2012-09-18, 13:42
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
Napisane przez Timii
dzięki kapukat  mi też się te rady przydadzą. a kiedy zaczełaś wprowadzać gluten Adasiowi? ja planuje w 6mcu. mam nadzieję że to nie za późno...
mamuśki dwa pytania do Was:
- ile Wasze dzieci robią kup dziennie? (te karmione piersią)
- ile Wasze dzieciaki przebywają na zewnątrz codziennie?
dzięki za odp 
|
Co do glutenu to ja planuję po skończonym piątym miesiącu. Trochę się tego obawiam, bo mąż jako niemowlę miał celiakię (ale być może dlatego, że gluten otrzymał dopiero w 9 miesiącu - wcześniej tylko pierś).
1. 2-3 dziennie, czasem więcej, a czasem tylko jedną
2. Minimum 1h, jak ma humorek to 2. Dłużej bez karmienia rzadko wytrzyma. Jak ściągnę i mam w butelce, to i pół dnia może być na dworze.
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984
Pare zdjęć mojej niuni. Idziemy w koncu spac 
|
Cudne zdjęcia... 
Cytat:
Napisane przez onething
Dopadła mnie biegunka, brzuch mnie boli. Ma to wpływ na małego?
|
Też to przechodziłam. Wypiłam smectę, wzięłam kilka tabletek węgla i przeszło. Małemu nic nie było.
moniczka - gratuluję ząbka 
My w dalszym ciągu walczymy z katarem. Frida w użyciu nawet w nocy. Dostał inne krople do nosa z antybiotykiem. Prawdopodobnie jego infekcja przeciąga się w czasie z powodu ropiejącego oczka. W poniedziałek idziemy na płukanie kanalika łzowego. Wg lekarza jest szansa, że skończą się problemy z zapchanym noskiem.
Ja walczę z niewyspaniem... Chodzę jak zombie ostatnio, Młody dziś od 2.30 budził się co godzinę Wzięłam go do nas do łóżka koło 5 i dzięki temu spałam trochę spokojniej, bo nie musiałam wstawać co rusz...
W netto jest promocja Pampers Sleep and Play, 58 sztuk za ok. 25 zł. Żałuję, że wzięłam tylko jedną paczkę... Ale może podjadę dzisiaj i dokupię.
Mam do Was pytanko odnośnie mm. Chciałabym od czasu do czasu móc podać mu mm, bo nie zawsze mam tyle pokarmu, by ściągnąć na zaś, a i czasem młody chce jeść np. po godzinie, a mnie nie ma w domu i jest ryk. Po Bebiko już mi zwymiotował dwukrotnie, więc chyba muszę sobie podarować. Fakt, iż podałam mu od razu całą butelkę bez jakiegoś stopniowego przygotowania. Jak myślicie, podawać stopniowo czy kupić inne?
I jeszcze jedno pytanko: Macie nianię elektroniczną? Szukam jakiejś dobrej w cenie ok. 200 zł. Kupiłam przez allegro Baby Ono, ale była wadliwa i w ogóle nie działała, więc się zraziłam. Macie już jakieś doświadczenia?
Miłego dzionka życzę, idę się wyprostować na kanapie póki Dawid śpi.
|
|
|