Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 17:53   #2221
Dojotka1987
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

dzien dobry
- 3mam kciuki za Weronike i Madzie
-gratuluje nastepnych tygodni
-sliczne macie brzuszki
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Przy pomocy siostry zrobilam liste tego co mi jeszcze brakuje
I wyszlo mi że musze kupic dla Adasia :
- posciel
- rozek ( mam jeden ale podobno lepiej miec dwa )
- sol fizjologiczna
- octenisept
- herbatka z kopru wloskiego / espumisan
- maść majerankowa ( na katar)
- cos w razie gorączki w czopkach
- Witaminę K i D
- pampersy 2
- krem ochronny do buzi
- mleko w proszku
- termoopakowanie na butelke
- oliwkę
- rękawiczki

A dla mnie :
- koszula nocna
- podpaski
- kapcie
- tamtum rosa / szare mydło

A mnie sie wydawalo ze mam juz wszystko
- rozek ( mam jeden ale podobno lepiej miec dwa ) a taki rozek do ktorego miesiaca sie uzywa? ja mam jeden i chyba tak zostanie..

- Witaminę K i D
o kurcze wogole nie pomyslalam o tym ze moze sie przeziebic;p

- mleko w proszku juz mleko w proszku? a jesli chce karmic piersia to tez potrzebuje mleko w proszku?

- rękawiczki a nie masz kombinezonku na zime? bo przy nim sa takie jakby rekawiczki..
Stary 2012-09-22, 18:16   #2222
Lonia89
Raczkowanie

dziewczyny mam pytnie jaki macie sluz teraz? zmienił sie wam cos w ciazy?? Bo ja zauwazyłam ze od jakiegos czasu mniej wiecej od dóch moze 3 tygodni jest go wiecej, ciagnący, a czasem taki wodnisty , no po prostu czesto czuje mokro w majtkach jak to jest u was? juz sie oczywiscie naczytalam, o sączeniu wód płodowych itd itp i zaczynam sie martwi

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 18:18   #2223
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytnie jaki macie sluz teraz? zmienił sie wam cos w ciazy?? Bo ja zauwazyłam ze od jakiegos czasu mniej wiecej od dóch moze 3 tygodni jest go wiecej, ciagnący, a czasem taki wodnisty , no po prostu czesto czuje mokro w majtkach jak to jest u was? juz sie oczywiscie naczytalam, o sączeniu wód płodowych itd itp i zaczynam sie martwi
Ja to mam potop od kilku tyg
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 18:20   #2224
muminek88
Zadomowienie

dzis glowka urosla o 1 cm a w nocy mała 2 razy zapomniala sie oddychac i serduszko biło za wolno....jeszcze dzis zobacza a jak nie to bedzie musiala dostac leki...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 18:27   #2225
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie zauwazylam zebym miala wiecej sluzu... ale kazdy organizm jest inny
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzis glowka urosla o 1 cm a w nocy mała 2 razy zapomniala sie oddychac i serduszko biło za wolno....jeszcze dzis zobacza a jak nie to bedzie musiala dostac leki...
Stary 2012-09-22, 18:36   #2226
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ale trzymam kciuki musi być dobrze, nie ma innej opcji.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-22, 18:51   #2227
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

muminku masz w sobie tyle sily naprawde cie podziwiam...i trzymam kciuki mocno!!!!

dedkajka a powiedz mi na co ta maść majerankowa?bo podobno ją sie smaruje pod nosek ale po co?(widzialam na wrzesniowkach ze one smarują pod nosek ale nie wiem na co)

i szare mydlo-gdzie mozna kupic?bo ja nei wiem mozecie sie smiac ale ja nie wiem ..to jest cos podobnego do mydła biały jeleń?
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 18:59   #2228
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
i szare mydlo-gdzie mozna kupic?bo ja nei wiem mozecie sie smiac ale ja nie wiem ..to jest cos podobnego do mydła biały jeleń?
wszedzie) jest szary jelen i bialy jelen) jest tez szary wielblad)
Stary 2012-09-22, 19:05   #2229
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

- rozek ( mam jeden ale podobno lepiej miec dwa ) a taki rozek do ktorego miesiaca sie uzywa? ja mam jeden i chyba tak zostanie..

- Witaminę K i D
o kurcze wogole nie pomyslalam o tym ze moze sie przeziebic;p

- mleko w proszku juz mleko w proszku? a jesli chce karmic piersia to tez potrzebuje mleko w proszku?

- rękawiczki a nie masz kombinezonku na zime? bo przy nim sa takie jakby rekawiczki..
- Rozek przydaje sie na poczatku .. ja chce kupic drugi bo zapewne bede w nim karmic mlodego wiec moze sie zabrudzic ..
- mysle ze warto miec mleko w proszku np na wypadek gdybys nie miala pokarmu czy maly nie umial ssac .. jesc przeciez trzeba dac .. Ja kupuje napewno bo albo zamierzam tylko karmic mm albo mieszanie ..
- akurat w moim kombinezonie nie ma rekawiczek .. wiec musze jakies kupic .

Cytat:
Ja juz od ladnych paru tygodni mam go wiecej i jest taki ciagnacy sie i mleczno bialy .. i czasem jest go naprawde duzo .

Cytat:
dedkajka a powiedz mi na co ta maść majerankowa?bo podobno ją sie smaruje pod nosek ale po co?(widzialam na wrzesniowkach ze one smarują pod nosek ale nie wiem na co)

Masc majerankowa jest na katar .. siostra mowila ze jak malego zlapie to zakrapla sie solą fizjologiczna , odciaga aspiratorem i smaruje ta mascia pod noskiem ..

A szare mydlo kupisz w kazdym kosmetycznym , tam gdzie masz normalne mydelka .. w zwyklym supermarkecie ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:11   #2230
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do prania to ja w polowie pazdziernika lub wczesniej-zalezy jak remont sie skonczy, narazie absolutnie nie ma to u nas sensu bo na pewno by sie zakurzyly przy remoncie , chociaz troche zaczynam sie martwic czy nie za pozno z tym bo to juz 32 tydzien a wg usg jeszcze dalej bo koniec 34 ..no nie no musze zdazyc no

ale ogolnie jestem w tyle..nie mam kosmetykow, jakichs aptecznych rzeczy i nei wiem kiedy to pokupuje bo nie mam siana..dzis ogladalm dla siebie kurtke piekna ale kurcze 300 zlja czekam na kase z zusu i nic nie mam, tż tez bez siana bo czeka na wyplate bo ma na koncu meisiaca no i du..pa

no nic no jakos sie opbede bez kurtki tej..chociaz ladna

tyłek mnie tak napi..prza ze nie moge chyba to ta rwa kulkszowa, normalnie kuleje i promieniuje na nogę...

jak starowinka

madzia trzymam kciuki!!!

kurcze a zta weroniczka to przeciez ona ma długa szyjkę wg mnie no ale nic no tylko szkoda mi jej bo taka biedna i z ta gabrysia ehhhno ale jeszcze dwa dni

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:

rozwalila mnie ta nazwa
Stary 2012-09-22, 19:12   #2231
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

ale ogolnie jestem w tyle..nie mam kosmetykow, jakichs aptecznych rzeczy i nei wiem kiedy to pokupuje bo nie mam siana..dzis ogladalm dla siebie kurtke piekna ale kurcze 300 zlja czekam na kase z zusu i nic nie mam, tż tez bez siana bo czeka na wyplate bo ma na koncu meisiaca no i du..pa
U nas tez posucha .. zostalo nam 150 zl do piątku ..
Dobrze ze lodowka pelna i mam z czego obiady robic ..
Ale jak tylko przyjdzie pazdziernik to zaszaleje .. wreszcie bedziemy ''bogaci ''.. obkupie sie jak glupia ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-22, 19:14   #2232
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
- Rozek przydaje sie na poczatku .. ja chce kupic drugi bo zapewne bede w nim karmic mlodego wiec moze sie zabrudzic ..
- mysle ze warto miec mleko w proszku np na wypadek gdybys nie miala pokarmu czy maly nie umial ssac .. jesc przeciez trzeba dac .. Ja kupuje napewno bo albo zamierzam tylko karmic mm albo mieszanie ..
- akurat w moim kombinezonie nie ma rekawiczek .. wiec musze jakies kupic .

Ja juz od ladnych paru tygodni mam go wiecej i jest taki ciagnacy sie i mleczno bialy .. i czasem jest go naprawde duzo .

Masc majerankowa jest na katar .. siostra mowila ze jak malego zlapie to zakrapla sie solą fizjologiczna , odciaga aspiratorem i smaruje ta mascia pod noskiem ..

A szare mydlo kupisz w kazdym kosmetycznym , tam gdzie masz normalne mydelka .. w zwyklym supermarkecie ..

ahaaaa dzięki teraz juz wiem

tez mam śluz od jakiegos miesiaca taki wieksza ilosc, mleczno biały

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
U nas tez posucha .. zostalo nam 150 zl do piątku ..
Dobrze ze lodowka pelna i mam z czego obiady robic ..
Ale jak tylko przyjdzie pazdziernik to zaszaleje .. wreszcie bedziemy ''bogaci ''.. obkupie sie jak glupia ..
hehheh no tez mam cos kolo tego nawet do lujmpka nie mam po co isc

a y znając zycie bogaci bedziemy przez jakies dwa tyg po wyplacie..potem znowu od nowa ..nie wiem co bedzie jak mały sie urodzi
ale fakt faktem ani ja ani tz nie jestesmy specjalnie oszczedni

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-09-22 o 19:15
Stary 2012-09-22, 19:18   #2233
peperonik
Zadomowienie

muminek przykro mi ,ze wiesci niezbyt dobre,ale zrobili jej wentylek? moze po lekach sie unormuje

gratuluje wszystkich nowych tygodni

u nas malowanko pelna para, na raz juz jest, jutro drugi raz i listwy przy podlodze trzeba bedzie przykrecic. Moj tz nie ma reki do takiej roboty, wiec zobaczymy czy to jutro w ogole skonczy.
Kolor mi sie w sklepie inny wydawal,ale przyzwyczajam sie. Jest tak zarabiscie slodki cukierkowy,ze az zeby bola
Tesciowa kupila wczoraj dywanik i powiedziala,ze jeszcze narzute inna na lozko kupi,bo ta w paski jej wizje zaburza. Szczerze to wkurza mnie jak nie wiem,bo chcialaby sama wszystko wybrac i o swojemu urzadzic. Oczywiscie farba jej sie nie podobala i mowila,zebysmy jej nie kupowali,tylko inna. Wczoraj maznelismy kawalek sciany,zeby rano zobaczyc jaki to bedzie kolor jak wyschnie,to wpadla do nas rano i mowi:
"Na drugi raz mnie bedziecie sluchac.Mogliscie kupic ten kolor co Wam pokazywałam"
No myslalam,ze pierdykne z fotela.
Wczoraj jej pokazalam posciel jaka na poczatek chce zalozyc, tzn. przescieradlo, ochraniacz i ew. moze kolderka (gdyby sie rozek nie sprawdzil) to malo mnie wzrokiem nie zabila,bo brzydko bedzie i jej do wizji chyba nie pasuje. Wymyslila,ze sie material kupi na zaslonki i z takiego samego poszyje powloczki na posciel i ochraniacz, chyba ja pogniotlo, bede sobie zakladac taka jaka mam i nie mam zamiaru kupowac, jak mam 2 pelne komplety poscieli z ochraniaczami i chyba ze trzy kolderka+podusia, bo wszystko dostalam.
Wyzalilam sie tz-towi,ze mnie wku..wia to jej wpierniczanie i ze zrobie po swojemu koniec i kropka,ale srednio mnie wspomogl,wiec sie wole Wam wyzalic,bo wy mnie predzej zrozumiecie o co mi chodzi.

A mala chce kapac w kuchni,a potem w reczniczku do jej pokoiku nosic,zeby ubrac i ululac.
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:19   #2234
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do zabaqwek to ja mma dwie grzechotki, dwie przytulanki takie szmatkowe no nie wiem jak je nazwac, pokazywalyscie keidys , karuzele na lozeczko, bede tez miec leżaczek bujaczek z fisher proice, mate kupie jakos po mieisacu zrsezta jest boże narodzenie to licze ze jednak cos tam mały dostanie i mikołaj no w koncu ma dziadkow i prababcie ..wiem straszna jestem ale no te zabawki są tak drogie, ze mi narazie żal aksy po prostu
Stary 2012-09-22, 19:19   #2235
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
hehheh no tez mam cos kolo tego nawet do lujmpka nie mam po co isc

a y znając zycie bogaci bedziemy przez jakies dwa tyg po wyplacie..potem znowu od nowa ..nie wiem co bedzie jak mały sie urodzi
ale fakt faktem ani ja ani tz nie jestesmy specjalnie oszczedni
U nas na szczescie jest tak ze co 2 tygodnie wplywa nam kasa , bo TŻet bierze wyplaty co 2 tygodnie i rodzice tez nam na raty wysylaja .. gdyby nie to to tez pewnie bysmy w polowie miesiaca juz nic nie mieli .

Czekam na piatek jak na zbawienie .. potem TŻet bierze wolne we wtorek i caly dzien poswiecamy na zakupy .. a lumpki to chyba wszystkie w Kielcach oblecę ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-22, 19:20   #2236
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
muminek przykro mi ,ze wiesci niezbyt dobre,ale zrobili jej wentylek? moze po lekach sie unormuje

gratuluje wszystkich nowych tygodni

u nas malowanko pelna para, na raz juz jest, jutro drugi raz i listwy przy podlodze trzeba bedzie przykrecic. Moj tz nie ma reki do takiej roboty, wiec zobaczymy czy to jutro w ogole skonczy.
Kolor mi sie w sklepie inny wydawal,ale przyzwyczajam sie. Jest tak zarabiscie slodki cukierkowy,ze az zeby bola
Tesciowa kupila wczoraj dywanik i powiedziala,ze jeszcze narzute inna na lozko kupi,bo ta w paski jej wizje zaburza. Szczerze to wkurza mnie jak nie wiem,bo chcialaby sama wszystko wybrac i o swojemu urzadzic. Oczywiscie farba jej sie nie podobala i mowila,zebysmy jej nie kupowali,tylko inna. Wczoraj maznelismy kawalek sciany,zeby rano zobaczyc jaki to bedzie kolor jak wyschnie,to wpadla do nas rano i mowi:
"Na drugi raz mnie bedziecie sluchac.Mogliscie kupic ten kolor co Wam pokazywałam"
Wczoraj jej pokazalam posciel jaka na poczatek chce zalozyc, tzn. przescieradlo, ochraniacz i ew. moze kolderka (gdyby sie rozek nie sprawdzil) to malo mnie wzrokiem nie zabila,bo brzydko bedzie i jej do wizji chyba nie pasuje. Wymyslila,ze sie material kupi na zaslonki i z takiego samego poszyje powloczki na posciel i ochraniacz, chyba ja pogniotlo, bede sobie zakladac taka jaka mam i nie mam zamiaru kupowac, jak mam 2 pelne komplety poscieli z ochraniaczami i chyba ze trzy kolderka+podusia, bo wszystko dostalam.
Wyzalilam sie tz-towi,ze mnie wku..wia to jej wpierniczanie i ze zrobie po swojemu koniec i kropka,ale srednio mnie wspomogl,wiec sie wole Wam wyzalic,bo wy mnie predzej zrozumiecie o co mi chodzi.

A mala chce kapac w kuchni,a potem w reczniczku do jej pokoiku nosic,zeby ubrac i ululac.
my cyhyba mamy tą samą teściową

jakbym swoją slyszla"nastepnym razem macie mnie sluchac " itd..no zywcem moja

jak mnie to denerwuje..straszliwie bo traktuje nas jakbysmy byli dzieciakami co gówno wiedza a tylko ona jedna ma racje a my mamy sie sluchac

Czas edycji: 2012-09-22 o 19:22
Stary 2012-09-22, 19:24   #2237
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
my cyhyba mamy tą samą teściową
heheh wiedzialam,ze tu znajde zrozumienie

weronika i Madzius wracajcie do nas w poniedzialek, wielkie

czarna moja ma jakies tam dobre intencje w tym wszystkim,ale sie zapomina,bo takie dekorowanie mieszkania to jej zywiol i kazdy detal musi do siebie pasowac,a ja az takiej jazdy nie mam.
Do tego jak juz wkreci sobie jakas wizje, tak jak na malej pokoj,to moje zdanie sie nie liczy.
Kupilam ten worek sako to juz chyba z piec razy powiedziala,ze szkoda,ze nie normalny fotel,ze to jest niewygodne,srakie owakie,ale ogolnie to jej sie podoba,ale... niewygodnie,niskie,wielki e,srakie owakie
Tak samo ten kolor,ze ładny,ale tamten bylby lepszy, bez sensu ,ze jej nie posluchalismy i bla bla gadanina.

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-09-22 o 19:29
Stary 2012-09-22, 19:24   #2238
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
U nas na szczescie jest tak ze co 2 tygodnie wplywa nam kasa , bo TŻet bierze wyplaty co 2 tygodnie i rodzice tez nam na raty wysylaja .. gdyby nie to to tez pewnie bysmy w polowie miesiaca juz nic nie mieli .

Czekam na piatek jak na zbawienie .. potem TŻet bierze wolne we wtorek i caly dzien poswiecamy na zakupy .. a lumpki to chyba wszystkie w Kielcach oblecę ..
no ja bym chciala w lumpku sobie cos cieplego kupic jakis sweter bo marnie u mnie z tym dla malego jedynie cos na wiekszy rozmiar bo do pol roku to ma w czym chodzić az nadto...tylko mam nadz ze du..pa przestanie mnie bolec bo narazie to ja sie do chodzenia nie nadaje

byle do piątku
Stary 2012-09-22, 19:25   #2239
DeKajka
Zakorzenienie

Skorzystam Anielko ze akurat jestes na forum i spytam ..

Dlaczego akurat jeż w avatarku ???

Na pamiątkę ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 19:28   #2240
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
heheh wiedzialam,ze tu znajde zrozumienie

weronika i Madzius wracajcie do nas w poniedzialek, wielkie
no

moja przyjezdza na nastepny weekend to na pewno bede się wam żalic..

moj tz wlasnie konczy malowac parapet bo też maznelismy na miętowy

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Skorzystam Anielko ze akurat jestes na forum i spytam ..

Dlaczego akurat jeż w avatarku ???
heheh bo jak zakladalam w marcu profil to to byl czas ze moaj siostrzenica mnie nagabywała o jeża pigmejskiego, ze tak by chcaila i ja kiedys znalazłam na google ten obrazek i mnie rozbawil i tak zostalo

ale nawet wczoraj szukalam czegos nowego tylko jakos nic nie znalazlam

a jeza w koncu jej nie kupilam bo sie okazalo-ona myslala ze one takie wiecznie małe i slodkie a sie okazalo w sklepie, że jednak one rosna no i to już jej sie srednio podobalo jak to dziecku wiec nie kupilam

Czas edycji: 2012-09-22 o 19:29
Stary 2012-09-22, 19:35   #2241
peperonik
Zadomowienie

ja jestem przeciwna kupowaniu dzieciom zwierzat, no chyba,ze swojemu dziecku i w pelnej swiadomosci,ze sie bedziemy sami zajmowac, bo dzieciom szybko sie takie rzeczy nudza,bo obowiazki nie sa fajne, a przy zwierzakach kupa roboty, wiem co mowie, bo mamy dwa psy, legwana i rybki,a pare lat temu byl kot,waz i krolik.
Małe śliczne słodkie,a potem zdziwienie ,ze to kupe robi, je i rosnie.

Lecimy na spacer z psami,a potem wieczor telewizyjno-filmowy.
Kolor wysycha i jej co raz ładniejszy, jasnieje na szczescie Jednak bedzie ładnie.

Dobrego wieczorku

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-09-22 o 19:41
Stary 2012-09-22, 19:40   #2242
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Poleżałam sobie troszkę, TŻ karze dużo mi odpoczywać i się nie przemęczać he he Adaśko tak fajnie się wypinał nie wiem czy to piętka czy kolanko, no normalnie się bawił ze mną

Idę zrobić sobie kanapeczki z pomidorkiem i ogóreczkiem a później obejrzę Mam talent.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-22, 19:48   #2243
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem przeciwna kupowaniu dzieciom zwierzat, no chyba,ze swojemu dziecku i w pelnej swiadomosci,ze sie bedziemy sami zajmowac, bo dzieciom szybko sie takie rzeczy nudza,bo obowiazki nie sa fajne, a przy zwierzakach kupa roboty, wiem co mowie, bo mamy dwa psy, legwana i rybki,a pare lat temu byl kot,waz i krolik.
Małe śliczne słodkie,a potem zdziwienie ,ze to kupe robi, je i rosnie.

Lecimy na spacer z psami,a potem wieczor telewizyjno-filmowy.
Kolor wysycha i jej co raz ładniejszy, jasnieje na szczescie Jednak bedzie ładnie.

Dobrego wieczorku
zgadzam sie dlatego zanim ją kupilam sama psozlam do sklepu zoo i wypytalam pana co i jak, pozniej to przekazalam siostrze i siostrtzenicy i po namysle jednak padla decyzja na nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 19:51   #2244
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Jeeej jakie Wy już zorganizowane i zorientowane! A ja w lesie Całe szczęscie magisterka napisana (tylko detale do poprawienia), świnka rozebrana na części (bo dotalam od teściów chyba 500kg prosiaka ), posprzątane więc biorę się za zamawianie wyprawki na allu. Pewnie zaraz zasypie Was pytaniami
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:54   #2245
agasobo
Zadomowienie

cześć dziewczynki

Antoś pozdrawia wszystkie ciocie i oznajmia, że ma już 33 tygodnie

zaraz idę ponadrabiać, chociaż nie wiem czy mi się uda - za dużo piszecie

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:17   #2246
justa86
Zadomowienie

Ajjjj pewnie nikt nie zauwazyl ze Nas nie bylo ale wrociliiiiismyyy
Wyprawa do warszawki udana, bylo kino, pogaduchy z kumpela - tez ciezarowka i zakuuupki fizycznie poszalelismy wiec teraz juz bedziemy podoczywac

Jutro wizyta! trzymajcie kciuki Kochane!! prosimy
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:30   #2247
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

HEJ DZIEWCZYNY

Madzia, weronika zaciskajcie nogi, naprawde nikomu nie życze tego stresu związanego z urodzeniem wcześniaka. 5 dni w szpitalu jak w amoku przeleciały.

Mały przekroczył wagę urodzeniową o 5g ale jestem z niego dumna je już 24ml czasami jak nie ma zalegań. jest taki malutki i kochany a jak ziewa sobie, no jest przesłodki. oby te kilka tyg szybko zleciało bo chce mieć mojego synka w domu

Muminek mocno wam kibicuje i wierze że będzie dobrze z Laurką

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Nie moge was czytać jak o jedzeniu piszecie trzymam diete matki karmiącej, bo mały wcześniak i nie chce mu brzuszka podrażnić. Z nadią na więcej sobie pozwalałam. Jak przestane karmić to najem się czekolady aż mnie zemdli popije butlą coli'

Jak leżałam w szpitalu w dzień cc to mi Tż za 50 zł batoników czekoladowych nakupował, zjadłam jednego

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 20:43   #2248
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY

Madzia, weronika zaciskajcie nogi, naprawde nikomu nie życze tego stresu związanego z urodzeniem wcześniaka. 5 dni w szpitalu jak w amoku przeleciały.

Mały przekroczył wagę urodzeniową o 5g ale jestem z niego dumna je już 24ml czasami jak nie ma zalegań. jest taki malutki i kochany a jak ziewa sobie, no jest przesłodki. oby te kilka tyg szybko zleciało bo chce mieć mojego synka w domu

Muminek mocno wam kibicuje i wierze że będzie dobrze z Laurką

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Nie moge was czytać jak o jedzeniu piszecie trzymam diete matki karmiącej, bo mały wcześniak i nie chce mu brzuszka podrażnić. Z nadią na więcej sobie pozwalałam. Jak przestane karmić to najem się czekolady aż mnie zemdli popije butlą coli'

Jak leżałam w szpitalu w dzień cc to mi Tż za 50 zł batoników czekoladowych nakupował, zjadłam jednego
masz bardzo dzielnego synka) napewno po mamie)
czekamy jak bedzie juz w domku i bedziemy mogli zobaczyc jak wyglada nasz pierwszy chlopak na forum
a slodycze sa niedobre i psuja zeby wiec nie masz czego zalowac;p

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ajjjj pewnie nikt nie zauwazyl ze Nas nie bylo ale wrociliiiiismyyy
Wyprawa do warszawki udana, bylo kino, pogaduchy z kumpela - tez ciezarowka i zakuuupki fizycznie poszalelismy wiec teraz juz bedziemy podoczywac

Jutro wizyta! trzymajcie kciuki Kochane!! prosimy
zaciskam kciuki
Stary 2012-09-22, 21:22   #2249
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Właśnie wstawiłam frytkownicę, zgrzeszę troszkę
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-22, 21:29   #2250
niteczka83
Zadomowienie

Muminku - jesteśmy z Tobą i z Laurką, jesteś bardzo silna i ona też, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
i jeszcze podobno trzeba duzo pic zeby ich nie bylo
Nie wiedziałam - ale teraz już wiem . Mi to gin ciągle mówi pić, pić, pić jak najwięcej.

Cytat:
Wlasnie sie dowiedzialam ze moja druga siostra ( ta co ma juz synka ) wprowadza sie od piatku do kawalerki na tym samym osiedlu pare blokow dalej .. A ta mlodsza co jest w ciazy mieszka teraz ze mna .. wiec wszystkie 3 bedziemy razem .. i za pol roku wszystkie 3 bedziemy chodzic z dzieciakmi na spacerki ..
Ale super troszkę zazdroszczę zawsze chciałam oprócz 2 braci mieć jeszcze siostrę . Z bratową nie mam takiego kontaktu żeby była dla mnie jak siostra (niestety - chciałabym ale się nie udało) więc nawet jakby zaszła w ciążę to nie będę miała tak fajnie jak Ty

Cytat:
Cytat:
Acha, że niby to takie proste. Mieszkam w Warszawie. Jak mi mąż trafił w lipcu do szpitala i wrócił i miał robić nasiadówki z kory dębu+szarego mydła to uwierzcie mi to wcale nie było łatwe. Przeleciałam 4 sklepy, 5 aptek i nic - oczywiście było 30st na plusie i ja z brzucholem W aptekach powiedzieli (nawet w takiej co ma baaaaardzo dużo kosmetyków) że nie mam co u nich szukać. Mam Rosmanna pod nosem i pytam się o szare mydło (tłumaczę że kiedyś był biały jeleń) i mają kilka wersji mydeł z serii Biały Jeleń (tak, tak bo to teraz seria jest a nie jak kiedyś jedno szare mydło) ale żadne nie było szarym mydłem - tylko jakieś hipoalergiczne odmiany. W końcu trafiłam w jednym super markecie co prawda nie z serii Biały Jeleń tylko jakieś mało znane ale "szare mydło". Ale może ja miałam jakiegoś pechowego Rosmanna koło siebie...

Cytat:
Cytat:
czarna moja ma jakies tam dobre intencje w tym wszystkim,ale sie zapomina,bo takie dekorowanie mieszkania to jej zywiol i kazdy detal musi do siebie pasowac,a ja az takiej jazdy nie mam.
Do tego jak juz wkreci sobie jakas wizje, tak jak na malej pokoj,to moje zdanie sie nie liczy.
Kupilam ten worek sako to juz chyba z piec razy powiedziala,ze szkoda,ze nie normalny fotel,ze to jest niewygodne,srakie owakie,ale ogolnie to jej sie podoba,ale... niewygodnie,niskie,wielki e,srakie owakie
Tak samo ten kolor,ze ładny,ale tamten bylby lepszy, bez sensu ,ze jej nie posluchalismy i bla bla gadanina.
Peperoniku -
He, he.... moja jest miła, sympatyczna itd.... ale co do wnętrz to ma swoje wizje również bo jest dekoratorką wnętrz wiem po części co czujesz.

Cytat:
heheh bo jak zakladalam w marcu profil to to byl czas ze moaj siostrzenica mnie nagabywała o jeża pigmejskiego, ze tak by chcaila i ja kiedys znalazłam na google ten obrazek i mnie rozbawil i tak zostalo

a jeza w koncu jej nie kupilam bo sie okazalo-ona myslala ze one takie wiecznie małe i slodkie a sie okazalo w sklepie, że jednak one rosna no i to już jej sie srednio podobalo jak to dziecku wiec nie kupilam
My chcieliśmy kupić sobie jeża pigmejskiego po ślubie. Ale przemyśleliśmy to i zrezygnowaliśmy. Poza tym trzeba być bardzo ostrożnymi z nimi - koleżance wypadł włos (a miała długie) i jej jeżyk obkręcił sobie ten włos wokół paluszka jak tak biegał po mieszkaniu. I niestety musieli amputować mu paluszek Ale te jeżyki są przesłodkie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
Antoś pozdrawia wszystkie ciocie i oznajmia, że ma już 33 tygodnie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY
Kamilka - trzymam kciuki żeby Twój Mały wrócił jak najszybciej do domku

Madzia, Weronika
- kciuki żebyście jak najszybciej wróciły do domków i Maleństwa posiedziały jak najdłużej w brzuszkach

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-09-22 o 21:31
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości