2012-09-22, 18:08
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
Napisane przez zywieczdroj
Hm, mam wrażenie, że czytacie tylko niektóre posty wybranych starych wizażanek...
Ja dzisiaj dowiedziałam się, że zdałam wtorkowy egzamin i podchodzę w poniedziałek do ustnego. Jeszcze "tylko" 4 przedmioty do zaliczenia na przyszły tydzień.
|
Cytat:
Napisane przez zywieczdroj
Nie z wyrzutem tylko ze spostrzeżeniami  A mnie zniechęca do pisania tutaj ignorowanie. Nie o to chodzi, żebym chciała zwrócić na siebie uwagę. Wy już macie swoje sposoby na walkę z prokrastynacją. Ja, jako osoba nowa liczyłam na wsparcie i motywację, rady i zalecenia, ale nie typu - poczytaj sobie artykuły, bo chyba nie od tego jest ten wątek. No, chyba, że się mylę. W takiej atmosferze naprawdę ciężko walczyć i bardzo łatwo można się zniechęcić i zdemotywować.
|
Gratulacje zdanego egzaminu! Wiesz, ja też jestem nowa, i nie wszyscy zawsze się odnoszą do moich wypowiedzi. Ale nie sądzisz, że to jest trudne? Ja czytam wypowiedzi i zaczynam się gubić, co komu mam powiedzieć... Na początku jest właśnie sporo linków do artykułów, blogów i książek, uważam, że fajnie jest od nich zacząć, z każdego pewnie znajdziesz coś dla siebie (a może i nie), zaczerpniesz inspiracji... W pierwszym poście są też wypowiedzi dziewczyn, jak one sobie radzą z prokrastynacją. Zywieczdroj, napisz coś o sobie (przepraszam jeśli pominęłam Twoje poprzednie posty), napisz, z czym konkretnie masz problem (np. dla Patri żabą jest wysyłanie podań o pracę - Patri nie pamiętam dokładnie, ale wydawało mi się, że coś kiedyś wspominałaś?), może coś poradzimy (a przynajmniej ja spróbuję). 
I jeszcze dodam z własnego doświadczenia - dołączenie się do wątku, który istnieje już pewien czas, zawsze jest trudne. I to nie jest niczyja wina, po prostu dziewczyny już się trochę zżyły i się znają, łatwiej im jest się odnieść do swoich problemów...
Edytowane przez grey_cat
Czas edycji: 2012-09-22 o 18:10
Powód: zapomniałam o czymś napisać
|
|
|