2012-09-23, 14:29
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Cytat:
Napisane przez fasolinno
napiszcie czy którasna dukanie tak miała że jej się okres zawiesił ?
|
Mi się raz spóźnił z dziesięć dni, ale to normalne po ograniczeniu w diecie tłuszczy i cholesterolu, zanim się organizm przystosuje mogą być jakieś wahania hormonów.
Cytat:
Napisane przez magda_lena40
Nie do końca 
Na dniach białkowych możemy używać produktów tolerowany (skrobia, kakao, proszek do pieczenia, mleko w proszku itd.), a na uderzeniówce nie 
|
Och, no tak ale to dawno było, nie uwzględniłam. Zresztą koleżanka Ania drugi raz podchodzi, więc wie takie rzeczy.
Cytat:
Napisane przez Milennka03
Planujemy z koleżanką ruszyć na mały spacerek wiec spalę ciut kalorii, pogoda piękna - prawdziwa polska złota jesień - oby jak najdłużej
|
Nie chce mi się w to wierzyć, ale patrzyłam na prognozę na następny weekend i mają być upały 30-stopniowe.
Cytat:
Napisane przez Paolla93
Kobitki przez @ zawaliłam w piątek i w sobotę, bez obżarstwa, ale też nie dukanowo. Jestem twarda i dzisiaj wracam. Na tej diecie trzeba być wytrzymałym, staram się traktować to jako styl życia niż dietę, wtedy łatwiej. Również tak macie?
Mam takie głupie pytanie, może go nie powinnam zadawać na tym forum, ale co tam, najwyżej mnie okrzyczycie  Otóż myślę o ćwiczeniu, czasem lubię się poruszać nawet na siłowni lub w domu na orbitreku bądź zrobić jakiś aerobik z filmiku. I z tym pytam czy jeśli je się dużo białka i ćwiczy to czy od tego będą rosły mięśnie? Wiem, że to głupie bo mięśnie nigdy nie są złe;D Ale mam tendencje do wzrostu mięśni a bardzo tego nie chcę, za to chcę mieć jędrne ciałko i lubię sie czasem poruszać. 
|
Tak, dla mnie to przestawienie całego sposobu myślenia o jedzeniu. Dieta nie w znaczeniu sposobu na schudnięcie, ale jako sposobu odżywiania, np. jak w sformułowaniu "dieta plemion koczowniczych"
A co do mięśni - wiele dziewczyn łączy ćwiczenia z Dukanem i jakoś chyba nie mają problemu z atletycznym wyglądem. Kiedy chudniemy, siłą rzeczy 25% białek idzie w ślad za tłuszczami. Nie wiem, czy jest możliwe, żeby na redukcji znacząco powiększyć masę mięśniową, raczej zmienia się proporcja zawartości tkanek w organizmie. Niby nie ograniczamy kalorii, ale ponieważ białka są bardzo sycące, to trudno jest przekroczyć 1500 kcal, bo się człowiek zapycha. Musisz chyba się obserwować i kiedy zauważysz zastój (co właśnie może oznaczać zmniejszenie tłuszczu na rzecz tkanki mięśniowej) trochę ograniczyć aktywność fizyczną, albo zmienić rodzaj z siłowej na bardziej aerobową.