Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-23, 14:07   #4831
aleksandra987x
Rozeznanie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez Jyotika Pokaż wiadomość
Hejka,

Ja tez zaczelam bardziej dbac o wlosy - na razie tylko mam keratyne i wlasnie mi sie konczy. Na olejkach kompletnie sie nie znam i jakby mi ktos podal mi od czego dobrze zaczac dla wlosow bardzo cienkich, oklaplych, wypadajacych (dlatego walki rzepowe odpadaja bo polowa wlosow mi na nich zostaje prawie). Na szczescie nie mam problemow z koncowkami i nie sa lamliwe. Odkad zaczelam uzywac keratyny i kupilam bardzo rzadki grzebien, przestalam tez miec problemy z ich rozczesywaniem. Aha i mam takie pytanie - czy dobrze robie, ze po umyciu glowy, nakladam keratyne, bez odzywki? Czy po tym jak poloze keratyne i ja splucze powinnam jeszcze nalozyc odzywke na wlosy? Wybaczcie ze was zameczam, ale w chwili obecnej nie chce mi sie przekopywac przez te wszystkie fora i tematy o wlosach. Jest ich strasznei duzo i nie wiem od czego zaczac...

Ogolne plany na nastepny tydzien to spotkac sie z dwoma kolezankami na obiad. Poszukac paru agencji rekrutacyjnych i sie do nich przejsc - wyslalam juz do nich pare CV ale nie odpowiedzieli, wiec je sobie wydrukuje i sie przejde a co! Zalatwic sobie w koncu kurs rysowania. I zakonczyc kurs BaA LVL2...
Keratyna to proteina, a proteiny najlepiej podawać z emolientem ( np. olejem, zwykły słonecznikowy z kuchni się sprawdzi nawet, albo emolientowa odzywka) i humektanami (np. miód, sok aloesowy, żel lniany). Moje włosy na samą keratynę reagują dzikim puchem, zawsze mieszam porcję dowolnej odzywki z ok.15 kroplami keratyny i porcją oleju słonecznikowego, nakładam na mokre, odciśnięte z wody włosy na jakąś godzinę, potem spłukuję, zmywam szamponem dla dzieci (bez SLS) i daję jeszcze na chwilkę odżywkę z silikonami ( inaczej mam grzywę niczym król lew, moje włosy potrzebują porządnego zabezpieczenia po myciu). I jest fajnie
Polecam poczytać na początek artykuły podwieszone w tym poście na tym blogu:
http://czarownicujaco.blogspot.com/p...y-naukowo.html
To blog AjriszMarty z zakręconego, istne kompendium wiedzy włosowej i nie tylko
Cytat:
Napisane przez helloyellow02 Pokaż wiadomość
klask i: nic tylko brać z Ciebie przykład! Gratulacje
Też się muszę wziąć wreszcie za siebie, bo mam już dosyć swojego postrzegania pewnych spraw, także pragnę przyłączyć się do Was i do wątku!
Dziękuję Jestem z siebie diabelsko zadowolona, bo systematyczność u mnie to było zawsze coś, co tak jak zadania z matmy notorycznie nie wychodziło
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora