Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-23, 18:42   #110
lasubmersion
Rozeznanie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Cześć dziewczyny

Weekend ''przeżuty''.
Sytuacja na zajęciach nie jawiła się w zbyt optymistycznych kolorach, ale przetrwałam.
Co do osoby o której pisałam to ''problemem'' było jej granie na dwóch frontach(utrzymywała jednocześnie kontakt z ''fantastyczną grupką 4 dziewczyn i narzekała, że nie oddają jej zeszytów/wydzwaniają po nocy itp. Jednocześnie wobec mnie była ''super sympatyczna i szczera'', ale część moich informacji przekazywała tym dziewczynom).
Dzisiaj nie zjawiła się na zajęciach, ale stwierdziłam, że wolę czyste układy bez żadnych gierek.

Kilka spostrzżeń z minionego weekendu:
-cokolwiek robisz, rób to na 100%
-w każdym temacie/dziedzinie/rzeczy którą się zajmujesz postaraj się znaleźć coś interesującego, co wzbudzi Twoją motywację do dalszego działania(kiedy wkradnie się zmęczenie/irytacja i inne negatywne emocje)
-nie pozwól by zachowanie innych ludzi demotywowało Cię. Dzisiaj(kiedy słyszałam wredne docinki na mój temat) starałam się ''wyeliminować'' świadomość tych słów. Wyobrażałam sobie, że na sali jestem tylko ja i wykładowca z którym mogę swobodnie porozmawiać.
-kończ to, co zaczęłaś(ale z zamysłem.)
Oczywiście wczoraj pojawiły się w mojej głowie myśli o rzuceniu w cholerę tej administracji, ale powiedziałam:HEJ!STOP!TO TWOJE ŻYCIE I NIE MOŻESZ POZWOLIĆ BY KILKA DOCINKÓW ZE STRONY NIEFAJNYCH OSÓB ZEPSUŁO CI SZANSĘ NA JEGO ULEPSZENIE!

grenouillette,witaj ciepło
Halimaa,Może postępujesz w myśl zasady ''lepsze znane piekło niż nieznane niebo''?Czasem człowiek latami(nie mówię tutaj o Tobie tylko tak ogólnie) potrafi tkwić w bardzo niefajnych układach(praca/studia/kontakty z innymi) dlatego, że lepsze jest to, co znamy(pomimo, że wcale nie jest dobre dla nas) niż coś nieznanego...
MaszWyzwanie,Dodaję Twojego bloga do linków na moim

zywieczdroj,nie studiuję romanistyki, ale uwielbiam francuski

Ostatni tydzień września przed nami...
Przede mną osobiście pewne wyzwania...
1.dokończyć francuski+zrobić małe podsumowanie co się udało zrobić w czasie wakacji
2.dokończyć hiszpański+zrobić małe podsumowanie co się udało zrobić w czasie wakacji
3.dokończyć niemieckie+zrobić małe podsumowanie co się udało zrobić w czasie wakacji
4.angielski
5.rozpisać działania na administracji
6.jeśli dostanę plan na anglistyce to zebrać możliwe źródła/książki dzięki którym będę mogła poszerzać swoją wiedzę z konkretnych przedmiotów
7.przygotować korepetycje(na szczęście udało mi się ogarnąć plan działania z każdym uczniem)

Słucham: VIDEO ''Dobrze, że jesteś''
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora