Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-22, 22:20   #2431
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Hejeczka
Dzięki za inhalatorowe rady Pojechaliśmy do tej apteki w ciemno i było kilka rodzajów, różnych firm, ale babeczka poleciła Philipsa, że niby najlepszy, więc wzięliśmy. Na opakowaniu pisze, że cichy, a jest głośny jak traktor
No ale jaki by nie był, to i tak na nic się zdał Tymek nie pozwolił sobie nic nim zrobić. Dostał autentycznej histerii, ze strachu. Nigdy tak się nie bał, serio Ten dźwięk go przerażał. W końcu tylko takim ustnikiem (nie maseczką) dmuchaliśmy mu w twarz z pewnej odległości - jak go zabawiałam, mąż w okolicy buzi tą rurką mu dmuchał. O maseczce mowy nie było. Może z czasem jakoś da sie przekonać. Ale nie mam pomysłu jak... Bo póki to nie warczy, to się tym bawi i jest ok, czyli nie samego urządzenia się boi. Dopiero ten dźwięk.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam,
znalazl go jego brat na drzewie sto metrow od auta - powiesil sie..... bylismy blisko, moja tesciowa pracuje u nich w sklepie i my czesto sie odwiedzalismy..... nawet w niedziele bylismy na obiedzie razem, bo obchodzil z zona 23 rocznice slubu.......na wczasach z nimi bylismy...... maja dwoch synow 13 i 20 lat. tragedia......zona i synowie zamkneli sie w sobie - nic nie mozna zrobic......
Co za tragedia dla tej kobiety i syna A syn ile ma lat? A wiadomo Wam o jakiś poważnych problemach? Czy miał takie?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Akcja z Tymkiem okropna. Oby sie nie okazalo, ze masz taki egzemplarz jak moja Wiki: u niej katar i kaszel to prawie zawsze wymioty.
O matko, biedna Wiki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
evee współczuję..a dlaczego samochód spalony był?
co w głowie siedzi takiej osobie która chce popełnić samobójstwo...
No właśnie... A, jak widać, wcale nie tak mało takich osób jest. Co jakiś czas słychać wśród znajomych bliższych czy dalszych, ze ktoś popełnił samobójstwo

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
My Brumku tez po wymiotach....wogole jakis fatalny dzien Ewcia miała...marudka straszna, spala tylkogodz-od 6 rano do 20!!!!A dzien pelen atrakcji i dzieci. Niech te zeby juz wyjda!!!
Biedny Ewoludek

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ojejku Brumciu ale myślisz ze to wirus
Czy mogło mu coś zaszkodzić
Bidulek
A jak zasnął ?
Myślę, że to zwykły katar, tyle że ścieka do gardła i to przez to. Bo jak mu się uda odkrztusić tę wydzielinę, to na jakiś czas jest ok. W ogóle póki chodzi/siedzi to nie ma problemu. Dopiero na leżąco ta wydzielina widocznie spływa nie tam gdzie trzeba i zaczyna się kaszel. No ale jak tu spać w innej pozycji

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Biedny Tymuś i Ty

U nas tez katar wrocił...noc byla fatalna, zombiak jestem...i 4 juz prawie na wierzchu.W dzien Borysek za to pogodny i usmiechnety, ale troszke pociagający, TZ rowniez.
Ja wlasnie upiekłam ciacho ze sliwkami, wystawiłam troszke rzeczy na alegro i zaraz ide polezec w wannie, musze sie zrelaksowac.

I dla Was też przesyłam buziaki, chorowitki U nas z kolei trójka prawie prawie...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
brumek my mamy philipsa, troche głośny, ale da się przeżyć. Tylko nam pediatra powiedziała żeby nie inhalować przed spaniem, żeby to co sie oderwie, mogło na spokojnie spłynąć czy tam zostać odessane, 2/3 h przed snem żebyśmy już nie inhalowali.
No to pewnie mamy (już) ten sam. Sądząc po marce i po głośności
A jak Sarenka to znosi?
I wielkie dzięki za radę, będę pamiętać

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Brumek Jak nocne usypianie??????Kupilas inhalator?
Usypianie bez problemu. Zobaczymy tylko jak spanie Już raz się rozkaszlał i tak się zanosił kilka minut, ale się uspokoiło na szczęście.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Fotki
Telik, ja Cie kocham!!!!!!!!!!
Ales dzielna, aleś ładna, aleś twarda
Kto to ta dziewczyna z Tobą?
Fajnie że pogoda Wam dopisała, bo u nas lało i ziąb.
Dużo ludzi biegło?
I czemu Pan Telik nie biega?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
1.kurde ja dopiero teraz dotarlam, przepraszam brumku. Tez mielismy taka akcje z wymiotami po jedzeniu, wlasnie przez katar i ten kaszel. Ja mam inhalator microlife, kolezanka tez go sobie chwali. ma dwie maseczki, dla dzieci i doroslych, plus ustnik. Szymka inhaluje maseczka a jak sie mu znudzi daje pogryzc ustnik, para dalej idzie. Warto miec ten sprzet, bo czesto mozna uniknac antybiotyku. A na katar i kaszel jak znalazl.
Jeszcze raz przepraszam, ze tak pozno odpisuje

2.A Szymon dzisiaj spal 3,5 h w dzien. Masakra. Az chodzilam sprawdzic, czy oddycha.
Jutro jade do Poznania na jeden dzien. Jedziemy autobusem,mam nadzieje, ze Szymon da rade.
1. Kajoolku, słońce, jakie przepraszam!!! Dzięki Ci za tamtą radę i za to teraz Microlife też były i w sumie bardziej do mnie przemawiał, ale babka polecała Philipsa, no i daliśmy się przekonać. Tu też sa dwie maseczki i ustnik (i jeszcze takie coś bezpośrednio do dziurek nosa), ale on żadnym sposobem nie daje sobie tego założyć. Histeria. Nie wiem, jak to się dzieje, że Wasze dzieci pozwalają

2. No to nieźle Ci pospał, rzeczywiście A teraz też śpi, czy sobie odbija?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek a to mu coś siedziało, czy po prostu to ta wydzielina z nosa? dobrze, że się nie zadławił...
Tylko ta wydzielina. Nie dławił się tak na poważnie, groźnie, tylko nie mógł się tego pozbyć i pewnie tak się organizm obronił. Teraz też pokasłuje