2012-09-23, 18:28
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
Napisane przez Jyotika
Ja tez zaczelam bardziej dbac o wlosy - na razie tylko mam keratyne i wlasnie mi sie konczy. Na olejkach kompletnie sie nie znam i jakby mi ktos podal mi od czego dobrze zaczac dla wlosow bardzo cienkich, oklaplych, wypadajacych (dlatego walki rzepowe odpadaja bo polowa wlosow mi na nich zostaje prawie). Na szczescie nie mam problemow z koncowkami i nie sa lamliwe. Odkad zaczelam uzywac keratyny i kupilam bardzo rzadki grzebien, przestalam tez miec problemy z ich rozczesywaniem. Aha i mam takie pytanie - czy dobrze robie, ze po umyciu glowy, nakladam keratyne, bez odzywki? Czy po tym jak poloze keratyne i ja splucze powinnam jeszcze nalozyc odzywke na wlosy? Wybaczcie ze was zameczam, ale w chwili obecnej nie chce mi sie przekopywac przez te wszystkie fora i tematy o wlosach. Jest ich strasznei duzo i nie wiem od czego zaczac...
|
Ja dopiero zaczęłam moją przygodę z intensywnym dbaniem o włosy więc mogę Ci napisać co wyczytałam, że najwięcej wizażanek poleca:
-picie pokrzywy (ja piję taką w saszetkach jak herbata)
-picie drożdży zalanych wrzątkiem, mimo że dodałam do tego mleko i miód smak był okropny ale czego nie robi się dla ładnego wyglądu
-maske do włosów wax
-odżywke jantar
-oleje, każdemu pasują inne, ja obecnie stosuję olej alterra
-i oczywiście jak najmniej maltretowania włosów suszarką, prostownicą itd
|
|
|