Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - część 15
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-25, 10:29   #501
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Natalko nie będę Cię przekonywać do swoich racji, bo nie w ogóle nie o to mi chodzi. Ja tylko wyraziłam swoje zdanie. A rozumiem też Twoje podejście
Uważam, że każda kobieta ma prawo do decyzji jak chce karmić. Czy powinna to robić po konsultacji z lekarzem? Pewnie mogłaby, ale uważam, że mimo wszystko tutaj często kieruje się swoją intuicją co też jest dobre.
Rozumiem, że karmiąc piersią są kryzysy itp i można to przewalczyć, ale to też zależy od kobiety, czy ona chce, na ile jest silna. Bo jak jej się serce kraja jak dziecko się męczy - płacze, a ona ryczy razem z nim itp to może w końcu odpuścić - ma do tego prawo.
Co do nagonki, szczerze powiedziawszy na mm nie zauważyłam. W radach koleżanek, cioć, babć - pewnie tak, masz racje, ale telewizja, media aż przesadzają z kp. Wszędzie szczęsliwe matki, z dzieckiem u piersi i to mnie strasznie drażni, bo są kobiety które po prostu nie czerpią z tego radości, nie chcą a są też takie, którym nie było to dane z różnych powodów. A są tak samo dobrymi matkami.

Ale tak jak mówiłam, dla mnie to ciężki temat, bo ja jestem w tej grupie, która nie koniecznie może chcieć karmić, choć pewnie spróbować spróbuję - choć nie wiem, bo tak jak napisałam, jest to dla mnie trudne.
i o to własnie pogrubione chodzi - żeby to był jej wybór, jej decyzja. Tak jak już z Madzią wczoraj pisałyśmy, że szanujemy mamy które po prostu nie chca karmić i wyraźnie to mówią. Mnie tylko szkoda tych mam, którym na kp zależy i naprawdę chcą karmić, a otocznie jej sugeruje/wmawia, że kp nie ma sensu, że po się męczyć, że mleka nie ma albo ma na pewno słabe i na pewno głodzi dziecko! bo kto to słyszał ssać co godzine. I pod wpływem presji otocznia podaje butelkę święcie wierząc, że nie potrafi wykarmić swojego dziecka. a to zupełnie nie tak, z reguły wystarczy powalczyć kilka dni i wszystko wraca do normy

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora