|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
witam po weekendzie
Tosia chyba chce właśnie matę rozwalić i wyzywa tam a te zabawki ![]() no trochę mi się dziecko ostatnio zepsuło ![]() Cytat:
Cytat:
super, że się odezwałaśTosia też teraz taka się zrobiła, że trzeba cały czas się z nią bawić, gadać do niej, długo sama nie wytrzyma... ale ze spacerami u nas lepiej, kiedyś 30 min to był max, bo zaczynała wrzeszczeć i trzeba było uciekać do domu, teraz wytrzymuje 1,5 godziny, nie jest to na tyle dużo, żeby oddalić się od domu na parę godzin ( nie karmię piersią publicznie) ale zawsze coś co do pogrubionego to Cytat:
![]() U nas z kolei lepiej wypadło pierwsze szczepienie, na drugim był wrzask okropny zanim jeszcze pielęgniarka zdążyła podejść do małej, ona już wiedziała co ją czeka ![]() skoro to, że dzieciom się spanie przestawia jest normalne, to mojej małej to wybaczę, ale już dopisałam później ( nie wiem czy doczytałaś), że Tosia od paru dni nie chce spać w łóżeczku, leży tam, stęka aż przychodzi pora karmienia i śpi przy cycu, trochę pociągnie i śpi i tak przez godzinę! budzę ją, ona zasypia iwalczymy ;/ Cytat:
tak, pytałam pediatrę o podnoszenie główki w pozycji leżącej całkowicie na płasko, powiedział, że jest to normalne i nie świadczy o żadnej "wadzie" , a że ufam temu pediatrze, to jestem spokojna , tylko, że widzę, że Tosia robi to z wielkim wysiłkiem ( nie wiem czy tak chciałaby wstać czy co) i bardzo się denerwuje przy tym, zawsze podnosi głowę w ten sposób gdy podchodzę i ją podnoszę, albo gdy nakładam jej bluzkę, czy body przez głowę, czasem też jak sama sobie leży to podnosi Cytat:
Cytat:
![]() moniczko jeszcze tak zapytam, dlaczego nie karmisz już piersią? bo wiem, że karmiłaś , mam nadzieję, że mogę spytać
|
||||||
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Bozie, zbyt skomplikowane dla mnie to wszystko!!! To ja nie wiem co mam dzisiaj tej mojej Niunci kupic!!! Chyba kupie dynie i jak bedzie sie po niej dobrze czuc to za 2 dni dam kaszke. A tej kaszki, z tego co teraz czytam, to tylko troszkę, mniej niz 50ml??? Cholercia, tylko gdzie ja znajde ten smoczek...
Moniczka, ksiazka zamowiona Wlasnie wyjadam owoce z domu i od jutra zaczynam. Hula hop patrzy na mnie i czeka...nie wiem czy sie doczekaAnulka, wspolczuje mieszkania z tesciową. Mam nadzieję, że szybko się u Was uloży i bedziecie na swoim. |
|
|
|
#3573 | |
|
Raczkowanie
|
Witam,
U nas ostatnio kiepsko Sara bardzo marudan w nocy sie często budzi chyba zęby idą bo nie wiem co. Wczoraj wieczorem miała nawet problem z zaśnieciem co sie zdarzyło pierwszy raz. Musiałąm ja na rękach troszkę ubujać i zasneła. Co do chusty też jestem zachwycona dzis z Sarą poszłąm do biblioteki pierwszy raz i chyba bardzo jej się podoba rozgladała sie i była spokojna, jak wróciłam i zaczełam ja wyjmowac to zaczeął płakać chyba chciała jeszcze się nosić narazie po troszku ja nosze bo nie jestem pewna czy jej wygodnie. Mam jeszcze w domu chuste na kółkach musze nauczyć się jej wiązac.Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Rozeznanie
|
Eh ludzie mnie drażnią! a raczej ich niepunktualność. Mąż umawiał się ze znajomym, miał wpaść z dziewczyną ok.15, więc zaraz po obiedzie i karmieniu Filipa wróciliśmy do domy i tak czekamy na nich, zaraz będzie 17, pewnie przyjadą koło 19, a my o 19:30 się kąpiemy, no góra o 20:00. Ja rozumiem, że jak się nie ma dzieci to się raczej nie myśli o takich sprawach, ale jak się umawiam na daną godzinę to jestem. Dla mnie ok. 15 to jest 15:30 na przykład. Też tak macie, czy ja jestem jakaś dziwna...?[/QUOTE]ja też niecierpię jak ktoś nie szanuje mojego czasu. teraz mam więcej cierpliwości do koleżanek z dziećmi bo wiem że to już inna bajka no ale bez przesady... pocytowałam sobie i wcieło mi... Moniczka brawa za ząbek jejku jak ten czas leci...kism- w sprawie popołudniowego usypiania - dajesz smoka? ja teraz już coraz częściej choć do 3 mca obyło się bez. ale teraz jest bardzo pomocny. w sumie to wystarczy na 2-3 minuty a potem zaraz zabieram jak tylko Martusia uśnie ale pomaga jej bardzo się wyciszyć więc doszłam do wniosku że lepsze to niż takie szamotanie się zanim uśnie przez pół godziny. a rano jak nie chce mi się wstać to biorę ją do siebie i usypiamy obie przy cycu. Ty pewnie tak nie robisz bo to nie najlepsze metody ale przynajmniej skuteczne jak dla nas anulka kciuki za Was, za wyniki dla męża i za mieszkanie w nowym miejscu. a jak Szymon? lepiej już troszkę? Ewunia - śliczne zdjęcie Twojej Nataszki. no i brawa za postępy w diecie
|
|
|
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeść zaczął czyli dobrze w ogóle po nim nie widać ze chory jest taki jak wcześniej,wesoły,grzeczny tylko pokasłuje i katarek który trwa już tydzień![]() Dziewczynki dziękuje Wam za miłe słowa |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-09-17 o 16:24 |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Ladybird - ja zrobiłam tak - a Adas tez tylko na cycu, gotuje pół zyczeczki kaszy mannej na wodzie i z tego ugotowanego wkładam do miseczki pół łyżeczki gotowej kaszy, ściągam ręcznie troche mleka, żeby była półpłynna i z tego mamy kilka łyżeczek dobrej zabawy
oczywiście Adam na początku większo ść wypluwał a teraz idzie mu świetnieps - na dole tej strony z wytycznymi jest napisane, że pół łłyżeczki glutenu można podać na łyżeczce prosto do buzi a potem dostawić do piersi, albo rozrobioną z mlekiem matki |
|
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny
Już znalazłam na necie ten nieszczęsny smoczek TT do kaszek ![]() Ale o dziwo, w sklepie ni widziałam i jak jutro nie zdołam kupic to zamówię na necie ![]() Begie nie karmie piersią. U mnie szybko poszło, po 2 miesiącach prawie nie miałam pokarmu, moja myszka była głodna a z cyca ni hu hu. Ewunia ja zanim zaczelam te diete to wszamałam dzien wcześniej żelki Haribo (i niech mi nikt nie mówi że te z Niemiec są takie jak z Polandii! Te germańskie o niebo lepsze! )---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
ehh jak będą miec swoje to wtedy może zrozumieją, jak to jest
|
|
#3581 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Dzień u nas spokojny. Paulina dziś pierwszy raz od bardzo dawna zasnęła na brzuszku i spała tak równe 30min Byłyśmy na spacerku, jejku, jak ona rośnie, jeszcze trochę i wyrośnie z naszej dużej gondoli. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wylegitymowała się?? Ja zawsze w takich sytuacjach myślę, że może to nie kontrola a ktoś kto chce mnie np okraść za dużo filmów się naoglądałam. Dzięki za info o główce. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ojej, już różne "łazienki" widziałam, ale żeby mieć prysznic w kuchni?? A jak się kąpią?? Mają kuchnię zamykaną na klucz??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||||
|
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamuśki dwa pytania do Was:
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. ok 2godz dziennie, ale zdarza się że nie wychodzimy wcale (pojedyncze dni)
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
ja dałam Adamowi jak skończył 5 miesiąc i miałam duże wątpliwości co do tego...no ale skoro zalecają to dałam
![]() moje dziecko robi kupę raz dziennie Adam nie przebywa na dworzu ostanio dłużej niż 30 minut gdyż nienawidzi wózka, a ja nie jestem go w stanie dłużej trzymać, czekamy na nosidełko które przyjdzie z Polski, normalnie siedzieliśmy na dworzu do znudzenia, 2h spał, a potem jeszcze sobie wychodziliśmy na ogródek. Teraz nie ma szans
|
|
|
|
#3585 |
|
Wtajemniczenie
|
Potrzebuję dobry, nie drogi szampon przeciwłupieżowy
![]() Polecicie jakiś?? Mam mega łupież !!!
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-09-17 o 23:38 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale było dziś miłe wizażowe spotkanie
Cytat:
Myślałam rzeczywiście, że chodzi o ilość... To niełatwy egzemplarz Ci się trafił ![]() Cytat:
Jak zacznę podawać kaszkę, to od razu łyżeczką, a nie butelką. Dlaczego chcesz podawać w butelce? Śliczne zdjęcie, słodko z tym motylkiem! A dziękuję, było ogromnie miło, gadało się jakbyśmy widziały się wczoraj, a nie dwa lata wcześniej Ale niestety Kaj się obudził z płaczem i trochę wcześniej wracałam, na szczęście byłam niedaleko. Ale to moja wina, bo nam się zachciało szybkiego obiadu z torebki, ja sama miałam ciężko w żołądku, więc co się dziwić, że Kaj też ![]() Cytat:
Z pewnością coś wymyślicie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to chyba stary blok musi być?Oj, koleżance coś pamięć zaszwankowała Pierwszy wątkowy ząbek już był u Filipka claudika i wcale nie dlatego pamiętam, że go dziś na żywo widziałam ![]() Cytat:
Tak, tak, doczytałam i dlatego pisałam właśnie to, że na pewno zdarzą się jeszcze gorsze dni... Cytat:
Jeśli ja późno wstaję, to Kajowi nieraz zdarzy się obudzić, pojeść, pogadać i znowu zasnąć ze mną w łóżku, a jak wstanę (od początku września mniej więcej 7-8 codziennie), to i tak nie ma raczej problemu z uśnięciem. A po południu jeśli nie jesteśmy akurat na spacerze, tylko spanie wypada w domu, to jest taki problem. Smoka daję do każdego usypiania w domu, choć Kaj go wypluwa dużo razy, ale jak już wreszcie zassie, to się uspokaja... Ale często długo to trwa ![]() Cytat:
1. 1-2 2. min. 1h - rzadko, najczęściej 2-3h, w porywach 4h. Póki mam czas, to staram się jak najwięcej spacerować, gorzej będzie jak wrócę do pracy, ale przynajmniej tak do roku chcę chodzić codziennie, nawet w zimie na tą 1h minimum. Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-09-17 o 23:55 |
||||||||
|
|
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy w DOZie nadal zbiera się pkt za zakupy??szukam na stronie katalogu z nagrodami i nie umiem znaleźć
|
|
|
#3588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdjęcie cudne. Czekam na więcej ![]() Cytat:
2. Średnio 2h. |
||
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Luuuudzie, ja chcę spać!!! Coo noc pobudka przed 3 i idziemy znowu spać po 5ej. Jak ta buntowniczkę tego oduczyć??? Jak karmiłam piersią to bralam ja do łóżka, wsadzałam cyca do buzi i spałyśmy do rana, a teraz...
Czy tylko ja juz wyciągnęłam spacerówkę??? Byłyśmy w parku i najpierw troszkę się pobuntowała, a póżniej poszła spać więc chyba się przyzwyczaja.Ktos tu się wdziera wiec lecę do terrorystki |
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Pare zdjęć mojej niuni. Idziemy w koncu spac
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-09-18 o 13:37 |
|
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
Moniczka- Ja kupiłam w tesco ten smoczek na kaszke,stokroteczko- moj mąż ma szampon przeciwłupieżowy catzy kupił w aptece za 16 zł jemu pomógł,aptekarka mówiła ze ma działanie podobne do nizorala tylko że tańszy.
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No stary w ty, bloku każdy tak ma ![]() Dzien Dobry z kawą |
|
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcia przecudne,mojej Liwce też zrobie sesje jak będzie ciut większa
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ja dziś z ciepłą kawką, Hania po karmieniu poszła jeszcze spać. Może myślała, że to nocne karmienie? ![]() Timmi: 1. 1 kupa dziennie, choć czasem zdarzą się 2 a czasami wcale ale to wyjątki od reguły ![]() 2. Staramy się minimum 1 h, jak jest ładna pogoda to staram się jak najwięcej być na zewnątrz np. wczoraj 3,5 h. Tak jak pisała kism, będę się trzymać tego nawet zimą, chyba że będzie mróz poniżej -10 albo silny wiatr. Stokroteczko ja też zmagałam się kiedyś z łupieżem- i to strasznym. Czego ja nie próbowałam, było nawet nacieracie głowy naftą (po tym to dopiero była jazda, musiałam przez kilka dni chodzić w chustce na głowie tak mi spaliło skórę głowy). Polecam kupić w aptece nizoral w saszetce albo zoxin (tańszy odpowiednik- ta sama substancja aktywna, ogólnie coś co ma w składzie ketokenazol). Saszetka kosztuje ok. 5-6 zł. Jak już się wyleczysz z tego najgorszego to polecam stosować na co dzień head&shoulders- dla mnie to jedyne wyjście.
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Już po kawce, Hania szaleje. Ewunia - zdjęcia słodkie, Twoja córcia śliczna
|
#3597 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
też uwielbiam te germańskie Cytat:
Cytat:
![]() Kism dziękujemy za kciuki Millena pocieszyłaś mnie z tymi produktami light bo już myślałam, że mam jeden wielki grzech na sumieniu ![]() Tż wyjechał a ja wprowadzam w domu rygor wczoraj 1:0 dla mnie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
Prosimy o szczegóły
![]()
|
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Uczę moje starsze dziecko zasypiania samemu w swoim łóżku, 3 razy musiałam go odnieść bo przychodził ale wreszcie zasnął, miałam cały wieczór dla siebie
|
#3600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tu różnie bywa, najczęściej 1,5 godziny dziennie, ale jak jest strasznie zimno to w ogóle (na balkonie kilka minut), albo pół dnia jak jeździmy coś załatwiać. Cytat:
![]() Śliczna Dopadła mnie biegunka, brzuch mnie boli. Ma to wpływ na małego? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

mam nadzieję, że to przejdzie
Moja Niuncia jest tak kochana, że nie potrafie przestac się nią zachwycać!!! Jest wesoła, grzeczna, bardzo kontaktowa i...bardzo wymagająca, tzn. jak mnie woła(czytaj:wrzeszczy, że mam przyjść się z nią bawić) to musze z nią siedziec i bawić się, i bawić, az padnie, ale w tych zabawach jest super! Czasami tak głośno sie smieje, że sama sikam ze smiechu
Tym razem był super dzielny, co za ulga. Poprzednio rozdzierał się po drugim i trzecim wkłuciu tak, że już dmuchałam w nosek, bo bałam się, że się zaniesie i ciśnienie miałam, że hoho... A teraz tylko w momencie wstrzykiwań lekki płacz i zaraz spokój 

a raczej ich niepunktualność. Mąż umawiał się ze znajomym, miał wpaść z dziewczyną ok.15, więc zaraz po obiedzie i karmieniu Filipa wróciliśmy do domy i tak czekamy na nich, zaraz będzie 17, pewnie przyjadą koło 19, a my o 19:30 się kąpiemy, no góra o 20:00. Ja rozumiem, że jak się nie ma dzieci to się raczej nie myśli o takich sprawach, ale jak się umawiam na daną godzinę to jestem. Dla mnie ok. 15 to jest 15:30 na przykład. Też tak macie, czy ja jestem jakaś dziwna...?[/QUOTE]

Jest coraz ciężej a to czekanie na wyniki mnie dobija