Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 16:35   #4801
Jutte
Wtajemniczenie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez onemorepanda Pokaż wiadomość
Business Administration nie chciałam kontynuować filologii, bo czułam że kolejne 2 lata studiowania literatury to strata czasu (nie miałam możliwości robić specjalizację tłumaczeniową, jakbym miała to nie zastanawiałbym się nad inną opcją). Pierwszy zjazd dopiero 13go października, więc mam dużo czasu na zamartwianie się, że sobie nie poradzę

A opis peelingu głowy brzmi nieźle! wypróbuję przy następnym myciu głowy. Lubię takie nie zajmujące czasu zabiegi, które można robić 'przy okazji'.
super kierunek dasz sobie radę
wg filologia jest ciekawym kierunkiem ale dobrze spełnia się jako pasja - nie chcę tu nikogo urazić.
polecam peeling i wiele innych zabiegów na włosy, ostatnio opisywałam na wątku kręconowłosych :P jestem włosomaniaczką, mogę poświęcać włosom godziny;pp

Cytat:
Napisane przez Alexanderka91 Pokaż wiadomość
Ja wciąż czekam na plan zajęć z obu kierunków , na szczęście mam już terminy zjazdów na zaocznych i nie będzie wcale tak źle jak myślałam . Listopad i styczeń to tylko jeden zjazd, więc powinnam spokojnie wszystko ogarnąć. Na dziennych marzy mi się jeden dzień wolnego - co chyba jest bardzo prawdopodobne na moim kierunku liczącym 15 osób .

Odnośnie tego co zrobiłam i zamierzam zrobić dziś:
-skończyłam czytać "Pięćdziesiąt twarzy Greya" które spoglądało na mnie z czytnika.
-siadam do czytania "Liczenie baranów"- może któraś z Was poleca jakąś dobrą książkę odnośnie SNU? Ostatnio ciągle wstaję niewyspana, wyniki mam ok, dlatego staram się zmienić kilka nawyków na lepsze
-wprowadzę słówka z kolejnego działu ze słowackiego do Anki
-pójdę do biblioteki po "Jak to powiedzieć po słoweńsku"- wzbraniałam się rękami i nogami przed tym językiem, ale skoro nie muszę kupować książki po jest w bibliotece, to czemu nie?
-KONIECZNIE 40 minut ćwiczeń na stepperze
-jeden odcinek serialu Cukrárna po czesku

Jeśli uda mi się zrealizować to co zakładam, to postaram się jeszcze posiedzieć nad angielskim
też codziennie wchodzę na strony uczelni i sprawdzam czy któraś z nich nie wrzuciła planu ale jak narazie nic...
a łatwiej by mi było zaplanować troche przyszlosć ( i umówić się na jazdy przed egzaminem na prawko:P)

jesli chodzi spanie polecam audiobook Sztuka spania i wstawania - bardzo dużo mi pomógł i swietnie się go słucha.

uczysz się metodą Anki? i jak efekty ? ja mysłalam o tym nie raz zeby w taki sposób się uczyć ale nie chce mi sie tych słówek wklepywać;/

ja sie nie mogę zabrać za naukę języka nic a nic bo chciałabym wszystko od razu umieć i zniechęcam się jak czegoś nie rozumiem. totalnie nie mam motywacji ;/

dzisiaj byłam mało efektywna niestety przez chorobę ,ale postaram się to zmienić <efektywność alle chorobę też już czas wygonić >
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:00   #4802
l4lena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
hmm.. a widziałaś kiedyś arkusze historii muzyki? jeśli skończyłaś bądz uczysz się w szkole muzycznej II st to będzie Ci łatwo zdać
Nie, niestety nie jestem ani nie byłam nigdy w szkole muzycznej. Arkusze oczywiście widziałam, moja znajoma (dwa lata starsza), też zdawała historię muzyki i też szła na muzykologię i poleciła mi nauczyciela. I od przyszłego tygodnia zaczynam.

Cytat:
Napisane przez perfect_beauty Pokaż wiadomość
Zastanów się w takim razie dobrze czy muzykologia to zawód który na pewno chcesz wykonywać w przyszłości Widzę, że jest w Tobie dużo zapału i trzymam mocno kciuki żeby nie był to słomiany zapał
Planowałam iść na kulturoznawstwo (co też, mam nadzieję, uda mi się w przyszłości skończyć), ale i tak muzyką chciałam się przede wszystkim zajmować, jeśli chodzi o sferę kultury. I bardzo, bardzo chcę iść na tę muzykologię i być od podstaw muzycznie wykształconym człowiekiem. Mam nadzieję, że podołam.
Dziękuję

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
wg filologia jest ciekawym kierunkiem ale dobrze spełnia się jako pasja - nie chcę tu nikogo urazić.
polecam peeling i wiele innych zabiegów na włosy, ostatnio opisywałam na wątku kręconowłosych :P jestem włosomaniaczką, mogę poświęcać włosom godziny;pp

też codziennie wchodzę na strony uczelni i sprawdzam czy któraś z nich nie wrzuciła planu ale jak narazie nic...
a łatwiej by mi było zaplanować troche przyszlosć ( i umówić się na jazdy przed egzaminem na prawko:P)

jesli chodzi spanie polecam audiobook Sztuka spania i wstawania - bardzo dużo mi pomógł i swietnie się go słucha.

uczysz się metodą Anki? i jak efekty ? ja mysłalam o tym nie raz zeby w taki sposób się uczyć ale nie chce mi sie tych słówek wklepywać;/

ja sie nie mogę zabrać za naukę języka nic a nic bo chciałabym wszystko od razu umieć i zniechęcam się jak czegoś nie rozumiem. totalnie nie mam motywacji ;/

dzisiaj byłam mało efektywna niestety przez chorobę ,ale postaram się to zmienić <efektywność alle chorobę też już czas wygonić >
O, to może Cię wykorzystam Znasz jakieś sprawdzone sposoby na puszystość i nieoklapniętość włosów bardzo długich? I w ogóle jakieś sprawdzone sposoby na pielęgnacje długich, długich (ciemnych) włosów. Bo w zasadzie cały czas poszukuję dobrych kosmetyków i generalnie cały czas je zmieniam.
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:40   #4803
perfect_beauty
Raczkowanie

Cytat:
Nie daj się chorobie, walcz!

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Witajcie dziewczyny, można się przyłączyć?
Ostatni rok miałam w miarę luźny, wzięłam dziekankę i w zasadzie miałam do ogarnięcia tylko pracę i dom. Teraz jednak szykuje mi się trochę więcej roboty:
- studia magisterskie (nie dość że po angielsku, to jeszcze dziedzina z którą nie miałam do tej pory do czynienia - boję się!)
- kurs językowy (jeżeli powstanie grupa)
- dom, czyli zakupy, gotowanie, sprzątanie, pranie, prasowanie i tym podobne
- praca
- dodatkowo chce się uczyć na własną rękę włoskiego, bo w wakacje zainspirowana wyjazdem do Włoch kupiłam podręczniki i rozpoczęłam naukę
- niedawno założyłam bloga i zaczęłam interesować się fotografią, obróbką zdjęć, językiem html i tym podobnymi - myślę, że warto te zainteresowania rozwijać

Oprócz tego potrzebny mi czas na książki, znajomych i wszelkiego rodzaju zabiegi pielęgnacyjne. Boje się, że nie podołam, dlatego przychodzę do Was po motywacyjnego kopa! Bo od samego czytania Waszych postów chce mi się działać!
Witaj Dobra organizacja i na pewno podołasz Co do kopa motywacyjnego możesz na mnie liczyć Mogę Ci nawet kary wymyślać jak będziesz się lenić
perfect_beauty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:09   #4804
onemorepanda
Raczkowanie

Cytat:
Filologia powinna być przede wszystkim dobrze poprowadzona, ja niestety trafiłam na specjalizację eksperymentalną - american studies, byliśmy pierwszym rocznikiem który to miał. I w czasie gdy normalna anglistyka miała zajęcia z fonetyki, translatorki czy innych szalenie istotnych i przydatnych przedmiotów, my oglądaliśmy Star Treka w ramach kursu prowadzonego przez pewnego nieco nierównego psychicznie amerykańca. No ale nieważne, ciesze się że mogłam po licencjacie z anglistyki wskoczyć na magisterkę ze zgoła innej dziedziny.
Musisz mieć super włosy skoro tak o nie dbasz Zdrowiej!

Cytat:
Witaj Dobra organizacja i na pewno podołasz Co do kopa motywacyjnego możesz na mnie liczyć Mogę Ci nawet kary wymyślać jak będziesz się lenić
Haha, dziękuję i liczę na kopa w dupę jak będę się obijać
PS. Masz super kolor tła na blogu i fajnego kota! Zaraz zaparzę kawę i poczytam
PS2 Wyłącz opcję obrazkowej identyfikacji komentarzy! Chciałam to Ci napisać na blogu, ale w pierwszym komentarzu zapomniałam, a drugiego nie mogłam dodać, bo 3 razy wpisałam błędnie kod i się poddałam

Edytowane przez onemorepanda
Czas edycji: 2012-09-20 o 18:18
onemorepanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:45   #4805
perfect_beauty
Raczkowanie

Cytat:
Haha, dziękuję i liczę na kopa w dupę jak będę się obijać
PS. Masz super kolor tła na blogu i fajnego kota! Zaraz zaparzę kawę i poczytam
PS2 Wyłącz opcję obrazkowej identyfikacji komentarzy! Chciałam to Ci napisać na blogu, ale w pierwszym komentarzu zapomniałam, a drugiego nie mogłam dodać, bo 3 razy wpisałam błędnie kod i się poddałam
dziękuję i już wyłączam, nawet nie wiedziałam, że taki kod się u mnie na blogu pojawia
Stary 2012-09-20, 21:16   #4806
Jutte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez l4lena Pokaż wiadomość
O, to może Cię wykorzystam Znasz jakieś sprawdzone sposoby na puszystość i nieoklapniętość włosów bardzo długich? I w ogóle jakieś sprawdzone sposoby na pielęgnacje długich, długich (ciemnych) włosów. Bo w zasadzie cały czas poszukuję dobrych kosmetyków i generalnie cały czas je zmieniam.
też jestem posiadaczką długich ciemnych włosów;p. niestety są dość cienkie ale ja push up polecam wałki szczególnie te grube. nic innego mi tak nie pomaga jak to tu opisałam co z nimi robię ;p https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4055

Cytat:
Musisz mieć super włosy skoro tak o nie dbasz Zdrowiej!
staram się ...ostatnio wrzucałam ich zdjęcie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3628

wg mnie szału nie ma . bo patrząc na wkład pracy nad nimi, a ich stan to eh.. marza mi się takie włosy jak Awen czy Ewalucji...
niestety gdy wszyscy stali po gęste, grube włosy, ja stałam chyba po cycki

ale zrobiłam off top ;p. wybaczcie , to przez chorobę ;pp

dzisiaj zamierzam jeszcze zrobić teściki na prawo jazdy wypic melise, poczytać książkę i pójsć spac;p
cieszę się życiem!
Stary 2012-09-21, 16:01   #4807
perfect_beauty
Raczkowanie

Jutte zazdroszczę włosów a szczególnie tego jakie są długie Ja intensywnie zapuszczam i jak na razie są tak do łopatek. Chyba zacznę używać olei Który proponujesz na początek?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 16:39   #4808
regularkate
Zadomowienie

Ja też jestem z długowłosych Jak tak ostatnio patrzę, to nawet do tzw. 'półtyłka' Moje włosy również nie przedstawiają kondycji najlepszej z możliwych, ale w miarę jestem z nich zadowolona jak na czas, który poswięcam na pielęgnację. Niestety, jestem za mało systematyczna i stąd brak wielkich efektów. Są łamliwe i rozdwajają się, a przy tym farbuję je na ciemny rubin, więc mają tendencję do przetłuszczania się przy skórze głowy, a bycia nadmiernie suchymi od połowy. Ale może jeszcze się zmobilizuję do większych działań

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:52   #4809
Jutte
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutte zazdroszczę włosów a szczególnie tego jakie są długie Ja intensywnie zapuszczam i jak na razie są tak do łopatek. Chyba zacznę używać olei Który proponujesz na początek?
ja rozpoczełam przygode od oleju rycynowego ale nieszczególnie i służył bo był zbyt ciężki na moje włosy, to zabrałam się za te oleje co były dostępne w domu czyli z pestek z winogron ( z Biedronki ) i z pestek dyni.
Po tych dwóch, moje włosy stawały się miękkie .

a nastepnie kupiłam olejki Alterry polecane na Wizażu. Je również polecam, bo są mieszanką wielu olejków a w dodatku świetnie pachną i można je wykorzystać do ciała i do masażu.
jednak Rossmann chce je wycofać tu więcej w tej sprawie https://www.facebook.com/events/259846900801415/?ref=ts
cieszę się życiem!
Stary 2012-09-21, 17:00   #4810
perfect_beauty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Ja też jestem z długowłosych Jak tak ostatnio patrzę, to nawet do tzw. 'półtyłka' Moje włosy również nie przedstawiają kondycji najlepszej z możliwych, ale w miarę jestem z nich zadowolona jak na czas, który poswięcam na pielęgnację. Niestety, jestem za mało systematyczna i stąd brak wielkich efektów. Są łamliwe i rozdwajają się, a przy tym farbuję je na ciemny rubin, więc mają tendencję do przetłuszczania się przy skórze głowy, a bycia nadmiernie suchymi od połowy. Ale może jeszcze się zmobilizuję do większych działań
Ja od dziś zaczynam intensywną pielęgnację włosów Bo do tej pory aż wstyd się przyznać ale nawet odżywkę do włosów mało kiedy stosowałam a za to maltretowałam je np prostownicą i lakierem do włosów

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
ja rozpoczełam przygode od oleju rycynowego ale nieszczególnie i służył bo był zbyt ciężki na moje włosy, to zabrałam się za te oleje co były dostępne w domu czyli z pestek z winogron ( z Biedronki ) i z pestek dyni.

a nastepnie kupiłam olejki Alterry polecane na Wizażu. Je również polecam, bo są mieszanką wielu olejków a w dodatku świetnie pachną i można je wykorzystać do ciała i do masażu.
jednak Rossmann chce je wycofać tu więcej w tej sprawie https://www.facebook.com/events/259846900801415/?ref=ts
w takim razie zaraz lecę do rossmanna, może jeszcze będą te olejki Alterry
Stary 2012-09-21, 18:14   #4811
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:

Zdradzisz w jaki sposób stosujesz oleje? Jedno mycie wystarczy, żeby się go pozbyć?
Po oleju stosujesz jeszcze odżywkę?

Mój blog minimalistyczno - modowy
Bonjour_tristesse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 18:27   #4812
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonjour_tristesse Pokaż wiadomość
Zdradzisz w jaki sposób stosujesz oleje? Jedno mycie wystarczy, żeby się go pozbyć?
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97 ale ostrzegam, że włosomaniactwo to nałóg, z którego nie da się wyjść.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 18:35   #4813
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97 ale ostrzegam, że włosomaniactwo to nałóg, z którego nie da się wyjść.
A liczyłam na gotowca w pigułce

Stary 2012-09-21, 18:42   #4814
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
A liczyłam na gotowca w pigułce
Coś się znajdzie.
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10861 - ogólnie o olejach.

Stary 2012-09-21, 18:43   #4815
onemorepanda
Raczkowanie

Cytat:
wg mnie szału nie ma . bo patrząc na wkład pracy nad nimi, a ich stan to eh.. marza mi się takie włosy jak Awen czy Ewalucji...
niestety gdy wszyscy stali po gęste, grube włosy, ja stałam chyba po cycki
<olaboga> wiesz Co, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie, wyrwało mi się niecenzuralne słowo na k Kobieto, jak śmiesz narzekać! Masz super włosy!!!

Cytat:
Kocham olejek migdał papaja A z tym wycofywaniem to słyszałam że mają powrócić w nowym opakowaniu. Niestety coś czuję że również z nową ceną

Ciesze się, że znalazłam się w gronie włosomaniaczek, bo włosowe dylematy prześladowały mnie całe życie Może u Was znajdę odpowiedzi!

Tymczasem wracam do słówek, bo zaraz przyjedzie luby i nie da mi się uczyć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 18:45   #4816
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:
Coś się znajdzie.
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10861 - ogólnie o olejach.
Bardzo dziękuję!
Gubię się w działach poświęconych pielęgnacji

Stary 2012-09-21, 18:49   #4817
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dziękuję!
Na początku faktycznie można się pogubić w tym wszystkim, ale po jakimś czasie da się ogarnąć.

Stary 2012-09-21, 19:41   #4818
Jutte
Wtajemniczenie

Cytat:
jak mam czas, to staram się nałożyć olej na noc( wtedy biorę sobie jakąś inną poszewkę do poduszki, zeby nie potłuścić:P)a rano zmywam szamponem - o dziwo szampon dla dzieci babydream dobrze je zmywa.no i po oleju stosuje odzywke do spłukiwania zeby łatwiej sie rozczesywały

Cytat:
no dokładnie "

'Ty, który tu wchodzisz pożegnaj się z nadzieją".. ze z tego wyjdziesz

Cytat:
<olaboga> wiesz Co, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie, wyrwało mi się niecenzuralne słowo na k Kobieto, jak śmiesz narzekać! Masz super włosy!!!
serio ?miło mi to czytać .dziękuję
( wiesz, gdybym była tak pewna siebie itd to by mnie na tym wątku pewnie nie było :P staram się małymi kroczkami wierzyć w siebie, podobać się sobie :P)

Cytat:

Kocham olejek migdał papaja A z tym wycofywaniem to słyszałam że mają powrócić w nowym opakowaniu. Niestety coś czuję że również z nową ceną
mają być z pompką a własnie takie widzałam w Niemczech.a jeśli chodzi o odżywkę Isany to obkupiłam się jak byłam w wakacje w DE bo była akurat w promocji . całe 59 centów
Cytat:
Ciesze się, że znalazłam się w gronie włosomaniaczek, bo włosowe dylematy prześladowały mnie całe życie Może u Was znajdę odpowiedzi!
.
fajno fajno ;D troche mi głupio ze zrobiłam taki offtopowy zamęt związany z włosami :PP. ale to tez ważne w - nie odkładam życia na potem zmieniam się ! haha i zmieniają się nasze włosy

a moze zrobimy sobie jakiś wątek typowo plotkarski babeczek które się zmieniają i ustalają sobie cele i walczą o przyszłość ?

Cytat:
Na początku faktycznie można się pogubić w tym wszystkim, ale po jakimś czasie da się ogarnąć.
dokładnie. ja na początku byłam też zagubiona :P

nie wierzę ze ktoś może tak zachwycać się moimi włosami. mi się one nawet podobają ( bo szalenie o nie dbam ) ale szału wg mnie nie ma . marzą mi się grube ,gęste włosy.. robię co mogę ale z genami się nie wygra ;/

a znajomi ( nie wiem czy złośliwie czy jak)ale ciągle podkreslają - 'masz takie długie włosy, ale takie liche i cienkie. ''

demotywuje mnie to i mam ochote je ściąć na krótko.lecz oni tak naprawde nie wiedzą ile im czasu i starań poświęcam
cieszę się życiem!

Edytowane przez Jutte
Czas edycji: 2012-09-21 o 19:46
Stary 2012-09-21, 19:48   #4819
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
fajno fajno ;D troche mi głupio ze zrobiłam taki offtopowy zamęt związany z włosami :PP. ale to tez ważne w - nie odkładam życia na potem zmieniam się ! haha i zmieniają się nasze włosy
Ja na ich punkcie zawsze miałam kompleksy, więc dbanie o nie i jakieś rezultaty są dużą zmianą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 21:15   #4820
perfect_beauty
Raczkowanie

Cytat:
a moze zrobimy sobie jakiś wątek typowo plotkarski babeczek które się zmieniają i ustalają sobie cele i walczą o przyszłość ?
jestem za

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
serio ?miło mi to czytać .dziękuję
( wiesz, gdybym była tak pewna siebie itd to by mnie na tym wątku pewnie nie było :P staram się małymi kroczkami wierzyć w siebie, podobać się sobie :P)

Niech Ci głupio nie będzie bo dzięki Tobie i zdjęciu Twoich włosów dotarło do mnie jak ja swoje zaniedbałam i właśnie piję pokrzywę i siedzę z olejem na włosach A znajomymi się nie przejmuj, zazdrość przez nich przemawia

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Bardzo dziękuję!
nie tylko Ty
Stary 2012-09-22, 08:24   #4821
mysiunia81
Raczkowanie

Dzień dobry

Powoli zdrowieję, ale jak nigdy tak teraz naprawdę nienawidzę być chora! I nie chodzi tu o niechodzenie do szkoły tylko inaczej kontaktuję, jestem ospała, nic mi się nie chce. Nie lubię tak!

U mnie dziś do zrobienia:
- przepisać zeszyty
- wyjść z psem
- skończyć książkę (najlepiej 2 też)
- Hiszpański
- ogarnąć fiszki
- poduczyć się na następny tydzień
- posprzątać

A i mam takie małe pytanko. Jak każda z nas ma podpis to jak zrobić, jak np. niektóre mają tam linki, ale inaczej napisane, np. pomagam i kilkasz w ten wyraz i przenosi cię do tej strony. Jak to zrobić?
mysiunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:20   #4822
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiunia81 Pokaż wiadomość
A i mam takie małe pytanko. Jak każda z nas ma podpis to jak zrobić, jak np. niektóre mają tam linki, ale inaczej napisane, np. pomagam i kilkasz w ten wyraz i przenosi cię do tej strony. Jak to zrobić?
Wchodzisz w edycję podpisu, wpisujesz tekst, który ma byc odnośnikiem (np. Pomagam) i zaznaczasz go kursorem. Z górnego menu wybierasz taki znaczek - zielona planeta ze spinaczem - wpisujesz adres przekierowania i gotowe

Edytowane przez Bonjour_tristesse
Czas edycji: 2012-09-22 o 09:22
Stary 2012-09-22, 10:05   #4823
onemorepanda
Raczkowanie

Cytat:
Wchodzisz w edycję podpisu, wpisujesz tekst, który ma byc odnośnikiem (np. Pomagam) i zaznaczasz go kursorem. Z górnego menu wybierasz taki znaczek - zielona planeta ze spinaczem - wpisujesz adres przekierowania i gotowe
O popatrz, ja tego tak nigdy nie robiłam Ja zawsze korzystam z tego:
[url=http://tutaj.wpisujesz.linka.htm l]a.tutaj.co.ma.sie.wyswiet lic[/url

Na końcu dajesz ], tutaj musiałam wykasować żeby było widać o co chodzi: )

Edytowane przez onemorepanda
Czas edycji: 2012-09-22 o 10:07
Stary 2012-09-22, 12:55   #4824
asta9126
Zadomowienie

Po tygodniu pracy tak mi się nie chce nic robić. Ale trochę jestem z siebie dumna, że przeżyłam - z bólem nadgarstka (często mi się zdarza, jeśli tylko trochę go nadwyrężę) i codziennym pobolewaniem brzucha. Tak normalnie to zostałabym w domu z byle powodu. Albo z powodu jakiejś wymyślonej dolegliwości.

Dziś wstałam około godziny dziewiątej. Pomogłam w gotowaniu obiadu. O 17 idę do klubu filmowego - będzie wyświetlany "Drive".

Poczytam książkę (K. Dąbrowski "Zdrowie psychiczne"), trochę posprzątam (muszę wygospodarować sobie miejsce na że tak powiem działalność twórczą).

W dalszej perspektywie mam naukę bezwzrokowego pisania na klawiaturze.
Stary 2012-09-22, 16:43   #4825
l4lena
Rozeznanie

Ja dzisiaj byłam na dniach otwartych Uniwersytetu Warszawskiego i dowiedziałam się, że rekrutacja na moją muzykologię ma wyglądać zupełnie inaczej. Liczony jest tylko polski, matma i język + będzie rozmowa kwalifikacyjna. I NIC poza tym. Czyli nie muszę (choć będę) zdawać historii muzyki, ani zwykłej historii. Ale teraz będzie tak bez stresu, że się nie wyrobię z materiałem. Jestem przeszczęśliwa i kamień spadł mi z serca.

Na dziś planuję jeszcze porządki, choć z 60 stron "Chłopów", przerobienie starożytnej Grecji i Rzymu z historii i początki średniowiecza z historii muzyki.
A, i powinnam zgrać mój film i filmy znajomych na płytę i umówić się z naszym reżyserem, żeby mu je dostarczyć.
Let's do it!

Edytowane przez l4lena
Czas edycji: 2012-09-22 o 16:44
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:17   #4826
Halimaa
Rozeznanie

Cześć dziewczyny.
Co jakiś czas zaglądam na ten wątek i wydaje się, że zebrały się tutaj ciekawe osoby, a temat motywacji, mobilizacji także jest mi bliski, niestety nie przychodzi mi to samo.
Wychodzę z ciężkiego dla mnie okresu, powoli, ale do przodu. Studiuję dwa dość różne kierunki, mam nadzieję skończyć jeden do końca roku. W przyszłym tygodniu mam dużo egzaminów, siedzę cały weekend w domu (nie zaczęłam się uczyć dopiero teraz) i zaczynam wariować w czterech ścianach. Stety niestety jestem takim typem, który potrzebuje kompana, sama szybko wpadam w stan: nic nie ma sensu. A na obu kierunkach jest indywidualny tryb studiów, każde zajęcia z innymi ludźmi i tak biegam między uczelniami, najczęściej niestety sama. I najbardziej męczące jest chyba to, jak przez cały dzień człowiek wymieni z ludźmi kilka zdawkowych zdań na przerwie.
Rozpisałam się, a powinnam się uczyć.

Przeczytałam post o olejowaniu włosów i chyba do tego wrócę.
Halimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 10:24   #4827
perfect_beauty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez l4lena Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na dniach otwartych Uniwersytetu Warszawskiego i dowiedziałam się, że rekrutacja na moją muzykologię ma wyglądać zupełnie inaczej. Liczony jest tylko polski, matma i język + będzie rozmowa kwalifikacyjna. I NIC poza tym. Czyli nie muszę (choć będę) zdawać historii muzyki, ani zwykłej historii. Ale teraz będzie tak bez stresu, że się nie wyrobię z materiałem. Jestem przeszczęśliwa i kamień spadł mi z serca.

Na dziś planuję jeszcze porządki, choć z 60 stron "Chłopów", przerobienie starożytnej Grecji i Rzymu z historii i początki średniowiecza z historii muzyki.
A, i powinnam zgrać mój film i filmy znajomych na płytę i umówić się z naszym reżyserem, żeby mu je dostarczyć.
Let's do it!
Nie dziwię się że kamień spadł Ci z serca To czego się nauczysz na maturę z historii muzyki powinno Ci się chyba przydać na tej rozmowie kwalifikacyjnej

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Halimaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Co jakiś czas zaglądam na ten wątek i wydaje się, że zebrały się tutaj ciekawe osoby, a temat motywacji, mobilizacji także jest mi bliski, niestety nie przychodzi mi to samo.
Wychodzę z ciężkiego dla mnie okresu, powoli, ale do przodu. Studiuję dwa dość różne kierunki, mam nadzieję skończyć jeden do końca roku. W przyszłym tygodniu mam dużo egzaminów, siedzę cały weekend w domu (nie zaczęłam się uczyć dopiero teraz) i zaczynam wariować w czterech ścianach. Stety niestety jestem takim typem, który potrzebuje kompana, sama szybko wpadam w stan: nic nie ma sensu. A na obu kierunkach jest indywidualny tryb studiów, każde zajęcia z innymi ludźmi i tak biegam między uczelniami, najczęściej niestety sama. I najbardziej męczące jest chyba to, jak przez cały dzień człowiek wymieni z ludźmi kilka zdawkowych zdań na przerwie.

Dasz radę z tymi egzaminami, będę trzymać kciuki i koniecznie napisz po wszystkim jak Ci poszło

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Przede mną ostatnio tydzień wakacji i planuję:
-umyć okna w pokoju
-spakować swoje rzeczy i zawieźć do nowego mieszkania studenckiego
-posprzątać w nowym mieszkaniu
-iść do fryzjera
-zapisać się na egzamin z prawa jazdy
-zrobić u fotografa zdjęcie do prawa jazdy
-czytać książkę
-odpocząć
Stary 2012-09-23, 11:52   #4828
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Halimaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Trzymam kciuki za egzaminy

Jestem z siebie dumna:
-od poniedziałku prawie codziennie ćwiczyłam,
-uczyłam się w miarę systematycznie,
-do wszelakich form sprawdzania wiedzy podchodziłam pozytywnie ( tzn. nie wmawiałam sobie, ze nie dam rady, że nie umiem, że coś pomylę)
-codziennie zawzięcie piszę sobie listę "to do" na następny dzień

(wiem, chwalipięta ze mnie)

Życzę wam miłej niedzieli i uciekam do budowy chemicznej organizmów i WOSu
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:22   #4829
helloyellow02
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

Jestem z siebie dumna:
-od poniedziałku prawie codziennie ćwiczyłam,
-uczyłam się w miarę systematycznie,
-do wszelakich form sprawdzania wiedzy podchodziłam pozytywnie ( tzn. nie wmawiałam sobie, ze nie dam rady, że nie umiem, że coś pomylę)
-codziennie zawzięcie piszę sobie listę "to do" na następny dzień

(wiem, chwalipięta ze mnie)
klask i: nic tylko brać z Ciebie przykład! Gratulacje
Też się muszę wziąć wreszcie za siebie, bo mam już dosyć swojego postrzegania pewnych spraw, także pragnę przyłączyć się do Was i do wątku!

Ewa Ch.
-killer: 11
-skalpel: 9
-turbo: 4
- tzg: 6
- inne: 19
Tiffany R.: 29
- bodyrock: 13
bieganie: 2 km
- inne:28
helloyellow02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:02   #4830
Jyotika
Raczkowanie

Hejka,

dawno mnie nie bylo (zdaje sie ze az 3 dni ). Na wstepie witam wszystkie nowe dziewczyny, mam nadzieje, ze kazda z was znajdzie tutaj to, czego szuka. Ja zauwazylam ze kazda z nas ma na cos metode i jest nam razem dobrze

Ja sie ciesze, bo przyjechala kolezanka, z ktora bardzo chcialam sie zobaczyc a ona zmienia prace (firme) i wiecej w KZ raczej nie bedzie. Wiec 4 dni spedzilam praktycznie z nia, zalegajac ze swoja normalna "praca". Naprawde bylo fajnie (wiecej nie pije ) i w sumie to odpoczelam. Dzis mamy cudna niedziele (u mnie juz jest 18 moje Drogie) i zaraz bede pisac swoje cotygodniowe podsumowanie na blogu i watku Pozytywnie. Do tego wlasnie siadlam aby spisac zadania do wykonania na nastepny tydzien.

Ja tez zaczelam bardziej dbac o wlosy - na razie tylko mam keratyne i wlasnie mi sie konczy. Na olejkach kompletnie sie nie znam i jakby mi ktos podal mi od czego dobrze zaczac dla wlosow bardzo cienkich, oklaplych, wypadajacych (dlatego walki rzepowe odpadaja bo polowa wlosow mi na nich zostaje prawie). Na szczescie nie mam problemow z koncowkami i nie sa lamliwe. Odkad zaczelam uzywac keratyny i kupilam bardzo rzadki grzebien, przestalam tez miec problemy z ich rozczesywaniem. Aha i mam takie pytanie - czy dobrze robie, ze po umyciu glowy, nakladam keratyne, bez odzywki? Czy po tym jak poloze keratyne i ja splucze powinnam jeszcze nalozyc odzywke na wlosy? Wybaczcie ze was zameczam, ale w chwili obecnej nie chce mi sie przekopywac przez te wszystkie fora i tematy o wlosach. Jest ich strasznei duzo i nie wiem od czego zaczac...

Ogolne plany na nastepny tydzien to spotkac sie z dwoma kolezankami na obiad. Poszukac paru agencji rekrutacyjnych i sie do nich przejsc - wyslalam juz do nich pare CV ale nie odpowiedzieli, wiec je sobie wydrukuje i sie przejde a co! Zalatwic sobie w koncu kurs rysowania. I zakonczyc kurs BaA LVL2...

_________________________ _____

Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia
Pozytywnie - watek na forum
Moja strona - moje zycie w Kazachstanie

Jyotika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości