Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-23, 15:04   #4832
Jyotika
Raczkowanie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Keratyna to proteina, a proteiny najlepiej podawać z emolientem ( np. olejem, zwykły słonecznikowy z kuchni się sprawdzi nawet, albo emolientowa odzywka) i humektanami (np. miód, sok aloesowy, żel lniany). Moje włosy na samą keratynę reagują dzikim puchem, zawsze mieszam porcję dowolnej odzywki z ok.15 kroplami keratyny i porcją oleju słonecznikowego, nakładam na mokre, odciśnięte z wody włosy na jakąś godzinę, potem spłukuję, zmywam szamponem dla dzieci (bez SLS) i daję jeszcze na chwilkę odżywkę z silikonami ( inaczej mam grzywę niczym król lew, moje włosy potrzebują porządnego zabezpieczenia po myciu). I jest fajnie
Polecam poczytać na początek artykuły podwieszone w tym poście na tym blogu:http://czarownicujaco.blogspot.com/p...y-naukowo.htmlTo blog AjriszMarty z zakręconego, istne kompendium wiedzy włosowej i nie tylko
Hmmm... Ja mam keratyne w malej buteleczce i ona w sumie wyglada jak odzywka juz - w zaden sposob nie dam rady z niej wziac tylko 5 kropli :P Buteleczka sie odkreca i potem musze wycisnac keratyne na glowe. Dostalam to od fryzjera i on powiedzial, ze ta mala buteleczka jest na 2 - 3 razy, no moze ja mam krotkie wlosy ale we srode bedzie juz 5 czy 6 raz jak ja uzyje. I nie powiedzial mi jak dlugo mam to trzymac na glowie oraz czy z czyms jeszcze dodawac. Ja od razu nie pomyslalam i sie nie spytalam, a teraz jest za pozno (Anglia i Kazachstan). Fryzjer to Brazylijczyk, buteleczka jest w tymze jezyku i nic z niej nie rozumiem.

_________________________ _____

Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia
Pozytywnie - watek na forum
Moja strona - moje zycie w Kazachstanie

Jyotika jest offline Zgłoś do moderatora