Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-22, 19:05   #2229
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

- rozek ( mam jeden ale podobno lepiej miec dwa ) a taki rozek do ktorego miesiaca sie uzywa? ja mam jeden i chyba tak zostanie..

- herbatka z kopru wloskiego / espumisan
- maść majerankowa ( na katar)
- cos w razie gorączki w czopkach
- Witaminę K i D
o kurcze wogole nie pomyslalam o tym ze moze sie przeziebic;p

- mleko w proszku juz mleko w proszku? a jesli chce karmic piersia to tez potrzebuje mleko w proszku?

- rękawiczki a nie masz kombinezonku na zime? bo przy nim sa takie jakby rekawiczki..
- Rozek przydaje sie na poczatku .. ja chce kupic drugi bo zapewne bede w nim karmic mlodego wiec moze sie zabrudzic ..
- mysle ze warto miec mleko w proszku np na wypadek gdybys nie miala pokarmu czy maly nie umial ssac .. jesc przeciez trzeba dac .. Ja kupuje napewno bo albo zamierzam tylko karmic mm albo mieszanie ..
- akurat w moim kombinezonie nie ma rekawiczek .. wiec musze jakies kupic .

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytnie jaki macie sluz teraz? zmienił sie wam cos w ciazy?? Bo ja zauwazyłam ze od jakiegos czasu mniej wiecej od dóch moze 3 tygodni jest go wiecej, ciagnący, a czasem taki wodnisty , no po prostu czesto czuje mokro w majtkach jak to jest u was? juz sie oczywiscie naczytalam, o sączeniu wód płodowych itd itp i zaczynam sie martwi
Ja juz od ladnych paru tygodni mam go wiecej i jest taki ciagnacy sie i mleczno bialy .. i czasem jest go naprawde duzo .

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dedkajka a powiedz mi na co ta maść majerankowa?bo podobno ją sie smaruje pod nosek ale po co?(widzialam na wrzesniowkach ze one smarują pod nosek ale nie wiem na co)

i szare mydlo-gdzie mozna kupic?bo ja nei wiem mozecie sie smiac ale ja nie wiem ..to jest cos podobnego do mydła biały jeleń?
Masc majerankowa jest na katar .. siostra mowila ze jak malego zlapie to zakrapla sie solą fizjologiczna , odciaga aspiratorem i smaruje ta mascia pod noskiem ..

A szare mydlo kupisz w kazdym kosmetycznym , tam gdzie masz normalne mydelka .. w zwyklym supermarkecie ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora