoro twierdzisz, że tutaj się TYLKO krytykuje.

Cytat:
Jednym słowem, takie wirtualne życie jest SMUTNE.

To Twoja opinia i masz do niej prawo. Tak się jednak składa, że Twoja opinia nie musi być wcale zgodna z rzeczywistością

Cytat:
Widzę, że zostałam już oskarżona o to, że „puszczam wirtualnego bąka” i znikam… oczywiście nikt nie pomyślał o tym, że mogę robić coś innego w ciągu dnia i zająć się czytaniem Waszych rewelacji gdy będę miała czas? O to właśnie chodzi – nie spędzam tutaj całego dnia!
Wiesz, z reguły jak się zaczyna dyskusję na jakiś temat, to się w tej dyskusji uczestniczy. Na przyszłość więc radziłabym zakładać tak interesujące wątki wtedy, kiedy na uczestniczenie w pogawędce masz więcej czasu Rozpoczynanie tematu i znikanie jest, cóż, brakiem szacunku, można wręcz zasugerować, że brakiem kultury.

Cytat:
Rozbawił mnie też pewien komentarz, w którym jedna z wizażanek prawiła o tym jakież to dziwne, że ktoś spędza urlop w domu, nie wyjeżdża w jakieś „lepsze” miejsce. Kochana, atrakcje mam na miejscu, piękne otoczenie i wartościowe osoby również. Czy to jakiś przymus aby podczas urlopu WYJEŻDŻAĆ?
Jasne że nie. Jak również nie ma przymusu siedzenia na Wizażu. Jak również nie ma przymusu czytania postów Wizażanek, o których wspomniałaś w pierwszym poście Jest bardzo fajna możliwość zignorowania użytkownika.

Cytat:
Kolejne ataki – „nie chce być rozpoznawalna i zakłada nowe konto”, „chłopak którejś z wymienionych” , … hahaha, to mnie rozłożyło na łopatki. Wasze myślenie w tym temacie ogranicza się do kilku schematów, a ŻADNA z Was nie pomyślała o tym, że można ‘podczytywać’ wizaż nie mając założonego konta?! Zaglądałam, czytałam, wciąż widziałam te same nicki i dlatego postanowiłam napisać tutaj coś od siebie. Uwierzcie, nie potrzeba wiele czasu by zauważyć pewne persony.
Jasne że można czytać nie wypowiadając się. Tylko że gdyby wszyscy czytali nie wypowiadając się, to forum by nie istniało. A, wbrew pozorom, Wizażanki wiele razy sobie pomogły, wciąż pomagają i będą pomagać.

Cytat:
Nikomu niczego nie zazdroszczę, z organizacją radzę sobie świetnie, ale wolę wypełniać czas czymś innym, realnymi rozmowami, plotkami, przy kawie itd. „Wolny kraj” , jak któraś stwierdziła więc swoje zdanie też mogłam wyrazić.
Mam znajomych rozsianych po całym świecie (Wizażanki są wśród nich), z wieloma osobami nie da się plotkować przy kawie. Nie wiem dlaczego tak deprecjonujesz pogawędki internetowe - czym się różnią od tych przy kawie?

Cytat:
Generalnie chodzi o coś, co może nie było zbyt jasno ujęte w pierwszym poście.

O WAS, o Wasze chamstwo, krytykanctwo, o to iż uważacie, że coś wiecie na dany temat... ale WEDŁUG MNIE - tak nie jest. Wasze wypowiedzi w większości są naciągane i mało wartościowe.
Jeśli wiesz coś lepiej na dany temat niż wymienione przez Ciebie Wizażanki, to śmiało, wypowiedz się, z przyjemnością poczytamy Twoje argumenty.

Chamstwo, krytykanctwo? Owszem, bywa. Jak wszędzie, jak w realnej rzeczywistości. To raz. A po drugie, są osoby, które na problem potrzebują pogłaskania, są takie które potrzebują wiadra zimnej wody na zbyt rozgrzaną głowę, a są też takie, które potrzebują tylko zimnych konkretów. Różni są ludzie zakładający wątki, różne osoby w wątkach się udzielają. I o to chodzi przecież.

Pozdrawiam serdecznie

Leniwca
, najlepszego