|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Cytat:
no taki domowy to jest ok , ale te sklepowe wszystkie france słodzone ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
a czemu nie udało ci się rok temu wagi 58 utrzymac, były wszystkie fazy ? ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Mielnka u mnie tez melko w proszku szybko się kończy, zaczełam właśnie robić galaretkę bo jak tu na wekend nie mieć czegoś słodkiego, miał byc sernik na zimno ale junior mi daje popalić i nie mam kiedy zrobić ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
a ty też na III ? ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
no i piękny spadek a i ja też długo nie nie wiedziałam co to tz
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie
ja w ogóle nie jestem na Dukanie i nigdy nie byłam ale podglądam przepisy, bo niektóre są fantastyczne
|
#3483 | |||||
|
Raczkowanie
|
IV
Hej lasencje! Widzę, że świetnie wam idzie, skończył się czas zastojów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3484 | |
|
Wtajemniczenie
|
II
Weekend nadszedł to się dziewczyny rozgadały. Ja od początku diety mam w szafce batonik Nestle Fitness. Ktoś mi go dał bo jestem na diecie a to dietetyczne. Niestety nie bardzo jak się okazało. Batonik leży i czeka na lepsze czasy. Co ciekawe wcale mnie nie kusi więc nie potrzebuję go komuś oddawać. Cytat:
![]() U mnie 3 dzień @. Co ciekawe waga się w końcu ruszyła. Wygląda na to że to koniec zastoju, ale oficjalne wyniki podam po @.
|
|
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() A czemu hmmm nie pilnowałam się , stwierdziłam że jak mam już swoją wymarzoną wagę to nic nie zaszkodzi poszaleć i tak jakoś zaczęłam normalnie jeść nie robiłam czwartowych dni i samo przyszło. Po prostu olałam wszystkie zasady bo byłam już znudzona tą dietą i sam fakt że ja bardzo często wyjeżdżam nie pozwałam mi striktę trzymać się diety bo w nie każdym hotelu są odpowiednie dania.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2012-09-22 o 15:30 |
||
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olcia-no niestety w Opolu nie ma w Tesco Piórka, zresztą w Krk również nie dostałam go w tym markecie.Ale....za to jednak Alma ma dowózkę on line Teraz leczo już dochodzi na patelni, niestety nie dorobiłam się dużego gara bo już finansów brak co by go w nim wykonać ,więc improwizuję na dużej patelni, oczywiście znowu sypnęłam za dużo pieprzu ale wyszło dobre.A zaraz biorę się za ciasto marchewkowe. Jak usłyszycie ,gdziekolwiek jesteście porozsiewane po Polsce taki wielki huk- znaczy że w Opolu wysadziłam mieszkanie w powietrze- bo będę testowała piekarnik Oby się obyło bez niespodzianek.A poza tym pozwiedzałam z koleżanką już dziś tak:Tesco, Netto,(znowu to przeklęto mleko w proszku za dobrą cenę nabyłam w ilości 3 sztuk ![]() Pogoda paskudna, zimno ,raz pada raz słońce, oby jutro było ładnie bo chcę w końcu pozwiedzać Opole nie tylko sklepowo ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
fajnie że jesteś z nami w grupie raźniej ,no i Krk -czyli sentyment ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- o tak tak ,niektóre są super!
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Uderzeniówka to chyba to samo co dni białkowe?
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i podejście też piękne,Nie tak dawno byłam skłonna to samo napisać ale wpadło kilka razy % i ostatnio dużo nutelki niemniej od marca nie wzięłam do ust nic co nie jest niedukanowe
|
|
#3489 | ||
|
Rozeznanie
|
serek wiejski ze słodzikiem i cynamonem + garść otrębów = pyszny deser , mniam
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- no nie mogę BOSKI ten wiesniak z cynamonem na słodko , wzięłam się już za drugiego, lepszy jest niz serek homo, o gloria !!!!!!!!!!! czemu ja o tym wczesniej nie widziałam tylko teraz przy końcu mnie oświeciło, a mogłam mieć tyle cudnych popołudniowych podżerek ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- no koniecznie spróbujcie !!!!!!!!!!!!!!! ![]() :brzyda l:![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- mogłabym go tak jeśc bez końca, prawie tak pyszny jak nutelka ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
nieźle ! szkoda ze nie mogę zamówić dukanowej pizzy na telefon albo innej potrawy bo mi się pichcić nie chce a głód mnie jakiś straszny złapał , co by tu jeszcze wciągnąć ........... ?---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- no i od marca pięknie się trzymasz, co za konsekwencja ! gratki ! oby na fazie 3 też tak było , no i nie idź moim przykładem, nawet myślałam ostatnio o tobie że jak ci jest tak ciezko te ostatnie kg zrzucić , to może ci być równie trudno utrzymac , cośw tym jest ze waga testowa jest niby własciwa a ta poniżej to tylko na krótko , choć może się mylę ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- patrykasia_76 podejście wszystko albo nic , bardzo słuzne - i jeszcze nie dawno sama tak myślałam, no i ze dziewczyny jakies niezdecydowane bo chudnąć chcą a podjadają - znaczy że same nie widzą co chcą ale z czasem coraz cieżej, obyś wytrwla do końca w swoim niegrzeszniu
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ja próbowałam kiedyś nie dam rady, ale to też może zależy od wieśniaka, bo niektóre są kwaśniejsze od innych ,trzeba dobry kupić.,Poza tym każdy ma inny smak ,ja tam lubię na słonoFasolka- zapraszam na ciasto marchwiowe które nie mogę dokończyć bo co rusz ktoś zawraca głowę, a to przyjaciółka dzwoniła, a to facet co chodzi i ostrzy noże- a co lepsze, moja współlokatorka dziś zeszła ze 4 sklepy żeby kupić ostrzałkę do noża właśnie a tu sam facet się nawinął. Dawno nie miałam aż takiego zbiegu okoliczności. A teraz facet z Almy dzwonił czy może przyjechać wcześniej niż między 20- 22 (bo wtedy miała być dostawa) mi to pasuje idealnie.... Ps- nie wiem czy to do mnie były skierowane te słowa odnośnie że mi cieżko zrzucić te ostatnie kg- jeśli tak to fakt- bardzo powoli to idzie ale ja nie daję za wygraną,nie dam się tym kostkom smalcu i Dukan wygra ![]() aha, muszę się Wam też pochwalić że dzień w dzień jestem wystawiana na próbę bo moja koleżanka z ktorą tu mieszkam lubi sobie zjeść niezdrowe rzeczy ... I codziennie są i prażynki i ciasteczka a to hod dog na stacji a to dziś lód czy coś... Nie kusi mnie bo już osiągnęłam ten stan że nie ma bata żebym zgrzeszyła ale mam taki wewnętrzny triumf że jestem ponad to
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-09-22 o 17:38 |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
168 cm ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- tak ,ale ja w tamtym roku robiłam 5 dni uderzeniowki a potem 2 na 2
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Ach, kumam - masz dylemat ilościowy, a nie jakościowy. Ja chyba w twoim wypadku zrobiłabym taką ilość dni, jaką w systemie naprzemiennym - jak planujesz 2 dni białkowe, bo ciężko byłoby mi przeżyć 5 dni. Nie masz dużo do zrzucenia, wydaje mi się że wystarczy, i tak uderzeniówka jest na zmotywowanie - szybki spadek utwierdza w słuszności podjętej decyzji, a ty wyglądasz na zmotywowaną i już wiesz co z czym i dlaczego.
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ produktywnie spędziłam wieczór, na sprzątaniu oraz pichceniu... najpierw coś al'a leczo , dość pikantne ale niezłe.
A potem ciasto marchewkowe z domieszką murzynka Przyznam że byłam w szoku że wspomniana wcześniej koleżanka (gustująca w raczej tuczących produktach) zjadła z dokładką leczo a z ciasta zostały już wspomnienie.. .Zrobiłam z podwójnej porcji otrąb , zjadłyśmy na pół czyli dzienna dawka zaliczona. Nigdy żadne ciasto mi lepiej nie smakowało, nie pożałowałam aromatu piernikowego i rumowego oraz cynamonu. Wygląda średnio ale w smaku... orgazm podniebienia
|
#3494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co to człowiek nie zrobi być chudym :Pja wciągam właśnie nutelkę i o z bardzo dużej porcji pewnie dużo a duzej, no i skończylam robić gruszki w syropie ne zime i z tymi gruszkami trochę przesadziałam no ale t oraz w roku napiszcie czy którasna dukanie tak miała że jej się okres zawiesił ? nie mam o ponad 2 mcy, tak wiem do lekarza powinnam iść - racja, już się zarejestrowałam i czekam na wizyte , powiem mu że jestem na białku i niech szuka przyczyny , normalnei macie @ ?
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
a może Ty w ciąży jesteś i nie wiesz o tym
|
|
#3496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ciasto. Wygląda jak wygląda, najważniejsze, że smakuje. I nie wyszedł zakalec, co mnie ostatnie zdarza się nagminnie, a tak lubię piec. Podpowiedzcie mi w jakiej proporcji zastąpić mąkę pszenną skrobią? Chcę przerobić swój sprawdzony przepis na dukanowy i tak myślę że skrobi to jednak powinno się dać co najmniej o połowę mniej, ale może ktoś już to przetestował? @-piszona mam regularnie i żadnych z tym kłopotów, ale jeszcze niedawno była mowa, że niektórym się opóźniała. Niech się wypowiedzą. Dobrej nocy wszystkim i wielkich spadków rano. Ja znikam, i niech tylko ktoś spróbuje mnie obudzić przed 10 rano.
|
|
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
ciąży nie podejrzewałam raczej ale test zrobiłam , przez chwile nawet trochębyłam zawiedziona że się nie przydażyło , Mały ma już9mcy i byłby kolejny brzdąc
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ciasta marchewkowego to Kruche Ciasteczko mnie zaraziło nim ale nie mam sił się cofać w poszukiwaniach ,ale robiłam mniej więcej z TEGO forum i przepisu,zmieniłam jedynie proporcje bo dodałam 2x więcej otrąb + łyżeczkę kakao oraz aromat rumowy i piernikowy. Na wierzch polewa nutelkowa. Banalne, szybko się piecze i dobrze smakuje
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-09-23 o 00:16 |
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , ważne że dobre toto było a że warzywo... cóż , czasem i w życiu facet jak warzywo podczas ten teges![]() Kochana, u mnie wręcz przeciwnie było ze 2 razy miałam miedzy okresem plamienia , a nie powinnam bo biorę tabsy anty więc do tej pory co do dnia w zasadzie miałam. Teraz też dopiero za tydzień małpa ma przyjść a wczoraj miałam małe plamienie... u gina byłam niedawno i wszystko ok.Może u Ciebie to efekt tego schudnięcia, po prostu taka reakcja organizmu, w końcu to duża zmiana i może w ten sposób organizm jakoś się "buntuje" czy coś... nie mam pojęcia. A hormony badałaś? ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() no ja też sobie przypominam że ostatnio coś była mowa o @ że się spóźnia ale za cholerę nie wiem ile stron temu i komu... Olcia- ja też planuję do 10 -tej co najmniej lulać , pewnie wizaż mnie obudzi tamtej nocy spałam bardzo źle bo nie mogłam usnąć a jak już to zrobiłam to o 3 rano ktoś sobie podzwonił domofonem ze 2 minuty... pewnie kluczy nie wziął i dzwonił do nas.. I rozważam co dziś na obiad zrobić, chyba resztę lecza dojem i może łośka sobie zrobię oraz sałatkę z czosnkiem , pietruszką i" ananasem "- (czyli cukinią na słodko robioną jak ananas)
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi, 2 miesiące. I też nie jestem w ciąży. Ale odstawiłam tabsy mniej więcej wtedy kiedy zaczęłam dukać, więc to też może być przyczyna. |
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania
Cytat:
Nie do końca ![]() Na dniach białkowych możemy używać produktów tolerowany (skrobia, kakao, proszek do pieczenia, mleko w proszku itd.), a na uderzeniówce nie
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-09-23 o 13:09 |
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Madzia- nie wiem czy pisałam to już ale śliczny avatarek, ale ładna z Ciebie kobitka ja pospałam do 11-stej..Olcia- mam nadzieję że i Tobie się udało długo poleżeć w wyrze ![]() Zjadłam śniadanko- wieśniak z warzywami , zrobiłam na wieczór galaretkę , niedługo zjem obiad, -leczo z wczoraj i jeszcze mam w planach sałatkę... Na słodkie dalej niesamowicie mnie nosi ale jakoś się powstrzymuję... Planujemy z koleżanką ruszyć na mały spacerek wiec spalę ciut kalorii, pogoda piękna - prawdziwa polska złota jesień - oby jak najdłużej miłej niedzieli
|
#3503 |
|
Przyczajenie
|
Kruche Ciastko dziękuję bardzo;D skorzystam na 100% szczególnie zależało mi na przepisie na ciasto!
Kobitki przez @ zawaliłam w piątek i w sobotę, bez obżarstwa, ale też nie dukanowo. Jestem twarda i dzisiaj wracam. Na tej diecie trzeba być wytrzymałym, staram się traktować to jako styl życia niż dietę, wtedy łatwiej. Również tak macie? ![]() Mam takie głupie pytanie, może go nie powinnam zadawać na tym forum, ale co tam, najwyżej mnie okrzyczycie Otóż myślę o ćwiczeniu, czasem lubię się poruszać nawet na siłowni lub w domu na orbitreku bądź zrobić jakiś aerobik z filmiku. I z tym pytam czy jeśli je się dużo białka i ćwiczy to czy od tego będą rosły mięśnie? Wiem, że to głupie bo mięśnie nigdy nie są złe;D Ale mam tendencje do wzrostu mięśni a bardzo tego nie chcę, za to chcę mieć jędrne ciałko i lubię sie czasem poruszać. |
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że nie tylko ja dzisiaj późno wstałam Z tym, że poszłam spać po 4
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zrobiłam na jutro (P) wątróbkę w sosie jogurtowo- musztardowo- ziołowym. A na dzisiaj (PW) pichcę pieczonego łososia i pieczarki w sosie z serka homo, czosnku, cebulki i pieprzu.
Od rana zjadłam owsiankę a na drugie śniadanie jogurt naturalny z aromatem. I już jestem głodna... za 20 minut rybka powinna być dobra. |
|
|
|
#3506 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale to dawno było, nie uwzględniłam. Zresztą koleżanka Ania drugi raz podchodzi, więc wie takie rzeczy.Cytat:
Cytat:
A co do mięśni - wiele dziewczyn łączy ćwiczenia z Dukanem i jakoś chyba nie mają problemu z atletycznym wyglądem. Kiedy chudniemy, siłą rzeczy 25% białek idzie w ślad za tłuszczami. Nie wiem, czy jest możliwe, żeby na redukcji znacząco powiększyć masę mięśniową, raczej zmienia się proporcja zawartości tkanek w organizmie. Niby nie ograniczamy kalorii, ale ponieważ białka są bardzo sycące, to trudno jest przekroczyć 1500 kcal, bo się człowiek zapycha. Musisz chyba się obserwować i kiedy zauważysz zastój (co właśnie może oznaczać zmniejszenie tłuszczu na rzecz tkanki mięśniowej) trochę ograniczyć aktywność fizyczną, albo zmienić rodzaj z siłowej na bardziej aerobową.
|
|
#3507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zauważyłam u siebie wzrostu masy mięśni. Myślę, że o ile nie będziesz nagminnie siłowała się z odważnikami, to i mięśnie się nie wyrobią.
|
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Postanowiłam do Was zajrzeć pod długim czasie
Z moim dukaniem nici, po prostu już nie potrafię wytrzymać na tej diecie nawet 5 dni, powinnam utrwalić stracone 17 kg, gdy był na to czas, ale nie zrobiłam tego niestety..... Za to od jutra zaczynam dietę 1000 kcal, zaopatrzyłam lodówkę na cały tydzień, przygotowałam sobie jadłospis na jutro i ruszam... Nareszcie będę mogła jeść wszystko (wiadomo, że wszystko co zdrowe ) i nie będę miała obciążenia psychicznego (wyrzuty sumienia, wściekłość na sama siebie itd.). Trzymajcie za mnie kciuki, bo jeżeli nie przejdę tego etapu z powodzeniem i wytrwałością to z pewnością wyląduję w psychiatryku...
|
|
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
III
miała być uczta ............... a wyszedł dzień ucztowy , mega , bardzo ucztowy ![]() :roll eyes:
|
#3510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i przypomnij mi , 17 kg zrzuciłas ale na fazę 3 nie wchodzisz ? wcale czy byłas ?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

tak myślałam żeby spaść do 58 kg tak jak rok temu i tą wagę utrzymać

no i piękny spadek