2012-10-26, 06:14
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Witam z rana 
Obudziły mnie pełne piersi - zaraz będę miała chwile sam na sam z laktatorem Dziecię śpi bez przerwy, zasnęła chwilę po 22 i zobaczymy o której się obudzi.
Od 3 dni mamy z małżem ochotę na przytulanki i na razie nic z tego nie wyszło. W dzień nie ma czasu - małż w pracy, a wieczorem....
Dwa dni temu Amelka zasnęła dopiero chwilę przed północą, ja byłam padnięta zabawianiem jej i już nie miałam siły na upragnione przytulanki.
Przedwczoraj dziecię owszem zasnęło ok 22 jednak miała bardzo lekki sen, kilka razy się przebudziła. I ochotka chwilowo nam przeszła.
Natomiast wczoraj moja córcia zasnęła snem głębokim o 22 
No i co z tego, skoro nocowała u nas bratanica małża 
Uśmialiśmy się z mężem, że Amelka wyczuwa nasze plany i chce je krzyżować. A wczoraj nie musiała więc grzecznie poszła spać 
Cytat:
Napisane przez wvictoria
Nie śmiej się. To może być czyjeś imię
Tymek też ładnie. Ale mój mąż nie zgadza się na takie imiona. Mnie się podoba Iwo ale też odpada bo on się nigdy nie zgodzi.
|
no i imię Ej Ty byłoby na pierwszym miejscu w rankingu popularności 
Iwo ładne imię. Zresztą jest dużo ładnych imion, ale niekoniecznie chciałabym nadać mojemu dziecku
Cytat:
Napisane przez depoison
ech, rozbita jakaś dziś jestem i smutno mi  Dziecko odstawia mi się od piersi - a ja, zamiast się cieszyć (przecież chciałam karmić najwyżej miesiąc, a tu już bite cztery karmiłam), to się dołuję 
W dodatku z pokarmem poszło błyskawicznie - jeszcze w niedzielę karmiłam cały dzień, w poniedziałek już raz poszła w ruch butla (takie cyrki mała odstawiała przy cycu), we wtorek - dwa razy, dziś... dziś wypiła z piersi o 7 rano i (może ze 4 minuty to trwało) około 19. Dwie godz. później sprawdzałam laktatorem, czy coś odciągnę i wyciągnęłam raptem 20 ml  Czyli jakby w ciągu 4 dni ilość pokarmu zmniejszyła mi się o dobre 60-70%
/w tym tempie przestawianie dziecka z (prawie) wyłącznego kp na mm zajmie nam czas może do niedzieli, tyleż samo pozbycie się pokarmu u mnie/
|
Nic dziwnego, że Ci smutno. Ale ciało wie co robi, widocznie tak ma być.
|
|